Trending:


VR etkinliğiyle Mersin’i yeniden keşfettiler

Hem öğretici hem de keyifli etkinliklere imza atan Sayapark Alış Veriş Merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği etkinlikte, kentin gözde yerlerini VR teknolojisi ile ziyaretçilerini buluşturdu.


Akdağ Tabiat Parkı'nda güvenlik ve asayiş jandarmaya emanet

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bulunan Türkiye'nin en büyük ve güzel milli parklarından biri olan Akdağ Tabiat Parkı'nda, jandarma ekipleri yangınlara karşı denetimler yaparak güvenlik ve huzur sağlamaktadır. Parkta gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili yapılan açıklamada, doğal güzellikleriyle ünlü olan Akdağ Tabiat Parkı'nın, 24 saat boyunca jandarma ekipleri tarafından denetlendiği belirtilmiştir. Ayrıca, parkta ateşli piknik yapılması ve ateş yakılması gibi faaliyetlerin yasaklandığı ifade edilmiştir. Parkta görev yapan jandarma asayiş timleri, motosikletli asayiş timi, çevre doğa ve hayvanları koruma timi, jandarma asayiş komando timleri, orman muhafaza ekipleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri sayesinde güvenlik ve asayişin sağlandığı vurgulanmıştır. Denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtilerek, ziyaretçilerin huzur içinde parkta vakit geçirebilmeleri amaçlanmaktadır.


Dinçer Güner Haftanın kelimesi: Güven

Güvenli ilişkiler kurabileceğimiz bir haftaya giriyoruz. Bugün hayallerimizle baş başa kalabiliriz, salı zihnimiz çözüm odaklı çalışabilir. Çarşambaysa çok fazla eleştiri alabiliriz.


‘İnsanlığa tüm derdini, kederini unutturan müzik’

Sokaktan geçen arabada, sosyal medya paylaşımlarında, plajlarda en çok onların şarkılarını duyuyoruz. Özellikle bu yıl ‘Şşşt Sessizlik’ (İyi ki Sen) ve ‘Kocam da Kocam’ isimli Roman şarkılar, Gülşen ve Serdar Ortaç gibi dev sanatçıların hitlerinin yerini aldı. Biz de Şenol Evgi ve Romantik Erhan’dan popüler şarkılarının hikâyesini dinledik.


BİM aktüel ürünler 2 Temmuz 2024 Salı.... Bu hafta BİM aktüel kataloğu içerisinde neler var?

BİM, 2 Temmuz 2024 Salı gününden itibaren geçerli olacak yeni aktüel ürünler kataloğunu yayınladı. Bu hafta BİM mağazalarında yine birbirinden cazip ürünler indirimli fiyatlarla tüketicilere sunulacak. Katalogda yer alan ürünler arasında gıdadan temizlik ürünlerine, bebek malzemelerinden kişisel bakım ürünlerine kadar geniş bir yelpaze yer alıyor. Tüketiciler, gıda kategorisinde ise yarım yağlı tost peyniri, %3 yağlı yoğurt ve çikolatalı süt...


Sıcaktan kaçanlar Girlevik Şelalesi'nde serinliyor

Erzincan'ın Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi, sıcaktan bunalan gurbetçilerin serinlemek için tercih ettiği bir mekan haline geldi. Şelale, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken doğal güzelliği ve serin havasıyla dikkat çekiyor. Girlevik Şelalesi, ziyaretçilerine her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor ve piknik yapmak için ideal bir yer olarak tercih ediliyor.


ALTIN'da düşüş: 30 Haziran 2024 Gram, tam, çeyrek altın fiyatları

Altın fiyatları son dakika hareketliliği ile yakından takip ediliyor. Bugünlerde dalgalı seyrini sürdüren cumhuriyet altın fiyatı 15,677 TL'den işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise bugün saat 15.45 itibariyle 2,326 dolardan güne başladı. Peki, 30 Haziran canlı altın fiyatları ile bugün gram altın ve çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?


Barcelona, Jaden Philogene için servet teklif etti

İspanyol devi Barcelona, Championship ekiplerinden Hull City'de forma giyen Jaden Philogene için resmi teklif yaptı. İşte detaylar...


LGS testlerinin başarı ortalamaları belli oldu! En düşük başarı Matematik’te

LGS sonuçlarına göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil olmak üzere sadece iki testte yüzde 50’nin üzerinde başarı yakalandı. Kuvvetli çeldirici sorulardan oluşan Matematik’te ise yüzde 32,68 ile en düşük başarı elde edildi.


Konya Büyükşehir, Medine Müdafi Fahreddin Paşa Sergisini Konyalılarla buluşturdu

Medine Müdafii Fahreddin Paşa'nın çektiği fotoğrafların ve özel eşyalarının bulunduğu “Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdafii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi” Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi'ndeki müze bölümünde ziyarete açıldı.


Faizsiz kredi fırsatı! Liste belli oldu, limitler ve ödeme koşulları değişti, bankalar art arda duyurdu

Kredi çekmeyi planlayanlara müjde gibi haber geldi. Faizsiz kredi imkanı doğdu. Birçok banka art arda açıkladı. Faiz ödemeden ihtiyaç kredisi çekmek mümkün. '0' faizli kredi kampanyaları acil ihtiyaçlarını gidermek isteyen vatandaşların merceği altında. Banka banka sıfır faizli kredi tutarları duyuruldu


Taze fasulyeden olur mu diye düşünmeyin! Kızartmasının tadı enfes: Patatesi aratmıyor

Taze fasülyeleri akşam yemekleri için kullananlar sağlıklı beslenmenin bir başka yolunu keşfetti. Kızartma yöntemiye fasulyeye bambaşka bir boyut getirildi.


Klora hassas ciltlere havuz sonrası duş önerisi

Klora hassas ciltlere havuz sonrası duş önerisi Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)-HAVA sıcaklıklarının aniden yükselmesinin ardından serinlemek için sıklıkla tercih edilen havuzlar, uzmanlara göre bazı ciltler için büyük risk oluşturuyor. Cilt hassasiyeti bulunan bireylerde havuzdaki klorlu su nedeniyle kuruluk, tahriş ve kaşıntı gibi şikayetlerin arttığı...


Karadeniz'de 225 bin yunus

5 Karadeniz ülkesinde 225 bin yunusun yaşadığını tespit eden bilim insanları, Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya ve Ukrayna'nın kara sularında üç türe rastladı.


Arda Kural yeni işini açıkladı: Evimin bir odasını atölyeye çevirdim, beş yıla zengin olacağım

2000'li yılların başında 'Yerli Leonardo DiCaprio' lakabıyla anılan Arda Kural, uzun süre sağlık sorunlarıyla mücadele etti. Yaşadığı sıkıntılı günleri geride bırakıp kendini toparlayan oyuncu, Uzman Psikolog Esra Ezmeci'nin programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Turistik Tatvan Treni'nin genç yolcuları seyahatlerini güzel anılarla tamamladı

Ankara ile Tatvan arasında ilk seferini tamamlayan Turistik Tatvan Treni'nin yolcuları güzergah boyunca görme imkanı buldukları doğal ve tarihi güzelliklerin keyfini çıkardı.


Antalya’da üzümde bu yıl yüzde yüz rekolte bekleniyor

Geçen yıl çeşitli hastalıklar ve kuraklık nedeniyle istediği rekolteyi elde edemeyen Antalyalı üzüm üreticisi, buna karşılık fiyatların ciddi oranda yükselmesiyle iyi bir yıl geçirmişti. Bu yıl üretimde ciddi artış bekleyen çiftçiler, fiyatların da makul düzeyde artmasını umut ediyor. Üzümü ve pekmezi ile ünlü olan Akseki’de hasat mevsimi yaklaşıyor. Üzüm bağlarında koruklar baş göstermeye başlarken, temmuz ayı içinde erkenci üzümde ürün...


Kadınlar Eskimiş Ürünleri Sanat Eserine Dönüştürüyor

Rize'de kadınlar eskimiş ürünleri toplayarak geri dönüştürdükleri ürünleri birer sanat eserine dönüştürdü. Ev hanımları tarafından el emeği ile geri dönüştürülerek sanat eseri hali alan ürünler açılan sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu.


Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan siyezden yapılan ekmekler, diyabet hastalarından büyük ilgi görüyor

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yetiştirilen siyez buğdayı ile yapılan ekmekler, Türkiye’nin dört bir yanındaki diyabet hastalarından yoğun ilgi görüyor.


Bel Ağrısıyla İlgili Yapılan Keşif, Teşhis ve Tedaviyi Değiştirecek

DÜNYADA ilk 10'da yer alan hastalıklardan bel ağrısıyla ilgili Türk hekimlerin yaptığı keşif, nüfusun yüzde 90'ını en az bir kere etkileyen bu hastalıkla ilgili teşhis ve tedavideki altın standardı değiştirecek.


Kocaeli’de kekik hasadı başladı

Kocaeli'de TABİP kapsamında 37 hektar alana dikilen ve elde edilen yağları ilaç, takviye gıda ve kozmetik sektöründe kullanılacak kekiklerin ilk hasadına başlandı.


Koruyucu ailesi, özel gereksinimli Ayşe'yi 13 yıldır sevgiyle büyütüyor

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yaşayan 3 çocuk, 4 torun sahibi çift, 13 yıldır koruyucu ailesi oldukları özel gereksinimli çocuğu sevgiyle büyütüyor.


Topkapı Sarayı gece turları: Topkapı Sarayı gece turları hangi günler? 2024 Topkapı Sarayı ziyaret saatleri

Topkapı Sarayı, 2024 yılında ziyaretçilerini gece turlarıyla ağırlayacak. Bu eşsiz deneyim, ziyaretçilere sarayın büyülü atmosferini farklı bir perspektiften keşfetme fırsatı sunuyor. Peki, Topkapı Sarayı gece turları hangi günler ve saatler arasında yapılacak? İşte 2024 yılı için Topkapı Sarayı'nın ziyaret saatleri


Kendi yemeyip yavrularına yiyecek götüren anne kediye kasap şefkati

Bayburt'ta bir kasap dükkanında kasap olarak çalışan Murat Çınar isimli vatandaş, sokak hayvanlarına göz gibi bakıyor. Her gün sabahın erken saatlerinde dükkana gelen kediler Çınar'ın verdiği etleri yiyerek, karınlarını bir güzel doyuruyorlar. Karnını doyurduğu kedinin yavruları olduğunu fark eden Çınar, 'Kirli' ismini verdiği kediyi özenle besliyor.


100 yılın en sıcak haziranını yaşadık... Uzman isim gelecek hafta için uyardı!

Haziran ayında sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Türkiye 24-25 Haziran tarihlerinde Avrupa’nın en sıcak ülkesi oldu. Ayrıntıları CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen aktardı.


Deprem olmadan yıkım başladı... 10 soruda tespit ve dönüşüm

İstanbul’da son bir ayda iki bina kendi kendine çöktü. 1.5 milyon riskli, 600 bin çok riskli konut bulunan İstanbul’da yüzlerce binanın depreme dahi gerek kalmadan yıkılabileceği uyarısı yapılıyor. Eski binalarda yaşayan yüzbinlerce hane tedirgin... Peki hangi yapılar için risk tespiti gerekli, bu işlem nasıl yapılır ve dönüşüm süreci nasıl başlar? İşte tüm bilinmesi gerekenler...


Pamukkale'de jandarma, "Hazal" ve "Yankı" adı verilen atlarla devriye görevine başladı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale'de görevli atlı jandarma timi, turistlerin huzurlu ve güvenli vakit geçirmeleri için mesai harcıyor.


Dikkat: Hırsızlar tatil yapmıyor!

MİTHAT YURDAKUL - Tatil dönemiyle birlikte yazlık bölgelere ve memleketlerine gidenlerin, geride bıraktıkları evlerinin güvenli kalması için bazı noktalara dikkat etmeleri önem arz ediyor. Güvenlik şirketi Securitas, tatile çıkarken seyahat planlarına dair kritik bilgilerin sosyal medyada paylaşılmaması, özellikle evin ne zaman boş kalacağına yönelik ipuçlarına yer verilmemesini öneriyor. Sürgü mekanizmalı kilitler kullanmak, garaj ve apartman...


Sıcaktan bunalanlar Dumanlı Tabiat Parkı'nın serinliğinde doğayla buluşuyor

Türkiye'nin birçok noktasından ziyaretçi ağırlayan Erzincan'daki tabiat parkına gelen misafirler, doğa yürüyüşü, spor, piknik ve çadır ile karavan kampı yapma imkanı buluyor.


'Bu çok saf, tertemiz bir hikâye’

'Aydınlıkevler’ tiyatro oyunu yarın 100’üncü kez sahnede olacak. Öncesinde oyunun başrol oyuncuları Demet Akbağ, Salih Bademci, Sinem Ünsal ve Burak Dakak’la buluştuk, heyecanlarına ortak olduk. Onlarla oyunlarını, aralarındaki arkadaşlığı, günümüz aşklarını ve oyunculuğunu konuştuk.


Eski mi, Yeni mi?

“Dünyada insanlar dâhil, eskimeyen hiçbir şey yoktur. Daha doğduğumuz andan itibaren ileriye sarıp eskimeye başlarız.”


Kayseri’nin parfüm kokan mahallesi: Erkilet

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kurulan ve içerisinde 15 bin kök lavantanın bulunduğu Erkilet Osmangazi Mahallesi'ndeki Lavanta Bahçesi, hem etrafa verdiği kokuyla hem de görsel güzelliğiyle vatandaşların uğrak yeri oldu.


Dulkadiroğlu’nda park ve bahçelerin temizliği

Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçe genelindeki park ve bahçelerin temizliği ve bakımını artırmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Belediye ekipleri, bundan böyle her gün düzenli olarak park ve bahçeleri temizleyecek, bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirecek.


Tatile çıkacaklar dikkat! Hırsızlık olaylarına karşı kritik uyarı: Sakın çöpe atmayın

Tatil döneminde boş kalan evlerde hırsızlık riski artıyor. Türkiye’de evlerde alarm kullanım oranı ise sadece yüzde bir. Peki, tatile çıkarken evlerimizi nasıl daha güvenli hale getirebiliriz?


Şanlıurfa’da balıkların sağımı yapıldı

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde bulunan tesiste beslenen balıkların sağımı yapıldı. Dişilerden alınan yumurtaların erkeklerle döllenmesi sonucu elde edilen 25 milyon yavru balık, 10 ildeki iç sulara bırakılacak.


Aksaray’da Lavanta Bahçesi yeni sezona merhaba dedi

Aksaray'ın doğal güzellikleriyle öne çıkan yeni cazibe merkezi Lavanta Bahçesi, yeni sezona görkemli bir açılış töreniyle merhaba dedi.


Kartal'da bir dairede tüp patladı

Kartal'da bir dairenin mutfak kısmındaki tüpün patlaması nedeniyle yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alırken, 4 katlı apartman tahliye edildi.


Gülnar’da çıkan hortum cep telefonuyla görüntülendi

Gülnar’da çıkan hortum cep telefonuyla görüntülendi Mithat ÜNAL/GÜLNAR(Mersin),(DHA) - MERSİN'in Gülnar ilçesinde çıkan hortum, vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.İlçeye bağlı Yarmasu Mahallesi'nde sabah saatlerinde küçük çaplı hortum çıktı. Mahallenin içinden geçen hortum 48 saniye etkili oldu. Bazı tarla ve bahçelerdeki ürünlere ...


Yıldız Tilbe konserini peruksuz bitirdi

YILDIZ Tilbe önceki akşam Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldı.


Öğrenciler yıl boyu yapılan eserleri sergide sundu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde 'Yıl Sonu Öğrenci Çalışmaları' adlı resim sergisinde öğrenciler tebrik edildi.


Van sanata doyacak

Van Kültür Yolu Festivali, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla başladı. Van, 9 gün boyunca konserler, tiyatrolar, sergiler, söyleşiler ve gastronomi deneyimleri ve çeşitli etkinliklerle renklenecek.


Şişli'de Uluslararası Yoga Günü kutlandı

Şişli Belediyesi, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla Uluslararası Yoga Günü'nde etkinlik düzenledi. Vatandaşlar uzman hocalar eşliğinde yoga yaparak hem bedensel hem de ruhsal yenilenme fırsatı buldu.


Vefakar çift, kavurucu sıcakta evlatlarını okutabilmek için tandır başında ter döküyor

Hatay'da çamurdan yapılan tandırda pişirdikleri ürünleri satarak çocuklarını okutan İmami ve Abdulhalik Tokmak çifti, kavurucu sıcakta evlatları için ter döküyor.


Tunceli'de 83 yaşındaki Şerife nene, bitmeyen enerjisiyle 2 saat halay çekti

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde bir düğüne katılan 83 yaşındaki Şerife Cebeci, 2 saat boyunca halay çekti. Adeta gençlere taş çıkaran Şerife nene, sağlığını 'Ulukale dutu'na bağladı


Fatih ÇEKİRGE Karayolu sıcağından deniz yolculuğuna… Didim’den Bodrum’a Marmaris’ten Fethiye’ye deniz otobüsleri başlıyor

Yaz gelir. Bayram gelir...


Boğa: Günlük Burç Yorumları - 30 Haziran

Boğa: 30 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Muğla'daki İztuzu Sahili'nde caretta caretta yuvası sayısı 700'e ulaştı

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Sahili'nde, geçen yıl haziranda 400 olan caretta caretta yuva sayısı bu sene aynı dönemde 700'e yükseldi.


Annesini katlettiğin çocuğuna hangi yüzle bakacaksın

Öğretmen eşi Hatice Çelik’i öldürüp bacanağı Murat Akdöker’i de ağır yaralayan uzman çavuş Gökhan Çelik, izini polise kaybettirdikten sonra yakalandı. Eşinin uzaklaştırma kararı aldırıp boşanmak istediğini söyleyen Çelik, cinayetin bahanesini ifadesinde “Boşanırsak bir daha çocuğumu göremeyeceğim diye korktum” diyerek anlattı.


İstanbullular dikkat: Bazı metro durakları ve Taksim-Kabataş füniküler hattı bugün kapalı!

Bugün Beyoğlu ilçesinde gerçekleştirilecek LGBTİ yürüyüşü doğrultusunda, İstanbul Valiliği'nin kararınca, saat 10.00 itibarıyla M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş füniküler hattı işletmeye kapalı olacak. Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İstanbul Valiliği'nin aldığı...


Mimar Sinan ekolünün Ankara’daki tek örneği olan Cenab-ı Ahmet Paşa Camii’nde 5 asırdır ezan sesi yükseliyor

Klasik Osmanlı mimarisinin Ankara'daki tek temsilcisi olan Cenab-ı Ahmet Paşa Camii'nde 5 asırdır ezan sesi yükselmeye devam ediyor.