Sağlık & Fitness

Trending:


Uzmanı uyardı: ‘Uzun süre güneşte kalmak kanser riskini arttırıyor’

Doç. Dr. Mustafa Tosun, uzun süre güneşte kalmanın kanser riskini arttırdığını söyledi.


Marmaris’te yat tatili

Marmaris’te tatil yapan Özcan Deniz-Samar Dadgar çifti, önceki gün kiraladıkları lüks yatta oğulları Kuzey’le görüntülendi.


1300 yıllık ‘Durandal' çalındı

Efsanevi kılıç, bin 300 yıldır 10 metre yükseklikteki, insan erişimine elverişli olmayan bir tepenin üzerindeki kayaya saplanmış halde bulunuyordu.


Açıklamasıyla dünyayı sarsmıştı... Kate'in hastane sırları ortaya çıktı

2024 yılının ilk yarısı, dünyadaki milyonlarca kişi için sarsıcı bir şekilde başladı. Elbette farklı coğrafyalarda, çoğu üzücü birçok olay yaşandı. Ama içlerinden biri vardı ki konunun meraklılarını, yıllardır gördükleri düşten uyandırdı. Hayatın hiç kimse için bir peri masalı olmadığını herkese gösterdi. Bu kocaman dünya içinde tek bir kişinin bile üzüntülerden, dertlerden, hastalıklardan ve ölümden muaf tutulmadığını hatırlattı.


Keşiş Yaylası’nda açan rengarenk çiçekleri görenler bölgeye hayran kalıyor

Van'ın Erek Dağı eteklerindeki 2 bin 550 rakımlı Keşiş (Turna) Gölü, masmavi suyunun çevresinde açan rengarenk çiçeklerin oluşturduğu manzarasıyla gözleri kamaştırıyor.


Yarım asırdır arıcılık yapan çift, 5 çocuk büyütüp evlendirdi

Sivas'ta gezgin arıcılık yapan Ordulu Tomakin çifti, yaklaşık 200 kovan arıda bal üretimi yapıyor. Yaklaşık 50 yıldır arıcılıkla uğraşan Tomakin çifti, arıcılıktan elde ettikleri gelirle 5 çocuklarını büyütüp, okutup evlendirdi.


Meteoroloji'den İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu alarm!

Meteoroloji 5 Temmuz hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, birçok ilde kuvvetli yağış beklenirken İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.


Şeyma Subaşı doğum gününü kutladı! Tezgah üstünde verdiği poz gündem oldu

Sosyal medya fenomeni Şeyma Subaşı, doğum günü kutlaması yaptı. 2 Temmuz'da yeni yaşına giren isim, mutfak tezgahının üzerinde verdiği pozlarını yayınlayarak adından söz ettirdi.


Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ikinci günü, minik boy pehlivanların müsabakalarıyla başladı

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ikinci günü, minik boy pehlivanların müsabakalarıyla başladı.


Tadini Roma eserlerinin önü otopark oldu: İstanbul’un en etkileyici anıtlarından biri

Sultanahmet’te bulunan ve İstanbul’un en eski yapılarından olan tarihi hipodromun Sultanahmet Meydanı’na yakın bir noktada bulunan Sfendon bölümü ve çevresi bakımsızlığı ile dikkat çekti. Yaklaşık 1700 yıl önce Doğu Roma döneminde inşa edilen ve inşa edildiği dönemde çeşitli tören, yarışlar ve spor müsabakalarının yapıldığı hipodromun duvarının çevresi sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Yüksekliği ve boyutu ile dikkat çeken yapının önünde...


Avcılar Sahili'nde Ölü Balıklar Kıyıya Vurdu

Avcılar Sahili'nde yüzeyde görülen balıklar dalgalarla birlikte kıyıya vurdu. Çevre sakinleri durumdan tedirgin oldu.


Edirne'de oteller doldu, Kırkpınar'ı izlemek isteyenler çadırda yattı

Edirne'de bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelenler, otellerde yer bulamayınca, Selimiye Camisi çevresinde kurdukları çadırda konakladı. UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ndeki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yıl 663'üncüsü düzenleniyor. Gür...


Kilis'te Zeytin ve Zeytinyağında Yüksek Rekolte Beklentisi

Kilis'te zeytin ve zeytinyağında yüksek rekolte beklentisi çiftçileri sevindirdi. Bu yıl 300 bin dekar alanda 4 milyon 500 bin zeytin ağacından yaklaşık 60 bin ton zeytin elde edilmesi ve 9 ile 10 bin ton zeytinyağı çıkarılması bekleniyor.


Kiğılı, yeni smokin koleksiyonunu tanıttı

Kiğılı, yeni smokin koleksiyonunu duyurdu.


İş hayatına da engel olan 3 yıllık hastalıklarından bir böbreğinin alınmasıyla kurtuldu

Gaziantep'te yaşayan 32 yaşındaki Tuğba Kübra Şahin, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı şikayetiyle başvurduğu hastanede bir böbreği alınınca sağlığına kavuştu.


(Özel) Şifa deposu yaban mersininde hasat zamanı

Antioksidan deposu olarak bilinen ve birçok vitamin içinde barındıran yaban mersini meyvesinde hasat başladı. Uludağ'ın güney yamaçlarında toplanan yaban mersinlerinin kilogramı 300 liraya satılıyor.


Çamardı'da kiraz hasadı başladı

Çamardı'da kiraz hasadı başladı Andaç ARSLANPAY/ÇAMARDI (Niğde),(DHA)- NİĞDE'nin Çamardı ilçesinde kiraz hasadı başladı. İhraçlık ürünler bahçede kilosu 45-55 liraya satılıyor.Çamardı ilçesinde kiraz hasadı başladı. Çamardı Ziraat Odası Başkanı Bilal Çınar, hasat yapılan bahçelerde incelemelerde bulundu. Verim ve kalitenin bu yıl iyi olduğu kaydede...


Evdeki cesede kötü kokudan ulaşıldı!

Evdeki cesede kötü kokudan ulaşıldı! Mersinde olay bugün sabah saatlerinde yaşandı. Toroslar ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi 212. Caddede 3 katlı bir apartmanın 2nci katındaki daireden kötü kokular yayılınca, diğer dairede oturanlar 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. POLİS VE İTFAİYE EKİBİ SEVK EDİLDİ DHAda yer alan habere göre ihbarla olay yer...


Geçim sıkıntısı yaşayan Yeşilçam'ın efsane ismi tezgah açtı

Geçtiğimiz aylarda geçinemediği için fotoğraflarını satışa çıkartan "Bayan bacak" lakaplı Serpil Örümcer, bu sefer de Fatih'te tezgah açtı. Örümcer'in izinsiz açtığı tezgah zabıta tarafından kaldırıldı.


Kayseri'de Ortaseki Ormanları ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı eteklerinde bulunan Ortaseki Ormanları ziyaretçilerini bekliyor.


Güzin Abla Sevdiğimin ailesi bana baskı yapıyor

Erkek arkadaşımla sözleneceğiz ama ailesinin bana yaptığı baskıdan dolayı korkmaya başladım.


Dünyaca ünlü araştırmacı doktor uyguladığı 'uzun ömür diyeti'nin sırlarını anlattı: Bu üç şeyi her gün yapıyor

Uzun ömürlü olmak, sağlıklı yaşlanmak herkesin hayali. Son dönemde bu alanda yapılan araştırmalar, beslenmenin ömrü uzatmakta en önemli unsurlardan biri olduğunu gösteriyor. Peki nasıl bir beslenme? O sorunun cevabını da dünyanın en tanınmış uzun ömür araştırmacılarından biri verdi.


Sultanahmet'teki Tarihi Hipodromun Bakımsız Hali Tartışma Konusu

Hadican EROL / SULTANAHMET'TE tarihi hipodromun 'Sfendon' olarak bilinen duvarları ve çevresinin bakımsız hali dikkat çekti.


Özel plaja giremeyen vatandaşlar soluğu İstanbul Boğazı’nda aldı

İSTANBUL (İHA) – Özel beach'lere fiyatından dolayı giremeyen vatandaşlar serinlemek için İstanbul Boğazı’nı seçti.


İşaretler ve yeni Göztepe

İşaretler yaşamda çok şey anlatır.


Yılmaz’dan çocuklara için dondurma karavanı

Çocukların vazgeçilmezi dondurma fiyatlarının yüksekliği nedeniyle Belediye Başkanı Yılmaz tarafından hayata geçirilen ‘Dondurma Karavanı’ projesi, çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.


Maximum UNIQ Hall’da yaz boyunca etkinlikler sanatseverleri bekliyor

İstanbul'un önemli etkinlik mekanlarından biri olan Maximum UNIQ Hall, yaz boyunca konser ve tiyatro oyunlarıyla sanatseverleri ağırlayacak. Birbirinden güzel etkinliklerin biletleri Türkiye'nin teknoloji odaklı etkinlik biletleme platformu Biletinal'da satışa çıktı.


ABD'li çift, evlat edindikleri siyah çocukları ahıra kapatıp köle olarak kullanmakla suçlanıyor

T24 Dış Haberler ABD'de Batı Virginia'lı bir çift, evlat edindikleri siyah çocukları "köle" olarak çalışmaya zorlayıp bir ahıra kilitledikleri iddiasıyla çocuk istismarı ve ırkçılıkla suçlandı. 63 yaşındaki Donald Ray Lantz ve 62 yaşındaki Jeanne Kay Whitefeather Kanawha İlçe Mahkemesi'nde, insan ticareti, küçük bir çocuğun zorla çalıştırılması ve ...


Hititlerden Kalan Tuz Mağarası Büyük İlgi Görüyor

Çankırı'da Hititler döneminden bu yana tuz çıkartılan ve yerin 150 metre altında bulunan tuz mağarası, devasa büyüklüğü ve tarihi özellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Yıllık binlerce ziyaretçiyi ağırlayan mağara, yaklaşık 200 yıllık geçmişiyle astım, bronşit gibi akciğer hastalıklarına iyi geldiği değerlendiriliyor. Ziyaretçiler, mağaranın büyüklüğü ve içerisindeki tahnit edilmiş hayvanlar ve sanat eserleriyle hayranlık duyuyor.


Yaşlı çiftten, yaptıklarına tepki gösteren kadına sopalı darp

Maltepe'de bir kadının sokak köpeklerini beslemek için yere bıraktığı yemeği gören yaşlı çift, duruma karşı çıkarak tepki gösterdi. Yaşlı çift, kadına sopayla saldırdı. O anlar vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.


Enfeksiyonlu dişi çekilen 8 yaşındaki çocuk az kalsın gözünden oluyordu

İstanbul Küçükçekmece'de iddiaya göre, enfeksiyonlu dişin çekilmesinin ardından yüzü şişmeye başlayan, ateşi çıkan, kusan 8 yaşındaki çocuk ve ailesi adeta kabusu yaşadı. Şikayetlerin başlamasının ardından tekrar başvurduğu diş polikliniğinde antibiyotik verilen küçük çocuk, durumunun kötüye gitmesi üzerine hastaneye yatırıldı. Göz selüliti teşhisi konulan 8 yaşındaki Rüzgar Taha Çavdar 11 gündür hastanede tedavi görürken, geç kalınması halinde...


Uzman çavuş, son nefesini tedavi için geldiği hastanenin tuvaletinde verdi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji servisine tedavi için giden Siirt İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Bahri Erciyes, hastane tuvaletinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.


Hatay'da yeni trend 0.25'lik altın

Hatay'da düğünlerde altın takma kültüründen vazgeçemeyen depremzede vatandaşlar, 0.25 gram ağırlığa ve tırnak büyüklüğüne sahip olan 600 TL bandındaki altına rağbet gösteriyor.


Şef Danilo Zanna memleketi Floransa'da ailesiyle restoran açtı!

Sıfır atık, sıfır plastik ve sürdürülebilirlik vizyonuyla ilerleyen, İstanbul, Bursa ve İzmir'deki üç restoranı ve pastanesinde daima coğrafi işaretli ürünleri kullanan İtalyan şef Danilo Zanna şimdi de memleketi İtalya'da doğduğu şehir Floransa'da ailesiyle birlikte restoran açtı.


Excimer lazer tedavisi ile ’gözlüksüz’ görmek mümkün olabilir

Excimer lazer tedavisinin hipermetrop, miyop ve astigmat tedavisinde kullanılan en yaygın tedavi olduğunu belirten Kayseri Doktor ÖZ Göz ve Cerrahi Lazer Merkezi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, özellikle asker polis adaylarının bu tedaviden yararlanarak meslek sahibi olabileceklerini bildirdi.


Otellerde yer bulamayan güreş sevdalıları, cami havlularında çadırlarda uyudu

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye akın eden binlerce güreş sevdalısı, otellerde yer bulamayınca çadırlarda ve cami bahçelerinde uyumak zorunda kaldı. Kent merkezindeki meydanlar ve parklar kamp alanına dönüştü. Hazırlıksız gelenler ise kartonlar ve battaniyeler üzerinde geceyi geçirdi.


Gemz günlük kombo 5 Temmuz 2024! Gemz 5 Temmuz kombo günlük kombinasyon? Gemz coin günlük combo 5 Temmuz

Gemz günlük kombinasyon 5 Temmuz için aramalar arttı. Gemz Günlük Kombo Kartı, her gün 5.000.000 jeton kazanmak isteyen oyuncular tarafından sorgulanıyor. 5 Temmuz 2024 Gemz günlük combo detayları sorgulanıyor. Oyunda sunulan ödülleri talep etmek için oyuncuların dört kart açması gerekmektedir. Peki, Gemz günlük kombinasyon nasıl girilir? Gemz günlük combo 5 Temmuz kartı…


14 il için sarı kod! Gök gürültülü sağanak etkili olacak

14 il için sarı kod! Gök gürültülü sağanak etkili olacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara (Çanakkale haric), Ege (İzmir ve Aydın haric), Batı Akdeniz, İç Anadolunun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Me...


Trabzon Havalimanı'nda turizm sezonu yoğunluğu

Trabzon Havalimanı'nda turizm sezonu yoğunluğu Ortadoğu ülkelerinden günde 21 uçak Trabzon Havalimanı'na iniyor Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizm destinasyonları bakımından en zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip Trabzon'a gelen Arap turistler havalimanında yoğunluk oluşturuyor.


İstanbul sular altında! Yağmur bir anda bastırdı, vatandaşlar zor anlar yaşadı

Meteoroloji ve AKOM'un art arda uyarıları sonrası İstanbul Anadolu yakasında sağanak yağış etkili oldu. Havanın bir anda kararmasıyla sokaklar sular altında kalırken, dolu şeklinde etkili olan yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı.


Van’da gün batımı güzelliği

Türkiye'nin en doğusundaki kenti Van'da gün batımında ortaya çıkan eşsiz manzara görenleri hayran bırakıyor.


Çocuk mahkemesi hakimi, liseli kıza odasında kabus yaşattı

Adana'da 4'üncü Çocuk Mahkemesi'nde görev yapan hakim A.E. hakkında yanındaki stajyere cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla iddianame hazırlandı. Hakim hakkında 15 yıl ceza istenirken ifade veren genç kız, "Perdeleri kapattı, dudağımı öpmek istedi, ben geri çekildim" dedi.


Hepsiburada, kişisel bakım ve kozmetikte öne çıkan ürünleri açıkladı

E-ticaret platformu Hepsiburada, 2024 yılının ilk yarısında kişisel bakım ve kozmetikte öne çıkan ürünleri açıkladı.


Aşkları hep yaşına uygun olurdu... Çok düşündü, bu kez genç sevgilide karar kıldı

Bundan yıllar önce beyazperdede "şeytanın bacağını kırdığında" yeteneği bir yana fiziksel görüntüsüyle dikkat çekmişti. 1.88 cm'lik boyu, belli ki üzerinde çalışılmış bakımlı kasları, koyu kumral saçları, masmavi gözleri ve bütün bunlara ek çarpıcı gülümsemesiyle bir anda milyonların kalbinde taht kurdu... Özellikle de kadın seyircinin...


Erkek arkadaşının dondurulmuş spermini aylarca cilt bakımı için kullandı, sonunda terk edildi

T24 Dış Haberler Sosyal medyada Malelly kullanıcı adıyla tanınan bir fenomen, erkek arkadaşının spermini cilt bakım rutinine dahil ederek aylarca yüz temizleyici olarak kullandığını anlattı. Cilt bakım yöntemini 6 aydır denediğini ifade eden genç kadın, bunun sonunda onları ayırdığını söyledi. 27 yaşındaki genç fenomen, partnerinin sıvılarını günlü...


Menengiç bitkisi toprağa ulaşmak için kayayı yaklaşık 2 metre deldi

Adıyaman’da menengiç bitkisinin kökleri büyük bir kaya parçasını delerek toprağa ulaştı. Yol kenarındaki bitki, görenlerin dikkatini çekiyor.


Esenyurt'ta çocuklara bıçak çeken yaşlı kadın

Esenyurt ilçesinde oyun oynayan çocuklara sesten rahatsız olduğu gerekçesiyle bıçak çeken yaşlı kadın, mahallenin kabusu oldu. Kadının elinde bıçakla komşularla kavga ettiği anlar kameralara yansıdı.


Hapimag’ın Türkiye’deki 30 yılını anlatan sergi

Bodrum’un koylarından Yalıçiftlik’te 1994 yılından bu yana 600 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırlayan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, arşiv görsellerinden oluşan ve Türkiye’deki 30 yılını konu alan interaktif sergiyi misafirlerinin ziyaretine açtı. 40’a yakın parçadan oluşan sergi, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.


ÇAYKUR tarafından kuru çaya yüzde 22 zam yapıldı

ÇAYKUR 2. sürgün yaş çay kampanyasının açılışından bugüne üreticilerden toplamda 12 bin ton çay aldı.


Van otlu peyniri yaz aylarında hediyelik olarak alınıyor

Van'da endemik bitkilerin karışımıyla yapılan ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi otlu peynir, yaz aylarında Türkiye'nin dört bir köşesine hediyelik olarak gönderiliyor.