Magazin

Trending:


İzmir Art Fair Sanat ve Antika Fuarı’nda yarın son gün

1 Mayıs’ta başlayan İzmir Art Fair, Sanat ve Antika Fuarı’nı ziyaret etmek için yarın son gün.


Yaşar İpek'ten platonik aşk itirafı!

Seren Serengil ile 2018 yılında evlenip, 2020'da olaylı bir boşanma süreci yaşayan Yaşar İpek, son 1,5 aydır meslektaşına platonik hayranlık beslediğini söyledi. Şarkıcı, "Türkiye'de onun adında başka bir isim daha yok" diyerek, gizemli popçuya dair ipucu da verdi.


Masal En İyi Anlar #51

Hayatı boyunca hayalperest annesi Şirin’in (Feride Çetin) masallarıyla büyüyen Masal (Elif Kurtaran), annesinin kalp hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırılmasıyla soğuk ve gerçekçi bir dünyanın içine hapsolur ve alabildiğine yırtıcı, hırçın, her kötülüğü yapabilecek bir kıza dönüşür. Masal’ın ilk destek göreceği kişi öğretmeni Evgin (İsmail Hacıoğlu) olurken işler zamanla herkes için tersine dönecektir. Kahramanımız Masal yolculuğu boyunca, bir yandan kendi masalını ararken bir yandan da hikayenin diğer kahramanlarının yarım kalmış masallarını tek tek tamamlayacak ve bu yolculukta Masal’ın en yakını ise yanından ayrılmayan köpeği Köfte olacaktır…


Mahmut Tuncer estetik yaptırdı! Sosyal medyada yapılan yorumlar efsane

Ünlü şarkıcı Mahmut Tuncer de estetik operasyon yaptıran ünlüler kervanına katıldı. 'Tüm yüz gençleştirme' operasyonu yaptıran ve göz altı torbalarını aldıran ünü şarkıcının son haliyle ilgili sosyal medyada "Arko krem sürüp göndermişler adamı" şeklinde yorumlar yapıldı.


Yiyecek ve içecek alanında en iyi 10 havayolu sıralandı: THY listede kaçıncı sırada?

2024 Global Tastemakers verilerine göre yiyecek ve içecek alanında en iyi havayolları belirlendi. Türk Havayolları listede kaçıncı sırada? İşte, yiyecek ve içecek alanında en iyi 10 havayolu:


Fast food patateslerin püf noktası! Kızartma yağına 3 damla ekle, çıtır oluyor

Fast food tarzı patates kızartması çıtır çıtır oluyor. Bu patatesi evde yapabilirsiniz. Peki çıtır patates kızartması nasıl yapılır?


Gelinciklerin oluşturduğu manzara ilgi çekti

Gelinciklerin oluşturduğu manzara ilgi çekti Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye İlçesinde, havaların ısınması ile birlikte açan gelincikler, güzelliği ile fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. İlçeye bağlı Afralı Mahallesi’ndeki tarlalarda açan gelincikler tarlaları kırmızıya boyadı. Gelinciklerin oluşturduğu manzaray...


Kars'ta bahar çiçekleri doğaya renk kattı

Uzun kış mevsiminin ardından karların eridiği Kars'ta açan bahar çiçekleri doğaya ve tarihi mekanlara renk kattı.


Denenmiş yağ yaktıran yoğurt kürü tarifi! Feridun Kunak önerisi, şekeriniz dengede kalıyor

Feridun Kunak sağlıklı yaşam pratiklerini paylaşıyor. Yaza fit girmenizi sağlayan yoğurt kürü ödem ve şişlik bırakmıyor. İşte detaylar...


Çocuklar eğlenerek öğreniyor

Çayırova Belediyesi Çocuk Kulüpleri’nde eğitim alan minikler, eğlenerek öğrenmenin keyfini doyasıya yaşıyor.


Fethiye'de yaşayan İngiliz kadın bakıma muhtaç kedilere evini açtı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan İngiliz kadın "Cat House" adını verdiği odasında engelli kediler ile yavruların bakımını yapıyor.


Büyük aşkının meyvesi gizemli bebeğinin yüzünü tamamen açtı: Alın, doya doya sevin!

Gösteri dünyasının en renkli simalarından biri olan Paris Hilton, aylarca sakladığı kızını sonunda kamuoyunun meraklı gözleri önüne bıraktı. Aylardır, adını daha doğmadan koyduğu kızını herkesten saklayan Hilton, şimdi de onun görüntülerini paylaşmadan duramaz hale geldi.


Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri listelendi: Türk lezzeti birinci!

Tasteatlas, dünyanın en iyi yoğurtlu yemeklerini listeledi. Listede Türkiye'den bir yemeğin birinci olmasının yanı sıra, daha birçok bilinen Türk lezzeti yer aldı. İşte ilk 20...


Sahilde bir kadına ait cansız beden bulundu!

Sahilde bir kadına ait cansız beden bulundu! Zonguldakta edinilen bilgiye göre; Zonguldak-Kilimli sahil yolunu kullanan vatandaşlar, deniz kıyısında bir kadının yerde hareketsiz olduğunu görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. MAKTULENİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ İHAda yer alan habere göre ihbar üzerine olay yerine Sahil Güvenlik, polis ve sa...


Sarımsak ve süt mucizesi: Bu beklenmedik birliktelik gerçekten sağlıkta bir devrim mi?

Sarımsağın yoğun kokusu birçok kişiyi rahatsız etse de, sağlık açısından oldukça değerli bir besindir. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sarımsağın sağlık üzerindeki olumlu etkilerini paylaştı. Bu değerli besin, sadece yemeklere harika bir lezzet katarak sofralarımızın vazgeçilmezi olmakla kalmıyor, aynı zamanda bir sağlık deposu.


Son haber hayranlarını korkuttu... 'Bir cehennemin içinden geçiyorlar... Umuyoruz geri dönecekler'

Bundan dört yıl önce, 2020 yılının ocak ayına İngiliz kraliyet ailesinin iki genç üyesi damgasını vurmuştu: Prens Harry ve karısı Meghan Markle. Kıdemli aile üyeliğinden ve resmi görevlerinden geri adım atacaklarını açıklamaları kelimenin tam anlamıyla dünyada yeri yerinden oynattı. Sonunda çift ABD'ye taşındı. Yaşamlarını da İngiliz kraliyet ailesiyle savaşlarını da oradan sürdürüyorlar.


Hıdırellez’de bebek nasıl dilenir, bebek isteyenler ne yapmalı? Hıdırellez’de bebek için ne yapılır, bebek mi çizmek gerekir?

Hıdırellez 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanacak. Hıdırellez'le nasıl dilek dileneceği ve gül ağacına nasıl asılacağına dair sorulara yanıt aranmaya başlandı. Hıdırellez’de dilenen dileklerden biri de bebek oluyor. Bebek isteyenler Hızır ve İlyas’ın buluştuğu gece dileklerini nasıl dilemeleri gerektiğine dair araştırmalarına hız verdi. Peki, Hıdırellez’de bebek nasıl dilenir, Hıdırellez’de bebek için ne yapılır? Hıdırellez’de bebek...


Yaşadığınız bu ağrıya dikkat! Geçer demeyin

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplanoğlu, endometriozisin teorik olarak yumurtalık rezervini azaltması, karın içerisinde yapışıklıklar yaparak anatominin bozulmasının sık görülen ve üreme potansiyelini tehlikeye atan bir durum olduğunu belirterek, “Bu yüzden 10-19 yaş grubunda endometriozis tespit edildiğinde, özellikle dikkatlice yaklaşıp gelecekteki üreme potansiyelini korumaya uygun tedaviler tercih edilmelidir” dedi.


Geleceğin Baristaları ve Kahve Tutkunları KBÜ’de “Temel Barista Eğitimi” Aldı

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi akademisyenleri tarafından kahve sektöründe kariyer yapmayı hedefleyenler ve kahve severler için “Temel Barista Eğitimi” verildi.


UNESCO ve Cittaslow kenti Safranbolu’da hafta sonu hareketliliği

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde ve Cittaslow kategorisinde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde hafta sonu hareketliliği devam ediyor.


Ünlü şarkıcı güzel haberi Instagram'dan duyurdu: Biz evlendik!

Sürpriz nikahı sayfasında paylaştığı fotoğrafla ilan etti...


Edirne'de Bulgarların alışveriş mesaisi sürüyor

Edirne'de her yıl düzenlenen Kakava Hıdırellez Şenlikleri nedeniyle Ulus Pazarı yoğunluk yaşarken, özellikle Bulgar ve Yunan vatandaşları alışveriş için tercih ediyor. Bulgar vatandaşlar fiyatlardan memnun olduklarını belirtirken, esnaflar da Bulgarların Edirne'de alışveriş yapmasından mutlu olduklarını ifade etti.


Biri 18, diğeri 20 yaşında... Kızlarım hala benimle birlikte yatıyor

Annesi o daha dünyaya gelmeden önce hayat yolunu çizmişti. Kendisi çok istemiş, yapamamıştı ama kızı başaracaktı. Ünlü bir yıldız olacaktı. Gerçekten de öyle oldu. Önce bebekliğinde bir reklam filminde oynadı. Ardından dünya onu daha küçücük bir çocukken kamera karşısına geçtiği filmle tanıdı. Her şeyin ötesinde öyle güzeldi ki bu filmin ardından yapımcılar peşinden koşmaya başladı.


Sokakta tartıştığı Edanurun boğazını kesti! Korkunç olay kamerada!

Sokakta tartıştığı Edanurun boğazını kesti! Korkunç olay kamerada! Ankarada olay, dün akşam saatlerinde Sincan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, S.K. (34) ile Edanur K. (28) arasında bilinmeyen nedenle sokak ortasında tartışma çıktı. GENÇ KADINI BOĞAZINDAN BIÇAKLADI DHA ve İHAda yer alan habere göre tartışma sırasında S.K., Edanur K.ya bıçakla...


Alageyikler nesillerinin devamı için başka yaşam alanlarına naklediliyor

Dünyada orijini bozulmamış saf ırk halinde yaşadıkları tek bölge Antalya'nın Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olan alageyikler, olası orman yangını ve salgın hastalıktan etkilenip nesillerinin sona ermemesi için başka bölgelere naklediliyor. AA ekipleri alageyikleri, doğal yaşam alanlarında otlanırken ve n


En fit 2 kahvaltılık! Güne formda ve fit başlamak için...

Sağlıklı kahvaltılık çeşitleri araştırılıyor. Avokadolu tost ve sebzeli omlet enerji veriyor. İşte detaylar...


Gözyaşı sarı aktı, sosyal medya ayağa kalktı! Sebebi kimsenin aklına gelmez

TikTok'ta bir kadın kendisini ağlarken videoya çekti ve gözyaşlarının sarı olduğunu fark etti. Bu durum, gözyaşlarının neden sarı görünebileceğini merak eden izleyiciler arasında merak uyandırdı. Peki, gözyaşları neden sarı akıyordu? İşte cevabı.


Yenişehir’de rota turizme çevrildi

Yenişehir’in tarihi ve doğal güzelliklerini turizm vitrinine çıkaracaklarını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, “Şehrimizin ve esnafımızın turizmden payına düşen gerçek hakkını almasını hedefliyoruz” dedi.


Flörtlerde finansal kaygılar: İnsanlar, artık emin olmadığı kişiler için para ve zaman harcamak istemiyor

Yapılan araştırmaya göre, flört alışkanlıkları değişiyor. Araştırmadaki bilgilere göre çoğu kişi emin olmadığı kişiler için parasını ve zamanını boşa harcamak istemiyor. Ankete göre bunun en büyük nedeni finansal kaygılar...


Alçak Tavanların Daha Yüksek Görünmesini Sağlayan 6 Püf Noktası

Hepimiz etrafımızda bol miktarda alan, ışık ve hava bulunan büyük, ferah odaları severiz. Ancak ne yazık ki gerçek çoğu zaman farklıdır. Geniş, eski bir binada veya ultra modern bir villada yaşayacak kadar şanslı değilseniz, çoğu zaman her odanın otomatik olarak daha dar ve küçük görünmesine neden olan alçak tavanlarla yetinmek zorunda kalırsınız. Ancak bu, kendimizi bu tür evlerde boğulmuş ve kapana kısılmış hissetmemiz gerektiği anlamına...


Pişmiş topraktan yapılan lahitler dikkat çekiyor

Helenistik ve Roma dönemine ait pişmiş topraktan yapılan tek tekneden oluşan silindirik formlu lahitler ve insan iskeleti, Samsun Müzesinde görenlerin ilgisini çekiyor.


Vali Pehlivan: "Mersin’de bitki örtüsünün yüzde 57’sinin kızılçamdan oluşması yangın hassasiyetini üst seviyelere çıkarıyor"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yüzde 53’ü ormanlarla kaplı olan Mersin'de bitki örtüsünün yüzde 57’sinin kızılçamdan oluşmasının yangın hassasiyetini üst seviyelere çıkardığını söyledi.


Fatih'te kadına yumruk ve kafa atıp çantasını gasbetmişti! Bakan Yerlikaya duyurdu: Tutuklandı

Fatih'te bir kadın yolda yürüdüğü esnada saldırıya uğradı. Gaspçı yumruk ve kafa attığı kadının çantasını çaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şahsın yakalandığını ve tutuklandığını açıkladı.


Arka Sokaklar'da Mesut rüzgarı! Hüsnü Çoban ile buluşma sahnesini izlemeniz lazım

Uzun bir aradan sonra Arka Sokaklar dizisine dönüş yapan Mesut'un Hüsnü Çoban ile buluşması ekran başındakileri hem güldürdü hem de duygulandırdı.


Dev iş makinası Erdek’te caddeye sığmayınca kamu malını parçalayarak yol aldı

Balıkesir’in Erdek ilçesinde limandaki gemiye geçiş yapmak için yol alan dev bir iş makinası caddeye sığmayınca refüjü parçaladı.


Anneler günü ne zaman 2024, Mayısın kaçıncı pazarı anneler günü? Anneler günü mayısın kaçıncı haftası?

Mayıs ayıyla birlikte anneler günü araştırması da başladı. Anneler Günü Mayıs ayı içerisinde Pazar günü kutlanıyor. Anneler Günü'nün Mayıs ayının kaçıncı Pazar günü kutlanacağı merak ediliyor. Peki, Anneler Günü Mayıs ayının kaçıncı pazar günü, 2024 Anneler Günü ne zaman?


Milyonlarca yıllık fosillerin sergilendiği Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi açılışa hazırlanıyor

Türkiye'nin dört bir yanından 60 yılda toplanan 250 bin birey ile 10 bin türden oluşan koleksiyonun korunduğu, sergilendiği ve bilimsel araştırmaların yapıldığı Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi’nde açılış için çalışmalarda son aşamaya gelindi.


Aliağa’nın tarihi ve doğası TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı’nda renklendi

Aliağa Habaş Mehmet Rüştü Başaran Bilim ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı'nda, Aliağa'nın tarihi ve doğal güzellikleri öğrenci projeleriyle buluştu. Fuarın açılışını, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, İlçe Milli Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz ile Kurum Müdürü Pınar Kavuştu yaptı. Proje yürütücüsü Dr. Özlem Yıldız, fuarda kültürel miras, oyun ve oyunlaştırma, biyoçeşitlilik temalarında 14 projenin öğrencilerin yoğun emekleriyle...


At suratlı kadın gerçek mi, Stella’nın eski hali nasıl? At kadın Stella kimdir?

Yüzünün ata benzemesi için çok sayıda ameliyat olan Stella isimi kadın görüntüsüyle şaşırtırken, At suratlı kadın gerçek mi, Stella’nın eski hali nasıl? Gibi soruları da beraberinden getirir.


Adrenalin tutkunları Melen Çayı'nda rafting yaptı

Türkiye'nin önemli rafting parkurlarından Düzce'nin Cumayeri ilçesindeki Melen Çayı, maceraseverleri ağırladı.


Bu besin "doğal mutluluk hormonu" pompalıyor!

Baharın gelmesiyle uygulanacak dengeli bir beslenme modeli ile mutluluk hormonunun artabileceğine değinen Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Triptofan, Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, B3 vitamini, folik asit ve antioksidanlar açısından zengin besinlerle beslenerek mutluluk hormonlarımızın düzeylerini artırabilir ve baharın keyfini çıkarabiliriz. Ayrıca, dengeli bir beslenmeyle birlikte meditasyon ve düzenli fiziksel egzersiz de ruh...


Sokak ortasında kadına kabusu yaşatan saldırgan için hesap vakti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Fatih'te kaldırımda yürüyen kadına kafa ve yumruk atarak çantasını gasp eden saldırganla ilgili açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, "Gereği yapıldı. Şahıs çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Suç odaklarına, halkımızın huzurunu bozanlara göz açtırmayacağız." ifadelerini kullandı.


Jennifer Lopez'in konser biletleri yok satıyordu, şimdi hiç satmıyor!

Dünyaca ünlü şarkıcı Jennifer Lopez, This is Me turnesine bir ay kala bilet satışlarının çok düşük olması nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor. Jennifer Lopez'in gelecek ay başlayacak This is Me turnesinin bilet satışları beklenenin altında kaldı. Bilet satış şirketi Ticketmaster'ın verilerine göre, turnedeki konserlerde birçok bilet hâlâ satılmadı. B...


Sokak kedisi, kulağındaki tümörle veteriner hekimin ayağına gitti

Zonguldak'ta bir sokak kedisi, veteriner hekimin dikkati sayesinde kulağındaki tümörün teşhis edilmesiyle tedavi altına alındı. Kedinin kliniğe gelerek yardım istemesi güvenlik kamerasına yansıdı. Veteriner hekimler, kedinin sağlığına kavuşması için gerekli tedaviyi yapacaklarını belirtti.


Plajlarda sezon hazırlıkları

Plajlarda sezon hazırlıkları ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nin doğa harikası falezlerinin Akdeniz'le buluştuğu noktada yer alan plajlarından İnciraltı ve Erdal İnönü açıldı. Plajlara giriş ise bu yıl da ücretsiz.Muratpaşa Belediyesi falez sahil bandı boyunca Konserve, Mobil, İnciraltı, Erdal İnönü ve Erenkuş olmak üzere birbirinde...


İstanbul'un en eski tramvay hattında yenileme çalışmaları devam ediyor

İstanbul'un en eski, dünyanın en çok yolcu taşınan tramvay hattı olan Kabataş-Bağcılar tramvay hattında yenileme çalışmaları devam ediyor. Metro İstanbul, ray yenileme çalışmaları nedeniyle yarın seferlerin saat 10.00'dan 00.00'a kadar Kabataş-Güngören istasyonları arasında yapılacağını bildirdi. Sefer yapılamayan Güngören-Bağcılar arasında ise İETT otobüsleri ücretsiz hizmet verecek.


Hasta kedi veterinere gitti

Hasta kedi veterinere gitti Zonguldakta veteriner kliniğinin kapısına gelen sahipsiz hasta kedi, tedaviye alındı. Kent merkezindeki özel bir veteriner kliniğinde görev yapan Suat Olucak ile hayvansever Seda Mercan, içeride sohbet ederken bir kedinin kliniğin kapısına geldiğini gördü. Aç olabileceğini düşünerek kediyi içeri alarak seven Olucak, verd...


İnternet bağlantısını zayıflatan 10 eşya

Evde bulunan bazı eşyalar, kalınlıkları veya yapıldığı malzeme nedeniyle internet kalitesine zarar verebiliyor


Bilim dünyası Anamur'da bir araya gelecek

Bilim dünyası Anamur'da bir araya gelecek MERSİN, (DHA)- MERSİN Üniversitesi ile Eğitim Kültür ve Birliktelik Derneği işbirliği kapsamında düzenlenecek olan “IV. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu (International Symposium of Academic Studies On Education And Cultural-ISASEC 2024)” 19-21 Eylül 2024 tarihleri arasında An...


Tarsus Devlet Hastanesi Başhekimi Direk: Son bir yılda bir milyon 800 bin hastaya tedavi uyguladık

Tarsus Devlet Hastanesi Başhekimi Direk: Son bir yılda bir milyon 800 bin hastaya tedavi uyguladık Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Tarsus ilçesinde iki yıl önce hizmete giren 600 yataklı Devlet Hastanesi, hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor. Başhekim Operatör Dr. Genel Cerrahi Uzmanı Sadık Emre Direk, Son bir yılda hastanemizde bir ...