Trending:


Somer Sivrioğlu Aklımı başımdan aldı

İtalya’nın her bölgesi ülke mutfağının tanıtılıp geliştirilmesinde önemli bir rol oynamıştır, ama Bolonya gastronomi kültürü açısından ayrı bir saygıyı hak ediyor. Bayram tatilinde bölgede denediğim her lezzette hayran kaldım…


'Emanet' sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Vuslat'ın 'Emanet' adlı sergisi, Ebru Yetişkin küratörlüğünde MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu'nda 30 Temmuz'a kadar izleyiciyle buluşuyor.


Elektriğe yüzde 38 zam

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) konutlardaki elektrik fiyatına yüzde 38 zam yapıldığını duyurdu.


Tekirdağ'da 20. Geleneksel Yayla Şenlikleri Başladı

Bu sene 20'ncisi düzenlenen Geleneksel Yayla Şenlikleri'nde yüzlerce kişinin katıldığı horon Tekirdağ'da Karadeniz rüzgarı estirdi. Şenlikte Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'den gelen misafirler, Karadeniz kültürünü yakından görme fırsatı bularak bölgeye özgü yemekler, kıyafetler ve çeşitli ürünleri görerek Karadeniz insanının yaşamına dair fikir edinme imkanı buldu.


Süheyla Buyrukçu Doğal şıklık: Hasır çantalar

Yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan hasır çantalar, bu sezon da popülerliğini koruyor. Örgü motifleri, taş baskı tasarımları ve rengârenk seçenekleriyle dikkatimizi çeken bu çantalar, aslında sade ama şık bir tarzın da anahtarı.


Modanın geleceği Demna'nın çizimlerinde saklı

2024 / 2025 kış sezonu Haute Couture (Yüksek Terzilik) moda haftası, Balenciaga'nın Neo-Couture doktrini, Giorgio Armani'nin kilolarca inci tanesini giysilerine aktardığı koleksiyonu ve ABD'li tasarımcı Thom Brown'un Amerikan bezi kullanarak yarattığı tematik ve sürrealist tasarımları ile renklendi. Virginie Viard'ın koltuğunu kaybetmesi ile makinistsiz kalan Chanel ise, tasarım ekibinin hazırladığı koleksiyonu ile haftanın en merak edilen...


Edremit'te cami önünde kıyafetlerini çıkaran kadın hakkında polis işlem yaptı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir kadın, cami önünde kıyafetlerini çıkararak kendine zarar verdi. Çevre sakinleri durumu polise bildirdi ve kadın polis merkezine teslim edildi. Kadın hakkında 'kişilerin huzur ve sükunu bozmaktan' işlem yapıldığı öğrenildi.


Vedat MİLOR Mutfağımız hakkıyla temsil edilince...

Eskiden yurtdışında sadece sıradan ve özensiz yemekler hazırlayan Türk lokantaları görürdüm. Ama Kaliforniya Körfez Bölgesi’nde denediğim üç lokanta önemli bir değişimin müjdecisi...


Kastamonu’daki orman yangını söndürüldü

Kastamonu'nun Cide ilçesinde iki ayrı noktadaki ormanlık alanda çıkan yangınlar büyümeden söndürüldü.


Ebru Erke Geççi: Bir adanmışlık hikâyesi

Bu mutfakta doğalgaz yok, ocak yok, katkılı hiçbir madde yok. Sade, gerçek lezzetler ve bir de hasretini çektiğimiz doğallık ve samimiyet var. Maslak Oto Sanayi Sitesi’ndeki Geççi, Toroslar’da yaşayan göçebe topluluğu Sarıkeçililerin mekânı.


Dilan Çiçek Deniz'in sevgilisi Rafael Cemo Çetin'in elini tutma çabası olay oldu: 'Bir tek ben mi gördüm?'

Basın mensupları tarafından görüntülen Dilan Çiçek Deniz – Rafael Cemo Çetin çifti sosyal medyada gündem oldu. Dilan Çiçek Deniz "Bu aşk nasıl başladı?” sorusunu "Bunlar bize kalsın” diye yanıtladı. Fakat görüntülerdeki bir detay sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı. Ünlü çiftin zoraki el ele tutuştuklarını iddia eden Instagram kullanıcıları görüntüleri tiye aldı.


Deniz kaplumbağaları Mersin sahillerine yumurta bırakmaya başladı

Yeşil deniz kaplumbağaları ve caretta carettalar, Mersin'in bazı kumsallarına yumurta bırakmaya başladı.


Binalara tırmanan sansarı görenler şaşkına döndü

Kocaeli'de gece karanlığında şehre inen ve binaların balkonlarına tırmanan sansarı gören vatandaşlar şaşkına döndü. Sansarın binaya tırmandığı anlar vatandaşın cep telefonu kamerasına yansırken, mahalleli balkonda uyumaya korktuklarını söyledi.


Sabahları kafamız karışmasın!

Sabah kalkınca limonlu su mu içeceğiz, zeytinyağı mı? “Sarımsak çiğneyin” diyen de var, ‘2 beden incelten’ karışım öneren de... Uzmanlarsa “Gördüğünüz her formüle inanmayın” diyor. Faydalı bazı besinlerin bile bir rahatsızlığımız varsa aksine etki yapabileceği konusunda uyarıyorlar.


Yüzde 80 indirimi duyunca akın ettiler! Saç saça kavga

Yurt genelindeki bir kozmetik mağazası zincirinin başlattığı yüzde 80 indirim kampanyası sebebiyle Ankara'da bazı müşteriler arasında kavga çıktı.


İnat mı, kendini kabul ettirme çabası mı?

Gülay’ın kızı Bilge bu aralar ailesinin aksine davranıyor, Gizem’in kızı Lorin de inatçılığı elden bırakmıyor. Yazarlarımız kızlarının ‘birey olma yolunda’ gösterdikleri bu davranışları nasıl yumuşatabileceklerini konuştular.


Orman müdüründen öneri: Ateşsiz piknik

Yangın riskine karşı halkı duyarlı olmaları konusunda uyaran Mersin Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, “Havalar ısındı, yangın sezonu başladı. Vatandaşlarımızın ateşsiz piknik yapmalarını istiyoruz” dedi.


Meteorolojiden kritik uyarı! 5 bölgede sağanak!

Meteorolojiden kritik uyarı! 5 bölgede sağanak! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdenizin iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadenizin iç kesimleri ile Kırklareli ve İstanbulun Karadeniz kıyıları, Denizli, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankaranın güne...


Her şey ince düşünülmüş

Urla Balıklıova’daki 2 Kişilik Urla, Ayvalık’taki 2 Kişilik Teras Restoran’ın yeni şubesi. Menü kişiye özel hazırlanıyor, yemekler sadece sizin için pişiriliyor. Vegan, vejetaryen, et ve balık olarak dört farklı menü var.


'Türkiye eski dostlarımı görmeye geldiğim bir yer gibi'

Dünyaca ünlü sanatçı Loreena McKennitt, 'The Mask and Mirror 30. Yıl Turnesi' kapsamında Türkiye'ye geliyor. Sanatçı ile İzmir, Ankara ve İstanbul'da vereceği konserler öncesi konuştuk: 'Türkiye eski dostlarımı görmeye geldiğim bir yer gibi. Doğası ve özellikle kültürel mirası çok ilgimi çekiyor. Türkiye'de daha gezmek istediğim çok şehir var.'


Badem göz estetiğini arattırmayan makyaj! Düşük göz kapağı makyajı nasıl yapılır?

Düşük göz kapaklarına makyaj yapmak kolay değil. Birkaç teknikle düşük göz kapaklarınızı kaldırabilirsiniz. Makyaj severlerin denemesi gereken düşük göz kapağı makyajında neler var?


Asya'nın vizesiz rotaları

Asya, diğer kıtalarla karşılaştırıldığında Türk vatandaşlarına vize uygulamayan ülkelerin sayıca daha fazla olduğu bir coğrafya. Çok geniş bir alanı kaplayan Asya kıtasında vizesiz gidilebilen çok sayıda ülke var.


İndirim için uzun kuyruklar oluştu

Karabük'te bir kozmetik mağazasının uyguladığı indirim nedeniyle, iş yerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. İndirimli ürünler için vatandaşlar Kemal Güneş Caddesi'ndeki mağazanın önüne akın etti. Mağaza önünde sıraya giren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.


Misafirlikte cinsel taciz cinayeti!

Misafirlikte cinsel taciz cinayeti! İstanbulda olay, Şişli ilçesi Bozkurt Mahallesi Bilezikçi Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Moğolistan uyruklu Sartuul Alagnuden (55) ve Darkhısuren Alagnuden (48) çiftinin evine arkadaşları olan Amarsanaa Bulda ve bir kişi ziyarete geldi. EŞİNİ DARP ETTİĞİNİ GÖRDÜ DHAda yer alan habere göre gece saat...


3 yaşındaki çocuğa kabusu yaşattılar! Yanlış teşhisle kemoterapi eziyeti

3 yaşındayken yanlış teşhis konulan Buğra Koç, 2.5 yıl boyunca yok yere kemoterapi tedavisi gördü. Çocuğun romatizma hastası olduğu ortaya çıktı.


Aydan Şener'e imza gününe yoğun ilgi

Aydan Şener, ilk kitabı 'Kadına Dair'in ilk imza gününde sevenleriyle buluştu.


Van'da kış ve yaz mevsimi bir arada

Van'da yaz mevsimi kendini iyiden iyiye hissettirirken, Van-Bahçesaray karayolu üzerindeki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde ise insan boyunu aşan kar kütleleri kış manzarası oluşturuyor. https://haberglobal.com.tr/yasam/vanda-kis-ve-yaz-mevsimi-bir-arada-356577


Kral Charles'ın doğum günü İstanbul'da kutlandı

İngiltere Kralı Kral III. Charles'ın doğum günü Birleşik Krallık'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlenen etkinlik ile kutlandı.


Dinçer Güner Önemli bir yeniay kapıda

6 Temmuz’daki yeniayla birlikte ev ve aile konularında başlangıçlar söz konusu. Dünyada milliyetçilik ve muhafazakârlık güçleniyor. Türkiye’de gözler restoranların fiyat politikalarında.


Kronik hastalığı olanlara 10 önemli yaz uyarısı!

Tatil ve dinlenmek için sabırsızlıkla beklediğimiz yaz ayları, diyabet ve kalp rahatsızlığı olanlar açısından kabûsa dönüşebilir. Peki kronik hastalığı bulunanlar mevsim normallerinin üstüne çıkan sıcak havalarda nelere dikkat etmeli?


Karıncalar kendilerinden katbekat ağır yiyecekleri nasıl taşır?

Karıncaların en şaşırtıcı özellikleri kendilerinden katbekat ağır yiyecekleri tek başlarına taşıyabiliyor olması.


Türkiye’nin en kısa boylu bestecisinin akülü sandalye mutluluğu

Türkiye'nin en kısa boylu bestecisi olan engelli Aladdin Diğer, uzun süredir beklediği akülü tekerlekli sandalyesine kavuşunca, kendine has tarzıyla bestelediği türkülerle mutluluğunu dile getirdi.


Doğayı evinize taşıyın

Yaşadığımız ortamlarda yetiştirdiğimiz bitkiler bizi doğayla buluşturuyor. Fakat hepsinin ihtiyaçları, bakım rutinleri farklı. Kimi çok ışık istiyor kimi bol su. Bitki yetiştirme konusunda içerik üreten sosyal medya hesapları bu noktada yol gösterici oluyor. Jürimiz bitki bakımı konusuna odaklanan en iyi sosyal medya hesaplarını seçti. Tabii ki seçim yaparken kendi hesaplarını listelerine dahil etmediler.


Not bırakıp evden ayrılan çocuk, polis ekiplerince bulundu

Kastamonu’da, ‘hakkınızı helal edin’ yazılı not bırakıp evden ayrılan 13 yaşındaki çocuk, polis ekiplerince kısa sürede bulunarak ailesine teslim edildi.


Eşine cinsel saldırı girişiminde bulunan misafirini öldürdü! Marketten döndüğünde yakalayınca bıçakladı

Şişli’de evine misafir olduğu arkadaşının karısını taciz ettiği iddia edilen bir kişi ev sahibi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Gözaltına alınan evli çift emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cinsel saldırı girişimine uğradığını iddia eden Darkhısuren Alagnuden isimli kadın emniyetteki ifadesinde olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı.


Araştırmaya göre, yünlü mamutların nesli "genetik olmayan" sebeplerle tükendi

Araştırmaya göre, yünlü mamutların nesli "genetik olmayan" sebeplerle tükendi Araştırmacılar, yünlü mamutların neslinin yaklaşık 4 bin yıl önce "genetik olmayan" sebeplerle tükendiğini öne sürdü. "Cell" dergisinde yayımlanan araştırmada, Latince adı "mammuthus primigenius" olan yünlü mamutların neslinin tükenme sebepleri araştırıldı. Araştırmada, y...


Miras'a böyle mi sahip çıkılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir sinema-kültür merkezi olarak yenilenip açılan Beyoğlu Sineması'nda her ay Türk sinemasının usta isimlerine ait kült filmler gösteriliyor. Bu ay da Yeşilçam'ın büyük ustası Halit Refiğ'in Vurun Kahpeye, Teyzem ve Karılar Koğuşu filmleri perdeye yansıdı. Ancak Karılar Koğuşu'nun gösterimi sırasında yaşanan teknik aksaklıklar 'Mirasa böyle mi sahip çıkılıyor?' dedirtti.


Uraz Kaygılaroğlu, erkek rol arkadaşıyla öpüştü

Başarılı oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, Aşık Shakespeare adlı tiyatro oyununun provalarında erkek rol arkadaşıyla öpüştü. Kaygılaroğlu'nun görüntüsü magazin camiasında geniş yankı uyandırdı.


Gastronomi kazanında kaynayanlar

Yeme-içme dünyasından en son haberler...


Osman MÜFTÜOĞLU Hangi takviye ne zaman

SAĞLIĞIMIZA destek olsun diye kullandığımız vitamin, mineral ve benzeri takviyelerin de -tıpkı ilaçlarda olduğu gibi- belirli kullanım zamanları var.


İşte duru güzellik

Sıla Türkoğlu; yeni neslin parlayan yıldızı ve her geçen gün daha da doğal güzelliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. O kadar az doğal genç yıldız kaldı ki yüzü olduğu markanın etkinliğinde bile mavi yazlık bir basic elbiseyle bile Barbie bebek gibi görünmeyi başarmış. Hem stili hem yaşına uygun tarzını hiç bozmaz umarım... HER DAİM DİKKAT ...


Sürdürülebilir modada Burteks Tekstil imzası

Burteks Tekstil yeni inovasyon üretimini, ECLECTIC'in özel koleksiyonunu özel bir davetle kutladı. Sürdürülebilir moda için özel üretilen kumaşların, tasarımla buluşması, defile sunumunda canlı müzik ve dans performansları özlenen bir moda şovu olarak hafızalara kazındı.


Balık: Günlük Burç Yorumları - 29 Haziran

Balık: 29 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Çocuklarda onay alma ihtiyacı yetişkinliklerini etkileyebilir! Uzmanı uyardı, özgüvenli çocuk yetiştirirken bu hataları yapmayın

Her ebeveynin, çocuk sahibi olmaya karar verdiğinde temel hedeflerinden biri, sağlıklı, başarılı, kendine güvenen, sorumluluk sahibi ve saygılı bir birey yetiştirmektir. Ancak bazen, çocuk dünyaya geldiğinde işler planlandığı gibi gitmeyebilir. Örneğin, çocuğunuzun özgüveni yüksek olmasını istemenize rağmen, zaman zaman sürekli onay arayan biri haline dönüşebilir. Uzman Pedagog ve Ebeveyn Danışmanı Zeynep Şimşek'e göre, çocuğunuzun sürekli...


Mit mi gerçek mi: Filler gerçekten farelerden korkar mı?

Fillerin farelerden korktuğu yaygın bir efsanedir. Bu devasa hayvanların, küçücük fareleri görünce paniğe kapıldığı iddiası çeşitli hikayelerde yer alıyor.


O havalı kahvaltıları biz de hazırlarız!

Son yıllarda yeme-içme sahnemizde 3’üncü dalga kahve kadar talep gören ne var diye sorsalar kafe-bistroların havalı ve hayli pahalı kahvaltı tabakları derim. Alıştığımız peynir, ekmek, zeytin, sahanda yumurta yerine avokadolu, poşe yumurtalı, ekşi maya ekmek üzerinde gelen sunumlar yüksek talep görüyor. Yumurtaya ekmek banınca değil, poşeleyip ekmeğin üstüne koyunca havalı oluyor velhasıl. Dışarıda yemeye vakit bulamıyor ya da ekmekle yumurtaya...


Kuşadası’nda park ve bahçelere saldırı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinin çeşitli noktalarında yenilenen ya da yeni yapılan parklar, vatandaşlar için doğal yaşam, dinlenme ve spor alanlarına dönüştürülürken, adanın cazibe noktalarından biri haline gelen parklar son aylarda vandalların hedefi haline geldi.


Karpuzlu içeceklerle ferahlayın

Bu mevsimi güzelleştiren meyvelerden. Tadıyla, görüntüsüyle hepimizi mest ediyor. Sıcak yaz günlerinde çok tüketiliyor. Bu lezzetli ve sulu meyveden yapılan içecekler de bu sezon çok popüler. Şef Altuğ Tezer frozen’dan kokteyle karpuzla hazırlayabileceğimiz tarifleri paylaştı.


Ultra lüks villaya kaçak kat çıktı

Büyükçekmece’de bulunan ultra lüks Toskana villasında kaçak kat ve oturma alanı yapan inşaat mühendisi, KDM Kentsel Dönüşüm Merkezi ve Öz Anadolu Yapı Denetim sahibi İsmet Ertekin’in villası için yıkım kararı verildi. Yaklaşık 230 metrekare kaçak alan inşa edilmiş villanın son hali havadan çekilen görüntülere yansıdı.


Çameli Belediyesi tekstil ürünleri konusunda PAÜ ile işbirliği yapacak

DENİZLİ (İHA) – Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Çameli Belediyesi Arasında “Tekstil Ürünleri Tasarımı Eğitimi İş Birliği” protokolü imzalandı.