OTURMA VE YEMEK ODASıNı AYıRMAK IçIN 10 HARIKA FIKIR

Oturma ve yemek odaları için oda bölücü

Açık oturma ve yemek odasını her zaman bu şekilde kullanmak istemezsiniz. Neyse ki yemek odanızı en azından geçici olarak ve istenirse ayırmanın çok sayıda harika fikri ve yolu var. Bugün size ilham verecek birkaç fikir vermek istiyoruz çünkü oturma odasını ve yemek odasını zarif bir şekilde ayırabilirsiniz. Yemek masası olan bir oturma odasını mı yoksa kanepeli bir yemek odasını mı tercih edersiniz, yoksa oturma odasını yemek odasından ayırmak mı istiyorsunuz? Oturma-yemek odanızı görsel olarak ayırmak istiyorsanız hemen okumalısınız. Bu yüzden şimdi bir göz atıp oda bölücülerimizin sizi ikna etmesine izin vermek en iyisi.

Bu arada mutfak ve oturma odası da akıllıca birbirinden ayrılabilir. Bu yazımızda bunu nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz: Mutfağı oturma odasından nasıl ayırabilirim?

1. ​Multimedya ve ortakları için mobilyalar.

Elbette: Oturma odası huzur ve rahatlama için bir yerdir. Ancak çoğumuz televizyon, radyo veya Bluray ile de rahatlayabiliriz. Her zaman tüm multimedya cihazlarını görmek istemeyiz. İlk örneğimizde, yüksek kaliteli ahşaptan yapılmış güzel bir mobilya , yemek odası ile salon arasındaki alanı bölüyor. Ancak bu dolap hiçbir şey için saklama alanı sunmuyor. Çünkü burada gizlice gizlenmiş video ve ses cihazları, alıcılar ve oyun konsolları için alan var. Yalnızca büyük düz ekran, ahşap cephenin arkasında daha fazlasının olduğunu gösteriyor.

2. Stildeki kırılmalar yoluyla mekanın bölünmesi

Bir odayı iki farklı alana bölmek için her zaman duvar, raf, devasa dolap gibi fiziksel bir öğeye ihtiyacımız olmuyor. İkinci örneğimiz, farklı tasarımlarla da ayrım oluşturulabileceğini açıkça gösteriyor. Yemek odası, ince renklerle daha yuvarlak bir görünüme sahiptir. Oturma alanında ise düz çizgileri ve kenarları olan koyu renkli, şık salon mobilyaları dikkatimizi çekiyor. Şekiller, renkler ve dekorasyon, odaların yapılandırılmasında kullanılan ortak unsurlardır. Bu görünüm farklı duvar kağıtları ile de oluşturulabilir.

3. Tuğla yuvarlak kemerler

Kuşkusuz böyle bir fikir bir gecede hayata geçirilemez. Çünkü bu biraz mekansal planlama faaliyeti gerektiriyor. Ayrıca odada uygun bir yükseklik olmalıdır. Bununla birlikte: Tuğla ve daha sonra sıvalı kemerler bu odada hayat buluyor. Mutfak barı ve yemek masası bir yanda yer alırken, yaşam alanı kemerlerin arasından bakıyor ve bunların hepsi her şeyi yeniden bir ünitede bir araya getiren tek tip, rüya gibi karo zemin üzerinde.

4. ​Odanın ortasındaki şömine

Kışın gürül gürül yanan ateşin yanında rahat bir mekana sahip olmayı sabırsızlıkla bekleyebilenler kendimizi şanslı sayabilir. Böyle bir şömine, açık oturma odasının ortasına yerleştirilip yemek odası ile oturma odasını ayırırsa daha da etkilidir. Bizce burada etkili ve dekoratif bir sınır çizilmiştir. Viktorya tarzı masa ve sandalyeler şömineyle harika uyum sağlıyor. Görkemli!

5. Merdivenler

Açık plan yaşam alanlarından bahsettiğimizde çoğu zaman tek katta yer alan bir oda veya salonu kastediyoruz. Ancak bu her zaman böyle olmak zorunda değildir. Zemin kattaki bir oda, farklı katların yükseklikte birbirine bağlanması şartıyla, bir sonraki kattaki galeriyle birlikte harika bir konuma sahip olabilir.

6. Perde açın!

Bizim için perdeler pencerelerin olmazsa olmazıdır, böylece akşamları meraklı gözlerden kendimizi koruyabiliriz. Ancak perdeler aynı zamanda sınırı tamamen kapatmadan iki odayı birbirinden zarif bir şekilde ayırmak için ilginç bir çözümdür. Bu oldukça uygun maliyetli çözümün avantajı: Perde, büyük bir ortak salon için kolayca açılabilir veya daha fazla mahremiyet istendiğinde gizlice kapatılabilir.

7. Zarif şeffaflık

Bazen iki yaşam alanını vurgulamak için çok fazla ayrıma ihtiyacımız olmuyor. Basit bir heykel, bir resim koleksiyonu veya bir müzik aleti odanın farklı köşelerini vurgulamaya yardımcı olabilir. Yedinci örneğimiz çok zarif. Burada siyah parlak kanat mekansal ayrımı destekliyor. Biraz hayal gücüyle muhtemelen hepimizin evinde böyle bir işlevi yerine getirebilecek bir şeyler vardır, değil mi?

8. ​Katlanır kapılar

Bazılarımız bunu anne babalarımızdan, büyükanne ve büyükbabalarımızdan biliyor. Tekrar moda olan katlanır kapılardan bahsediyoruz. İhtiyacınıza göre bir odayı iki odaya çevirebilir veya ayrımı tekrar kaldırabilirsiniz. Bu tür sistemler, örneğin anne ve babanın huzur içinde konuştuğu, çocukların televizyon izlemeyi sevdiği aileler için uygundur.

9. ​Oda bölücü olarak mobilyalar: Basit ve esnek

Özellikle modern evlerde insanlar hayatı oldukça kolaylaştırmakta ve bir mobilya parçasını oda bölücü olarak kullanmaktadır. Görünümün sonunda ne kadar açık veya kapalı olması gerektiğine bağlı olarak çekmeceli dolaplar, dolaplar, kanepeler veya kitaplıklar entegre edilebilir. Avantajı: Eğer yaratıcı olursak ve yeniden dekore etmek istersek, oda bölücüleri kolayca hareket ettirilebilir, çıkarılabilir veya yeniden düzenlenebilir.

10. ​Mutfak barı: yaşam ve yemek arasındaki iletişim merkezi

Sonunda bir klasiği araştırdık. Açık yaşam alanlarında mutfak adaları veya tezgahlar her zaman özel bir vurgu olmuştur. Genellikle mutfak ve yemek odasını ayırırken, uzmanlarımız tezgahı mutfağa o kadar dik yerleştirmiş ki, yemek ve oturma alanını da ayırmış oluyor. Barda mı, şık kafe masasında mı yoksa arka plandaki zarif Chippendale kanepede mi oturmak istediğimize karar veremiyoruz.

Beğeneceğinizi düşünüyoruz: Mutfak ve Oturma Odasını Nasıl Birleştireceğinize Dair 15 Fikir

2024-05-23T10:07:39Z dg43tfdfdgfd