Trending:


Tokat’ta havuzda kimyasal madde felaketi

Tokat'ta özel bir yüzme havuzunda ıslak zemine basan vatandaşların ayakları kimyasal madde nedeniyle yandı. Olayda yaralanan 5 kişi hukuk mücadelesi başlattı.


Düzce’de Maviyemiş hasadı başladı

DÜZCE(İHA) – Yüksek asitli topraklarda yetişen ve fındığa alternatif olan Maviyemiş bitkisinin hasadı başladı.


6 ay önce para etmediği için atılan limon 100 liraya çıktı!

6 ay önce para etmediği için çiftçilerin depolamadığı limonun fiyatı şimdi rekor kırdı. https://haberglobal.com.tr/gundem/6-ay-once-para-etmedigi-icin-atilan-limon-100-liraya-cikti-356452


10 kutu enerji içeceğine bedel meyveler! Sporcular kilolarca alıyor

Enerji verici meyveleri sporcular sıklıkla tüketiyor. Bu meyveleri tüketen yorulmak nedir bilmiyor. Peki gücünüze güç katan meyveler neler?


Sıcakta bekleyen sular tehlike saçıyor: "Ciddi hastalıklara yol açacak mikroorganizmalar çoğalabiliyor"

Sıcakta bekleyen sular tehlike saçıyor: "Ciddi hastalıklara yol açacak mikroorganizmalar çoğalabiliyor" Güneşte bırakılan sulara dikkat: "Bileşikler daha yüksek miktarda suya geçebilir, kanserojen olanlar var" Güneşe maruz kalan damacana ve pet şişelerdeki suların tüketiminin insan...


Visszatér a hőség Olaszországba

Turisták a római Piazza del Popolo szökőkútjánál - képünk ilusztráció


LGS sonuçları açıkladı... Şimdi sıra tercihte

Daha iyi bir lisede okumak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği LGS sonuçları açıklandı. Tercih döneminde öğrenci ve velilere okulları iyi araştırmaları uyarısında bulunan uzmanlar, 'En iyi okul eve yakın olandır' önerisinde bulundu.


iOS 18 ‘le birlikte tarih olacak

Farklı markaların bluetooth aksesuarları artık AirPods’un eşleştirme sistemiyle iPhone’a bağlanabilecek.


Hande Can Hayatımız kaç kişilik?

Elini nereye atsan kişisel girişimciye değdiği günümüzde, ilişki bilirkişilerinin çağının ortasındayız.


Her gün yanına gelen kirpiyi elleri ile besliyor

Elazığ'da bir kirpi, her gün akşam saatlerinde gittiği evin bahçesinde duyarlı vatandaşın elleri ile besleniyor.


’Erkekler Evde Kadınlar Lokalde’ etkinliği ile doyasıya eğlendiler

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde 'Erkekler Evde Kadınlar Lokalde' etkinliği ile bir araya gelen kadınlar eğlenceli zaman geçirdi.


Aynı gün iki mevsimi birden yaşadılar...Tişört ile çıktı, kar montuyla geri döndü

Uludağ'ın zirvesine çıkan dağcılar, aynı günde iki mevsimi birden yaşadı. Gece tulumlarda uyuyan dağcılar, sabah kalktıklarında üzerlerine yağan kırağıyı görünce gözlerine inanamadı. Kısa kollu yola çıkan dağcılar, zirveye çıktıklarında ise kar montlarını giymek zorunda kaldı.


Spor salonuna girmesi yasaklanan teyzelerden pitonun yuttuğu kadına kadar hazirandaki tuhaf olaylar

Endonezya'da yaklaşık 5 metre uzunluğundaki pitonun 45 yaşındaki kadını yutmasından Güney Kore'deki spor salonu sahibinin yaşlı teyzelerin işletmeye girişini yasaklamasına kadar haziranda birçok tuhaf olay basına yansıdı.


Mersin, sezonluk misafirlerini ağırlıyor

Türkiye'de önemli üreme alanlarından biri olan Mersin'de, deniz kaplumbağaları sahillerde yumurtalama faaliyetlerine devam ediyor. Kazanlı'dan başlayarak Alata, Davultepe, Göksu ve Anamur'da haziran ayı ile başlayan yumurtlama faaliyetleri son günlerde artış göstermeye başladı.


Balıkçıyı kucaklayan pelikan

Balıkçıyı kucaklayan pelikan, izleyenlere mutlu bir anı yaşattı.


Mate 70 serisi 2024’ün dördüncü çeyreğinde gelecek

Huawei Tüketici İşleri Başkanı Yu Chengdong, Mate 70 serisinin, HarmonyOS NEXT’in beta sürümüyle önceden yüklü olarak gelen ilk seri olacağını açıkladı.


Masterchef'te duygusal anlar... Mehmet Şef, yaşadığı kazayı ilk kez anlattı: Çocuklarım elimi dövme yaptırmış

Eleme turları devam eden Masterchef'in dün akşam yayınlanan bölümü duygusal anlara sahne oldu. Yarışmaya katılan Melek Baba'nın elini gören Mehmet Yalçınkaya, 'kaza ne zaman oldu' diye sordu. Baba, 3 yaşındayken elini traktörün pervanesine kaptırdığını söyledi. Benzer bir kaza geçiren şef Mehmet Yalçınkaya, sözleri ile genç kadına moral verirken; elinin hikayesini de ilk kez anlattı...


Zeynep Mayruk kimdir? Tolga Sarıtaş'ın eşi Zeynep Mayruk kaç yaşında ve ne iş yapıyor?

Ünlü modacı Zeynep Mayruk kimdir, kaç yaşında ve evlendi mi soruları gündeme geliyor. Zeynep Mayruk 5 yıldır aşk yaşadığı Tolga Sarıtaş ile evlendi. Peki, Zeynep Mayruk kimdir?


Asırlık el dokumaları yaşatılmaya devam ediyor

Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Düzköy köyünde asırlık el dokumaları hala yaşatılmaya devam ediyor. Dastar, çanta, dırmaç gibi dokumalar, günümüzde halılarla yer değiştirse de, köy halkı tarafından hem üretiliyor hem de kullanılıyor. Artık koyun yünü ve keçi kılından yapılan iplikler yerine, renkli iplikler kullanılıyor. Bu dokumalar, imece usulüyle, toplu olarak yapıldığında ise bir şenlik havası yaşanıyor.


Adanalı öğrencilerin Keçiören gezisi

Adana'dan Ankara'ya gelen 50 kişilik grup öğrenci grubu Keçiören'in tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde gördü.


Kenti karıştıran 'sapıktır' ilanı! Gören şoke oldu

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi Girne Bulvarı'nda yaşanan olayda kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından birçok aydınlatma, trafik direği ve otobüs durağına üzerinde bir erkek şahsın fotoğrafı ile '3 yaşındaki çocuğa saldırıda bulundu. Görenler polise haber versin. Herkesin haberi olsun, sapıktır' yazılı ilan asıldı. İlginizi Çekebilir İlanı görenler hayrete düşerken kimisi fotoğrafını çekip sosyal medya hesabından...


Sincan Belediyesi’nden bin 150 kişiye yemek yardımı

Sincan Belediyesince aşevinde hazırlanan yemekler, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bin 150 ihtiyaç sahibinin evine ulaştırılıyor.


Nike’ın zayıf kazancının ardından Adidas hisse fiyatı risk altında mı?

Adidas (ETR: ADS) hisse fiyatı, Nike’ın zayıf mali sonuçlar bildirmeye devam etmesi nedeniyle bu yıl Nike’tan daha iyi performans gösterdi. 2024’te %22’nin üzerinde yükselirken Nike %10’un üzerinde düşüş yaşadı. Nike’ın satışları, zayıf sonuçlar ve yönlendirmeler yayınlamasının ardından uzun saatler boyunca hızlandı. Nike rehberliği azaltıyor Nike’...


GENÇLİĞE SELAM BABINDA ACI ÇEKMEK RUHUN FİYAKASIDIR deyin isterseniz; İsterseniz; OLACAK OLAN DA OLMUŞTUR a teslim olun /2

3 Sözlüklere göre, Arapça kökenli 'kitap' kelimesinin bir anlamı da; tutturmak/bağlamak/dikmek şeklindedir. Arasına yaprakların yerleştirildiği iki levhayı birbirine bağladığımızda alın size kitap... Bizim inancımıza göre hayat da bir kitaptır. Ve 'kitap' kitap olmaklığı nedeniyle sonlu bir şeydir. Doğum bir levha, ölüm başka bir levha ve bu iki le...


LGS TABAN PUANLARI | LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler açıklandı mı? LGS taban puanları liste!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) taban puanları ve yüzdelik dilimler açıklandı. Öğrenciler, sınav sonuçlarına ve yüzdelik dilimlerine göre tercih yapabilecekler. LGS taban puanları ve yüzdelik dilimlerin listesi yayınlandı.


Kavurucu sıcakta çalışan fırıncıların ilginç serinleme yöntemi

Hatay'da hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı kavurucu sıcakta çalışan fırıncılar, ayaklarına buzlu su koyarak serinlemeye çalışıyor. Yaklaşık 12 saat süren mesai karşılığında 800 TL kazanan fırıncılar, sıcaklığın etkisiyle zorlu günler geçiriyorlar.


Denizli Kekiğinde hasat başladı

Dünyada kekik denilince akla gelen ilk ve tek ülke, Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 90’ının gerçekleştiği coğrafi işaret belgeli Denizli kekiğinde bu yıl hasat erken başladı.


Bahçelievlerde çöken binanın deniz kumundan yapıldığı ortaya çıktı

Bahçelievler’de dün sabaha karşı kısmen çöken binanın inşaatında deniz kumu kullanıldığı ortaya çıktı. Binanın enkazında yapılan çalışmalarda kolon ve beton parçalarındaki deniz kabukları dikkat çekti.


Prenses Diana'nın elbiseleri ve notları, açık artırmada 4 milyon sterlinden fazlasına satıldı

Müzayede, Diana'nın kişisel eşyalarının en kapsamlı koleksiyonu olarak nitelendirildi


Kısa vadeli faizlerde yükseliş: İşte en yüksek mevduat faizi

Kısa vadeli faizler yükseldi. Peki en yüksek mevduat faizi ne kadar oldu?


Aksa Akrilik Armora ürün portföyünü genişletiyor

Aksa Akrilik, modakrilik elyaf ürünü Armora'nın ürün portföyünü geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.


Aşırı sıcaklar dondurmalı tatlılara ilgiyi arttırdı

Adana’da aşırı sıcaklar dondurmalı tatlılara rağbeti arttırdı. İşletmeler menülerine dondurmalı tatlıları eklemeye başladı.


Rektör Kutluhan “Zen Dalgaları” isimli tekstil sergisinin açılışını gerçekleştirdi

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi S. Çiğdem Koçak’ın “Zen Dalgaları” isimli tekstil sergisi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından açıldı.


Karın germe ameliyatı yaptıracaklar dikkat

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, "Karın germe ameliyatlarını ve liposuction (yağ aldırma) işlemlerini yaptırmak istiyorsanız bu işin eğitimini almış bu konuda gerekli tecrübeye sahip bir plastik cerrahi uzmanına başvurmanız gerekmektedir" dedi.


Bahçelievler'de çöken binayla ilgili şok gerçek

Bahçelievler Yadigar Sokak'ta dün kısmen çöken binanın enkazı görüntülendi. 1980 yılında yapılan ve sonradan 4 kaçak kat eklenen binanın inşaatında deniz kumu kullanıldığı ortaya çıktı. İlginizi Çekebilir Enkazda bulunan kolon ve beton parçalarında ortaya çıkan deniz kabukları dikkat çekti. Öte yandan, enkazda bulunan beton parçalarının elle bile parçalandığı görülürken, binanın çökmesinde deniz kumunun etkisi olduğu öğrenildi. Binanın yıkıldığı...


Koç: Günlük Burç Yorumları - 28 Haziran

Koç: 28 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Limonun “suyu çıktı”: Bazı marketlerde kilosu 90 lirayı aştı!

Tarım ürünlerinde tarla ile market arasındaki fiyat farkı dikkati çekerken, sezon başında bahçede 2 liraya düşen, yetiştiricinin “Toplama maliyeti satıştan fazla” diye şikâyet ettiği limon vatandaşa satış fiyatı kısa sürede 75-80 liraya kadar çıktı. Bazı marketlerde 90 lirayı aşan etiketler görülüyor. Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli’nin haberine...


Şekerbank'ta hisse devri

Samruk-Kazyna Invest'in Şekerbank'ta sahip olduğu yüzde 12.06 payın İlbak Holding'e devrine ilişkin süreç başlatıldı.


Diyarbakır ve Mardin yangınlarından yaralı kurtarılan hayvanlar, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde tedavi altında

Diyarbakır ve Mardin sınırları arasında çıkan yangın felaketinde yaralanan hayvanların tedavileri, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde devam ediyor.


Meteoroloji saat verdi: Birçok il için sağanak yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Meteoroloji, 28 Haziran 2024 hava durumu raporunu yayımladı. Afyonkarahisar, Isparta, Ankara, Eskişehir, Konya ve Kütahya'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgârın ise Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.


1 Temmuz itibariyle satışlar başlayacak

Düzce Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ile buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten proteinine hassasiyeti bulunan çölyak hastaları ekmeklerini Halk Ekmek büfelerinden temin edebilecek. Glutensiz ekmek satışları 1 Temmuz itibariyle 9 noktada hizmet veren büfelerde başlayacak.


Çocuk parkında dehşete düşüren olay! Kanlar içinde yatan şahsı görenler telefona sarıldı

Antalya'da çocuk parkında bir kişinin kanlar içerisinde hareketsiz yattığını görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, göğsünden bıçaklanan şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Olayla ilgili 6 kişinin ifadesine başvuruldu.


'3 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıda bulundu. Görenler polis haber versin. Sapıktır' yazılı ilan...

Adana'da otobüs duraklarına asılan '3 yaşındaki çocuğa saldırıda bulundu. Görenler polis haber versin. Sapıktır' yazılı ilan, görenleri hayrete düşürdü. https://haberglobal.com.tr/gundem/3-yasindaki-cocuga-cinsel-saldirida-bulundu-gorenler-polis-haber-versin-sapiktir-yazili-ilan-hayrete-dusurdu-356443


Otantik ve antika lokanta

Kahramanmaraş'ta Fatmanur Sökmen babasından kalan lokantada antika eşyaları sergiliyor.


500 satın almacı güzellik için geldi

BeautyEurasia, Avrupa başta olmak üzere 60 ülkeden 500 profesyonel satın almacıyı İstanbul'da katılımcılarla buluşturdu.


Antalya'da Hindistan Pazarı sektöründe yüzde 75 azalma var

Antalya'da Hindistan Pazarı sektöründe yüzde 75 azalma var Hindistan seçimi Hint düğünlerinin önünü kesti, 2024 yılında sadece12 Hint düğünü yapıldı Hint düğünü için yeni pazar İngiltere'de yaşayan Hindistanlılar Antalya'da Hint düğünleri düzenleyen bir firmanın kurucu ortağı Bünyat...


Yaz aylarında çocukları ishalden korumanın 5 yolu

Yaz mevsimiyle beraber ishal vakalarında da artış görülebiliyor. Çocuklar ise bu durumdan en çok etkilenen grup. Sıcak hava nedeniyle fazla sıvı alma isteğinin mikrop tehlikesini artırması, besinlerin hızlı bir şekilde bozulması ve hijyen kurallarına önem verilmemesi gibi sebeplerin sulu dışkılama şikayetlerini artırdığını ifade eden Dr. Ayşe Sokullu, “İshal; bakteriler, parazitler ve yaygın olarak virüslerden kaynaklanıyor. Virüs kaynaklı ishal...


Bir haftada 568 kişi öldü! Pakistan’ı sıcak çarptı

Pakistan’ın güneyinde etkili olan kavurucu sıcaklar nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti. 49 derece hissedilen sıcaklar nedeniyle hastanelerde boş yatak kalmadı.


3 yaşındaki çocuğa yanlış teşhisle 2,5 yıl kemoterapi uygulandı

Gaziantep'te yaşayan 6 yaşındaki Buğra Koç, 3 yaşındayken yanlış konulan hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisiyle yaklaşık 2,5 yıl boyunca yok yere kemoterapi tedavisi gördü. Bu süreçte bir türlü iyileşemeyen küçük çocuğun, başka bir hastanede yapılan geniş tetkiklerin ardından sistemik jia olarak da bilinen ateşli-iltihaplı romatizma hastası olduğu ortaya çıktı. Yaşanan süreçte çok zor günler geçiren, yok yere kemoterapi tedavisi...


Bu bağımlılıklar insanın yaşam kalitesini düşürüyor

Psikolog İrem Durna, sigara, alkol, uyuşturucu madde, kumar, internet, sosyal medya, yeme ve alışveriş gibi en sık rastlanılan bağımlılıkların yaşam kalitesini düşürdüğünü belirterek, psikolojik müdahale ile bu zorlukların üstesinden gelmenin mümkün olduğunu söyledi.