Yaşam

Trending:


Şişli Plak Festivali Başladı

Şişli Belediyesi, müzik ve plak kültürünü kutlamak amacıyla 'Şişli Plak Festivali'ni düzenledi. Festival, sanatçılar, söyleşiler ve plak mezatlarıyla zengin bir içerik sunuyor. Başkan Resul Emrah Şahan, etkinliğin kapsamı hakkında bilgi vererek, koleksiyonerlik ve müzik aşkından bahsetti. Ayrıca festivalde, kaybedilen gazeteci Tolga Akyıldız anılacak.


İzmir'de bir rezil olay daha! Yaşlı çift, parkta kimseye aldırmadan cinsel ilişkiye girdi

İzmir Alsancak'taki sahilde geçtiğimiz haftalarda bir çiftin cinsel ilişkiye girmesinin ardından kentte benzer bir olay daha yaşandı. Yaşlı bir çift, Kültürpark'ta herkesin gözü önünde cinsel ilişkiye girdi. Görüntülendiğini anlayan yaşlı çift, bir süre sonra bölgeden uzaklaştı.


İzmit'te Tek Katlı Binada Yangın

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir binanın çatısında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Sulama kanalında boğulan gencin çıkartılmasını film gibi izlediler

Adana'da sulama kanalına giren genç, boğularak hayatını kaybetti. Gencin cansız bedeninin çıkartılmasını vatandaşlar film gibi izledi.


Atık kağıtları yakarak temizlemek istediler, Aydın’ı ayağa kaldırdılar

Aydın’ın Efeler ilçesinde büro temizliği yaptıktan sonra atık kağıtları mangalda yakarak bertaraf eden gençler itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler olay yerine gittiklerinde dumanların mangaldan çıktığını görünce rahat nefes alıp, çevreyi rahatsız eden mangalı söndürdüleri.


Kayseri'de Mevlit Kandili Coşkusu

Kayseri'de Mevlit Kandili, dualarla ve ilahilerle kutlandı. Camiler doldu taştı.


Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için gök gürültülü sağanak uyarısı

Sonbaharın gelişiyle birlikte İstanbul ve birçok şehirde soğuk hava etkisini hissettirmeye başladı. Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için art arda kuvvetli sağanak yağış uyarıları geldi.


466 yıllık camide Mevlid Kandili idrak edildi

Çankırı’da vatandaşlar, Mevlid Kandili dolayısıyla 466 yıllık Sultan Süleyman Camii'ne akın etti.


İstanbul'da mide bulandıran görüntü! Sucuk, et ürünleri, peynir, helva, zeytin...

İstanbul Avcılar'da bir gıda toptancısındaki denetimler sırasında son kullanma tarihi geçmiş, üretim yeri ve etiketi olmayan sucuk, et ürünleri, peynir, helva, zeytin ve zeytinyağları bulundu. İş yeri denetimin ardından mühürlendi.


Teleferiğin teli koptu! 1 yaralı

Teleferiğin teli koptu! 1 yaralı Rizenin Pazar ilçesinde ilkel teleferiğin telinin kopması üzerine kendisini bahçeye atan kadın yaralandı. İlçenin Akmescit köyünde bahçede çalışan Y.B, çay taşımak için kullandıkları ilkel teleferiğin sepetine bindikten bir süre sonra teleferiğin sırma teli koptu. Telin koptuğunu fark eden kadın, kurtulmak için kend...


Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali'nde Başkan Bozbey Mutfakta

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 3. Uluslararası Gastronomi Festivali'nde, Başkan Mustafa Bozbey, eşiyle birlikte mutfakta Bursalılara 'Bursa Dudugiller Salatası' hazırladı. Festivalde zengin lezzetler ve etkinlikler yer aldı.


Ada Pazar Güneşler Yerleşkesi’ne coşkulu açılış

Adapazarı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ada Pazar Güneşler Yerleşkesi, düzenlenen görkemli törenle hizmete açıldı.


Yüzündeki değişim olay olmuştu! Adriana Lima geri döndü

Victoria's Secret'in dünyaca ünlü modellerinden olan ve 2017 yılında düzenlenen yılbaşı gecesi defilesinde podyumda son kez yürüdükten sonra emekliye ayrılan Adriana Lima, geçtiğimiz sene yüzündeki değişimle gündeme gelmişti. Lima'nın estetik operasyonlar geçirdiğini iddia edilmiş, hatta Fransız askısı yöntemiyle yüzünü gerdirdiği söylenmişti. "YORGUN BİR ANNENİN YÜZÜ" Bu iddiaların ardından doğal haliyle objektif karşısına geçen Lima, estetik...


Okan Buruk, Icardi için dönüş tarihi verdi

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında bugün Çaykur Rizespor'u konuk etti. RAMS Park'ta oynanan ve saat 20.00'de başlayan müsabakayı 5-0 Galatasaray kazandı. Okan Buruk maçın ardından açıklamlarda bulundu. Icardi hakkında konuşan teknik adam, oyuncu için dönüş tarihi verdi. Çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyleyen Buruk, "Bu maçlara ...


Kim olduğu merak ediliyordu! Ahmet Çakar'ın, "Ben temsil etsem daha iyi" dediği Türkiye güzeli ortaya çıktı

Ahmet Çakar'ın yıllar önce, "Ben temsil etsem daha iyi be" dediği Türkiye güzeli belli oldu. Söz konusu ismin 2016 yılında Top Model of the World yarışmasına katılan Ecem Uzgör olduğu ortaya çıktı. Miss Turkey 2024 seçilen İdil Bilgen'e destek veren Uzgör, "Ülkeme döndüğümde linç yedim, bugün yine İdil Bilgen'e söylenen sözler aslında Ahmet Çakar tarafından bana söylenmişti. Bu tür yarışmalarda görüşünüz olumlu ya da olumsuz olabilir ancak linçe dönüşmemeli." dedi.


Kelle paçaya 10-0 gol atıyor! Bu balığı tüketen yaşlılık görmüyor, yumurtadan fazla kolajen var

Kelle paça gençlik enerjisiyle meşhur bir içecek. Kelle paça çorbasının içerisindeki kolajen ve ilik cildi güzelleştiriyor. Pekin hangi balık türünün faydası kolajenden çok daha fazla?


Kutsal bitkiden endüstriyel ürüne: Tekila tarımı agaveyi bitirecek mi?

Endüstriyelleşen agave tarımı, sadece yarasalar için değil agaveler için de büyük bir tehdit oluşturuyor. Zira bitkinin çoğalmasını sağlayan yarasalar olmazsa agave de olmaz. 10 milyon yıldır birlikte evrimleşen bu iki türün kaderi birbirine bağlı


Saatlerce eyeliner çekmeye uğraşmayın! Jilet gibi duruyor, tek hamlede iş bitiriyor

Genellikle herkesin kendisi için belirlediği bir makyaj rutini bulunur. Bazı ürünleri doğru tekniklerle kullanmak yaptığınız makyajın daha güzel görünmesini sağlar. Özellikle eyeliner kullanımı bu konuda ön plana çıkıyor. Birçok kişi sıvı eyeliner kullanırken kendi tekniklerini kullanıyor. Profesyonel makyaj sanatçıları ise ürünleri uygulardan bu hatalı davranışlardan kaçınmanızı belirtiyor. İşte detaylar.


Gastroantep festivali kapsamında ilk panel düzenlendi

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali gastronomi etkinlikleri kapsamında, “Gaziantep'te Gastronomi Sektörüne Yapılacak Yatırımlar, Girişimcilik Fırsatları ve Yeni Ekonomik Modeller” başlıklı panel düzenlendi.


Galatasaray'ın Çaykur Rizespor karşısındaki ilk 11'i belli oldu

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında bugün Çaykur Rizespor'u konuk edecek. RAMS Park'ta oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak müsabakayı, hakem Arda Kardeşler yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1 ekranlarından canlı yayınlanacak. Ligde yaptığı 3 maçtan da galibiyetle ayrılan ve maç eksiği bulunan sarı-kırmızılı takım, topladığı 9 puanla ...


Galatasaray, konuk ettiği Çaykur Rizespor'u farklı yendi

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 5-0 yendi.


Galatasaray’dan ligde 4’te 4

Galatasaray, Çaykur Rizespor galibiyetiyle Trendyol Süper Lig’de oynadığı 4. maçını da kazandı.


Eski eşini çocuğunun yanında vurdu

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bir adam 1 yıl önce boşandığı eski eşinin aracının önünü keserek silahla vurdu. Ağır yaralanan kadın hastanede tedavi altına alındı.


Beşiktaş, Şenol Güneş'li Trabzonspor'u ağırlıyor; dev maçta hedef 3 puan

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında bugün Trabzonspor'a konuk olacak. Papara Park'ta oynanacak karşılaşma, saat 20.00'de başlayacak. Mücadeleyi hakem Ali Şansalan yönetecek. Ligde oynadığı 3 müsabakayı kazanan Beşiktaş, haftaya 9 puan ve averajla 3. sırada girdi. Üçüncü haftayı bay geçen Siyah-beyazlı takım, milli maçlar nedeniyle liglere...


Dikmende kadınlara makine desteği

Dikmende kadınlara makine desteği Sinopta, Dikmen Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından üretim yapan 7 kadına makine verildi. Vali Mustafa Özarslan himayesinde yürütülen projeler kapsamında Gerze Kaymakamı ve Dikmen Kaymakam Vekili Mehmet Deniz Arabacı, kadın üreticileri ve vatandaşların katılımıyla program düzenlendi...


Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik: “Usta şefler birer darphane gibi para basıyor”

Eskişehir gastronomi derneği başkanı Murat Arnik, aşçı maaşlarının doktor maaşlarını geçtiğini ve meslek trendlerinin değiştiğini belirtti.


Van’da vatandaşlar Mevlit Kandili’nde camilere akın etti

Vanlılar, Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed'in (SAV) dünyaya teşrifinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili dolayısıyla camilere akın etti.


Bodrum FK 0-1 Başakşehir (Maç sonucu)

Trendyol Süper Lig'de 5. hafta maçında Bodrum FK ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Mücadelede kazanan 1-0'lık skorla konuk ekip Başakşehir oldu. Bodrum FK'da Fredy 59. dakikada, Başakşehir'de ise 66. dakikada oyuna giren Dimitrios Pelkas, 75. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İki takımın birer kişi eksildiği maçta zaman zaman tehlikeli ...


Ankara'da metroda vahşet! Boşanma aşamasındaki eşini öldürdü

Ankara'nın Çankaya ilçesinde Cafer Bozdemir, boşanma aşamasındaki eşi Döne Bozdemir'i (44) metro istasyonunun merdivenlerinde tabancayla sırtından vurarak öldürdü.


Onu hiç bırakmayan eski eşi konuştu: Ünlü oyuncudan umut dolu haber verdi

Onlar gösteri dünyasının örnek gösterilen çiftlerinden biri... 1987 ile 2000 yılları arasında, birlikte göründükleri her yerde aşk ve neşe saçan bir evlilik yaşadılar... Bu süreçte üç tane çocukları dünyaya geldi. Onları birlikte büyüttüler ama gün geldi yollarını ayırma kararı verdiler.


Palamut bolluğu herkesin yüzünü güldürüyor: Kiloluk palamutlar 70 TL

Bu sene Karadeniz’de yaşanan palamut bolluğu hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor.


Adana'da Boğulan Genç, Sulama Kanalından Cansız Bedeni Çıkarıldı

Adana'da serinlemek için sulama kanalına giren bir genç boğuldu. Cansız bedeni, olay yerindeki vatandaşlar tarafından film izler gibi izlendi.


Gaziantep Yemekleri İstanbullularla Buluştu

Bu yıl 10.su düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günleri, İstanbul'da renkli etkinliklerle kapılarını açtı. Ziyaretçilere altın gizli baklavalar dağıtılırken, çeşitli yarışmalar ve konserlerle Gaziantep kültürü tanıtıldı.


Afgan Renkleri Ankara'da Sergilendi

Afgan ressam Ramesha Muradi, Ankara'da açtığı sergiyle Afgan kültürünü tanıttı.


’Ateş Böceği’ Teknofest 2024 Antalya’da yoğun ilgi gördü

Alaca Bilim ve Sanat Merkezi'nin, 5-8 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Teknofest 2024 Antalya yarışmalarında, başarıyla sundukları ve tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdikleri "Ateş Böceği" projesi, bulundukları kategoride büyük ilgi gördü.


Palamut Bolluğu marketleri Şenlendiriyor

Karadeniz'de palamut bolluğu yaşanıyor, balık fiyatları kırmızı etteki fiyatlardan çok daha uygun.


Amasya Üniversitesi'nden Yeni Öğrencilere İyi Karşılama

Rektör, yeni öğrencileri otogardan karşıladı, valizlerini taşıyarak sıcak bir karşılama yaptı.


Antalya'da Kaza: 2 Yaralı

Antalya'da bir trafik kazasında 2 kişi yaralandı, kaza anı güvenlik kamerasında kaydedildi.


Dondurucuya böyle atın, aylarca bozulmuyor! İlk günkü gibi taze kalan nohutlar

Nohut hem lezzeti hem de besleyiciliği ile sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ancak, nohut pişirme süreci bazen zaman alıcı olabilir ve her seferinde taze pişirmek zor olabilir. Bu nedenle, nohutları buzlukta saklayarak zamandan tasarruf edebilir ve pratik bir yemek hazırlama imkânı yakalayabilirsiniz. Peki, nohut buzlukta nasıl saklanır ve saklama işlemi sırasında nelere dikkat etmek gerekir?


Fenerbahçe, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

Fenerbahçe, deplasmanda Kasımpaşa ile oynayacağı maçın hazırlıklarını akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla tamamladı.


Tekirdağda zeytinyağlı sarma yarışması

Tekirdağda zeytinyağlı sarma yarışması Tekirdağda Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Hasan Ali Yücel Meydanında düzenlenen zeytinyağlı sarma yarışmasına 11 kadın katıldı. Kadınlar tarafından coğrafi işaretli Kınalı yapıncak yaprağından yapılan sarmalar jüri tarafından tadıldı. Jüri üyeleri sarmaları görsel sunum, yöre mutfağına uygunluk, kullanılan...


Galatasaray-Çaykur Rizespor maçında neden 6 değişiklik yapıldı?

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 5-0 yendi. Sarı kırmızılıların gollerini Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Gabriel Sara, Dries Mertens ve Barış Alper Yılmaz kaydetti. Ligde bir maçı eksik olan Galatasaray puanını 12 yaptı. Çaykur Rizespor ise 4 puanda kaldı. Galatasaray-Çaykur Rizespor maçında ne...


Bu Hafta Hangi Yatırım Aracı Ne Kadar Kazandırdı? İşte Borsa, Dolar, Altın, Euro…

Yatırımcıların ve uzmanların yakından takip ettiği, yatırım araçları arasında bu hafta en çok kazandıran belli oldu. İşte sizlerle, Borsa, Dolar, Altın, Euro ile ilgili haftalık veriler…


Formayı giyeli yarım saat bile olmadı! Kerem Aktürkoğlu, Benfica'daki ilk golünü attı

Milli futbolcularımız Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nun formasını giydiği Benfica, Portekiz Ligi'nin 5. haftasında Santa Clara'yı konuk etti. Bu maçta Portekiz ekibiyle ilk maçına çıkan Kerem, 27. dakikada Orkun'un pasıyla fileleri havalandırarak yeni takımındaki ilk maçında gol sevinci yaşadı.


Kütahya’da kadınlara özel Mevlid Kandili programı

Kütahya'da AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından kadınlara özel Mevlid Kandili programı düzenlendi.


Galatasaray, Rizespor’u gol yağmuruna tuttu; Gabriel Sara yıldızlaştı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında bugün Çaykur Rizespor'u konuk etti. RAMS Park'ta oynanan ve saat 20.00'de başlayan müsabakayı 3-0 Galatasaray kazandı. Karşılaşmanın ilk golü Davinson Sanchez’den geldi. Kafa vuruşuyla topu ağlara gönderen Sanchez, Galatasaray'ın bu sezon Süper Lig'deki en erken golünü attı. 25. dakikada Sara'nın pas...


Sivasspor ligdeki 2. galibiyetini aldı

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Gaziantep FK’yı 3-2 mağlup eden Sivasspor, ligde bu sezonki 2. galibiyetini elde etti.


Balık: Günlük Burç Yorumları - 15 Eylül

Balık: 15 Eylül günün genel burç yorumları şöyledir


Cirroteuthidae ahtapotunun küçük gösterisi

Cirroteuthidae ahtapotunun küçük gösterisi


Narin Güran'ın kabrine ziyaret: Oyuncak bırakıyorlar

Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın defnedildiği Tavşantepe Mahallesi'ndeki mezarına ziyaretler sürüyor. Başta kent merkezi olmak üzere Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Elazığ ilinden gelen birçok kişi, Narin'in mezarında dua edip, oyuncak ya da çiçek bırakıyor. Bazı ziyaretçiler de mezara yazdıkları notu ya da okul çantasını koyuyor. İstanbul'da yaşayan,...