SüHEYLA BUYRUKçU DOğAL şıKLıK: HASıR çANTALAR

Süheyla Buyrukçu

Yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan hasır çantalar, bu sezon da popülerliğini koruyor. Örgü motifleri, taş baskı tasarımları ve rengârenk seçenekleriyle dikkatimizi çeken bu çantalar, aslında sade ama şık bir tarzın da anahtarı.

Modern dokunuşlarla günümüze yorumlanan hasır çantalardan anlaşılan hiçbir zaman sıkılmayacağız. Çünkü natürel tonları ile doğanın bir parçasını kombinlerimize taşıyan bu özel çantaların özellikle taş baskı modelleri son yılların en favori ürünleri arasında. Eğer gardıroplarınızda henüz hasır bir çantaya yer açmadıysanız, o zaman gelin bugün tasarımcıların hayal gücüyle günümüze yorumlanan 2024 hasır çanta modellerine birlikte göz atalım.

KÜÇÜK AMA HAVALI HASIR ÇANTALAR

Yaz stilinizin ayrılmaz bir parçası olacağını düşündüğüm küçük hasır çantalar, bu yıl hem plajda hem de gündüz etkinliklerinde sizlere eşlik edebilecek en güzel modellerden biri. Natürel tonlarıyla ve özgün hasır örgü motifleriyle estetik durmalarının yanı sıra oldukça kullanışlı olmalarıyla da ilginizi çekebilir. Her stile ayak uydurmayı başaran bu küçük hasır çantalara bir göz gezdirmenizi öneririm.

TIKA BASA DOLU ÇANTALAR

Sonbahar/kış sezonunda tıka basa doldurabileceğimiz büyük çantalar, günlük hayatımızın bir parçası haline gelmişti. Bu trendin etkilerini yaz döneminde de görüyoruz. İçerisine her şeyi sığdırabileceğiniz büyük boy hasır çantalar, sıcak yaz günlerinde de bizlere eşlik etmeye devam ediyor. İster plajda ister ofisinizde isterseniz de arkadaş etkinliklerinde farklı motif ve taşlarla süslenmiş bu özgün hasır çantalardan birini tercih edebilirsiniz.

ROMANTİK VE İDDİALI: SEPET HASIR ÇANTALAR

Hasır çantaların kendine has özgünlüğü ve dokusu vardır. Bunun en güzel örneklerinden birini de bize sepet hasır çantalar sunuyor diyebiliriz. Romantik bir görünüme sahip ancak bir o kadar da iddialı olan sepet hasır çantalar, adeta kendi stilini yaratan bir parça. Sıra dışı kombinler denemeyi seviyorsanız ve aynı zamanda romantizmden ödün vermek istemiyorsanız, bu model sizin favoriniz olabilir.

ŞIK TASARIMLARIYLA KOVA HASIR ÇANTALAR

Sıra dışı tarzlardan hoşlananların tercihleri arasında yer alan kova hasır çantaları da bu yıl sıkça görüyoruz. Bu çantaların dış yüzeyini kaplayan hasır malzemeler, adeta kombininize sade ama şık bir doğallığı taşıyor. Bu çantaların en güzel özelliklerinden biri ise geniş bir iç hacme sahip olmaları. Böylece kişisel eşyalarınızı kolaylıkla çantanıza sığdırabiliyorsunuz. Kova hasır çantalar için sıra dışılığı, konforu ve şıklığı aynı anda sunan bir model de diyebiliriz.

RENKLİ VE EĞLENCELİ HASIR ÇANTALAR

İlkbahar-yaz defilelerinde yazın ruhunu tam anlamıyla yansıtan rengârenk hasır çantalar da oldukça sık kullanıldı. Yaz stillerinin neşesini tamamlayan renkli hasır çantalardan bir tane mutlaka yaz gardırobunuza eklemenizi öneririm. Çünkü mini ve uzun elbise kombinleriyle muhteşem bir uyum yakalayan bu eğlenceli çantalar, yaz stilinize çok yakışacak.

TAŞ BISKILI VE DOKUMA DESENLİ HASIR ÇANTALAR

Bu sezon özellikle taş baskı yöntemiyle desenlendirilmiş hasır el çantaları, gündüzden geceye geçişinizde size kolaylık sağlayan aksesuarların başında geliyor. Özgün motiflerle süslenen ve zarif bir taşıma sunan hasır el çantaları, ahşap askılarıyla da romantizmi kombinlerinize taşıyabiliyor.

HASIR ÇANTALAR NASIL KOMBİNLENİR?

Hasır çantalar, her ne kadar plaj stili ve tatil kombinleriyle ilişkilendirilse de aslında günlük hayatımızın her alanında kullanılabiliyor. Sıcak günlerin kurtarıcısı mini jean şortlar, çiçek desenli elbiseler, askılı tulumlar ve sandaletlerle kolaylıkla kullanılabilen hasır çantalar, günlük kıyafetlerle de hoş bir uyum yakalayabiliyor. Mesela rahat ve şık bir görünüm elde etmek istiyorsanız jean şort ve beyaz tişört ikilisini hasır bir çanta ile tamamlayabilirsiniz. Ayrıca hasır çantaların sade şıklığını ofis ortamına taşımanız da mümkün. Bunun için ağır bir duruşa sahip olan kumaş pantolonunuzu ya da kalem eteğinizi şık tasarımlara sahip bir hasır kol çantasıyla tamamlamayı deneyebilirsiniz. Özellikle metal parçaların kullanıldığı hasır çantalar, profesyonel bir görünüm yaratmanıza yardımcı olur.

2024-06-29T04:02:12Z dg43tfdfdgfd