Hava durumu

Trending:


5 il için sarı kodlu alarm: Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Meteoroloji 26 Haziran hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; Giresun, Rize, Artvin, Ordu, Trabzon, Sinop, Samsun, Erzurum, Kars ve Van'da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Rüzgarın Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.


Cildin en büyük düşmanı! Yaz aylarında bunu sakın yapmayın

Güneş ışınlarının etkisinin direkt olarak hissedildiği yaz ayları, cilt bakımına en fazla dikkat edilmesi gereken dönem. Özellikle güneşe çıkmadan önce mutlaka geniş spektrumlu (UVA ve UVB) güneş koruyucu kremler kullanılması öneriliyor. Ayrıca yapılan bazı hatalar da cilde yazar veriyor. Pek çok kişi farkında olmadan bu hataları yapıyor.


Sen ve ben sonsuza kadar! En romantik yıl dönümü pozu

Gösteri dünyasında şöhreti ve serveti bulup aynı zamanda mutlu bir ilişki yada evlilik sürdürmek çok da yaygın bir durum değil. Ama öyle ya da böyle hem kariyerlerini başarıyla geleceğe taşıyan hem de mutlu yuvasında sağlam bir ilişki sürdüren yani "zoru başaran" ünlüler de var.


Antalya'da bayram tatili yoğunluğu yaşanan Karavan Park'ta hareketlilik sürüyor

Antalya'da açıldığı günden bu yana 36 ülkeden misafir ağırlayan ve bayram tatilinde tam kapasite hizmet veren Karavan Park'ta hareketlilik devam ediyor.


Patates kasasına giren yılan doğaya salındı

Bolu'da apartmanın önünde patates dolu plastik kasaya giren yılan, itfaiye ekiplerince bulunduğu yerden kurtarılarak doğaya bırakıldı.


"Bu kadarı da pes" dedirtti...Bebek arabasını alıp kayıplara karıştı

Bursa'da bir alışveriş merkezinde çocuklu ailelere kolaylık sağlamak için kimlik karşılığında tahsis edilen bebek arabasını çalan şüpheli kameraya anbean yansırken, polis o şüpheliyi takip sonucu yakaladı. Şüphelinin 31 ayrı suçtan dosyası olduğu öğrenildi.


Diyette olanlar dikkat: Şeker yerine tüketilebilecek 5 besin

Rafine şeker yerine kek, kurabiye ve diğer tatlılarda kullanılabilecek sağlıklı şeker alternatifleri mevcut. İşte şeker yerine kullanılabilecek alternatif doğal besinler...


Bu park sayesinde artık çocuklar boğulmayacak, analar ağlamayacak

Adana'da sulama kanallarında son üç haftada 7 kişinin boğulmasının ardından Yüreğir Belediyesi, 'Su Oyun Parkı'nı hizmete açtı. Çocuklar ve aileleri artık güvenle parkta vakit geçiriyor.


Önce Hande Ataizi sonra Dilara Aksüyek... İkinci tuvalet krizi

1999 yılında muhabirlerden kaçmak isterken tuvalet camına sıkışan Hande Ataizi’den sonra Dilara Aksüyek de görüntü vermemek için çareyi kendini mekânın tuvaletine kilitlemekte buldu.


Araştırma: Bugünün gençleri 10 yıl öncesindekilere kıyasla bekar olmaktan daha memnun

Araştırma: Bugünün gençleri 10 yıl öncesindekilere kıyasla bekar olmaktan daha memnun Yeni yapılan bir araştırma, 2000'lerin başında doğan gençlerin kendilerinden 10 yıl önce doğanlara kıyasla bekar olmaktan daha memnun olduğunu ortaya koydu. Almanya'daki Mainz Johannes-Gutenberg Üniversitesi tarafından yayımlanan araştırmaya göre, uzmanlar, ülkede...


Zonguldak, Karabük ve Bartın’dan 7 ürün Slow Food’un Ark of Taste Ağı’na girdi

Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinden 7 yerel gastronomi ürünü, Ark of Taste Ağı'na dahil edildi.


2024'ün ilk 5 ayında İstanbul'a 7 milyon turist geldi

Dünya turizminin önemli merkezlerinden İstanbul, yılın ilk 5 ayında, 6 milyon 923 bin 768 yabancı ziyaretçi ağırlayarak, tüm yıllara kıyasla hem mayıs ayı hem de 5 aylık dönemde rekor kırdı.


Kadın girişimciler asırlık Antep evinde ziyafet sunuyor

Gaziantep'te 7 kadın girişimci tarafından asırlık Antep evinde işletilen restoranda, gastronomi kentinin lezzetleri müşterilerin beğenisine sunuluyor.


Tam dudaklarımız birbirine değiyordu ki annesini hıçkırık tuttu

Sinema ya da ekranda hiç unutulmayan, genellikle de konuya destek verdiği için yer alan öpüşme sahneleri vardır. Kimi zaman yapımcılar bunları bir tür pazarlama tekniği olarak kullansa da genel anlamda bakıldığında her biri de unutulmazdır. Bazıları seyirci açısından bazıları da oynayanlar açısından.


Sis denizinde gün batımı mest etti

Kocaeli'nin kış turizmiyle ünlü ilçesi Kartepe'deki Kuzuyayla Tabiat Parkı, gün batımında gökyüzünde oluşan kızıllıkla birlikte farklı bir güzelliğe büründü. Bulutların üstünden güneşin batışını izleyen vatandaşlar, bol bol fotoğraf çekti.


Ünlü şefin evliliği de bir başka... Her yaz mevsiminde bir nikâh! Böyle, böyle 24 yıl geçti

Gösteri dünyasının ünlüleri arasında epey yaygın bir alışkanlık nikâh tazelemek... Ünlü çiftler, bazen 10'uncu, 15'inci, 20'nci gibi önemli yıl dönümlerinde evlilik yeminlerini bir kez daha tekrarlıyor.


24 yılda 724 lüks yatı suya indirdiler, kraliyet ailesi üyeleri ve dünyaca ünlü isimlerden sipariş alıyorlar

Antalya Serbest Bölge 2024 yılının ilk 5 ayında 30 lüks yatı, 2000 yılından bu yana 24 yılda ise 724 lüks yatı suya indirdi. Yeni tahsis edilen alanın açılmasıyla istihdam sayısı 10 bine yaklaşan Serbest Bölge'de 2024 ticaret hacminin ise 1,2 milyar doları geride bırakması planlanıyor.


Anneanneye pahalı ruj şakası

Anneanneye pahalı ruj şakası


Kayseri'de ayılara buzlu kokteyl

Kayseri'de sıcaktan bunalan ayılar; kendileri için özel olarak hazırlanan meyveli buzlu kokteyl ile serinletiliyor.


Marketlerde yeni dönem başlıyor! Nakit ödeme tarih oluyor

Bir zincir market 3 şubesinde nakit alışverişleri sonlandırma kararı aldı. Buna göre artık sadece kredi kartı ile ödeme yapılabilecek. Yeni uygulama sosyal medyada yoğun bir şekilde tartışma konusu oldu. Peki nakit ödemeler tarih mi oluyor? Diğer marketler de nakit ödemeleri sonlandırır mı? İşte detaylar...


Araştırma: Bitki bazlı etler, kalp için gerçek etten daha sağlıklı olabilir

Bitkilerden yapılan ikâme etlerin hayvansal bazlı etlerden daha sağlıklı olduğu tespit edildi


Uzmandan uyarı: "El, ayak ve ağız hastalığı havuz suyundan bulaşabilir"

Bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığı olan 'el, ayak ve ağız hastalığı' hakkında bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, "Hastalık solunum yoluyla, tükürükle, yakın temasla ve dışkı yoluyla bulaşabilir. Yazın havuz sezonunun açılması ve enfekte havuz sularının yutulması ise ayrı bir risk oluşturmaktadır" dedi.


“Rüzgârlı havada daha uzun süre güneşlenmek UV riskini artırır”

Yaz aylarında zararlı güneş ışınlarından korunulması gerektiğine dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Elli, “Güneşten korunmada en önemli basamak, yazın güneş ışınlarının en dik olduğu öğle vaktinde (saat 10.00-16.00 arası) güneşten sakınmaktır. Gölgede kalındığı zaman da yansıyan ışıktan (asfalt, kum, deniz, kar) korunulmalıdır. Bulutlu ve rüzgârlı havalar, sıcak hissi oluşturmadığından daha uzun süre UV altında kalma yanılgısına yol...


Uzman Diyetisyen Akyılmaz’dan yaz tavsiyesi: Karpuz, salatalık ve domates

Yaz sebzeleri ve meyveleri vücudun ihtiyacı olan vitamin ile mineralleri karşılamak için mükemmel birer kaynak olarak gösteriliyor. Uzman Diyetisyen Gülşah Akyılmaz, “Özellikle karpuz, salatalık, domates, marul gibi su içeriği yüksek besinleri tercih edin. Salatalar, taze meyve tabakları ve hafif atıştırmalıklar yazın favorisi olmalı” dedi.


Hollywood Bulvarı'nın yeni yıldızları belli oldu

Hollywood Bulvarı’nda eğlence sektöründen pek çok ismin onurlandırıldığı Şöhretler Kaldırımı’nda kimlerin yer alacağı açıklandı.


Fıkra değil gerçekten yaşandı: Burası Rize, bize bu olay normal geldi

Rize'de bir vatandaş Yeniköy Mahallesi Tevfik İleri Caddesi üzerinde bulunan bir özel bankanın kapısına bisikletini kilitleyip oradan uzaklaştı. Bankanın içerisinde bulunan vatandaşlar ise kapıyı açamadıkları için içeride mahsur kaldı. O esnada dışarıda bulunan Hasan Kolay isimli bir vatandaş olayı fark edince cep telefonu ile o anları kaydetmeye başladı. Kayıt esnasında Kolay, bu olayların sadece Rize'de yaşanabileceğini, kendisinin de Rize'den...


Eşi yavrularını emzirirken ona destek olan kedinin görüntüleri izlenme rekoru kırdı

Eşi yavrularını emzirince ona destek olan baba kedinin görüntüleri yürekleri ısıttı. https://haberglobal.com.tr/gundem/esi-yavrularini-emzirirken-ona-destek-olan-kedinin-goruntuleri-izlenme-rekoru-kirdi-355843


Yıldız Çağrı Atiksoy sosyal medyayı salladı: Hemen güzelleşiyorsunuz!

2022'nin ilk aylarında evlilik yolunda ilk adımı atan Berk Oktay ile Yıldız Çağrı Atiksoy, 10 Eylül 2022'de Polonezköy'de düğün yapmış, bir gün de önce evlerinin bahçesinde nikâh masasına oturmuştu. İkili, ailelerinin ve yakın dostlarının katıldığı törenle mutluluğa 'evet' demişti. Geçtiğimiz aylarda bebek beklediklerini duyuran ikili, 21 Mayıs'ta kızlarına kavuşmuştu. Sosyal medya sayfasından geçtiğimiz yıl çekilen tatil fotoğraflarını paylaşan...


Tedavisi mümkün olmayan hastalığa bu su şifa oldu

Dünyada tedavisi olmayan ve halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen Epidermolizis Bullosa hastalığı bulunan Ahmet Can Erdoğan, gezi sırasında karşılaştığı girişimcisinin daveti üzerine geldiği Pertek kaplıcalarında termal havuza girdi. Yaklaşık 20 gündür termal suya giren Ahmet'in vücudundaki yaralarda ciddi derecede kapanma olurken, bu yöntem tedavisi bulunmayan kelebek hastalarına umut oldu.


47 yıllık saraciye ustası teknolojiye direniyor

Gaziantep'te 47 yıllık saraciye ustası Ökkeş Özsabancıoğlu, 2 metrekarelik dükkanında ürettiği el emeği ürünleri satarak geçimini sağlıyor.


Damacana zamlandı, çeşmeler taştı! Bakteri uyarısını kapatıp, bidonları doldurdular

Bir yılda yüzde 100 oranında artan damacana fiyatları Antalyalıları kaynak sularına yöneltti. Konyaaltı'nda bakteri tespit edilen bir çeşmedeki uyarı tabelası boyanarak, tehlikeye davetiye çıkarıldı.


Duygu Özgül'ün zorla dudağından öptüğü çocuğun babası, sessizliğini bozdu

TikTok kullanıcısı Duygu Özgül Kalebayır'ın 27 bin takipçili hesabından 5 yaşındaki erkek kuzenini zorla dudağından öptüğü anları paylaştı. Olayın yankıları sürerken çocuğun babasından da bir açıklama geldi. Kalebayır'ın kötü bir niyeti olmadığını ifade eden baba, "O bahsettiğiniz insan benim yeğenim. Ben kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum. Onda bir art niyet aramıyorum, arayamam. Belki bu olay hani bu kadar abartılacak bir olay değil" dedi.


Sanatın doruğundaki iki usta, Ada Modern’de ’Yan Yana’

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde kente kazandırılan Ada Modern Sanat Galerisi, çağdaş sanatın özel eserlerinden oluşan sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.


Evlilik öncesi ücretsiz SMA taraması yapılıyor!

Erzincan’da SMA hastalığının önlenmesine yönelik, evlilik öncesinde çiftlere ücretsiz SMA taraması yapılıyor.


Öğrencilerin "ÇekBük" projesi ödül kazandı

İstanbul Beykent Üniversitesi öğrencileri, İstanbul Designathon 2024'te geleneksel Türk yemek kültürünü şehir yaşamına uyarlayan “ÇekBük” projesi ile ikincilik ödülüne layık görüldü.


4 çocuk annesiydi... Yaşamak için her şeyi yapmış!

4 çocuk annesiydi... Yaşamak için her şeyi yapmış! Konyada olay, önceki gün saat 10.00 sıralarında, Selçuklu ilçesi Nişantaşı Mahallesi Şahinağa Sokaktaki bir sitenin girişinde meydana geldi. EKMEK ALIP EVİNE DÖNÜYORDU DHAda yer alan habere göre ev kadını Ümmü Döğer (42), marketten ekmek alıp evine döndüğü sırada, apartman girişinde Karayollarında ...


Fillerin hakkında çarpıcı keşif! O davranışları insanlara benziyormuş...

Afrika savanasında yaşayan fillerin de birbirleriyle insanlar gibi iletişim kurduğu ortaya çıktı. Onlar, birbirlerine benzersiz isimlerle sesleniyor. Bilim insanları, fillerin iletişimindeki bu ilginç yöntemi keşfetti.


"Diplomalı nalbant" kendi geliştirdiği sistemle 45 saniyede bir nal üretiyor

Bilecik'te 15 yıldır nalbantlık yapan Ramazan Sarı, küçük atölyesinde kendi tasarımı olan makinelerle ürettiği nalları yurdun dört bir yanına gönderiyor.


Husumetlisini çorbacıda vuran baba ve oğul tutuklandı

Adana'da yol verme kavgası ve küfürleşme nedeniyle başlayan olayda baba ve oğul, çorbacıda bir kişiyi vurarak yaraladı. Polis tarafından yakalanan şüphelilerden baba ve oğul tutuklandı.


İlk Kil Müzesi görenlerin dikkatini çekiyor

Sivas'ta faaliyet gösteren ve ürettiği kozmetik ürünleriyle dünya pazarına yayılan bir firma, üretim fabrikasının içerisinde Bilim-Kimya Sokağı ve bilinen ilk Kil müzesini oluşturdu.


Dünyanın en güzel siyah kumlu 13 plajı

Volkanik aktivitelerin bir sonucu olarak ortaya çıkan siyah kumlu plajlar, dünyanın dört bir yanında mevcut.


Serenay Sarıkaya, sevgilisi Mert Demir'in konserine damga vurdu! Çılgınlar gibi oynayıp şarkı söyledi

Serenay Sarıkaya, dün gece İstanbul'da konser veren sevgilisi Mert Demir'i yalnız bırakmadı. Kimler Geldi Kimler Geçti dizisindeki rol arkadaşlarıyla konsere giden Sarıkaya, Demir'in fotoğrafının olduğu bir tişört giyerek konser boyunca dans etti. Güzel oyuncu, konser sonrasında da kulise giderek sevgilisini öpücüklere boğdu.


Spora gitmedi, diyet yapmadı! 10 ayda 23 kilo verdiren tüyoyu uygulayan adam tığ gibi delikanlı oldu

Kimileri için kilo vermek zorlu bir süreçtir. Hem bedeni hem sağlığı aynı anda götürebilmek büyük bir dönüşüme hazırlanmak demektir. Ancak spor salonuna gitmeden ya da diyet yapmadan 10 ayda 23 kilo veren bir adam, sır gibi sakladığı yöntemi açıkladı. Basit ama etkili zayıflama yöntemi haberimizde.


İstanbul'a turist akını: Tüm zamanların rekoru kırıldı!

Dünyanın önemli turizm destinasyonlarından, tarihi, kültürü ve doğasıyla insanları mest eden İstanbul'a 2024 yılının ilk 5 ayında 7 milyona yakın turist geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, söz konusu gelişmeyi 'İstanbul ilk 5 ayda turizmde tüm yılların rekorunu kırdı' başlığıyla duyurdu. İşte detaylar...


Wyndham Türkiye’deki ilk Dolce otelini açtı

Wyndham'ın Türkiye'deki portföyü, DRD Hotels ortaklığında açılan Dolce by Wyndham Çeşme Alaçatı ve iki otelin daha eklenmesiyle birlikte 120 otele yaklaştı.


Motosiklet tutkunu ’Papi’ herkesin ilgi odağı oldu

Eskişehir'de aşçılık yapan Andaç Aksu, özel kask ve gözlük giydirdiği Papi isimli köpeği ile motosiklet üzerinde Eskişehir'i gezip, başka şehirleri dolaşıyor. Sevimli köpek ve sahibinin yeni hedefi ise yurtdışını gezmek.


Sahilden topladığı odun parçalarını adeta sanat eserine dönüştürüyor

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesinde yaşayan 27 yaşındaki Veli Kurt, sahilden topladığı odun parçalarını adeta sanat eserine dönüştürerek çeşitli ürünler yapıyor.


Sağlık sorunlarına çare ararken yetiştirdiği mavi yemiş geçim kaynağı oldu

Giresun’da sağlık sorununa çare ararken, tavsiye üzerine tedavi amaçlı yetiştirmeye başladığı mavi yemiş geçim kaynağı oldu. Halk arasında mavi yemiş olarak bilinen yaban mersini yetiştiren elektrik mühendisi Refik Aslan, bir dönüm araziden bir tona yakın ürün alındığını ve kilosunun bin 250 ila bin 300 lira arasında satıldığını söyledi.


Hacılar hediyelik eşyaları Arabistan’dan değil, Türkiye’den alıyor

Hac ziyaretlerini yerine getirip yurda dönen hacıların birçoğu yakınlarına getirdiği hediyelik eşyaları sanıldığı gibi Mekke ve Medine’den değil daha uygun olan Türkiye’den alıyor. Hacılar, Suudi Arabistan’da alışverişe ayıracakları zamanı daha çok ibadet yaparak geçiriyor.


Tatil valizini tek eliyle kaldıranlar, serin sularda kulaç atanlar dikkat! Bu tehlikeyle karşı karşıya kalabilirsiniz

Yaz aylarıyla birlikte seyahat sezonu tüm hızıyla devam ediyor. Ancak özellikle de tatil heyecanı ve yaz aktivitelerine kendimizi kaptırıp bazı risklere kolayca davetiye çıkarabiliyoruz. Bunlardan biri de omuz çıkıkları! Zira, seyahate çıkmak için hazırladığınız valizinizi tek elle kaldırmak ya da aşırı sıcaklardan kendinizi serin sulara bırakmanın mutluluğuyla var gücünüzle attığınız bir kulaç omzunuzda ani çıkığa yol açabilir!