Trending:


Bahçede bulduğu bitkin düşen tilki yavrusunu bakın nasıl besledi

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bulunan fındık bahçesinde bir çiftçinin, bitkin halde bulduğu tilki yavrusunu kendine getirebilmek için harcadığı çaba takdir topladı. Kötü durumdaki tilki yavrusunu kendine getirebilmek için su içirmek isteyen ancak etrafında suyu koyacak kap bulamayan çiftçi, poşet geçirdiği ayakkabısına doldurduğu su ile yavruyu besledi.


Evini ateşe verdi, jandarmaları görünce kendini kuyuya attı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ikamet ettiği evi ateşe veren kişi, jandarma ekiplerinden kaçarken kendisini evinin bahçesinde bulunan 25 metre derinliğindeki su kuyusuna attı. Yaralı olduğu öğrenilen şahıs, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.


Alevler, akaryakıt istasyonuna 200 metre yaklaştı! Faciadan son anda dönüldü

İzmir'in Urla ilçesinde çıkan anız yangını, akaryakıt istasyonuna 200 metre kala kontrol altına alındı.


Bu yaz tatilinde çocuklara kim bakıyor?

Çalışan anne-babaların çocukları üç aylık yaz tatilini ya anneanne-babaanne evlerinde geçiriyor ya da bakım verebilecek başkalarının desteğiyle... Gülay ve Gizem çocukların yazın tadını çıkarabileceği yaz okullarını araştırdı.


Binlerce arının üzerine yatan, daha dinç kalkıyor

Bursa'da bir tıbbi aromatik bahçede yer alan terapi yöntemi, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor. Kabin içerisinde yer alan arı kovanın üzerinde uzanan insanlar daha dinç kalkıyor.


Limonata yapımında bir kaşık eklemek hep unutuluyor; Böbreklere şifa pompalıyor

Bilindiği gibi limonatanın basit bir yapım aşaması var. Yaz boyu serinleten bu içeceğe bir kaşık tuz eklediğinizde neler olabileceğini tahmin ettiniz mi?


Çocuk havuzlarından kaynaklanabilecek salgınlara dikkat

Sezonun açılmasıyla yaz enfeksiyonları da kendini göstermeye başladı. Yaz aylarında havuzların yaygın olarak kullanılmasıyla enfeksiyon riskinin artığını söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, yazın ortak kullanım alanlarının başında gelen çocuk havuzlarına dikkat çekti. Büyük çocuklar hatta erişkinlerin bile bu virüsle enfekte olabileceğine işaret eden Doç. Dr. Kara, bu hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına...


Erdek’e kargasıyla gelen tatilci ilgi odağı oldu

Balıkesir’in Erdek ilçesine tatil yapmak için Bursa’dan kargasıyla gelen bir tatilci renkli görüntüler vererek böyle bir manzaraya alışık olmayanların ilgi odağı haline geldi.


Tıbbi ve aromatik bitkilere yerinde inceleme

DÜZCE(İHA) – Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay ve öğrencilerle tarafından örnek uygulama bahçesine tıbbi ve aromatik özelliği olan fideler toprakla buluşmuştu. Kaymakam Alpay bitkileri yerinde inceledi.


Düzce’de bodrum katında 4 bin 550 adet sentetik ecza ele geçirildi

DÜZCE(İHA) – Düzce'de polis ekipleri tarafından sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmada bir binanın bodrum katında duvarın içinden ve yerde üzerine çöp ve toprakla örtülü halde 4 bin 550 adet sentetik ecza ele geçirildi.


Büyükçekmece’de evinin çatısında uyuşturucu madde yetiştirip satan şüpheli adliyeye sevk edildi

Büyükçemce’de evinin çatısında uyuşturucu bitki yetiştirdiği tespit edilen şüpheli polis ekiplerince evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyette ki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ardından şüpheli adliyeye sevk edildi.


İndirimler aklımızı başımızdan almasın

Rengârenk şortlar, yazlık elbiseler, gömlekler, aksesuarlar mağaza vitrinlerinden göz kırpıyor, moda markalarının indirimleri bizi adeta baştan çıkarıyor. Evet, indirim dönemi alışveriş için en uygun zaman ancak bunu iyi değerlendirmek gerek. İşin sırrı da abartıya kaçmamak ve akıllıca seçimler yapmak.


Gastronomi kazanında kaynayanlar

Yeme-içme dünyasından son haberler...


Galatasaray, Florya'da hazırlıklarına devam ediyor

Galatasaray, 2024-2025 sezonu hazırlıklarını bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.


Samsung Galaxy S25 Ultra tasarımıyla da öncülünden farklı olacak

Son günlerde pek çok sızıntıya konu olan Samsung Galaxy S25 serisi, bu hafta önemli bir sızıntıya daha konu oldu.


Ev sahipleri dikkat bankalar haber bile vermiyor! Her 4 konuttan 1'inde var: '2023'te sadece 600 TL'ydi bu yıl 5.300 TL'

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen; Adıyaman, Hatay, Malatya, Gaziantep, Adana, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ile Elazığ'ı etkileyen deprem sonrası; milyonlarca vatandaş ev ve içerisindeki eşyaları korumak için konut sigortası yaptırdı. Konut sigortası poliçe ücretleri 2023'te ortalama olarak 600 TL'ydi. Fakat bu yıl durum değişti. Fiyatlar 5.300 TL'yi bulurken bazı banka ve sigorta şirketlerinin konuya dair...


Anız yangını giderek büyüyor

Diyarbakır Kayapınar ilçesi Stat Yolu üzerinde bulunan arazide köylüler 2 yerde anız yaktı.


Adana'nın markalaşan geleneği: Sabah kahvaltıda ciğer kebap ve şalgam! İlk görenler şaşırıp kalıyor

Zengin mutfak kültürüyle, Türkiye'nin yanı sıra dünyada da adını duyuran Adana'da, 100 yılı aşkın süredir devam eden ciğer ile kahvaltı kentti ilk kez ziyaret edenleri şaşırtıyor.


Sopa ve bıçaklarla saldırdılar! Giresun'da düğünde çıkan kavgada ortalık savaş alanına döndü

Giresun'da bir düğünde kadınlar ve erkekler arasında çıkan kavgada ortalık bir anda savaş alanına döndü. Sopalar ve bıçakların kullanıldığı kavga polis ekiplerinin müdahalesiyle sona erdi. Kavga anı cep telefonu kameralarına yansıdı.


Dior ve Armani'nin İtalya'daki üretim operasyonlarına kayyım atandı

Dior ve Armani için el çantaları ve diğer deri ürünleri yapan atölyelerin yüksek kaliteli ürünleri perakende fiyatlarının çok altında üretmek için düşük ücretle yabancı işgücü kullandığı ortaya çıktı


Bursa’da 3 katlı binanın en üst katı alev alev yandı: 2 kişi yaralandı

Bursa'da 3 katlı binanın en üst katında başlayan yangın bir anda büyüdü. Evde bulunan 2 kişi yangından etkilendi.


Tokat’ta düğüne milli maç arası

Tokat'ta bir düğün salonunda yapılan düğünle dünyaevine giren çift, düğünlerine milli maç arası verdi.


Hakiki Ege’yi tattırıyor

Bulunduğu bölgeye ve malzemesine odaklanan, küçük üreticiyle omuz omuza çalışan şeflerin fark yaratmakta çok daha başarılı olduğu tartışma götürmez. Tuti’nin şefi Hakan Süve de tam olarak bunu yapıyor ve Egeli yemekler pişiriyor.


Bilecik'te doğa tutkunlarını bir araya getiren Gölpark Fest çevre illerden de katılımcıları ağırlıyor

Bilecik'te Valilik himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Gölpark Fest, ikinci gün etkinlikleriyle devam ediyor.


Müge AKGÜN Farklı bir haziran...

Bir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...


Muş'ta Kızılağaç deresinde renkli görüntüler: Kadınlar halı yıkadı, çocuklar yüzdü

Muş'ta yaz sıcaklarıyla birlikte kadınlar Kızılağaç deresinde sodalı suda halı yıkarken, çocuklar da dere üzerinde oluşturdukları göletlerde yüzerek serinliyorlar. Geleneksel yöntemlerle halı yıkayan kadınlar, sodalı suyun etkili temizlik sağladığını belirtiyorlar. Çocuklar ise kendi imkanlarıyla oluşturdukları göletlerde suyun tadını çıkararak yaz tatilinin keyfini sürüyorlar.


Görüntüler görmeye değer! Dışarısı böylese akşam stat nasıl olur?

Türkiye'nin Hollanda ile yapacağı maç öncesi Ay-Yıldızlı taraftarlar meydanları doldurdu. İşte o anlar...


Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, 44 gündür nöbette: 5199 sayılı hayvanları koruma kanununu hala yürürlükte; kısırlaştırın, aşılatın, yerinde yaşatın

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, 44 gündür Ankara'da sokakta yaşayan hayvanların yaşam hakları için nöbette. Hayvan hakları savunucuları, Meclis gündemine gelmesi beklenen yasa tasarısına ilişkin olarak, "Sanki yasa askıya alınmış gibi usulsüz toplamalara, katliamlara göz yummayın. Kısırlaştırın, aşılatın, yerinde y...


Zayıflıktan ölecek halde bahçesinde buldu, böyle besledi

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bulunan fındık bahçesinde bir çiftçinin, bitkin halde bulduğu tilki yavrusunu kendine getirebilmek için harcadığı çaba takdir topladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/zayifliktan-olecek-halde-bahcesinde-buldu-boyle-besledi-358843


Iğdır’da Kafkas Keleri güneşlenirken görüntülendi

Doğal yaşamın renkli örneklerinden biri olan Kafkas keleri, Iğdır’da öğle güneşinde güneşlenirken görüntülendi.


Devrek’te alışveriş stantları kurulmaya başlandı

Devrek’te yaz sezonu alışveriş stantları kurulmaya başlandı.


Kayseri'de 17 yıl hapis cezası bulunan kişi mutfak dolabında yakalandı

Kayseri'de hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan kadın; polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda mutfak dolabı içerisinde saklanırken yakalandı.


Balık: Günlük Burç Yorumları - 7 Temmuz

Balık: 7 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Meteoroloji 12 şehri uyardı! Gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak

Son dakika uyarısı Meteoroloji tarafından geldi. Sıcaklıklar bunaltırken bir yandan da sağanak yağışlar yurdu serinletiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Osmaniye çevreleri, İstanbul'un kuzey kıyıları, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Van ve Hakkari’nin doğu...


Türkiye'nin birçok şehrinden görülen parlak ışık hüzmesi: Uzay çöpü olabilir

Dün gece 22.30 sıralarında, başta İstanbul olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Bartın, Zonguldak ve Ankara’nın da içinde bulunduğu birçok ilde görülen ışık huzmesi merak uyandırdı. Vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan ışık hüzmesi, sosyal medyada ‘Meteor ve Göktaşı’ olarak paylaşıldı. Özellikle ışık hüzmesinin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün üzerinden geçtiği anlar büyük dikkat çekti. Sosyal medyada birçok kullanıcı o anları paylaştı....


Bodrum sanata uyanıyor

Deniz, kum, güneş, eğlence... Bodrum’dan bahsederken artık bu listeye sanatı da eklemeli. İddialı otellerin kapısından içeri girdiğinizde sizi sanat eserleri karşılıyor. Galeriler peş peşe sergiler açıyor. Sanatçılar düzenlenen özel haftalarda koleksiyonerlerle buluşuyor...


Bir devam filmi gelebilir mi?

Yıllar sonra tekrar bir araya gelmişken Elif Dağdeviren ve Cenk Sezgin bir devam filmi için adım atarlar mı onu konuşmadık ancak Bodrum'da sinema sanatına değer katacak Uluslararası bir film festivali için atılacak gayretli bir adım nasıl olur?


Kamyonet kasasında 2 çocuğun tehlikeli yolculuğu kamerada

Aksaray’da ev eşyası yüklü kamyonetin kasasında biri ayakta diğeri oturur şekilde seyreden 2 çocuğun tehlikeli yolculuğu kameraya yansıdı.


Tatil için gitti! Eniştesini öldürdü! İşte cinayetin nedeni!

Tatil için gitti! Eniştesini öldürdü! İşte cinayetin nedeni! Adanada olay, 4 Temmuz günü saat 16.00 sıralarında Yüreğir ilçesi Doğankent-Pekmezli Mahallesinde meydana geldi. KADIN AİLESİNİN EVİNE DÖNDÜ DHAda yer alan habere göre eşi Faruk Soyyiğitin (33) psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı T.S., bir süre önce ailesinin evine döndü. TARTIŞMA KA...


Doğa fotoğrafçıların sabırla çekecekleri o anı saatlerce bekliyor

Türkiye'nin sulak alanlarının beşte birine sahip Van Gölü havzasında gözlemlenebilen 234 tür kuş, bu yıl yağışların da etkisiyle daha kolay beslenme ve üreme imkanı buluyor. Kuşları görüntülemek isteyen doğa fotoğrafçıları en güzel kareyi çekmek için saatlerce kamuflajlarını altına saklanıp o anı bekliyorlar.


Berberlerin tatil günü belli oldu! İşte Ankara ve İstanbulun kararı...

Berberlerin tatil günü belli oldu! İşte Ankara ve İstanbulun kararı... Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşları tarafından iletilen talep ve önerileri değerlendirerek berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar vermişti. İDARİ YAPTIRIM KARARI DUYURULMUŞTU AAda yer alan habere göre söz konusu uygulama, ...


Antalya'da çıkan yangın ormanlık alana sıçradı

Antalya'nın Serik ilçesinde boş arazide çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana ve bir düğün salonunun depo kısmına sıçradı. Yangın 1 saatlik çalışmayla söndürüldü ve düğün salonunda maddi hasar meydana geldi.


İnsanı sevmekte empatinin rolü

Hümanizm, insanın değerine, aklına ve yeteneğine olan inanç üzerine kuruludur. Bu felsefe insanı bir bütün olarak kabul eder ve her insanın eşit, değerli ve saygın olduğunu vurgular. Bu yüzden çocukları empati, saygı ve sevgiye dayalı değerlerle yetiştirmek, daha adil ve barışçıl bir toplumun inşasında temel rol oynuyor.


Topkapı Sarayı gece başka güzel...

Topkapı Sarayı'nı bilmeyen yoktur. Birçoğumuz da hayatımızda en az bir kez gezmişizdir. Ama Osmanlı İmparatorluğu ve İstanbul'un kalbi olan bu özel mekânı bir yaz akşamı adımlamak, yenilenmiş bölümleri, ilk kez sergilenen eserleri gecenin serinliğinde ve sükûnetinde görmek çok özel bir deneyim.


Altın yatırımcıları dikkat: Uzmanlar yeni fiyat açıkladı

Altın fiyatlarının 2024'ün sonuna doğru yükseleceği iddiaları güçlendi. Piyasa analistlerine göre altı haftanın zirvesine ulaşan altında hareketlilik arttı.


Bulduğu nesli tehlike altında olan ağaç yediuyurunu sütle besliyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bir vatandaş evinin bahçesinde bulduğu nesli tehlike altında olan ağaç yediuyurunu sütle besliyor. Mehmet Demirkaya, yediuyurunu Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya Şube Müdürlüğü'ne teslim etmek istediğini belirtti.


İnegöl'de Tekniker Çatıdan Düşerek Ağır Yaralandı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir fabrikanın çatısında çalışan bir tekniker, telekomünikasyon hattındaki sorunu gidermeye çalışırken dengesini kaybederek 10 metre yükseklikten düşerek ağır yaralandı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Gümüşhane’de yanan tek katlı evdeki patlama anı kamerada

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde meydana gelen yangında alev alev yanan tek katlı ev kullanılamaz hale gelirken, yanan evdeki patlama anı saniye saniye kaydedildi.


Tarsus’ta ’Köyde Hayat Var’ etkinliği başladı

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 'Köyde Hayat Var' etkinliği, ilk durağı olan Beylice Mahallesi’nde büyük bir katılımla gerçekleşti. Çocuklar, birbirinden renkli etkinliklerle keyifli vakit geçirdi.


Bodrum Art Fair sanatseverleri bekliyor

3-7 Temmuz tarihleri arasında Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde DEMOS Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Bodrum Art Fair kapılarını sanatseverlere açtı.