Haber

Trending:


İki kent diken üstünde! Metrelerce uzunlukta zehirli yılan paniği

Çankırı’nın Eldivan ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte ’Osmanlı engereği’ yılanı ortaya çıktı. Yılanı gören vatandaşlar cep telefonu ile görüntüledi. Zehirli olduğu bilinen ve ‘viperidae’ familyasından olan yılan, bir süre sonra uzaklaşarak gözden kayboldu. İlginizi Çekebilir PATNOS'TA 2 METRELİK YILAN PANİĞİ Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Değirmendüzü köyü mesire alanında bugün sabah saatlerinde hayvanlarını otlatan Orhan Çiçek, boyu...


Dilan Çiçek Deniz: Kendimi olduğum gibi kabul ettim

Dilan Çiçek Deniz, Ortadoğu’da yayınlanan Jamalouki Magazine’in yeni sayısının kapak kızı oldu.


Sarıgöl’de bağlarda özenli çalışma

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümün yetiştirildiği Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde üzüm üreticileri ağustos ayında gerçekleştirilecek hasat öncesi üzüm salkımlarında tane tane bakım gerçekleştiriyor.


Taşıma sırasında arttırılan fiyatı kabul etmeyen kadının eşyaları sokak ortasında kaldı

Denizli’de evini Antalya’ya taşımak için bir nakliye firmasıyla anlaşan kadın, eşyalarının taşınacağı sırada arttırılan ücreti kabul etmeyince eşyaları sokak ortasında kaldı.


Cildin en büyük düşmanı! Yaz aylarında bunu sakın yapmayın

Güneş ışınlarının etkisinin direkt olarak hissedildiği yaz ayları, cilt bakımına en fazla dikkat edilmesi gereken dönem. Özellikle güneşe çıkmadan önce mutlaka geniş spektrumlu (UVA ve UVB) güneş koruyucu kremler kullanılması öneriliyor. Ayrıca yapılan bazı hatalar da cilde yazar veriyor. Pek çok kişi farkında olmadan bu hataları yapıyor.


Sağlık sorunlarına çare ararken yetiştirdiği mavi yemiş geçim kaynağı oldu

Giresun’da sağlık sorununa çare ararken, tavsiye üzerine tedavi amaçlı yetiştirmeye başladığı mavi yemiş geçim kaynağı oldu. Halk arasında mavi yemiş olarak bilinen yaban mersini yetiştiren elektrik mühendisi Refik Aslan, bir dönüm araziden bir tona yakın ürün alındığını ve kilosunun bin 250 ila bin 300 lira arasında satıldığını söyledi.


Zonguldak, Karabük ve Bartın’dan 7 Ürün Slow Food’un Ark of Taste Ağı’na girdi

Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinden 7 yerel gastronomi ürünü Ark of Taste Ağı'na dahil edildi.


Kadın girişimciler asırlık Antep evinde ziyafet sunuyor

Gaziantep'te 7 kadın girişimci tarafından asırlık Antep evinde işletilen restoranda, gastronomi kentinin lezzetleri müşterilerin beğenisine sunuluyor.


Yalçın BAYER Bayramlarda kırmızı etin yerini dolduruyor... İyi ki tavuk eti var

Kırmızı etin en önemli alternatifi ve rakibi tavuk eti, özellikle ramazan ayında iftar sofralarımızın vazgeçilmezlerinden.


Duygu Özgül'ün zorla dudağından öptüğü çocuğun babası, sessizliğini bozdu

TikTok kullanıcısı Duygu Özgül Kalebayır'ın 27 bin takipçili hesabından 5 yaşındaki erkek kuzenini zorla dudağından öptüğü anları paylaştı. Olayın yankıları sürerken çocuğun babasından da bir açıklama geldi. Kalebayır'ın kötü bir niyeti olmadığını ifade eden baba, "O bahsettiğiniz insan benim yeğenim. Ben kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum. Onda bir art niyet aramıyorum, arayamam. Belki bu olay hani bu kadar abartılacak bir olay değil" dedi.


Uzmanından sağlıklı kilo verebilmek için öneriler

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının azalması ile birlikte obezite ve aşırı zayıflığa bağlı hastalıklar da hızla yaygınlaşırken, Memorial Dicle Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Şilan Alyamaç sağlıklı zayıflama konusunda önerilerde bulundu.


8 bin kişi katıldı, 10 ayrı makalede yayımladı! 35 dakika depresyon ataklarına...

Depresyona karşı egzersiz yapmak uzmanlar tarafından öneriliyor. Bilimsel araştırmalara göre ise yoga ve esneme depresyon tanılarını düşürüyor. İşte detaylar...


“Rüzgârlı havada daha uzun süre güneşlenmek UV riskini artırır”

Yaz aylarında zararlı güneş ışınlarından korunulması gerektiğine dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Elli, “Güneşten korunmada en önemli basamak, yazın güneş ışınlarının en dik olduğu öğle vaktinde (saat 10.00-16.00 arası) güneşten sakınmaktır. Gölgede kalındığı zaman da yansıyan ışıktan (asfalt, kum, deniz, kar) korunulmalıdır. Bulutlu ve rüzgârlı havalar, sıcak hissi oluşturmadığından daha uzun süre UV altında kalma yanılgısına yol...


Eşi yavrularını emzirirken ona destek olan kedinin görüntüleri izlenme rekoru kırdı

Eşi yavrularını emzirince ona destek olan baba kedinin görüntüleri yürekleri ısıttı. https://haberglobal.com.tr/gundem/esi-yavrularini-emzirirken-ona-destek-olan-kedinin-goruntuleri-izlenme-rekoru-kirdi-355843


Sahilden topladığı odun parçalarını adeta sanat eserine dönüştürüyor

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesinde yaşayan 27 yaşındaki Veli Kurt, sahilden topladığı odun parçalarını adeta sanat eserine dönüştürerek çeşitli ürünler yapıyor.


Karavan Park'a tatilci akını

Karavan Park'a tatilci akını ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı Sahili üzerinde hizmete açtığı Karavan Park tatilcilerin gözdesi oldu. Yaz mevsimiyle birlikte bayram tatilini de fırsat bilen karavan tutkunları Karavan Park'ta konforlu, güvenli ve huzurla tatil yapmanın keyfini çıkarıyor. Karavan severler, projenin diğer il...


Patates kasasına giren yılan doğaya salındı

Bolu'da apartmanın önünde patates dolu plastik kasaya giren yılan, itfaiye ekiplerince bulunduğu yerden kurtarılarak doğaya bırakıldı.


Husumetlisini çorbacıda vuran baba ve oğul tutuklandı

Adana'da yol verme kavgası ve küfürleşme nedeniyle başlayan ve kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayda baba ve oğul tutuklandı. Kozan'da çorbacı dükkanının önünde gerçekleşen saldırıda bir kişi silahla yaralandı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren baba oğul şüphelileri yakaladı. Baba ve oğul tutuklanırken, diğer şüpheli serbest bırakıldı. Olayın geçmişte yaşanan bir kavgadan kaynaklandığı belirlendi.


Sinan Çetin’e oğlu ve aşk yaşadığı Dilan Çiçek Deniz soruldu, verdiği cevap şaşırttı! ‘Şimdi müsaade var mı?”

Sinan Çetin, önceki akşam cep telefonuyla konuşarak Cihangir sokaklarında yürürken görüntülendi. Ünlü Türk film yönetmeni, yapımcı Çetin, muhabirlerin kendisine yönelttiği oğlu Rafael Cemo Çetin ile ilgili sorulara verdiği yanıtla şaşırttı.


Damacana zamlandı, çeşmeler taştı! Bakteri uyarısını kapatıp, bidonları doldurdular

Bir yılda yüzde 100 oranında artan damacana fiyatları Antalyalıları kaynak sularına yöneltti. Konyaaltı'nda bakteri tespit edilen bir çeşmedeki uyarı tabelası boyanarak, tehlikeye davetiye çıkarıldı.


Hollywood Bulvarı'nın yeni yıldızları belli oldu

Hollywood Bulvarı’nda eğlence sektöründen pek çok ismin onurlandırıldığı Şöhretler Kaldırımı’nda kimlerin yer alacağı açıklandı.


Motosiklet tutkunu ’Papi’ herkesin ilgi odağı oldu

Eskişehir'de aşçılık yapan Andaç Aksu, özel kask ve gözlük giydirdiği Papi isimli köpeği ile motosiklet üzerinde Eskişehir'i gezip, başka şehirleri dolaşıyor. Sevimli köpek ve sahibinin yeni hedefi ise yurtdışını gezmek.


Hilal’den 1 yıl önce ayrılmıştı! Cinayetin sebebi ortaya çıktı

Olay, 23 Haziran'da Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 798'inci Sokak'ta meydana geldi. M.D., 6 yıl dini nikahla yaşadığı ve 1 yıldır ayrı olduğu, 1 çocuk annesi Hilal Kar'a, sokakta yürürken arkasından yaklaşıp tabancayla ateş etti. Kar, başına isabet eden kurşunla yere yığılırken, M.D. de kaçtı. İlginizi Çekebilir Olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenen Hilal Kar'ın cenazesi, adli tıp kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından Bağlar ilçesinde...


Altın fiyatlarında 2024 sonu için çarpıcı tahmin! Altın alınır mı satılır mı?

Altın fiyatları cephesinde rota aşağı döndü. Bu hafta ABD'de açıklanacak büyüme verisi öncesi ons altın 2320 dolardan işlem görüyor. Buradan esen ters rüzgarla gram altın baskı altına girdi. Peki altın almalı mı satmalı mı? İslam Memiş çok konuşulacak temmuz yorumu yaptı. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...


Sen ve ben sonsuza kadar! En romantik yıl dönümü pozu

Gösteri dünyasında şöhreti ve serveti bulup aynı zamanda mutlu bir ilişki yada evlilik sürdürmek çok da yaygın bir durum değil. Ama öyle ya da böyle hem kariyerlerini başarıyla geleceğe taşıyan hem de mutlu yuvasında sağlam bir ilişki sürdüren yani "zoru başaran" ünlüler de var.


Dünyanın en güzel siyah kumlu 13 plajı

Volkanik aktivitelerin bir sonucu olarak ortaya çıkan siyah kumlu plajlar, dünyanın dört bir yanında mevcut.


Alanya Belediyesi’nden 120 çocuğa ücretsiz sünnet

Alanya Belediyesi’nin Tevfik Hoca Evi Polikliniği’nde düzenlediği ücretsiz sünnet etkinliği kapsamında 120 çocuk sünnet ettirildi. Uzman sağlık ekiplerince yapılan sünnet, Ağustos ayında bir kez daha gerçekleştirilecek.


Rize'de ilginç olay! Bisikletini banka kapısına kilitledi, içeridekiler mahsur kaldı

Rize'de bir vatandaş, bisikletini bankanın kapısına kilitleyince içeride bulunan müşteriler ve çalışanlar içeride kilitli kaldı. O anları görüntüleyen vatandaş, "Bankanın kapısından insanları çıkarmaya çalıştık. Bayağı bir bekledik ama adam gelmedi. İlerleyen saatlerde gelmiştir. Rize'nin dışındaki dostlarımız aradı. Çok gülenler de oldu" diye konuştu.


Beren Saat kimdir? Beren Saat kaç yaşında, nereli, dizi ve filmleri neler? Beren Saat'in hayatı!

Ünlü oyuncu Beren Saat kimdir ve kaç yaşında olduğu merak ediliyor. Beren Saat'in oynadığı dizi ve filmler neler olduğu gündeme gelirken Beren Saat, Kenan Doğulu ile 2014 yılında evlendi. Peki, Beren Saat kimdir? Beren Saat kaç yaşında, nereli, dizi ve filmleri neler?


Mahalleli diken üstünde! Gökten 10 tonluk devasa kaya düştü

Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’nde dağlık alanda bulunan taş ocağında çalışmalar devam ediyor. Taş ocağında gerçekleşen çalışmalar esnasında yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Selahattin Altınöz’e ait bahçeye 10 tonluk devasa kaya düştü. Altınöz’ün ailesinin bahçede kayısı topladığı esnada gerçekleşen patlamada 2 ağaç zarar gördü. Facianın eşiğinden dönüldüğü olayda Altınöz, önlem alınmayarak gerçekleştirilen çalışmalara tepki gösterdi. İlginizi...


26 Haziran 2024 burç yorumları! Astrolog Aygül Aydın: En çok pişman olan 3 burç yine bir hayal kırıklığı yaşayabilir

Ay Kova burcunda ilerliyor. Dünyadaki yerini sorguladığın bir güne başlıyorsun, diyen astrolog Aygül Aydın 26 Haziran 2024 Çarşamba burç yorumlarını paylaştı.


İstanbul’un sokaklarında tarihe tanıklık eden merhametin simgesi mola taşları

Osmanlı Cihan Devleti'nin merhametini gösteren geleneklerinden olan mola taşları, tarihte hamalların yol boyunca dinlenebilmesi için inşa ettirildi. Günümüze ulaşan ve tarihe tanıklık eden taşlar hakkında konuşan Tarihçi Zafer Bilgi, “Basit görünen, sıradanlaşmış, insanların yanından geçerken pek anlam veremeyeceği yükseltilerdir. Bunlar bir açık hava müzesinin parçalarıdır. Sokak mobilyası gibi düşünülebilir. Osmanlı medeniyetinin, merhametinin...


Valilik duyurdu: Yasak kararı! 1 Temmuz itibarı ile başlıyor

Bolu’da 1 Temmuz itibarıyla ormanlara giriş yasaklandı. Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu yaşanan Abant ve Yedigöller Milli Parkı ile Gölcük Tabiat Parkı’nda da mangal ve ateş yakılmasına yasak getirildi.


Koç: Günlük Burç Yorumları - 26 Haziran

Koç: 26 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Eşini uykusunda öldüren cani eş için istenen ceza belli oldu

Antalya'da eşi Antika Ayer'i (52) uykusunda bıçaklayarak öldüren Vezir Ayer (51) hakkında 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Savaş ÖZBEY Şevval Sam’ın sınıfsız Bodrum’u

Neden böyle talihsiz bir açıklama yaptı bilmiyorum Şevval Sam. İlgi çekmeye de ihtiyacı yok, zaten başarılı bir sanatçı. Ama geniş kitleleri üzebilecek, rencide hissetmelerine neden olabilecek, tuhaf bir Bodrum tarifi yaptı.


Karantina Adası'na 155 yıl sonra ilk restorasyon

Karantina Adası'na 155 yıl sonra ilk restorasyon İşte Osmanlı döneminde kullanılan asırlık Karantina Adası'nın sırrı Özel proje hazırlandı, beton kullanılmadı, dokusu bozulmadı Karantina Adası Müdürü Turgut Yılmaz: "Tarihinde hiç komple restorasyon olmamıştı" "Yaklaşık 80 milyon TL'ye mal oldu,...


TEKNOLOJİ YUVA YIKTI! KOCASINI ALDATTIĞINI BÖYLE ÖĞRENDİ

Bebeğini izlediği kameradan kocasının telefonla mesajlaştığını fark eden kadın aldatıldığını bu yolla öğrendi ve büyük bir şok yaşadı.


Tam dudaklarımız birbirine değiyordu ki annesini hıçkırık tuttu

Sinema ya da ekranda hiç unutulmayan, genellikle de konuya destek verdiği için yer alan öpüşme sahneleri vardır. Kimi zaman yapımcılar bunları bir tür pazarlama tekniği olarak kullansa da genel anlamda bakıldığında her biri de unutulmazdır. Bazıları seyirci açısından bazıları da oynayanlar açısından.


İstanbul ilk 5 ayda turizmde tüm yılların rekorunu kırdı

Dünya turizminin göz bebeği İstanbul 2024 yılının ilk 5 ayında 6 milyon 923 bin 768 yabancı ziyaretçi ağırlayarak, tüm yılların hem mayıs ayı hem de 5 aylık dönemde en yüksek yabancı ziyaretçi sayısına ulaştı.


Düğün sezonu geldi, sahte altın dolandırıcılığına dikkat! Gerçeği sahtesinden nasıl ayırt edilir?

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte son yıllarda artış gösteren sahte altın ihbarları da çoğalmaya başladı. Gerçeği ile sahtesinin ayırt etmenin pek mümkün olmadığını belirten kuyumcular vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.


Wyndham Türkiye’deki ilk Dolce otelini açtı

Wyndham'ın Türkiye'deki portföyü, DRD Hotels ortaklığında açılan Dolce by Wyndham Çeşme Alaçatı ve iki otelin daha eklenmesiyle birlikte 120 otele yaklaştı.


Keteci ve Özgör’den çağdaş hat sergisi

Erzurumlu sanatçılar Neslihan Arzu Keteci ve Gülseren Özgör Dinçer, çağdaş hat çalışmalarını Ankara’da düzenlenen sergide sanatseverlerin beğenisine sundu.


Araştırma: Bitki bazlı etler, kalp için gerçek etten daha sağlıklı olabilir

Bitkilerden yapılan ikâme etlerin hayvansal bazlı etlerden daha sağlıklı olduğu tespit edildi


Rengi solan çamaşırları sakız gibi beyazlaştırıyor; Ev hanımları bu yöntemi tahmin bile edemedi

Giysiler yanlış yıkama nedeniyle rengi solabilir. Kıyafetlerin renginin solması da can sıkıcıdır. Ancak bunun bir tüyosu var. Herkesin de evinde kolayca bulunan malzemelerle yapılabiliyor.


Kayseri'de ayılara buzlu kokteyl

Kayseri'de sıcaktan bunalan ayılar; kendileri için özel olarak hazırlanan meyveli buzlu kokteyl ile serinletiliyor.


Balıkesir Aromaterapi Festivali için gün sayıyor

Balıkesir Aromaterapi Festivali için gün sayıyor BALIKESİR, (DHA)-BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda; Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç Belediyeleri tarafından beşincisi bu yıl 4-7 Temmuz tarihleri arasında Burhaniye'de düzenlenecek olan 'Balıkesir Aromaterapi Festivali için geri sayım başladı.   5'inci Balıkesir Aromaterapi Fe...


Spora gitmedi, diyet yapmadı! 10 ayda 23 kilo verdiren tüyoyu uygulayan adam tığ gibi delikanlı oldu

Kimileri için kilo vermek zorlu bir süreçtir. Hem bedeni hem sağlığı aynı anda götürebilmek büyük bir dönüşüme hazırlanmak demektir. Ancak spor salonuna gitmeden ya da diyet yapmadan 10 ayda 23 kilo veren bir adam, sır gibi sakladığı yöntemi açıkladı. Basit ama etkili zayıflama yöntemi haberimizde.


'Borcu yoktur' yazısı almaya gittiğinde hayatının şokunu yaşadı! Muhasebeciden 18 milyonluk vurgun

Kastamonu'da Hasan Kurt, "Borcu yoktur" yazısı almak isteyince, muhasebecisi E.G.'nin yaklaşık 2 milyon TL'yi zimmetine geçirerek kayıplara karıştığını öğrendi. Suç duyurusunda bulunan Hasan Kurt, "Müşterilerinden, bizler de dahil 18 milyon lira civarında bir para dolandırdığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.


Fillerin hakkında çarpıcı keşif! O davranışları insanlara benziyormuş...

Afrika savanasında yaşayan fillerin de birbirleriyle insanlar gibi iletişim kurduğu ortaya çıktı. Onlar, birbirlerine benzersiz isimlerle sesleniyor. Bilim insanları, fillerin iletişimindeki bu ilginç yöntemi keşfetti.