Trending:


GEDİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

GEDİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN _______ __ ___İ L A N_______ ___ GEDİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İlccedil;emiz Umurbey Mahallesi Sanayi Sitesinde bulunan tapunun Dayınlar Mahallesi 473 ada 131 parsel nolu 64,84 msup2;, 132 parsel nolu 64,91 msup2;, 133 parsel nolu 64,96 msup2;, 134 parsel nolu 65,03 msup2;, 135 parsel 64,97 msup2;, 136 parsel 64,92 msu...


Z kuşağı dili ve edebiyatı: Z jenerasyonunun en sık kullandığı kelimeler

Z kuşağı ile ilgili ne düşünürsek düşünelim herkesin, kendilerinin bile ortaklaştığı bir şey var: Bu kuşak kendilerine ait bir dil konuşuyor.


Harry Potter’ın orijinal kapak resmi rekor fiyata alıcı buldu

Harry Potter kitap serisinin ilk kitabı olan 'Felsefe Taşı'nın ilk baskısı için sulu boyayla yapılmış orijinal kapak resmi ABD'deki bir açık artırmada rekor fiyata satıldı.


Ru 4.Bölüm Fragman VCRH STCRH

Ru 4.Bölüm Fragman VCRH STCRH


İlk baskı Harry Potter 1.9 milyon dolar

Satış rekorları kıran Harry Potter serisinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın ilk baskısı için yapılan orijinal suluboya çizimi, 1,9 milyon dolarla (yaklaşık 63 milyon TL) şimdiye kadar açık artırmada satılan en değerli Harry Potter eseri oldu.


Haliç Metro Köprüsü'nden denize düşen genci tur teknesi kurtardı

Haliç Metro Köprüsü üzerinden denize düşen bir genci tur teknesinin kaptanı can simidiyle kurtardı. Olayda genç, deniz polisinin de yardımıyla tekneye alındı ve hastaneye kaldırıldı.


Pakistan Büyükelçiliğinden "Pirinç Festivali"

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde Büyükelçi Yousaf Junaid'in ev sahipliğinde "Pirinç Festivali" düzenlendi.


Ceviz ağacındaki sincap ailesinin mutlu halleri görüntülendi

Erzincan’ın Çağlayan Beldesinde ceviz ağacına yuva kuran 3 kişilik sincap ailesinin mutlu halleri görüntülendi.


Bafralı kadınların bisiklet merakı

Samsun’un Bafra ilçesinde kadınlara bisiklet sürme eğitimi veriliyor. Haftanın üç günü eğitim alan kadınlar, bisikleti şehir içinde ulaşım amacıyla kullanmak istiyor.


Uzmanından uyarı: "Yaz günlerinde en az 5 porsiyon sebze ve meyve yiyin”

Acıbadem Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, yaz aylarında güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olunabilmesi için en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.


Uzungöl'de sıcak hava balonu dönemi

Türkiye'nin en ünlü turizm merkezlerinden Uzungöl'de sıcak hava balonu turizmi başladı. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, sıcak hava balonlarıyla eşsiz Uzungöl manzarasının keyfini artık havadan da sürebilecek.


Asya borsaları bölgeden gelen verilerle yükselişte

Asya borsaları bölgeden gelen verilerle yükselişte Japon yeni, dolar karşısında 38 yılın en düşük seviyesini gördü ve dolar karşısında 161,27ye kadar geriledi. Nikkeiye göre Japonya, Masato Kandanın yerine en iyi döviz diplomatı olarak Atsushi Mimurayı getirdi. Japonyanın başkenti Tokyoda manşet enflasyonu, Mayıs ayındaki yüzde 2,2den Haziran ayınd...


Şekerbank'ta hisse devri

Samruk-Kazyna Invest'in Şekerbank'ta sahip olduğu yüzde 12.06 payın İlbak Holding'e devrine ilişkin süreç başlatıldı.


Araştırma: Kadın astronotlar uzay uçuşlarına daha dayanıklı

Doğa bilimleri dergisi Nature Communications’ta yayımlanan araştırmayla kadınların uzay stresine erkeklerden daha dayanıklı olduğu görüşü gittikçe güçlendi.


Millî Eğitim Akademisi kuruluyor: Türkiye, eğitimde dünya standartlarını hedefliyor

Akademi, öğretmenlerin pratikteki eksikliklerini gidermeye yönelik programlar sunacak


Kova: Günlük Burç Yorumları - 28 Haziran

Kova: 28 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


MasterChef Mehmet Şef'ten kopan parmağına dair itiraf! 'Askerlik şubesinde ellerimi sakladım!'

MasterChef Türkiye jüri üyesi Mehmet Şef (Mehmet Yalçınkaya) kopan parmaklarıyla ilgili ilk kez konuştu. İzleyicilerinin yayınlandığı ilk günden itibaren büyük bir ilgi gösterdiği programda Mehmet Şef'in eli gündem oldu. Sert tavırları, eğlenceli anları, babacan tavırlarıyla ilgi gören Mehmet Şef'in başına gelenler herkesi duygulandırdı. Yarışma süresince sol elini hiç göstermeyen Mehmet Şef ile ilgili gizemli sır ortaya çıktı. Sol elini gizleme...


Paris Hilton, yatılı tedavi merkezinde zorla ilaç verildiğini ve cinsel istismara uğradığını açıkladı

Ünlü model Paris Hilton, 16 yaşındayken kaldığı yatılı tedavi merkezinde kendisine zorla ilaç verildiğini ve personel tarafından cinsel istismara uğradığını belirtti. Hilton, Temsilciler Meclisinde düzenlenen bir oturumda konuşarak çocukların ve gençlerin yatılı tedavi merkezlerinde maruz kaldıkları kötü muameleye dikkat çekti ve bu çocukların güvenli aile merkezlerinde büyümeyi hak ettiklerini vurguladı.


Faciaya 10 kala... Çatırtı sesini duymasalar öleceklerdi

İstanbul’da, haziran ayı içinde ikinci kez bir bina ‘sallanmadan’ yıkıldı. Bahçelievler’de bir binadan gelen şiddetli çatırdama seslerinin ardından vatandaşların 10 dakika içinde dışarı kaçması olası bir faciayı önledi.


Vazgeçilmeyen bir tutku, saatlerce yanlarında bekliyorlar

Erzincanlı kuş yetiştiricileri vazgeçemedikleri güvercinler için her gün kümeslerinin başına gelerek kuşlarıyla yakından ilgileniyorlar.


Kısa vadeli faizlerde yükseliş! 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu, İşte en yüksek mevduat faizi...

Mevduat faizi ile ilgili son dakika gelişmesi açıklandı. Merkez Bankası, bankalarca açılan mevduatlara uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını açıkladı. 100 bin liranın 1 aylık getirisi hesaplandı. İşte faiz oranlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...


Mücevherde sepet ortalaması 30 bin TL

Türkiye’de 2 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan ve yaklaşık 750 bin kişiye istihdam sağlayan mücevher sektörünün sepet ortalaması iki yılda yüzde 18 geriledi. Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, “Yeni müşteriler kazanmaya devam ediyoruz ama bütçeler küçüldü. İki sene önce sepet ortalaması 1100 dolar iken şimdi 900 dolara, yaklaşık 30 bin TL’ye geriledi” dedi.


LGS sonuçları bugün açıklanıyor! Şimdi sıra tercihte

Daha iyi bir lisede okumak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği LGS sonuçları bugün açıklanıyor. Tercih döneminde öğrenci ve velilere okulları iyi araştırmaları uyarısında bulunan uzmanlar, “En iyi okul eve yakın olandır” önerisinde bulundu.


Yaz aylarında motosiklet kullanımına ve bakımına dikkat

Erzincan’da uzun yıllardır motosiklet satışı ve tamiri yapan Ali Kilit, yaz aylarında artan motosiklet kullanımına dikkat çekerek sürücüleri düzenli olarak bakımlarını yapmaya davet etti.


Gece kalkıp karpuz yiyen küçük kız

Gece kalkıp karpuz yiyen küçük kız


Tabureye otururken dengesini kaybeden çift

Tabureye otururken dengesini kaybeden çift


Restorasyonu tamamlanan tarihi Harran Ulu Cami ziyaretçilerle buluşacak

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden Harran Ören Yeri'ndeki Ulu Cami, sona eren restorasyon ve kazı çalışmaları sonrası ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.


Bahçelievler'de çöken binanın etrafındaki 3 apartmanda kaçak kat ortaya çıktı

İstanbul Bahçelievler'de yapıldıktan sonra 3 kat daha eklenen binanın etrafındaki apartmanlarla ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarda binanın etrafındaki 3 apartmana da kaçak kat çıkıldığı belirlendi. Öte yandan çevredeki 2 bina tedbir amaçlı tahliye edildi ve vatandaşlar otellere yerleştirildi.


Bodrum'un diğer yüzü

İki haftadır Bodrum'un pahalı olduğunu yazıyorum. Evet, geldim gördüm; çok pahalı yerler var ama isteyene daha ucuz yerler de mevcut. Örneğin Türkbükü Cennet Koyu sosyetenin ilk tercih ettiği bölge. Bir tarafta Mandarin, diğer tarafta Lucca Beach. Girişler 130 euro veya 7 bin TL. Buralar yüksek mi geldi? Hemen ortalarında iki avukat hanımın işletti...


11 yaşındaki çocuk yanlışlıkla annesini öldürdü

Afyonkarahisar'da 11 yaşında bir çocuk evde oynadığı tüfeğin kazara ateş alması sonucu annesini vurdu. Hastaneye kaldırılan kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Flört uygulamasında tanıştığı iki kadınla kiraladığı evde buluşan oyuncu ölü bulundu

T24 Dış Haberler Şilili bir oyuncunun, Tinder uygulamasında tanıştığı iki kadınla buluşmak için kiraladığı Airbnb evinde ölü bulunduğu bildirildi. 42 yaşındaki Alex Araya, 1 Haziran'da Kolombiya'nın Medellín kentine geldi ve 5 gün sonra internet üzerinden tanıştığı iki kadınla dışarı çıktı. Apartman dairesini temizlemeye gelen temizlikçi, oyuncuyu ...


Manisa'da yediveren incirinin hasadı başladı

Ege Bölgesi'nde sadece Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yetişen ve yıl içerisinde bir ağaçtan 7 kez meyve alınması nedeniyle "yediveren inciri" adı verilen meyvenin hasadına başlandı.


Müftülüğün su israfı ve neden olduğu çevre kirliliğine vatandaşlardan tepki

Aydın'ın Efeler ilçesinde geçtiğimiz günlerde Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Aydın İl Müftülüğüne devredilen Nasuh Paşa Külliyesi'nden sokaklara akan su çevre sakinlerinin tepkisini topladı. Külliyeden sokaklara akıtılan su ile birlikte yayılan çöplere tepki gösteren vatandaşlar, "Müftülük görevlilerinin kendilerine devredilen mekanı temizlerken hem çevreyi kirletmesi hem de bunca su israfı hoş değil. Defalarca uyardık ama hiç dinleyen...


ABD, Biden-Trump tartışmasını bekliyor

ABD'de 5 Kasım'daki seçimde başkan olabilmek için yarışacak Demokrat Partili Başkan Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, bugün yapılacak ilk açık oturumda kozlarını paylaşacak.


Unutulmaya yüz tutmuş lezzet ’durak yoğurdu’

Unutulmaya yüz tutmuş olan lezzetlerden 'durak yoğurdu' ve yoğurt taşı; Çadıryeri Muhtarı Fatma Ayboğan tarafından sofraları süslemeye devam ediyor.


Evlerinin bahçesinde baba kızı vurdular! Zanlılar en yakınları!

Evlerinin bahçesinde baba kızı vurdular! Zanlılar en yakınları! Erzurum da olay, saat 07.30 sıralarında Karaçoban ilçesinin kırsal Gündüz Mahallesinde meydana geldi. Fetullah Yıldırım (46) ile kızı Ş.E.Y. (17) evlerinin bahçesinde otururken arazi anlaşmazlığı yüzünden husumetli oldukları akrabaları M.S.Y. (59) ve Ö.Y. (23) tabancayla ateş açıp, kaç...


Balıkesir'de asırlardır süregelen gelenek: Düğün Sinisi

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düğünlerin vazgeçilmez lezzeti “ düğün sinisi“, geleneği yüz yılı aşkın süredir yaşatılıyor. Gelenek ve göreneklerin asırlardır yaşatıldığı Sındırgı ilçesi Işıklar kırsal mahallesinde düğün öncesi fırınlar yanıyor, imece usulü hazırlanan “ düğün sinisi“ olarak adlandırılan börek, çörek ve geleneksel otlu sini yapılarak misafirlere ikram ediliyor.


Dünyaca ünlü sahilden günlük 60 ton atık toplanıyor

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde "Plastiksiz Kıyılar, Plastiksiz Sular" projesi çerçevesinde sahil ve deniz dibi temizliği yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, hafta sonu Konyaaltı sahilinden günlük 60 ton atık toplandığını ve bunların büyük kısmının tek kullanımlık plastikler olduğunu belirtti.


GENÇLİĞE SELAM BABINDA ACI ÇEKMEK RUHUN FİYAKASIDIR deyin isterseniz; İsterseniz; OLACAK OLAN DA OLMUŞTUR a teslim olun /2

3 Sözlüklere göre, Arapça kökenli 'kitap' kelimesinin bir anlamı da; tutturmak/bağlamak/dikmek şeklindedir. Arasına yaprakların yerleştirildiği iki levhayı birbirine bağladığımızda alın size kitap... Bizim inancımıza göre hayat da bir kitaptır. Ve 'kitap' kitap olmaklığı nedeniyle sonlu bir şeydir. Doğum bir levha, ölüm başka bir levha ve bu iki le...


Kırklareli’nde buğday ekili tarlada yangın

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ertuğrul köyü yakınlarında çıkan yangında, buğday ekili 8 dönüm arazi zarar gördü.


Eşini, 'Neden, mini etek giyiyorsun?' diye vurdu! Şoke eden karar

Olay, 2023 Haziran'da Yıldırım ilçesi Kurtuluş Caddesi'nde meydana geldi. Hurdacılık yapan 2 çocuk babası Erol G., geçimsizlik nedeniyle çocuklarını alıp, Denizli'deki yakınlarının yanına giden 13 yıllık eşi Büşra G.'yi, "Kızımı ve oğlumu görmek istiyorum" diyerek Bursa'ya çağırdı. Çocukları ve eniştesi İ.E. ile yanına gelen Büşra G.'nin otomobiline binen Erol G., gece kulübünde çalışmakla suçladığı eşine, "Neden, mini etek giyiyorsun? Eniştenin...


2020den bu yana ilk kez! Biden ve Trump karşı karşıya

2020den bu yana ilk kez! Biden ve Trump karşı karşıya ABD 5 Kasım 2024te gerçekleşecek başkanlık yarışına hazırlanıyor. En son 2020 Başkanlık Seçimi için 22 Ekim 2020de karşı karşıya gelen Joe Biden ve Donald Trump, 2024 Başkanlık Seçimi için ilk kez kozlarını paylaştı. İki adayın da sorulara yanıt verme de eşit hakkı olsa da düello sonunda Bidenın...


Bir balın Anzer Balı olup olmadığı artık yayladaki çiçeklerin listesi ile değil referanslı kovan ile belirlenecek

Rize'nin coğrafi işaretli ürünü olmakla beraber büyük bir marka değeri de olan ünü ülke sınırlarını aşmış Anzer Balı'nda bir balın Anzer Balı olup olmadığı artık yayladaki çiçeklerin listesi ile değil referanslı kovan ile belirlenecek. Anzer Yaylası'na kurulan referans kovanları yeni bir dönemi başlatacak.


Oyuncu Tolga Sarıtaş, 5 yıllık sevgilisi Zeynep Mayruk ile evlendi

Uzun bir süredir aşk yaşayan başarılı oyuncu Tolga Sarıtaş ile modacı Zeynep Mayruk, dün Çeşme'de nikah masasına oturdu. Çift düğün töreninde saatlerce dans etti.


Dağ keçileriyle inek sürüsü bir arada

Munzur Dağlarının yaylasında taşların üzerinde tuz yalayan dağ keçileriyle ile otlayan inek sürüsü bir arada objektiflere yansıdı.


Netflix'te geçen hafta en çok izlenen filmler belli oldu

Netflix'te geçen hafta (17-23 Haziran) en çok izlenen filmler belli oldu. İşte o filmler ve konuları...


Söylemler, eylemler..

Dünyanın birçok yerinde sol partiler emek dostudur. Ancak ülkemizde durum farklıdır. Türkiye'de sol partiler, geniş emek kesimlerine daha yakın olduğunu savunmalarına rağmen gerçekte durum farklıdır. Zira CHP dahil kendilerini 'sol' olarak tanımlayan partilerin en zengin semtlerden çok yüksek oranda oy aldıkları biliniyor. Geniş emek kesimlerinin y...


Hıdırlık Kulesi’nde tarih yeniden canlanacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden 'Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi’nde hummalı çalışma sürüyor. Projede, antik kalıntıların izlenebileceği cam yüzeylerin montajı tamamlandı.


Azimli kadınlar güçlerini birleştirip kendi iş yerlerini açtılar

Bayburt'ta Nazan Meyram Küçükosman, Mafire Yıldırım, Sibel Kurdal, Sevil Okumuş, Gülümser Aydemir isimli kadınlar Yeni Yüzyıl Kadın Kooperatifi isimli işletmelerini kurup, yemek hizmeti sektörüne güçlü kadınlar olarak adım attılar. Hemcinslerine örnek olan kadınlar kurdukları kooperatifte balık, köfte, sulu yemek çeşitlerinin yanı sıra Bayburt'a özgü yöresel lezzetlerle gelen müşterilerine güler yüzle hizmet veriyorlar. Tüm esnafın erkeklerden...


Yasak aşk yaşadığı sevgilisini maket bıçağıyla öldüren sanık: "Bana küfür etti"

Kırıkkale'de yaklaşık 3 yıldır birlikte olduğu 42 yaşındaki sevgilisini maket bıçağıyla öldüren sanık, "Eşim doğum yapacaktı, Ankara'ya gidecektim. Fidan evime geldi ve 'Gidemezsin' dedi. Ben de bu yüzden çocuğumu göremedim. Olay günü Fidan beni evimin önünden aldı, daha sonra bana küfür etti" dedi.