Haber

Trending:


Yüz yıllık gelenek ’Bayramlaşma zinciri’

Çanakkale'nin Yenice İlçesi Akçakoyun Köyü'nde kılınan bayram namazı sonrasında cemaat köy meydanında yüzlerce yıllık geleneği tekrarlayarak insan zinciri oluşturup bayramlaştı.


Bayramın birinci günü marketler açık mı? Yarın A 101, BİM, Migros saat kaçta açılıyor kaçta kapanıyor?

Birçok vatandaş 'Bayramda marketler kapalı mı, açık mı?'' sorusuna yanıt arıyor. 2024 Kurban Bayramının birinci günü bu yıl 16 Haziran 2024 Pazar gününe denk geldi. İnsanlar bayram sabahının ilk günü marketlerin çalışma saatlerini sorguluyor. Peki ama zincir marketler kaça kadar açık? A 101, BİM, Migros, Kim, Seç, Örnek, Carrefour gibi marketler kaçta açılıyor?


‘Yaratıcılığın zamanı da yok, takvimi de’

Halk üretimleri çağdaş sanatçıların eserleriyle buluştu, nehrin üzerinde bir salda geçmiş ve gelecekle ilgili düşünceler dile getirildi. Türkiye’nin gözbebeği Baksı Müzesi’nde geçen hafta yaşananları Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’la konuştuk: “Gelecek nerede biliyor musun? İnsanın, insan için, doğa için, barış için çaba sarf ettiği yerde.”


Kandıra’da denizde kaybolan genci arama çalışması sürüyor

İstanbul'dan Kocaeli'nin Kandıra ilçesine gelen bir kişi, yasak olduğu halde dalgalı denize girdi. Denizde kaybolan genci bulmak için ekipler havadan ve karadan arama çalışmalarına devam ediyor.


Son şampiyon geriden geldi

Son Avrupa Şampiyonu İtalya, 23. saniyede yediği golle maça kötü başladı. Rakibine hızla baskı kuran Gök Mavililer, 11'de Bastoni ve 16'da Barella ile golü buldu. Arnavutluk, son dakikalarda baskı kursa da sonuç alamadı.


Yer bulamayıp valiyi aradılar

KURBAN Bayramı tatilinde Antalya’ya, 1 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turist bekleniyor.


831 yıllık camide Kurban Bayramı namazı kılındı

Anadolu'nun en eski camilerinden biri olan tarihi Sivas Ulu Cami'de, Kurban Bayramı namazı kılındı.


Özet | Fiorentina 1-2 AC Milan | 30.Hafta - Serie A | 2023-24 Sezonu

Serie A'nın 30.Haftasında Milan, deplasmanda Fiorentina'yı 2-1 mağlup etti


Eyfel Kulesi'nden Kızılbük'teki beton ucubeye

YouTube'da önüme düşen reklamı görünce aklıma, her öğle yemeğini Eyfel Kulesi'nin lokantasında yiyen Fransız yazar Guy de Maupassant'ın cümlesi geldi: "Bu ucube sadece buradan görünmüyor"


Babalar günü mesajları! Eşe, ölen babaya, kayınbabaya babalar günü sözleri! Babalar günü duygusal şarkılar, mesajlar, kutlama cümleleri GİF'li, fotoğraflı!

Resimli, fotoğraflı babalar günü mesajları sıkça aratılıyor. Kurumsal babalar günü mesajlarını da haberimizde bulabilrisiniz. Duygusal babalar günü sözleri de ölmüş babalar için okunacak dualar da yine haberimizde... Bu yıl 16 Haziran 2024 tarihinde kutlanan Babalar Günü'ne özel mesajlar gündemde... Haziran ayının 3. pazar günü her yıl kutlanan bu özel günde babanıza hediyeler alabilir, notlarınıza bu sözleri ekleyebilirsiniz. Patron, arkadaş,...


Doğan HIZLAN Cumhuriyet’in 100. yılında müzik kültürümüz

100’üncü yılla ilgili çalışmalar içinde üzerinde durulması gereken türler arasında müzik ilk sırlarda yer alır .


Meğer sinek de kovuyormuş! Sadece iki malzeme oje de çıkartıyor böcek de kovuyor!

Evin, iş yerinin tam göbeğinde gördüğümüz ve nereden geldiğini bir türlü çözemediğimiz sinekleri kovmak için gereken 2 malzeme var. Üstelik bu ikili oje bile çıkartıyor.


Akraba çocukları kayboldu! Ekipler arıyor

Akraba çocukları kayboldu! Ekipler arıyor Hani ilçesi kırsal Kuyular Mahallesinde saat 15.00 sıralarında kaybolan akraba çocukları Sude Özkılıç ve Zeynep Özkayayı yakınları kendi imkanlarıyla bulmaya çalıştı. Aramadan sonuç alamayan aileler durumu 112 Acil Çağrı Merkezinde bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipl...


Muğla’da ormancılardan tatilcilere broşürlü ‘Yangın’ uyarısı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde özellikle piknik ve mangal ateşinden çıkan orman yangınlarının önlenmesi amacıyla bayram tatili için yöreye gelen ziyaretçilere broşür dağıtılıyor.


Yüzlerce kişi onu görmek için toplandı: Altı ay sonra ilk gülücük!

Özellikle birkaç kuşağın kız çocuklarının inanarak büyüdüğü Külkedisi masalını bilmeyen yoktur. Sıradan ailelerden gelen genç kızların, ülkenin prensleriyle evlenip mutlu sona ulaşması... Bir zamanlar katı kurallar gereği bu durum ancak masallarda olsa da ortada gerçekten yeteri kadar soylu aile kalmadığı, artık prensler de kral babalarına eskisi kadar boyun eğmediği için bunun örnekleri günümüzde de yaşanıyor.


Katı Kişi Sendromu kabusu oldu! Celine Dion'un semptomlarla mücadelesi: '1 milyon kişide bir görülüyor ama...'

Ünlü şarkıcı Celine Dion'a 2022'de Katı Kişi Sendromu kondu. Genel popülasyona bakıldığında tahmini görülme oranı 1 milyon kişide 1 olan bu rahatsızlık, 56 yaşındaki Kanadalı şarkıcının hareket kabiliyetini ve sesini kullanma yeteneğini etkiledi. İki yıldır bütün turnelerini iptal eden Celine Dion hastalığın semptomlarıyla mücadele ediyor. İşte Celine Dion'un yaşadıkları ve Katı Kişi Sendromuna dair merak edilenler...


Türkiye'nin en güzel haziranlarından biri

O gün sokakları, caddeleri, meydanları dolduran ve hakları için sloganlar atarak yürüyen işçileri görenler, izleyenler ülke tarihinin çok özel bir gününe tanıklık ettiklerini fark etmişler miydi bilinmez ama Türkiye işçi sınıfı, tarihinde ilk kez böyle görkemli bir direnişle kendi gücünün farkına varıyordu. Bu güç ne zamana kadar ve nasıl kullanılabilecekti?


Bursa’da vatandaşlar, bayram namazı için Ulu Cami’ye akın etti

Bursa'da Ulu Cami bayram namazına gelenlerle doldu. İçeride yer bulamayan vatandaşlar namazlarını avluda kıldı.


Irmağa düşen çocuk ve kendisini kurtarmaya çalışan babaannesi ölümden döndü

Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde ırmağa düşen 7 yaşındaki çocuk ve kendisini kurtarmaya çalışan babaannesi boğulmaktan son anda kurtarıldı. Hayati tehlikesi olduğu öğrenilen çocuk, ambulans helikopter ile Ankara'ya sevk edildi.


‘Efes Deneyim Müzesi’ dünyanın en iyisi

Ziyaretçilerine antik kentin altın çağını yaşatan Efes Deneyim Müzesi, rakiplerini geride bırakarak dünyanın en seçkin ödüllerinden olan Mondo-Dr Awards’ta birincilik aldı.


Polis alarma geçti her yerde arıyor! Pompalı tüfekle dehşet saçtı

Olay, bugün saat 21.00 sıralarında Karşıyaka Mahallesi 2357. Sokak'ta bulunan bir tekel bayiide meydana geldi. İddiaya göre, beş yıl önce boşandığı Meral Tınastepe'nin işlettiği tekel bayiisine gelen Şeref Ç., burada eski eşiyle birlikte yaşadığını öğrendiği Musa Ayaz ile tartıştı. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Şeref Ç., aracına dönerek yanında getirdiği pompalı tüfek ile geri döndü. Şeref Ş.’nin pompalı tüfekle açtığı ateş...


Tunceli Valiliği’nden çocuklara özel pizza ve palyaço eğlencesi

Tunceli Valiliği, Tunceli Merkez ve 7 ilçede toplam 313 çocuğa özel olarak pizza dağıtarak ve palyaçoların gösterileriyle neşeli bir etkinlik düzenledi.


Cuma namazını kılanlara küfür etti

Fatih'te bir kişi, cami avlusunda cuma namazını kılmak için saf tutanlara küfür ve hakaret ederek o anları kayda aldı. Polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Muğla'da paraşütçü denize düştü

Fethiye Ölüdeniz Babadağ’dan Single atlayış gerçekleştiren paraşütçü iniş esnasında paraşütünde yaşadığı sorun nedeniyle denize düştü.


Kayıp iki kuzen köyden 8 kilometre uzaklıkta uyurken bulundu

Hani ilçesi Kuyular köyünde iki kuzen olduğu öğrenilen Zeynep Ö. (4) ile Sude K. (3), öğlen saatlerinde oyun oynamak için evden ayrıldı. Aile, bir süre sonra çocuklardan ses çıkmayınca aramaya koyuldu. Çevrede yaptıkları arama çalışmaları sonuç vermeyince aile, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla Jandarma ve AFAD ekiplerinin yanı sıra köylülerden oluşan yaklaşık 100 kişilik ekip arama çalışmalarına başladı. Arama tarama çalışması...


Hacı adayları Arafat vakfesini tamamlayıp Müzdelife'ye geçti

Hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunan hacı adayları, Arafat vakfesini tamamlayarak Müzdelife'ye geçti.


Rize'deki bu binaya fiber internet her şeyden önce geldi

Rize'de arazisinden geçen uluslararası fiber internet kablosunu kaldırtmak isteyen vatandaş bir türlü amacına ulaşamayınca ne yapacağını şaşırdı. Duvarları bile örülememiş olan evin ortasından fiber kablo geçmesi görenleri hem güldürüyor hem de düşündürüyor.


Eti sağlıklı tüketmek için "Kızartmayın, kavurmayın" uyarısı

Kurban Bayramı'nda fazla tüketilen kırmızı etin sağlık problemlerine neden olabileceğine dikkat çeken Diyetisyen Merve Sena Nazlı, etin kızartma ya da kavurma yerine ızgara, mangal veya haşlama olarak tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.


50 babayla konuştuk, onlara ‘sihirli babalık formülleri’ni sorduk: Oyun oynuyorlar, şaka yapıyorlar, dinliyorlar ve bol bol sarılıyorlar

Doğru ebeveynlik tartışmaları genellikle anneler üzerinden yürütülse de bu babaların tavsiye aramadığı anlamına gelmiyor. Bazen telaşlı bir çocuğu sakinleştirmek veya bir ergenle bağlantıda kalmak her zaman kolay olmuyor. Babalar Günü’ne özel, babalara ‘sihirli formüllerini’ sorduk…


Aci ailesi oğullarının mezarına koştu... ‘Rahat uyu yavrum katilin yakalandı’

OĞULLARININ ölümüne neden olan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un Amerika’da yakalandığı haberi üzerine Pervin Aci ve Özer Aci müjde vermek için dün sabah erkenden Oğuz Murat Aci’nin mezarına gitti.


Karadeniz’de arefe günü aile faciası: Baba öldü, kızının durumu ağır

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde, kayalıklarda fotoğraf çektirmek isteyen genç kız denize düştü. Kızını kurtarmak için denize atlayan baba hayatını kaybetti, abi ise son anda kurtarıldı. Genç kızın durumu ise ağır.


Kilis’te bayram namazı coşkusu: Camiler doldu taştı

Kurban Bayramı sabahında camiye giden vatandaşlar bayram namazını huşu içinde eda etti.


Toprağa düşen gözyaşı: Bodrum Cennet Koyu

Yıl dört mevsim olsa da Bodrum'da sadece iki mevsimin, madalyonun iki yüzü gibi yaşandığını düşünüyorum: Biri toprağa düşen gözyaşı gibi diğeri ise insanın yüreğine umut ve mutluluk serpen melodiler ve renkler gibi


Milli tenisçi Zeynep Sönmez'den dev galibiyet

Almanya'da düzenlenen WTA 500 Ecotrans Ladies Açık'ta mücadele eden Milli tenisçi Zeynep Sönmez, önemli bir galibiyet elde etti.


İskilip’te korkutan yangın

Çorum’un İskilip ilçesine Seki köyünde çıkan yangında bir ev yandı.


Diyarbakır’da kayıp akraba çocukları Sude ve Zeynep için ekipler seferber oldu

Diyarbakır’ın Hani ilçesi kırsal Kuyular Mahallesi’nde kaybolan akraba çocukları Sude Özkılıç (5) ve Zeynep Özkaya (4) için arama çalışması başlatıldı.


Karadeniz’i Akdeniz ve Doğu Anadolu’ya bağlayan kavşakta bayram boyunca polis görev yapacak

Çorum’un Alaca ilçesinde bulunan ve sık sık yaşanan kazalar sebebiyle “ölüm kavşağı” olarak adlandırılan Zile Kavşağı’nda bayram tatili süresince polis ekipleri görev yapacak.


Ahmet HAKAN Yüzsüzlüğün 106 günü nihayet son buldu

EYLEM Tok ve oğlu...


Şehitliklerde hüzün vardı

ARİFE günü yurdun dört bir yanındaki şehitlikler ve mezarlıklar ziyaretçilerle doldu taştı.


Hakkarili kadınlar, bayramda yardımlaşarak tandırda ekmek pişiriyor

Hakkarili kadınlar, bayramda yardımlaşarak tandırda ekmek pişiriyor Behçet DALMAZ/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan kadınlar, her bayram öncesi yardımlaşarak tandırda ekmek pişiriyor. Tandırda ekmek pişiren Kevser Öztunç, ilçedeki bu geleneğin bir asırdan fazladır devam ettiğini söyledi.Yüksekovalı kadınlar, sofrala...


Eyüp Sultan Camii’nde bayram namazı yoğunluğunu böyle görüntülendi

Kurban Bayram'ı namazını kılmak için binlerce vatandaş Eyüp Sultan Camisi'ne akın etti. Eyüp Sultan Camisi’nde bayram namazında oluşan yoğunluk havadan dron ile görüntülendi.


Küçükçekmece’de kaçan kurbanlık mahalleyi birbirine kattı

İstanbul Küçükçekmece’de yarın kesim için getirilen ve sahibinden kaçan kurbanlık boğa ortalığı birbirine kattı. Kaçan boğa yaklaşık 1 saatlik kovalamacının sonunda yakalandı.


İstanbul'da mahalleyi karıştıran kurbanlık! Sahibinin kolu kırıldı, kurbanlık ise...

Olay, Ferhatpaşa Mahallesi, Üsküdar Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde bulunan kurban satış yerinde kamyonete bindirildiği sırada kaçan boğa ile vatandaşlar arasında kovalamaca başladı. Boğayı yakalamaya çalışan sahibi Sezgin Kılıç'ın kolu kırıldı. İki ilçe değiştirdi! İstanbul'da kurbanlık dana firarda Cadde üzerinde yaşanan kovalamacanın ardından yakalanan boğa bağlandığı elektrik direğinde akıma kapıldı. Kolu...


Saç boyalarındaki tehlike: Prof. Dr. Osman Müftüoğlu uyardı

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında saç boyaları konusunda uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Müftüoğlu, ''Boyatma sıklığı arttıkça seçilen renk doğal saç renklerinden uzaklaştıkça ve boyanın içeriğindeki kimyasal yoğunlaştıkça kanser riski artıyor'' dedi.


Buğra Adil Buyrukcu Kurban Bayramı'nda et tüketimine dikkat!

Hepimizin ortak mutluluk günlerinden olan Kurban Bayramı‘nda yine şahane sofralar kurulacak, sevdiklerimizle hoş sohbetler ederek, tatilin keyfini çıkaracağız.


Bayramın 1inci günü hava nasıl olacak?

Bayramın 1inci günü hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır çevreleri, Sinopun iç kesimleri, Erzurum, Van ve Hakkarinin doğu kesimleri ile Doğu Akdenizin Toroslar kesiminin ...


Kocaeli'nin Kandıra sahilinde yarın denize girilemeyecek

Kocaeli'nin Karadeniz'e kıyısı bulunan Kandıra ilçesinde, olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle yarın denize girilmesine izin verilmeyecek.


Balık: Günlük Burç Yorumları - 16 Haziran

Balık: 16 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Zekayı 5'le çarpan kahvaltılık! Canan Karatay önerisi, 12 saat tok tutuyor

Prof. Dr. Canan Karatay zekayı geliştiren kahvaltılık tarifini verdi. Domates, yumurta ve kaşar peynirinin buluştuğu bu kahvaltılık nasıl yapılır?


Bayramda bunlardan uzak durun

Geniş kahvaltı sofraları, kavurmalar, tatlılar... Midemiz de bayram etsin demeyin. Uzmanlar, bayramın zehir olmaması için önemli uyarılarda bulundu.