Seyahat

Trending:


İKİZ KIZLARIYLA HEP GÜNDEMDE! Eğlenceli ev hallerini paylaştı

2016'da dünyaevine giren, üç yıl sonra ikiz kızları Alin ve Lina'ya kavuşan Pelin Akil ile Anıl Altan, evliliklerinin üzerinde kara bulutlar dolaştığı iddiasıyla magazin gündemine zaman zaman geliyordu. Geçtiğimiz haftalarda kendisine yöneltilen ayrılık sorularını yanıtlayan Pelin Akil şimdilerde ailesiyle birlikte zaman geçiriyor. Akil son olarak ise ev halini takipçileriyle paylaştı.


Geçim sıkıntısı yaşayan Yeşilçam'ın efsane ismi tezgah açtı

Geçtiğimiz aylarda geçinemediği için fotoğraflarını satışa çıkartan "Bayan bacak" lakaplı Serpil Örümcer, bu sefer de Fatih'te tezgah açtı. Örümcer'in izinsiz açtığı tezgah zabıta tarafından kaldırıldı.


Gemz günlük kombo 5 Temmuz 2024! Gemz 5 Temmuz kombo günlük kombinasyon? Gemz coin günlük combo 5 Temmuz

Gemz günlük kombinasyon 5 Temmuz için aramalar arttı. Gemz Günlük Kombo Kartı, her gün 5.000.000 jeton kazanmak isteyen oyuncular tarafından sorgulanıyor. 5 Temmuz 2024 Gemz günlük combo detayları sorgulanıyor. Oyunda sunulan ödülleri talep etmek için oyuncuların dört kart açması gerekmektedir. Peki, Gemz günlük kombinasyon nasıl girilir? Gemz günlük combo 5 Temmuz kartı…


Özel plaja giremeyen vatandaşlar soluğu İstanbul Boğazı’nda aldı

İSTANBUL (İHA) – Özel beach'lere fiyatından dolayı giremeyen vatandaşlar serinlemek için İstanbul Boğazı’nı seçti.


Keşiş Yaylası'nda açan rengarenk çiçekleri görenler bölgeye hayran kalıyor

Van'ın Erek Dağı eteklerindeki 2 bin 550 rakımlı Keşiş (Turna) Gölü, masmavi suyunun çevresinde açan rengarenk çiçeklerin oluşturduğu manzarasıyla gözleri kamaştırıyor. Göl, doğaseverlere dağcılık, kaya tırmanışı, yürüyüş ve kano gibi imkanlar sunarak ilgi çekiyor.


(Özel) Şifa deposu yaban mersininde hasat zamanı

Antioksidan deposu olarak bilinen ve birçok vitamin içinde barındıran yaban mersini meyvesinde hasat başladı. Uludağ'ın güney yamaçlarında toplanan yaban mersinlerinin kilogramı 300 liraya satılıyor.


ABD'li çift, evlat edindikleri siyah çocukları ahıra kapatıp köle olarak kullanmakla suçlanıyor

T24 Dış Haberler ABD'de Batı Virginia'lı bir çift, evlat edindikleri siyah çocukları "köle" olarak çalışmaya zorlayıp bir ahıra kilitledikleri iddiasıyla çocuk istismarı ve ırkçılıkla suçlandı. 63 yaşındaki Donald Ray Lantz ve 62 yaşındaki Jeanne Kay Whitefeather Kanawha İlçe Mahkemesi'nde, insan ticareti, küçük bir çocuğun zorla çalıştırılması ve ...


Enfeksiyonlu dişi çekilen 8 yaşındaki çocuk az kalsın gözünden oluyordu

İstanbul Küçükçekmece'de iddiaya göre, enfeksiyonlu dişin çekilmesinin ardından yüzü şişmeye başlayan, ateşi çıkan, kusan 8 yaşındaki çocuk ve ailesi adeta kabusu yaşadı. Şikayetlerin başlamasının ardından tekrar başvurduğu diş polikliniğinde antibiyotik verilen küçük çocuk, durumunun kötüye gitmesi üzerine hastaneye yatırıldı. Göz selüliti teşhisi konulan 8 yaşındaki Rüzgar Taha Çavdar 11 gündür hastanede tedavi görürken, geç kalınması halinde...


Eliyle ayı beslemek isteyen adamın başına gelenler sosyal medyada gündem oldu

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası'nda yaşayan ayıları eliyle beslemek isteyen sosyal medya fenomeni, ayının saldırısına uğradı. https://haberglobal.com.tr/gundem/eliyle-ayi-beslemek-isteyen-adamin-basina-gelenler-sosyal-medyada-gundem-oldu-358524


Çaya yüzde 24 zam

Çaya yüzde 24 zam İRFAN DONAT 2024 ürünü yaş çay alım fiyatına destekleme hariç yüzde 50, destekleme dâhil yüzde 68 zam yapılmasının ardından Çaykur, kuru çay fiyatlarına ilk zammı gerçekleştirdi. Çaykur, çaya ortalama yüzde 24 oranlarında zam yaparken, yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi. Çaykurun en çok tüketilen iki çay...


20 yıl boyunca çekiç olarak kullandığı alet Vietnam Savaşı'ndan kalma bir el bombası çıktı

Çin'in Hubei eyaletinde yaşayan 90 yaşında bir kadın, 20 yıl boyunca fındık kırmak ve çivi çakmak için çekiç olarak kullandığı aletin Vietnam Savaşı'ndan kalma bir el bombası olduğunu keşfedince hayatının şokunu yaşadı. El bombasının yıllar boyunca nasıl patlamadığı ise büyük merak konusu oldu.


Hat ustası, 28 yıldır küçük fırçası ile 100’ün üzerinde cami süsledi

Elazığ'da yaklaşık 28 yıl önce hat sanatı öğrenmek için yola koyulan Serhat Yazar, bu süre zarfında öğrendiği hat, tezhip, barok, kalem işleri ve cami süslemeleri ile Türkiye'nin birçok şehrinde 100'ün üzerinde cami süslemesi yaptı.


YÜZDE 92'Sİ SU! Yiyen sıcaklardan olumsuz etkilenmiyor!

Uzmanlar, Türkiye'nin en sıcak bölgeleri arasında yer alan Akdeniz iklimine sahip bölgelerde bolca yetişen karpuzun, yaz sıcaklarında tüketilmesi halinde yiyenleri serinlettiği gibi aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini de koruduğunu açıkladı. İçeriği yüzde 92 oranında sudan oluşan karpuzun faydaları üzerinde yaptığı araştırmanın ardından çöl sıcaklarından olumsuz etkilenmemek için karpuz tüketilmesini önerdi.


Bilim Parkı’nda yaz tatili şenliği

Bilim Parkı’nda yaz tatili şenliği Marmaris (MUĞLA), (DHA) - MARMARİS Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Park', yaz tatili için özel bir program düzenledi. Yaz boyunca film gösterimleri, resim atölyeleri, kitap okuma saatleri, zeka oyunları, taş ve ahşap boyama gibi birçok ücretsiz etkinlik gerçekleştireceği bildirildi. Marmaris Belediye Ba...


Tokat’ta yollar nehre döndü, ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Tokat'ın Zile ilçesinde temmuz ayında yağan yağmur nedeniyle sokaklar adeta nehre döndü.


Hatay'da yeni trend 0.25'lik altın

Hatay'da düğünlerde altın takma kültüründen vazgeçemeyen depremzede vatandaşlar, 0.25 gram ağırlığa ve tırnak büyüklüğüne sahip olan 600 TL bandındaki altına rağbet gösteriyor.


Turistler Ordu manzaralı dağ kızağı heyecanı yaşıyor

Karadeniz'in renkli şehri Ordu'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, dağ kızağı parkında heyecan dolu anlar yaşıyor.


Kulis: Kamuda tasarruf genişliyor: İlk adım hangi bakandan?


Nothing CMF Phone 1 hangi yonga setini kullanacak?

Son günlerde pek çok sızıntıya konu olan Nothing CMF Phone 1’in yonga seti konusunda bir belirsizlik söz konusuydu.


Marmaris’te yat tatili

Marmaris’te tatil yapan Özcan Deniz-Samar Dadgar çifti, önceki gün kiraladıkları lüks yatta oğulları Kuzey’le görüntülendi.


Kemer’de son 30 yılın yavrulu caretta caretta rekoru bekleniyor

Nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta carettaların en önemli yuvalama alanlarından Kemer ilçesi Ulupınar Mahallesi Çıralı sahilinde ilk caretta caretta yuva açılışı etkinliği düzenlendi. 2018'de 151 yuva ile rekor kırılan sahilde açılacak 6 yuvada yavru çıkışı tespit edilirse 30 yılın yavrulu yuva rekoru kırılacak.


Uzman isim uyardı: Kanser riskini arttırıyor!

Doç. Dr. Mustafa Tosun, uzun süre güneşte kalmanın kanser riskini arttırdığını söyledi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş kremi kullanımında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanı yaptığı açıklamada sahte güneş kremlerine karşı uyarılarda bulunurken her üç saatte bir kremin yenilenmesi gerektiğini vurguladı.


Pursakla’da yeni eğitim öğretim yılına hazırlık

Pursaklar Belediyesi, Nezaket Okullarında öğrencilerin daha sağlıklı ve daha hijyenik bir ortamda eğitim alabilmeleri için okulların tatile girmesi ile birlikte bakım onarım çalışmalarına başladı.


Romanyalı turistler Antalya'ya geliyor

Yılın ilk altı ayında 6 milyon 200 bin yabancı turistin tatil yaptığı Antalya'da, vize muafiyetinin sağlandığı Romanya'dan gelen misafir sayısında da yüzde 15 artış sağlandı.


Çamardı'da kiraz hasadı başladı

Çamardı'da kiraz hasadı başladı Andaç ARSLANPAY/ÇAMARDI (Niğde),(DHA)- NİĞDE'nin Çamardı ilçesinde kiraz hasadı başladı. İhraçlık ürünler bahçede kilosu 45-55 liraya satılıyor.Çamardı ilçesinde kiraz hasadı başladı. Çamardı Ziraat Odası Başkanı Bilal Çınar, hasat yapılan bahçelerde incelemelerde bulundu. Verim ve kalitenin bu yıl iyi olduğu kaydede...


Açıklamasıyla dünyayı sarsmıştı... Kate'in hastane sırları ortaya çıktı

2024 yılının ilk yarısı, dünyadaki milyonlarca kişi için sarsıcı bir şekilde başladı. Elbette farklı coğrafyalarda, çoğu üzücü birçok olay yaşandı. Ama içlerinden biri vardı ki konunun meraklılarını, yıllardır gördükleri düşten uyandırdı. Hayatın hiç kimse için bir peri masalı olmadığını herkese gösterdi. Bu kocaman dünya içinde tek bir kişinin bile üzüntülerden, dertlerden, hastalıklardan ve ölümden muaf tutulmadığını hatırlattı.


Antalya’nın modern çobanları

Antalyalı karı-koca, Konyaaltı Sahili'ne 500 metre mesafede lüks villa ve apartmanların arasında keçilerini güdüyor. Bölgede yaşayan turistler ile kente tatil amacıyla gelen vatandaşların şaşkın bakışları arasında sürüyü otlatan çoban ve eşi keçileri isim isim çağırarak yönlendiriyor.


Hititlerden kalan tuz mağarası büyük ilgi görüyor

Çankırı'da Hititler döneminden bu yana tuz çıkartılan ve yerin 150 metre altında bulunan tuz mağarası devasa büyüklüğü ile vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Mağara, binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor ve astım, bronşit gibi akciğer hastalıklarına iyi geldiği değerlendiriliyor.


Doğadaki canlılar için kuruyan göletler suyla dolduruldu

Doğadaki canlılar için kuruyan göletler suyla dolduruldu Fırat AKAY / BODRUM (Muğla), (DHA) - MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, kurak geçen ilkbahar nedeniyle göletler kurudu. Bu kapsamda, doğadaki canlıların susuz kalmaması için vatandaşlar traktörlerle gölete tonlarca su takviyesi yaptı.Bodrum’da yağışların yetersiz olması nedeniyle yarımada genelindek...


KÖFN grubu neden dağıldı? İlk açıklama geldi

Salman Tin ve Bilge Kağan Etil tarafından 2018’de kurulan KÖFN, dağıldı.


'Yıllarca bize böyle söylediler ama...' Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı! '20 dakikada 20.000 ünite D vitamini üretiyor'

Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay'dan 'yaz' uyarısı geldi. 20 dakikada güneşlenmenin vücutta 20.000 ünite D vitamini ürettiğini belirten uzman isim, “Aslında öğle zamanında güneş ışığı almamızda fayda var. Fakat senelerden beri 'Saat 10.00'dan sonra güneşlenmeyin, 16'dan sonra güneşlenin' diyorlar” ifadelerini kullandı ve yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.


Bilecik'te birçok etkinliği içinde barındıran "Gölpark Fest" başladı

Bilecik'te Valilik himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak "Gölpark Fest", başladı.


Tarsus’un yöresel yemekleri geleceğe taşınıyor

Tarsus’un yöresel yemekleri geleceğe taşınıyor MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA),‘Tarsusi Yöresel Yemek Hikayeleri Projesi'ni başlattı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki TADEKA Turizm ve Gastronomi Kurulu, eşsiz ve köklü bir tarihe sahip olan Tarsus’a özgü ...


Side'de ilham perisi heyecanı

Side Antik Kenti'ndeki restorasyon çalışmalarında milattan önce 2. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen, mitolojik ilham perisi Kalliope'nin ismi ve resminin yer aldığı mozaik zemin bulunmuştu.


Menengiç bitkisi kayayı delerek toprağa ulaştı

Adıyaman'da menengiç bitkisi, köklerini yaklaşık 2 metre kadar delerek kayayı aşarak toprağa ulaştı. Bu olay, yol kenarında bulunan bitkinin dikkat çekmesine neden oldu.


Nagehan'a attığı mesajlar ifşa oldu: Seninle ROK'un karısı diye fantezi yapıyorlar

Gazeteci Nagehan Alçı, eski eşi Rasim Ozan Kütahyalı'dan evlilik boyunca ağır psikolojik, fiziksel ve ekonomik şiddete uğradığını ve tehdit edildiğini öne sürerek hem ceza hem de 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Mahkemeye sunulan dilekçede Kütahyalı'nın, Alçı'ya gönderdiği mesajlar yer aldı. Mesajlarda Alçı'ya "Seninle ROK'un karısı diye fantezi yapıyorlar", "Düşük seviyeli başarısız zavallı" ifadeleri yer alırken Kütahyalı'nın,...


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin yıkanmasını, bandaj uygulamasını ve buz uygulamasını önerdi.


Moda devi Dior ve Armoni'ye kayyum atandı: Pahalı çantaların arkasında sömürülen işçiler var

Dünyaca ünlü moda markaları Dior ve Armoni'ye işçi sömürüleri nedeniyle kayyum atandı. View on euronews


Şef Danilo Zanna memleketi Floransa'da ailesiyle restoran açtı!

Sıfır atık, sıfır plastik ve sürdürülebilirlik vizyonuyla ilerleyen, İstanbul, Bursa ve İzmir'deki üç restoranı ve pastanesinde daima coğrafi işaretli ürünleri kullanan İtalyan şef Danilo Zanna şimdi de memleketi İtalya'da doğduğu şehir Floransa'da ailesiyle birlikte restoran açtı.


Efes Antik Kenti'nin Koressos Kapısı gün yüzüne çıkarılacak

Efes Antik Kenti'nin bilinen üç büyük kapısından biri olan Koressos Kapısı, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılacak.


Enfeksiyon riski taşıyor: Havuzlara girmeden önce bilmeniz gerekenler

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, yüzme havuzlarından ve denizlerden bulaşabilecek enfeksiyonlar hakkında uyarılarda bulundu.


Discover Colombia’s coastal gem of tradition and charm: Taganga

Nestled by the Sierra Nevada mountains, Taganga—meaning "where the sea comes in"—is a village where tradition thrives alongside modern charm


Dünya Güzellerim'in ilk bölümünde kavga! Bülent Ersoy, Banu Alkan'a demediğini bırakmadı

Bülent Ersoy, Banu Alkan, Safiye Soyman ve Seray Sever'in yer aldığı Dünya Güzellerim Tatilde programı ilk bölümüyle ekrana geldi. Bir oteli işletmeye çalışan ünlü isimlerden Bülent Ersoy, temizlik malzemesi almaya gönderdiği Banu Alkan'ın doğal taşlar aldığını görünce "Siz benimle oyun mu oynuyorsunuz, aptal saptal işler. Sen buraya ne yapmaya geldin" diye bağırdı. Alkan da "Sen kimsin de Afrodit'e bağırıyorsun" diyerek tepki gösterdi.


Sarıgöllü genç girişimci bodur zeytin türünü sevdirdi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde fidan üreticiliği yapan Süleyman Özkan (27), yetiştirdiği İspanyol bodur zeytin fidanlarını Suriye, Lübnan, Pakistan ve Azerbaycan gibi ülkelere de ihraç ettiği gibi yurt içinde de birçok ile yağ asit oranı sıfır olan İspanyol bodur zeytin fidanı göndermeyi başardı.


Hepsiburada, kişisel bakım ve kozmetikte öne çıkan ürünleri açıkladı

E-ticaret platformu Hepsiburada, 2024 yılının ilk yarısında kişisel bakım ve kozmetikte öne çıkan ürünleri açıkladı.


Tarihi Bedesten’de ‘Zaman Tünelinde Alanya’ sergisi

Tarihi mekanları sanatla buluşturan Alanya Belediyesi, Kale'deki Bedesten Çarşısı'nda “Zaman Tünelinde Alanya” adlı sergiyi açtı. Yaz boyunca açık kalacak sergi, ücretsiz ziyaret edilebilecek.


Kayseri'de Ortaseki Ormanları ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı eteklerinde bulunan Ortaseki Ormanları ziyaretçilerini bekliyor.


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


Yaşlı çiftten sokak köpeklerini besleyen kadına saldırı! Sopayla darbettiler

İstanbul'da bir kadının sokak köpeklerini beslemek için yere bıraktığı yemeği gören yaşlı çift, duruma karşı çıkarak tepki gösterdi ve yemeği ağaçlık alana attı. Köpekleri besleyen kadın ise duruma tepki gösterince süpürge sopasıyla darbedildi. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.


Yaz Mevsiminde Göz Alerjisine Dikkat

Her mevsim oluşabilen göz alerjisi; polenler, güneş ışınları, havuzdaki klorlu su ve klimanın kurutucu etkisiyle bu mevsimde daha fazla görülüyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürüvvet Ayten Tüzünalp konuyu değerlendirdi.