SAHTE SITELERE DIKKAT!

Uzun Kurban Bayramı kiralık araca olan talebi patlattı. Sektör yetkilileri sahte site uyarısında bulunup, tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

KURBAN Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, kiralık araçlara olan talebi yükseltti. Uzun tatilde yaklaşık 100 bin kiralık aracın yollarda olacağını belirten sektör yetkilileri, vatandaşa 'sahte' site uyarısında bulundu. Kiralama sektörü yetkilileri, araç kiralama talebinin yüksek olduğu dönemlerde tüketicilerin, yaygın ve kurumsal şube ağı olan firmaları tercih etmelerinin önemini yeniden hatırlattı. Bu dönemde kurumsal kiralama şirketlerinin internet sitelerinin kopyalanma sayısının arttığını açıklayan Rent Go Genel Müdürü Köksal Öztürk, 'Tüketiciler kiralama işlemleri için mutlaka kurumsal web sitelerini ve çağrı merkezlerini kullandıklarından emin olmalılar. Bunun yanında kredi kartı bilgisi ya da IBAN numarasına para transferi isteyen kişilere de itibar etmemeleri oldukça önemli' dedi.

YABANCI DA KİRALIYOR

'Yurtdışından gelen tatilciler de kiralık araçlara yoğun talep gösterdi. Bayram dönemindeki pazar payımızın yüzde 10'dan fazla olacağını öngörüyoruz' açıklaması yapan Sixt Türkiye ve Borlease Genel Müdürü Yiğit Aras, 'Akdeniz ve Ege normal yaz yoğunluğuna ulaştı' diye konuştu.

EKONOMİK ARAÇ GÖZDE

Kiralama sürelerinin kış aylarında ortalama 4 gün, yaz aylarındaysa 6 gün olduğunu belirten Aras, 'Kiralama fiyatlarındaki artışın da etkisiyle tüketiciler ekonomik araçlara yöneliyor. Özellikle B ve B+ segment araçlar yoğun talep görüyor. Otomatik araçlar tercih ediliyor' dedi.

100 BİN ARAÇ KİRALANDI

Sixt Türkiye ve Borlease Genel Müdürü Yiğit Aras, 2023 yılına göre yüzde 40 büyüyen kısa dönem araç kiralama sektöründe, Kurban Bayramı öncesi doluluk oranının yüzde 90'ları geçtiğini söyledi. Aras, bayram öncesi kiralık araç talebinde büyük artış yaşandığını ve bayramda 100 bin civarında kiralık aracın trafikte yer alacağını açıkladı.

2024-06-16T05:09:09Z dg43tfdfdgfd