PROF. DR. İLBER ORTAYLı’DAN İBB’YE TEPKI: GENEL SANAT YöNETMENLIğINI KALDıRARAK, YERINI KOLEKTIF BIR IDAREYE BıRAKMAK GüLüNçTüR!

"Murat’ın şef olarak Cemal Reşit Rey’deki son konseridir, bu benim ve birçok dostumuzun kabul edemeyeceği bir tasarruf"

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Murat Cem Orhan görevden alınmasını eleştirdi.

Geçen cumartesi (22 Haziran) Cemal Reşit Rey’de Şef Murat Cem Orhan ile ünlü Petersburglu Rus soprano Olga Peretyatko’nun verdiği konser için, “Açık hava tiyatrosu o gün az yaşadığı bir konser gördü” yorumunu yapan Ortaylı, şunları kaydetti:

“Murat’ın şef olarak Cemal Reşit Rey’deki son konseridir. Bu benim ve birçok dostumuzun kabul edemeyeceği bir tasarruf. İstanbul’da belediyenin kültür dairesinin ikinci dönemi için hoş karşılanmayacak bir başlangıç; farklı yol bekleniyorken anlamsız bir tasarruf ile işe başlandı. Genel sanat yönetmenliğini kaldırarak, yerini kollektif bir idareye bırakmak gülünçtür.”

Ortaylı, "Diğer yandan İzmir Belediyesi’nin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten’i görevden alarak işe başlaması talihsiz bir politikacı tavrıdır" diye ekledi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

]]>

2024-06-30T08:53:25Z dg43tfdfdgfd