Gündem

Trending:


Çocuk mahkemesi hakimi, liseli kıza odasında kabus yaşattı

Adana'da 4'üncü Çocuk Mahkemesi'nde görev yapan hakim A.E. hakkında yanındaki stajyere cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla iddianame hazırlandı. Hakim hakkında 15 yıl ceza istenirken ifade veren genç kız, "Perdeleri kapattı, dudağımı öpmek istedi, ben geri çekildim" dedi.


20 yıl boyunca çekiç olarak kullandığı alet Vietnam Savaşı'ndan kalma bir el bombası çıktı

Çin'in Hubei eyaletinde yaşayan 90 yaşında bir kadın, 20 yıl boyunca fındık kırmak ve çivi çakmak için çekiç olarak kullandığı aletin Vietnam Savaşı'ndan kalma bir el bombası olduğunu keşfedince hayatının şokunu yaşadı. El bombasının yıllar boyunca nasıl patlamadığı ise büyük merak konusu oldu.


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin temizlenmesini ve bandaj uygulamasının doğru şekilde yapılmasını önerdi. Ayrıca, zehirlenen bölgenin emilmesi veya kesilmesinin sakıncalarına dikkat çekti ve 112 ile iletişime geçilerek en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.


Şeyma Subaşı doğum gününü kutladı! Tezgah üstünde verdiği poz gündem oldu

Sosyal medya fenomeni Şeyma Subaşı, doğum günü kutlaması yaptı. 2 Temmuz'da yeni yaşına giren isim, mutfak tezgahının üzerinde verdiği pozlarını yayınlayarak adından söz ettirdi.


Kulis: Kamuda tasarruf genişliyor: İlk adım hangi bakandan?


Discover Colombia’s coastal gem of tradition and charm: Taganga

Nestled by the Sierra Nevada mountains, Taganga—meaning "where the sea comes in"—is a village where tradition thrives alongside modern charm


Van otlu peyniri yaz aylarında hediyelik olarak alınıyor

Van'da endemik bitkilerin karışımıyla yapılan ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi otlu peynir, yaz aylarında Türkiye'nin dört bir köşesine hediyelik olarak gönderiliyor.


Hatay'da yeni trend 0.25'lik altın

Hatay'da düğünlerde altın takma kültüründen vazgeçemeyen depremzede vatandaşlar, 0.25 gram ağırlığa ve tırnak büyüklüğüne sahip olan 600 TL bandındaki altına rağbet gösteriyor.


Geçim sıkıntısı yaşayan Yeşilçam'ın efsane ismi tezgah açtı

Geçtiğimiz aylarda geçinemediği için fotoğraflarını satışa çıkartan "Bayan bacak" lakaplı Serpil Örümcer, bu sefer de Fatih'te tezgah açtı. Örümcer'in izinsiz açtığı tezgah zabıta tarafından kaldırıldı.


Örümcek kuşları Sorgun Tabiat Parkı'ndaki doğal ortamında görüntülendi

Ankara'nın Güdül ilçesine bağlı Sorgun beldesinde yer alan Sorgun Tabiat Parkı, doğa turizmi odaklı faaliyetler için en çok tercih edilen yerler arasında bulunmasının yanı sıra farklı hayvan türlerine de ev sahipliği yapıyor.


İstanbul sular altında! Yağmur bir anda bastırdı, vatandaşlar zor anlar yaşadı

Meteoroloji ve AKOM'un art arda uyarıları sonrası İstanbul Anadolu yakasında sağanak yağış etkili oldu. Havanın bir anda kararmasıyla sokaklar sular altında kalırken, dolu şeklinde etkili olan yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı.


Adanalıları serinletecek haber! Yaz şenliği başlıyor: Yayla havası mı deniz kenarı mı?

Adana'da kavurucu sıcaklara yaz şenliği ile ara verilecek. Yumurtalık ve Karataş’ta düzenlenen etkinliklerde Adanalılar sanata doyacak.


Dünya Güzellerim'in ilk bölümünde kavga! Bülent Ersoy, Banu Alkan'a demediğini bırakmadı

Bülent Ersoy, Banu Alkan, Safiye Soyman ve Seray Sever'in yer aldığı Dünya Güzellerim Tatilde programı ilk bölümüyle ekrana geldi. Bir oteli işletmeye çalışan ünlü isimlerden Bülent Ersoy, temizlik malzemesi almaya gönderdiği Banu Alkan'ın doğal taşlar aldığını görünce "Siz benimle oyun mu oynuyorsunuz, aptal saptal işler. Sen buraya ne yapmaya geldin" diye bağırdı. Alkan da "Sen kimsin de Afrodit'e bağırıyorsun" diyerek tepki gösterdi.


Bir gün pazarda tanışmışlardı... Önce kına, ertesi gece düğün

Gösteri dünyasının ünlülerinin düğünlerini bilirsiniz... Kelimenin tam anlamıyla dillere destandır ve dedikodusu da aylarca sürer...


Romanyalı turistler Antalya'ya geliyor

Yılın ilk altı ayında 6 milyon 200 bin yabancı turistin tatil yaptığı Antalya'da, vize muafiyetinin sağlandığı Romanya'dan gelen misafir sayısında da yüzde 15 artış sağlandı.


Aksaray’da iki bina arasındaki alevler korkuttu

Aksaray’da iki bina arasındaki boşlukta bilinmeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyürken, alevler binanın yalıtım malzemesini de tutuşturarak yukarılara sıçradı.


Menengiç bitkisi kayayı delerek toprağa ulaştı

Adıyaman'da menengiç bitkisi, köklerini yaklaşık 2 metre kadar delerek kayayı aşarak toprağa ulaştı. Bu olay, yol kenarında bulunan bitkinin dikkat çekmesine neden oldu.


YÜZDE 92'Sİ SU! Yiyen sıcaklardan olumsuz etkilenmiyor!

Uzmanlar, Türkiye'nin en sıcak bölgeleri arasında yer alan Akdeniz iklimine sahip bölgelerde bolca yetişen karpuzun, yaz sıcaklarında tüketilmesi halinde yiyenleri serinlettiği gibi aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini de koruduğunu açıkladı. İçeriği yüzde 92 oranında sudan oluşan karpuzun faydaları üzerinde yaptığı araştırmanın ardından çöl sıcaklarından olumsuz etkilenmemek için karpuz tüketilmesini önerdi.


Uzman çavuş, son nefesini tedavi için geldiği hastanenin tuvaletinde verdi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji servisine tedavi için giden Siirt İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Bahri Erciyes, hastane tuvaletinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.


Efes Antik Kenti'nin Koressos Kapısı gün yüzüne çıkarılacak

Efes Antik Kenti'nin bilinen üç büyük kapısından biri olan Koressos Kapısı, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılacak.


Gemz günlük kombo 5 Temmuz 2024! Gemz 5 Temmuz kombo günlük kombinasyon? Gemz coin günlük combo 5 Temmuz

Gemz günlük kombinasyon 5 Temmuz için aramalar arttı. Gemz Günlük Kombo Kartı, her gün 5.000.000 jeton kazanmak isteyen oyuncular tarafından sorgulanıyor. 5 Temmuz 2024 Gemz günlük combo detayları sorgulanıyor. Oyunda sunulan ödülleri talep etmek için oyuncuların dört kart açması gerekmektedir. Peki, Gemz günlük kombinasyon nasıl girilir? Gemz günlük combo 5 Temmuz kartı…


Eski eşinin sevgilisini pusu kurup, öldürdü! Sokakta yürürken yakalandı

Olay, gece yarısı saat 01.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta yaşandı. M.N. isimli şahsın bir süre önce karısından boşandığı ve boşandığı eşinin Orhan Murat isimli kişiyle sevgili olduğu öğrenildi. Kimlik bilgileri henüz tespit edilemeyen eski karısı ile sevgilisi Orhan Murat’ı uzun süredir takip ettiği öğrenilen M.N.’nin gece yarısı Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta pusu kurduğu iddia edildi. Orhan Murat ile eski karısına...


Turistler Ordu manzaralı dağ kızağı heyecanı yaşıyor

Karadeniz'in renkli şehri Ordu'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, dağ kızağı parkında heyecan dolu anlar yaşıyor.


Hat ustası, 28 yıldır küçük fırçası ile 100’ün üzerinde cami süsledi

Elazığ'da yaklaşık 28 yıl önce hat sanatı öğrenmek için yola koyulan Serhat Yazar, bu süre zarfında öğrendiği hat, tezhip, barok, kalem işleri ve cami süslemeleri ile Türkiye'nin birçok şehrinde 100'ün üzerinde cami süslemesi yaptı.


Uzman isim uyardı: Kanser riskini arttırıyor!

Doç. Dr. Mustafa Tosun, uzun süre güneşte kalmanın kanser riskini arttırdığını söyledi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş kremi kullanımında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanı yaptığı açıklamada sahte güneş kremlerine karşı uyarılarda bulunurken her üç saatte bir kremin yenilenmesi gerektiğini vurguladı.


Hapimag’ın Türkiye’deki 30 yılını anlatan sergi

Bodrum’un koylarından Yalıçiftlik’te 1994 yılından bu yana 600 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırlayan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, arşiv görsellerinden oluşan ve Türkiye’deki 30 yılını konu alan interaktif sergiyi misafirlerinin ziyaretine açtı. 40’a yakın parçadan oluşan sergi, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.


Keçileri peşine takan köpek

Keçileri peşine takan köpek


Çöllerden Karadeniz yaylalarına günde 21 sefer

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizm destinasyonları bakımından en zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip Trabzon'a gelen Arap turistler havalimanında yoğunluk oluşturuyor.


Çamardı'da kiraz hasadı başladı

Çamardı'da kiraz hasadı başladı Andaç ARSLANPAY/ÇAMARDI (Niğde),(DHA)- NİĞDE'nin Çamardı ilçesinde kiraz hasadı başladı. İhraçlık ürünler bahçede kilosu 45-55 liraya satılıyor.Çamardı ilçesinde kiraz hasadı başladı. Çamardı Ziraat Odası Başkanı Bilal Çınar, hasat yapılan bahçelerde incelemelerde bulundu. Verim ve kalitenin bu yıl iyi olduğu kaydede...


Tadini Roma eserlerinin önü otopark oldu: İstanbul’un en etkileyici anıtlarından biri

Sultanahmet’te bulunan ve İstanbul’un en eski yapılarından olan tarihi hipodromun Sultanahmet Meydanı’na yakın bir noktada bulunan Sfendon bölümü ve çevresi bakımsızlığı ile dikkat çekti. Yaklaşık 1700 yıl önce Doğu Roma döneminde inşa edilen ve inşa edildiği dönemde çeşitli tören, yarışlar ve spor müsabakalarının yapıldığı hipodromun duvarının çevresi sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Yüksekliği ve boyutu ile dikkat çeken yapının önünde...


Enfeksiyonlu dişi çekilen 8 yaşındaki çocuk az kalsın gözünden oluyordu

İstanbul Küçükçekmece'de iddiaya göre, enfeksiyonlu dişin çekilmesinin ardından yüzü şişmeye başlayan, ateşi çıkan, kusan 8 yaşındaki çocuk ve ailesi adeta kabusu yaşadı. Şikayetlerin başlamasının ardından tekrar başvurduğu diş polikliniğinde antibiyotik verilen küçük çocuk, durumunun kötüye gitmesi üzerine hastaneye yatırıldı. Göz selüliti teşhisi konulan 8 yaşındaki Rüzgar Taha Çavdar 11 gündür hastanede tedavi görürken, geç kalınması halinde...


Özel plaja giremeyen vatandaşlar soluğu İstanbul Boğazı’nda aldı

İSTANBUL (İHA) – Özel beach'lere fiyatından dolayı giremeyen vatandaşlar serinlemek için İstanbul Boğazı’nı seçti.


Altın fiyatlarında son durum: Gram ne kadar oldu?

Altın fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor. Gram altın 2 bin 485 liradan işlem görüyor.


Kilis'te Zeytin ve Zeytinyağında Yüksek Rekolte Beklentisi

Kilis'te zeytin ve zeytinyağında yüksek rekolte beklentisi çiftçileri sevindirdi. Bu yıl 300 bin dekar alanda 4 milyon 500 bin zeytin ağacından yaklaşık 60 bin ton zeytin elde edilmesi ve 9 ile 10 bin ton zeytinyağı çıkarılması bekleniyor.


İKİZ KIZLARIYLA HEP GÜNDEMDE! Eğlenceli ev hallerini paylaştı

2016'da dünyaevine giren, üç yıl sonra ikiz kızları Alin ve Lina'ya kavuşan Pelin Akil ile Anıl Altan, evliliklerinin üzerinde kara bulutlar dolaştığı iddiasıyla magazin gündemine zaman zaman geliyordu. Geçtiğimiz haftalarda kendisine yöneltilen ayrılık sorularını yanıtlayan Pelin Akil şimdilerde ailesiyle birlikte zaman geçiriyor. Akil son olarak ise ev halini takipçileriyle paylaştı.


Organik sabun üretimiyle depremin olumsuz etkilerinden kurtuluyorlar

Organik sabun üretimiyle depremin olumsuz etkilerinden kurtuluyorlar Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-HATAY'ın İskenderun ilçesindeki konteyner kente açılan kursta zeytinyağı ve çiçeklerden organik sabun yapmayı öğrenen kadınlar, depremin olumsuz etkinlerinden üretimle uzaklaşıyor.6 Şubat Kahraman Maraş Merkezli depremin izlerini silmek için hare...


Marmaris’te yat tatili

Marmaris’te tatil yapan Özcan Deniz-Samar Dadgar çifti, önceki gün kiraladıkları lüks yatta oğulları Kuzey’le görüntülendi.


Sizi, Deadpool & Wolverine'de karşılayacak bazı Marvel karakterleri

Box Office Türkiye, Deadpool & Wolverine'a sayılı günler kala filmde görecebileceğiniz Marvel karakterlerini derledi.


Trabzon Havalimanı'nda turizm sezonu yoğunluğu

Trabzon Havalimanı'nda turizm sezonu yoğunluğu Ortadoğu ülkelerinden günde 21 uçak Trabzon Havalimanı'na iniyor Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizm destinasyonları bakımından en zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip Trabzon'a gelen Arap turistler havalimanında yoğunluk oluşturuyor.


Yılmaz’dan çocuklara için dondurma karavanı

Çocukların vazgeçilmezi dondurma fiyatlarının yüksekliği nedeniyle Belediye Başkanı Yılmaz tarafından hayata geçirilen ‘Dondurma Karavanı’ projesi, çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.


'Yıllarca bize böyle söylediler ama...' Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı! '20 dakikada 20.000 ünite D vitamini üretiyor'

Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay'dan 'yaz' uyarısı geldi. 20 dakikada güneşlenmenin vücutta 20.000 ünite D vitamini ürettiğini belirten uzman isim, “Aslında öğle zamanında güneş ışığı almamızda fayda var. Fakat senelerden beri 'Saat 10.00'dan sonra güneşlenmeyin, 16'dan sonra güneşlenin' diyorlar” ifadelerini kullandı ve yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.


Hititlerden Kalan Tuz Mağarası Büyük İlgi Görüyor

Çankırı'da Hititler döneminden bu yana tuz çıkartılan ve yerin 150 metre altında bulunan tuz mağarası, devasa büyüklüğü ve tarihi özellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Yıllık binlerce ziyaretçiyi ağırlayan mağara, yaklaşık 200 yıllık geçmişiyle astım, bronşit gibi akciğer hastalıklarına iyi geldiği değerlendiriliyor. Ziyaretçiler, mağaranın büyüklüğü ve içerisindeki tahnit edilmiş hayvanlar ve sanat eserleriyle hayranlık duyuyor.


Bilim Parkı’nda yaz tatili şenliği

Bilim Parkı’nda yaz tatili şenliği Marmaris (MUĞLA), (DHA) - MARMARİS Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Park', yaz tatili için özel bir program düzenledi. Yaz boyunca film gösterimleri, resim atölyeleri, kitap okuma saatleri, zeka oyunları, taş ve ahşap boyama gibi birçok ücretsiz etkinlik gerçekleştireceği bildirildi. Marmaris Belediye Ba...


Sivilcesiz Bir Cilt İçin Yazın Bunlara Dikkat Edin

Sıcak havaların gelmesi ile birlikte cilt yağlanması, siyah nokta ve sivilcelerde de artış görülebilmektedir. Sivilcelerin yaz aylarında tekrarlamasını önlemeye yardımcı olacak 10 öneriyi Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ali Rıza Başaran'dan dinliyoruz.


İş hayatına da engel olan 3 yıllık hastalıklarından bir böbreğinin alınmasıyla kurtuldu

Gaziantep'te yaşayan 32 yaşındaki Tuğba Kübra Şahin, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı şikayetiyle başvurduğu hastanede bir böbreği alınınca sağlığına kavuştu.


Keşiş Yaylası'nda açan rengarenk çiçekleri görenler bölgeye hayran kalıyor

Van'ın Erek Dağı eteklerindeki 2 bin 550 rakımlı Keşiş (Turna) Gölü, masmavi suyunun çevresinde açan rengarenk çiçeklerin oluşturduğu manzarasıyla gözleri kamaştırıyor.


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


Moda devi Dior ve Armoni'ye kayyum atandı: Pahalı çantaların arkasında sömürülen işçiler var

Dünyaca ünlü moda markaları Dior ve Armoni'ye işçi sömürüleri nedeniyle kayyum atandı. View on euronews


Sultanahmet'teki Tarihi Hipodromun Bakımsız Hali Tartışma Konusu

Hadican EROL / SULTANAHMET'TE tarihi hipodromun 'Sfendon' olarak bilinen duvarları ve çevresinin bakımsız hali dikkat çekti.


Yaz Mevsiminde Göz Alerjisine Dikkat

Her mevsim oluşabilen göz alerjisi; polenler, güneş ışınları, havuzdaki klorlu su ve klimanın kurutucu etkisiyle bu mevsimde daha fazla görülüyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürüvvet Ayten Tüzünalp konuyu değerlendirdi.