Haber

Trending:


Laiklik indirgenince

Din ve inanç alanının tarihsel birikimiyle ilgilenmemek, yürürlükteki egemen laik aklın en indirgenmiş, çünkü bilime en aykırı hali. Bilim “bütünüyle kuşkuda”dır; bilimin kesin saydığı önerme, yalnızca yanlışlanıncaya kadar kesindir ve bilim insanları bütün güçleriyle o en son kesin’i yanlışmak için çalışır. Ve gerçekliğin bilinen verilerini ilgi dışı bırakmamak için, dinler dahil


Meşhur Bursa Şeftalisinde 14 Bin Ton Rekolte Bekleniyor

Kestel ilçesinde yetişen Bursa şeftalisi için hasat başladı. Bu yıl 14 bin ton civarı rekolte beklenen şeftali, Avrupa ülkelerinde büyük ilgi görüyor. Bursa şeftalisinin kalitesiyle Rusya, Ukrayna ve Avrupa'nın birçok ülkesinden talep görüyor. Tarladan kilogramı 25 ila 30 liradan alıcı bulan şeftali, Bursa'nın meyve cenneti olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.


Kent yanıyor! Termometreler 43 derecenin üzerine çıktı

Şanlıurfa’da termometreler 43 derecenin üzerine çıktı. Sıcak havanın bunalttığı vatandaşlar, güneşten korunmak için gölgelik alanlara akın etti. TOPLANMA MERKEZLERİNE BUHARLI SOĞUTMA SİSTEMİ Vatandaşların yoğun olarak kullandığı yolcu toplanma merkezleri, buharlı soğutma sistemleri ve vantilatörlerle serinletiliyor. Hava sıcaklığının 43 derecenin üzerinde seyrettiği Şanlıurfa’da sıcaklık, günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Şanlıurfa...


Caretta carettalar Kuşadası’nda 3 ayrı noktaya yumurta bıraktı

Yuvalama alanı dışında olmasına rağmen Aydın'ın Kuşadası ilçesi sahillerine gelen caretta carettalar, 3 ayrı noktada yumurtalarını bıraktı. Gelen haberlerin mutluluk verici olduğunu ifade eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü; "Yumurtlama alanı tel kafeslerle koruma altına alındı" dedi.


Marmaris’te 37 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında toplam 37 düzensiz göçmen yakalandı.


Boğa: Günlük Burç Yorumları - 4 Temmuz

Boğa: 4 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


KANDIRA (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

KANDIRA (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU T.C.KANDIRA(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2023/39 SATIŞ TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI Bir borccedil;tan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa ccedil;ıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı gouml;rsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı accedil;ıklamalarae...


Yalova'da baba, tartıştığı oğlunu pompalı tüfekle vurarak öldürdü

Yalova'da baba Nizamettin Ölger, tartıştığı 36 yaşındaki oğlu Ramazan Ölger'i pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Olay yerine gelen polis ekipleri baba Nizamettin Ölger'i gözaltına aldı.


Yıkım kararını kaldırmak için kadına cinsel birliktelik teklif eden müdüre 6 yıla kadar hapis istemi

Antalya'da cinsel ilişki karşılığında iş yerinin yıkım kararını kaldırmaya yönelik Suriye uyruklu Faten E. adlı kadınla pazarlık görüntüleri ortaya çıkan eski Aksu Belediyesi Yapı Denetim Müdürü Nevzat Avcı hakkında 'rüşvet talebinde bulunma' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Aksu Belediyesi'nin Yapı Kontrol Müdürü Nevzat ...


Kısır Sanılan At 10 Yıl Sonra İlk Kez Doğum Yaptı

Bursa'nın Keles ilçesinde kısır olduğu düşünülen bir dişi at, 10 yıl sonra ilk kez doğum yaptı. Hürkan isimli 14 yaşındaki damgalı Arap atı, Güneş isimli erkek bir at ile çiftleştirildikten sonra hamile kaldı. Bakıcılar, atın şişkinliğinin güzel beslenmesiyle ilgili olduğunu düşünerek hamilelikten şüphelenmedi. Ancak bir süre sonra Hürkan doğum yaptı ve kahverengi yavruya Doğan Güneş adı verildi. At eğiticisi Aydın Şen, atın 14 yaşında olduğunu ve 10 yıldır kısır olduğunu düşündüklerini belirtti. Bu olayın kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu ifade eden Şen, atın çok iyi huylu ve damgalı bir Arap atı olduğunu söyledi. At sahibi Arif Doğru ise Hürkan'ın yetenekli bir at olduğunu ve eğitmen Aydın Şen'in de payının olduğunu vurguladı.


Sedef Batı Kimaların yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor! Arabaya biner binmez camları açın

Yaz aylarında çoğumuz arabaya biner binmez bir an önce serinlemek için klimayı çalıştırırız. Havalandırmadan çıkan soğuk havanın yüzümüze vurmasını istiyoruz ama klimaların bu şekilde kullanımı yüz felcinden solunum hastalıklarına hatta kansere kadar ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.


Edirne’de üzerlerinde uyuşturucu ve silahla yakalanan 14 şüpheliye gözaltı

Edirne’de üzerlerinde uyuşturucu ve silahla yakalanan 14 şüpheliye gözaltı Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde polis tarafından şehir genelinde yapılan uygulamada 1 ruhsatsız tabanca ve 1 pompalı tüfek ile bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken, 14 şüpheli gözaltına alındı.İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde asayiş uygu...


4 il için sarı kodlu alarm: Meteoroloji'den birçok il için sağanak ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde öğle saatlerinden sonra görülecek yağışların yer yer kuvvetli olacağını belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.


Üzüm bağları beyaz gelinliklerini giymeye başladı

Manisa'nın dünyaca ünlü sofralık Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarının üstleri beyaz kanaviçelerle örtülmeye başlandı. Ağustos ayında hasadına başlanacak olan üzümler örtü sayesinde aralık ayının sonuna kadar dalında tazeliğini korurken, doğa olaylarına karşı da tedbir alınmış oluyor.


Annesi için yenilediği ev ile kurbanda kazandığı 65 bin lirası kül oldu

Adana'nın Feke ilçesinde 10 yıl önce babasını kanserden kaybeden ve annesi ile birlikte hayvancılık yaparak geçimini sağlayan gencin annesi için yenilediği ev yangında kullanılamaz hale gelirken, gencin Kurban Bayramında kazandığı 65 bin lirası da kül oldu.


Eli çatlayan miniğin valiyle sohbeti yüzleri gülümsetti

Erzincan'da Vali Hamza Aydoğdu, eli çatlayan minik kızla sohbet etti. Minik kızın sevecenliği ve Vali Aydoğdu'nun ilgisi yüzlerde tebessüm oluşturdu. Vali Aydoğdu, minik kızı il protokolü ile tanıştırdı.


Caddede yürüyen kadını boğazından bıçakladı!

Caddede yürüyen kadını boğazından bıçakladı! Çorumda olay, İnönü Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hatice E. (38) alışveriş merkezine gittiği esnada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bıçaklı saldırıya uğradı. KADIN BENZİN İSTASYONUNA SIĞINDI İHAda yer alan habere göre boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan kad...


40 dereceyi bulan sıcakta mesaiye devam eden kalaycı, alev başında çalışacak çırak bulamıyor

Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan Hüseyin Doğan, 40 dereceyi bulan sıcakta bakır kalaylayarak zorlu mesaisini devam ettiriyor. Çırak bulmakta güçlük çeken Doğan, gençlerin mesleği zorluğundan dolayı tercih etmediklerini söyledi.


Grip şüphesiyle doktora gitti, kollarını ve bacaklarını kestiler! Öğretmenin hikayesi eğlence parkında başladı

Genç bir öğretmen, öğrencileriyle birlikte eğlence parkına bir geziye gitti. Gün içerisinde hafif rahatsızlandı ancak bu durumu çok önemsemedi. Geri dönüşte durum daha vahim hale gelince olanlar oldu.


Fekeli lavanta üreticileri sahte ürünlere karşı tüketiciyi uyardı

Adana’nın Feke ilçesindeki lavanta tarlalarında hasat yaklaşırken, üreticiler sahte lavanta yağlarına karşı uyarıda bulundu.


2 çocuk annesini sokakta öldürdü! İstanbulda vahşet!

2 çocuk annesini sokakta öldürdü! İstanbulda vahşet! İstanbulda olay, Pendik ilçesi Dumlupınar Mahallesinde bugün saat 07.30da meydana geldi. 2 çocuk annesi Safiye Bıçak (46), eşi Vedat Bıçak (48) ile şiddetli geçimsizlik yaşıyordu. İKİ AY ÖNCE EVDEN AYRILDI DHAda yer alan habere göre Vedat Bıçak, yaklaşık 2 aydır eşiyle oturduğu daireden bir üst k...


LGS tercih süreci! Eğitim uzmanı Salim Ünsal en çok merak edilen soruları yanıtladı

Merakla beklenen LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler için tercih dönemi başladı. Tercih dönemi 17 Temmuz’da sona erecek. Öğrenciler kendileri için en iyi liseyi ararken Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilere hazırlık sınıfı olmak üzere 5 yıllık bir eğitim veriyor. Özel müfredatı ile öğrencilere yapay zeka, robotik kodlama ve yazılım derslerinin yanında ulaşım, burs, staj ve yemek olmak üzere...


Cihan ŞENSÖZLÜ Turizm tespitleri

Dünyadaki popüler tatil yerlerini gezen biri olarak her zaman söylerim yaz aylarında Türkiye’nin bir cennet olduğunu.


Dolu yağışı sonrası her yer beyaza büründü

Ardahan'da etkili olan dolu yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken yollar beyaza büründü.


Safiye’yi işe giderken katletti

2 çocuk annesi Safiye Bıçak, boşanma aşamasındaki eşi Vedat Bıçak tarafından işe giderken sokak ortasında tabancayla kurşun yağdırılarak öldürüldü.


Kağızman'da sarı altın hasadı başladı

Kağızman'ın meşhur kayısısında hasat dönemi başladı. Bu yıl yağmurların bolluğu yüzleri güldürdü, Kağızman'ın sarı altını olarak adlandırılan kayısı verimi oldukça fazla. Yurtdışına kadar birçok yere gönderilen Kağızman kayısısının diğer kayısılara göre en büyük farkı, aroması ve sofralık olması. Üreticiler 'Kağızman'da kayısı çiçekleri açtığında böyle giderse bütün Türkiye'ye yetecek kayısımız var demiştik. Çok şükür öylede oldu kayısımız bol ve fiyatı oldukça makul' diye konuştular.


Bir sigara grubuna 10 TL zam! En ucuzu 67 lira oldu

Türkiye'de Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bugün resmi olarak duyurulan ÖTV zammı ile birlikte sigara fiyatlarına da zam geldi. Bir sigara grubunda fiyatlar 10 TL artarken en ucuz sigara 67 TL'ye yükseldi.


Sivas’ta hacılar çiçeklerle karşılandı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan Sivaslı hacılar yurda döndü.


İstanbul'da çatlaklar oluşan 6 katlı bina boşaltıldı

İstanbul Esenler'de yapımı devam eden 6 katlı bir bina, oluşan çatlaklar nedeniyle tahliye edildi.


“Karpuz sadece serinletmiyor aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini koruyor”

Uzmanlar, Türkiye'nin en sıcak bölgeleri arasında yer alan Akdeniz iklimine sahip bölgelerde bolca yetişen karpuzun, yaz sıcaklarında tüketilmesi halinde yiyenleri serinlettiği gibi aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini de koruduğunu açıkladı. ADÜ Teknokent'te bilimsel araştırmalarını sürdüren Karya Farma HBX Ar-Ge, içeriği yüzde 92 oranında sudan oluşan karpuzun faydaları üzerinde yaptığı araştırmanın ardından çöl sıcaklarından olumsuz...


Kadir Ezildi evleniyor! Sevgilisinin ailesiyle tanışmaya gitti

'En Hamarat Benim” isimli programda sunucu olan ve temizliğe olan hassasiyetle bilinen Kadir Ezildi sevgilisinin ailesiyle tanışmaya gitti.


87 yıl önceki sokak hayvanlarının itlafı Akşam'ın arşivinden çıktı... Kedi başına beş kuruş vermişler!

AKŞAM arşivleri, başta CHP olmak üzere çok sayıda kesimin karşı çıktığı ‘uyutma' yönteminin 1937'de uygulandığını ortaya koydu. Belediye sokak hayvanlarının başına 5 kuruş ödül bile koymuş!


Gökyüzü şimşeklerle aydınlandı, izleyenler hayran kaldı

Düzce’de yağmurlu hava öncesinde kara bulutların arasında birbiri ardına çakan şimşekler görsel şölen oluşturdu.


Dikkat! Haliç Köprüsü'nün Kadıköy istikameti trafiğe kapatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılacak asfalt yenileme çalışması kapsamında Haliç'teki orta köprünün Kadıköy istikameti trafiğe kapatıldı.


"İyilik yaptı kötülük buldu" O ev kimseye yar olmadı!

"İyilik yaptı kötülük buldu" O ev kimseye yar olmadı! Adanada, kaynakçılık ve kebapçılık yapan 4 çocuk babası Burak Kayacan (36), deprem korkusu yaşayan halası Hülya Aktaşlı için evinin karşısındaki belediyenin arsasına prefabrik ev yaptı. "PARAYI ÖDEYEMEYECEĞİZ" YANITINI ALDI DHAda yer alan habere göre halası ve eniştesi Kemal Aktaşlıdan (59) 300 ...


Artabel Gölleri’nin en küçük kaşifi 1 yaşındaki İkim Doğa Can oldu

Gümüşhane'de yaşayan Hasan Yavuz ve Başak Eda Can çifti, 1 yaşına giren kızları İklim Doğa Can ile Artabel Gölleri Tabiat Parkı'na bir yürüyüş düzenledi. Minik İklim Doğa'nın adı gibi doğayla buluştuğu bu etkinlik, aile tarafından kamera ile kayda alındı.


‘Madde bulmak için yapmadığım kalmadı’

Çiğdem Yılmaz - İnsanlar farklı sebeplerden dolayı uyuşturucu alma yoluna gidiyor. Uyuşturucu kullanımının birçok nedeni olabiliyor. Akran baskısı, merak, sosyal çevre etkisi ya da sadece zevk almak için bile bireyler uyuşturucu kullanabiliyor. Bilim adamları, epigenetik adı verilen genlerin bir bireyin bağımlılık riskinin yüzde 40 ila 60’ını oluşturduğunu da tahmin ediyor. Depresyon ve anksiyete gibi duygusal sorunlar da uyuşturucu kullanımına...


Meteoroloji son dakika duyurdu: Çok kuvvetli geliyor! Radarda göründü, İstanbul, Bursa, Edirne özellikle uyarıldı

Hava tersine döndü. Meteoroloji son dakika kodu ile duyurdu. Birçok ilde alarm seviyesine geçildi. Kuvvetli yağış ve fırtına için saat verildi. İller tek tek açıklandı. MGM haritalı olarak paylaştı. İşte son dakika hava durumu ile ilgili detaylar...


Yıl sonunda dolar kaç para olacak? Uzman isim rakam açıkladı...

Dolar, altın ve borsada hareketleri günler yaşanmaya devam ediyor. Yatırımcılar bir yandan piyasanın nabzını tutmaya çalışırken bir yandan da uzman isimlerden gelen ön görüleri takip etmekte. Peki yakın dönemde Altın fiyatlarında sıçrama olur mu? Borsa yakın dönemde rekor kırar mı? Yıl sonu dolar kaç para olur? Ata Yatırım Araştırma GMY Cemal Demirtaş merak edilen soruları tek tek yanıtladı...


Doğu Karadeniz'de kene vakaları aynı seviyede kaldı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kene vakalarının geçen seneye göre hemen hemen aynı seviyede kaldığı belirtildi. Kurban Bayramı döneminde artış beklenirken vakaların azalmasının beklenildiği ifade edildi.


Kuaför ve güzellik salonlarına hafta tatili düzenlemesi

Erzurum Valiliği, Ticaret Bakanlığının kuaför ve güzellik salonları ile ilgili aldığı kararın uygulamaya girdiğini açıkladı.


Dolar, altın ve borsada rekor yükseliş olur mu? 2025 için çarpıcı tahmin!

Dolar, altın, borsa fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Bu hafta sakin seyreden altın fiyatları çarşamba günü ABD’de özel sektör istihdam rakamlarının açıklanmasıyla birlikte yükselişe geçti. Öte yandan 2025 yılı için çarpıcı bir analiz yapıldı. Peki, altın fiyatlarında sert hareketler görülür mü? Altında önümüzdeki günlerde süreç nasıl işleyecek? İşte altın, dolar ve borsa fiyatlarıyla ilgili tüm ayrıntılar...


Rüştü Onur Atilla'dan eski eşine uzun yanıt: Çocuklarım için susuyorum

Rüştü Onur Atilla, 13 yıllık birlikteliğin ardından 2014 yılında nikah masasına oturduğu Sinem Ayyıldız'dan 10 Haziran'da boşanmıştı. Atilla, ayrılıktan 20 gün sonra sosyal medya hesabından şarkıcı Nez ile ilişkisini ilan etti. Her fırsatta 'ihanet yok' diyen Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi sessizliğini bozdu. Ayyıldız'ın takipçilerine verdiği manidar yanıtlar gözlerden kaçmazken, Rüştü Onur Atilla olanlara kayıtsız kalmadı ve uzun bir açıklama...


40 yıl önce ayrıldığı yetiştirme yurdunu hala bırakmıyor

Eskişehir'de çocukluğunu yetiştirme yurdunda geçiren 57 yaşındaki Fahrettin Türkan, meslek edinip Bursa'da hayatını kurmasına ve aradan 40 yıl geçmesine rağmen büyüdüğü yeri unutmayarak hala sık sık ziyaret ediyor.


Harput'un tarihi dokusu, amigurumi sanatıyla buluştu

Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde amigurumi sanatı canlanıyor. Halk Eğitim Merkezi'nde Betül Çoban önderliğinde verilen eğitimlerle, yerel motiflerle süslenmiş amigurumi bebekler üretiliyor. Bu el işleri kadınların ekonomik özgürlüğüne katkı sağlarken, turistlerin de ilgisini çekiyor.


Hayatın renklerine, farklı seslerine ‘kapalı’ memlekette son ‘açık kapıları’ kapatma girişimi

Hayatın seslerine ve renklerine kapanan kulaklar, kendisi gibi düşünmeyeni itibarsızlaştırmak-kriminalize etmek için atılan adımlar memlekete iyilik değil, büyük kötülük getirdi. Açık Radyo ve memleketin bir avuç nefes borusu da kapatılırsa hep beraber boğulacağız


Mudanya’da hasat zamanı

Yeni çeşit buğdaylardan elde edilen yüksek verim, yüzleri güldürdü. Bursa'da buğday üretimi ve verimini artırmak hedefiyle Mudanya İlçesi Dedeköy Mahallesi'nde 6 çeşit buğdayın hasadı yapıldı.


Haydarpaşa Garı hayata dönüyor... Marmaray’dan bu yana atıl durumdaydı

Yeşilçam filmlerinde Anadolu’dan elinde tahta bavullarıyla gelenlerin megakente bakarak ‘Ey İstanbul sen mi büyüksün ben mi’ dediği Haydarpaşa Garı, eski cazibesine kavuşuyor. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, “Restorasyon çalışmaları bu yıl bitiyor. Dünyanın ilk arkeoparkı olacak” dedi.


EDREMİT 2. SULH HUKUK MAHKEMESİ

EDREMİT 2. SULH HUKUK MAHKEMESİ İLAN T.C. EDREMİT 2. SULH HUKUK MAHKEMESİ DOSYANO:2024/11 Esas DURUŞMA GUuml;NUuml;:07/08/2024 DURUŞMA SAATİ:14:28 DURUŞMA YERİ :EDREMİT 2. SULH HUKUK MAHKEMESİ Mahkememize muuml;teveffa Ankara ili, Haymana ilccedil;esi, Yenimahalle Mah/Kouml;y, Cilt:5, Hane: 7 de nuuml;fusa kayıtlı, Sıtkı ve Seniha'dan olma, 1942 do...


Esenler'de inşaat nedeniyle çatlaklar arttı, apartman sakinleri tahliye edildi

Esenler'de yapımı devam eden bir inşaat nedeniyle yanında bulunan 6 katlı binada önceden oluşan çatlaklar daha da artınca apartman sakinleri durumu polis ve belediye ekiplerine haber verdi. Zabıta ekipleri binada oturanları tahliye ederek otele yerleştirdi.