İSTIHDAM VERILERI öNCESINDE ALTıN FIYATLARı YEşIL BöLGEDE

Investing.com – Altın fiyatları, faiz oranları hakkında yeni ipuçları sağlaması beklenen tarım dışı istihdam verileri öncesinde doların gerilemesiyle yükselişini sürdürdü.

Sarı metal, ABD’nin zayıf ekonomi verilerinin Federal Rezerv'in Eylül ayına kadar faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı yönündeki beklentileri artırmasının ardından bu hafta bazı kazançlar elde etti.

Spot altın %0,3 artışla ons başına 2.363,61 dolara yükselirken Ağustos vadelialtın %0,3 artışla ons başına 2.371,56 dolar oldu.

Altın faiz indirimlerine yönelik beklentiler üzerine yükseldi, istihdam verileri açıklanacak

Spot altın fiyatları bu hafta %1,6 değer kazanmaya hazırlanırken Eylül ayında faiz indirimine ilişkin beklentilerin artmasından faydalanarak rekor seviyeye yaklaşık 100 dolar uzaklıkta işlem gördü. ABD’nin zayıf istihdam ve ticari faaliyet verileri dolar üzerinde baskı yarattı.

CME Fedwatch Aracı, yatırımcıların Federal Rezerv'in Eylül ayında faiz oranlarını 25 baz puan düşürme ihtimalini %66'nın üzerinde fiyatladığını gösterdi.

Ancak faiz indirimine ilişkin iyimserlik, Fed'den gelen şahin sinyaller nedeniyle bir miktar azaldı ve bankanın Haziran ayı toplantı tutanakları, politika yapıcıların faiz indirimine şüpheyle yaklaştığını gösterdi.

Tarım dışı istihdam ayrıca Fed'in faiz oranlarını düşürmede kilit bir tartışma noktası olan iş gücü piyasası hakkında daha kesin ipuçları verecek.

Düşük faizler, borca ya da dolara yatırım yapmaya kıyasla cazibesini artırdığından altın ve diğer değerli metaller için iyiye işaret.

Diğer değerli metaller de bu düşünceyi takip ederek yükseldi ve haftayı kazançla bitirmeye etmeye hazırlanıyor. Platin bugün %0,2 yükseldi ve bu haftayı ufak bir artışla, gümüş ise bu hafta diğer metallerden daha iyi performans göstererek %4'ün üzerinde bir sıçrama ile kapatacak gibi görünüyor.

InvestingPro ile daha fazla kazanç elde edin! BÜYÜK YAZ İNDİRİMLERİ başladı. %50 indirime ek %10'a varan indirim için FIRSAT kuponunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Bakır, Haziran ayındaki sert kayıpların ardından haftayı yükselişle tamamlayacak

Endüstriyel metaller arasında bakır fiyatları yükseldi ve Haziran ayındaki sert kayıpların ardından Temmuz ayının ilk haftasını olumlu bir şekilde kapatmaya hazırlanıyor.

Londra Metal Borsası'ndaki gösterge bakır %0,3 artışla ton başına 9.913,50 dolara yükselirken bir aylık bakır %0,3 artışla pound başına 4,5777 dolar oldu.

Her iki kontrat da Haziran ayındaki sert kayıplarını telafi ederek bu hafta %3 ila %4 arasında artış gösterdi.

Ancak Çin'de ekonomik toparlanmaya ilişkin artan şüpheler nedeniyle bakıra yönelik duyarlılık büyük ölçüde sınırda kaldı. Pekin, Batı ile bir ticaret savaşı başlatmakla tehdit ederken Avrupa'nın Çin'in elektrikli araç ihracatına yönelik gümrük tarifeleri de bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

2024-07-05T06:26:12Z dg43tfdfdgfd