BU MASERATI GRANCABRIO, İTALYAN şARABıNDAN ESINLENILMIş BIR BOYAYA SAHIP

Marchesi Antinori ailesinin Tignanello'suna adanmış eşsiz bir parça.

Şarap severler (ve özellikle İtalyan şarabı severler) 600 yılı aşkın bir süredir ve 26 nesildir şarap yetiştiren Marchesi Antinori ailesini yakından tanıyacaktır. Maserati, en ünlü kırmızı şaraplardan biri olan Tignanello'nun 50. yıldönümünü kutlamak için en güncel modeli olan GranCabrio Folgore'nin kişiselleştirilmiş bir versiyonunu üretti.

Marchesi Antinori için üretilen bu eşsiz ve özel parça, 14 Temmuz'da Kaliforniya'da, Amerika'nın en önemli hayır amaçlı sanat etkinliklerinden biri olan Napa Valley Festivali'nde açık artırmayla satışa sunulacak.

Maserati GranCabrio Folgore Tignanello

GranCabrio Folgore'yi anlatmadan önce Tignanello'ya değinelim. İlk bağbozumu 1971 yılında Alberese ve Galestro bakımından zengin tepelik arazide deniz seviyesinden 390 metre yükseklikte yer alan Tignanello olarak bilinen eski bir Chianti bağındaki 76.682 asmadan üretilmiş.

Şarap, Chianti Classico'nun kalbindeki Tenuta Tignanello'da bulunan aynı adlı bağdan, güneybatıya bakan 57 hektarlık bir arazide Sangiovese ve Cabernet üzümlerinden seçilerek üretiliyor. Tridente'nin 110. yıldönümünü kutlamak adına Maserati, ismini bu şarapla ilişkilendirerek "kökler ve bölge" metaforundan faydalanıyor.

GranCabrio Folgore Tignanello, karakteristik Tignanello fıçılarının kırmızı tonlarını hatırlatan ve üzüm bağının toprağına atıfta bulunan Terra di Tignanello boyası ile öne çıkıyor. Jantlar ve kaliperler sırasıyla mat ve parlak siyah, amblemler bakır ve kumaş tavan siyah renk tercih edilmiş.

Maserati Tignanello, daha önce hiçbir otomobilde kullanılmamış olan ve teknik bir kumaş olan Vegea'nın gümüş ve bordo renkli döşemeleriyle süslenmiş deri koltuklara sahip. Meşe fıçılarının yarattığı etkiyi hatırlatmak için koyu funda ağacı seçilmiş.

Koltuk başlığında, Tridente'yi ve Tignanello'nun ayırt edici işaretlerinden biri olan ve her şişede yer bulan güneş, zarif bir şekilde işlenmiş. Aynı sembol, pazara sunulmasından 50 yıl sonra Tignanello'nun ilk ve son vintage'larına atıfta bulunan 1971-2021 tarihleriyle birlikte orta konsolda da yer alıyor.

Maserati GranCabrio Folgore Tignanello

Bunlara da göz atın

2024-07-02T14:29:42Z dg43tfdfdgfd