Gündem

Trending:


En değerli Harry Potter ürünü oldu!

En değerli Harry Potter ürünü oldu! ABD merkezli Sothebys Müzayede Evi, Harry Potter kitap serisinin ilk kitabı Felsefe Taşının sulu boyayla yapılmış orijinal kapak resmini açık artırmaya çıkardı. J. K. Rowling tarafından kaleme alınan kitaptaki resim, 1.9 milyon dolara satıldı. Sothebys açık artırma öncesinde resmin 400 ila 600 bin dolar aralığınd...


Yüksekova’da eşi tarafından bıçaklanan kadın ağır yaralandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde eşi tarafından bıçaklanan R.A. isimli kadın ağır yaralandı.


11 yaşındaki çocuk yanlışlıkla annesini öldürdü

Olay, kent merkezine bağlı Çıkrık beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, gece geç saatlerde evlerinin odasında asılı tüfekle oynayan 11 yaşındaki B.H.K., tüfeğin yanlışlıkla ateş alması sonucu 41 yaşındaki annesi T.K.'yı (41) karın bölgesinden vurdu. Çocuğun kardeşlerinin durumu kahvehanedeki babasına bildirmesi üzerine babası 112 Acil Çağrı merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk...


Yemek masasının altında yaşama tutunan depremzede Ali, protez bacağıyla ekmek parasını kazanıyor

HATAY (İHA) – Hatay'da eşi ve çocuğuyla enkazda kalan Ali Şabanoğlu, 52 saatlik mücadelenin ardından yaşama tutunmayı başardı. Asrın felaketi sonrası bacağı ampute edilen Şabanoğlu, 23 yıldır sürdürdüğü mesleğine protez bacağıyla geri dönerek hayata tutundu.


LGS'de 352 öğrenci tam puan aldı

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS'ye ilişkin istatistikleri paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, sınava katılan öğrencilerden 352'si tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.


Dükkanı taş ve sopalarla dağıtılan kadın gözyaşlarıyla yaşadıklarını anlattı

Adana'da yaklaşık 15 kişilik grup tarafından dükkanına taş ve sopalarla saldırılan kadın, "3 çocuğum var ve ekmek parası kazanamıyorum. Adaletin yerini bulmasını istiyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.


Altın kritik eşiğe tutunmaya çalışıyor

Altın kritik eşiğe tutunmaya çalışıyor Altın, iki gündür süren düşüşünün ardından, Fedin yakın zamanda parasal genişlemeye yöneleceği iyimserliğinin daha da azalmasıyla yatay pozitif bir seyir izliyor. Spot altın haftanın dördüncü işlem gününde ons başına 2.300 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da...


Bandırma’da çöp dağları temizleniyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, kaçak moloz ve çöp dökme alanı olarak kullanılan alanda temizlik çalışması başladı.


MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya, eline ne olduğunu açıkladı: "Bugüne kadar bu konuya hiç değinmedim"

'MasterChef Türkiye' jüri üyelerinden Mehmet Yalçınkaya'nın, yıllar önce mutfakta geçirdiği kaza sonucu sol elinin üç parmağını kaybettiği iddia ediliyordu. Bir yarışmacının geçirdiği kazayı anlatması üzerine Yalçınkaya da sol eline ne olduğunu anlattı.


Kiracının çıktığı evde korkunç manzara! Ev sahibi gözlerine inanamadı: Görünce şok olduk, bu kişinin hayvan beslemesi yasaklanmalı

Adana'da, kiracısı Ş.S.'ye (35) sokakta bulduğu onlarca hayvanı evine getirip beslediği gerekçesiyle dava açan Mürsel Maaşoğlu, 3 yılın sonunda mahkeme yoluyla teslim aldığı harabeye dönen evde ve bahçesinde, onlarca kedi ölüsü buldu. Ş.S. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Maaşoğlu, "Kendisi hayvanseverler camiasında istifçi olarak tanınan biriymiş. Bu kişinin hayvan beslemesi engellenmeli" dedi.


Fitch Ratings, iki Türk bankasına “yatırım yapılabilir” notu verdi

Investing.com - Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankacılık sektörünün görünümünü “nötr”den “iyileşiyor”a revize etmesinin ardından bugün de...


Kiraz Üreticileri Ürünlerinin Dalında Kalmasına Tepki Gösterdi

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesindeki kiraz üreticileri, satış yapamadıklarını ve ürünlerinin dalında kaldığını belirterek tepki gösterdi. Üreticiler, kiraz işinin Türkiye genelinde öldüğünü ve alıcı olmadığını ifade etti. Kiraz fiyatlarının düşük olması ve maliyetlerin yüksek olması nedeniyle üreticiler zor durumda kaldıklarını dile getirdi.


Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü ve EBYÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı ile Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.


Sedat Peker'e eşinden doğum günü kutlaması

Eşi Özge Peker'in hazırladığı sürpriz doğum gününde "Aslan gibi" şarkısı çalındı


Doğalgaz fiyatlarında değişiklik yok

Doğalgaz fiyatlarında değişiklik yok Doğalgaz fiyatlarında Temmuz ayı için değişiklik yapılmayacak. BOTAŞ tarafından yayımlanan Temmuz tarifesine göre konut, sanayi ve elektrik santralleri için elektrik fiyatında artış yapılmadı. Konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatına neredeyse iki yıldır, sanayide kullanılan doğalgaz fiyatına ise Ekim 2023ten bu ...


Diyarbakır ve Mardin yangınlarından yaralı kurtarılan hayvanlar, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde tedavi altında

Diyarbakır ve Mardin sınırları arasında çıkan yangın felaketinde yaralanan hayvanların tedavileri, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde devam ediyor.


LGS yüzdelik dilim 2024 | 2024 LGS yüzdelik dilimler nasıl olur, LGS yüzdelik dilim kaç olmalı?

LGS yüzdelik dilimleri, LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla gündem oldu. Öğrencilerin tercih döneminde sınav sonuçları dışında yüzdelik dilimleri ve başarı sıralamaları da baz alınır. Peki, LGS yüzdelik dilim nasıl olur, LGS yüzdelik dilim hesaplama nasıl yapılır?


Altının gramı güne nasıl başladı? İşte çeyrek altın satış fiyatı...

Altının gramı 2 bin 431 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 4 bin 60 liradan, cumhuriyet altını 16 bin 190 liradan satılıyor.


Asırlık el dokumaları yaşatılmaya devam ediyor

Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Düzköy köyünde, asırlık el dokumaları hala yaşatılmaya devam ediyor. Dastar, çanta, dırmaç gibi dokumalar, günümüzde halılarla yer değiştirse de, köy halkı tarafından hem üretiliyor hem de kullanılıyor.


Trafikte dehşeti yaşattılar! Bıçak gösterip kapıyı ve camı yumrukladı

Antalya'da bir kişi, trafikte tartıştığı servis minibüsünün şoförünü indirmeye çalışarak, araçtakilere bıçak gösterip, kapıyı ve camı yumrukladı.


Antalya’da çocuk parkında dehşete düşüren olay

Antalya'da bir kişi çocuk parkında göğsünden bıçaklanmış halde ölü bulundu. Olayla ilgili 6 kişi ifade için karakola götürülürken, polis ekipleri ise parkta çok sayıda alkol şişesini delil olarak değerlendirdi.


300 bin yıllık gizem çözüldü: En eski insan atasının yüzü yeniden oluşturuldu

Bilim insanları, Fas'ta bulunan Jebel Irhoud kemiklerinden erken insan atasının yüzünü yeniden oluşturdu


Süreyya Tabiat Parkı’nda çalışmalarda sona yaklaşıldı

Manisa’da vatandaşların gözdesi olan Süreyya Tabiat Parkı’nda çalışmaları yoğunlaştıran Yunusemre Belediyesi, çalışmalarda sona yaklaştı. Çalışmaları yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Süreyya Tabiat Parkı’nın hizmete açıldıktan sonra ilçenin önemli prestij yerlerinden biri olacağını dile getirdi.


Yaz ishalinde et uyarısı

Memorial Kayseri Hastanesi Uzman Diyetisyeni Betül Merd, ısınan havalarda bozulan ürünlerin ishale sebep olduğunu ve genelde et grubunda yaşandığını söyleyerek, “Et grubu bozulmaya ve bakteri üretmeye açıktır” dedi.


Ziftte mahsur kalan 2 yavru köpeği itfaiye kurtardı

Konya'nın Ilgın ilçesinde zift birikintisinde mahsur kalan 2 yavru köpek, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 2 saatlik çalışmanın ardından yavru köpekleri zift içerisinden çıkararak temizledi. Yavru köpeklerin durumu iyi.


Yemek görünce kendinden geçen kedinin hareketleri izlenme rekoru kırdı: "Ayağa böyle kalktı"

Masanın üzerinde yemeği görünce kendinden geçen kedi patilerinin üzerinde ayağa kalktı. O anlar kahkahaya boğdu. https://haberglobal.com.tr/gundem/yemek-gorunce-kendinden-gecen-kedinin-hareketleri-izlenme-rekoru-kirdi-ayaga-boyle-kalkti-356541


Beykoz’da su samuru görüntülendi

Beykoz sahilinde nesli tehlike altındaki türler arasında bulunan 'su samuru' görüntülendi. Ayağı sakat olan su samuru, karaya çıkarak insanların bulunduğu alana girdi. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.


Uzungöl’ü balondan izleyecekler

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'e gelen ziyaretçiler artık Kapadokya'da görmeye alışık olduğumuz sıcak hava balonu keyfini tatma imkanı bulacak.


Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 32,8330 liradan, euro ise 35,1190 liradan güne başladı.


Bayburt’ta bayat ekmek toplama kutuları yerleştirildi

Bayburt’ta ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçmek amacıyla şehrin birçok noktasına bayat ekmek toplama kutuları yerleştirildi.


Tunceli’de, kurallara uymayan işletmelere ceza kesildi

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uygulandı.


Küresel piyasalar temkinli seyrediyor

Küresel piyasalar temkinli seyrediyor Fedin gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin ipuçları aranmaya devam ederken, dün ABDde yoğun veri gündemi ve Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri takip edildi. ABDde Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) yılın birinci çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak beklentiler doğrultusunda yüzde 1,4 artarken, 2022nin ik...


Eşini mini etek giydiği için vuran kocaya tahliye.. 'Murat isimli biri mesaj atıp gece kulübünde çalıştığını söyledi'

Bursa'da evi terk eden eşi Büşra G.’yi (33) ‘Çocuklarımı görmek istiyorum’ diyerek çağırıp, mini etek giydiği gerekçesiyle çıkan tartışmada hem onu hem de yanındaki eniştesi İ.E.’yi (38) tabancayla bacaklarından vuran Erol G. (35), 35 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davanın 2'nci duruşmasında tahliye oldu. Erol G.’nin Büşre G. ve eniştesini çocuklarının yanında vurduğu anlar ise mobese kameralarına yansıdı.


Telefonu tutuşunuz gerçek benliğinizi ortaya çıkarıyor! Bu test kişiliğinizi ele veriyor

Günümüzde 5 milyardan fazla akıllı telefon kullanıcısı var. Teknolojik ilerleme bir yandan psikolojimizi de etkiliyor. Akıllı telefonları kullanma şeklimiz de kişiliğimiz hakkında birçok ipucu veriyor.


Rektör Prof. Dr. Güner, okul müdürlerine rehberliğin önemini anlattı

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner'in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Alanya ve Gazipaşa ilçelerindeki okul müdürleri ve rehberlik öğretmenleri buluştu.


Emirdağ’dan Hollanda’ya: “Türk kadın öncüleri” sergisi Beyoğlu’nda açıldı

Beyoğlu Belediyesi, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen “Türk Kadın Öncüleri” sergisine ev sahipliği yapıyor. İlk Türk kadın göçmenlerin göç hikayelerinin ve başarı öykülerinin yer aldığı sergi, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşuyor.


Uzmanı, sıcak çarpmasına karşı uyardı

Acil Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Özel, sıcak çarpmalarında riskli grubu sıraladı. Yaz aylarının gelişiyle birlikte artan hava sıcaklıkları, beraberinde sağlık risklerini de getiriyor. Uzmanlar, son günlerde artan sıcaklıklara karşı uyarılarda bulunarak, sıcak çarpmasının birçok hastalığa yol açabileceğini vurguladı. Sıcak çarpması vücut ısısının yüksek derecelere çıkması ve bu yüksek derecelerle vücudun başa çıkamaması olayıdır. Genellikle sıcak ve nemli havalarda ortaya çıkar. Uzun süre sıcakta kalmadan veya ağır egzersiz yapanlarda görülen bir durumdur. Sıcak çarpmasının belirtileri genellikle basit baş ağrısı ve baş dönmesiyle başlayıp kas kramplarına, bulantı ve kusmalara kadar gidebilir. Özellikle bilinç değişikliğine de neden olabilir. Genellikle sıcak çarpmalarında ilk önce kişiyi serin bir yere almalıyız. Bununla ilgili de soğutma mekanizması olarak soğuk suya daldırabiliriz. ya da ıslatılmış havlu ya da çarşafı vücudun belirli yerlerine sarabiliriz. Burada amaç vücudu bir an önce sıcak ortamdan uzaklaştırıp serin ortama getirmektir. Hastanın bilinci açıksa su içmeye teşvik edebiliriz. Ama eğer bilinç kapalıysa hemen 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp yardım istemeliyiz. Genellikle 65 yaş ve üstü hastalar, 0-1 yaş ile küçük yaş grubundaki çocuklar sıcak çarpmalarında risk grubundadır. Özellikle yaşlı olmasa bile kalp, hipertansiyon, diyabet hastalığı gibi durumlar da risk grubundadır. Aynı şekilde aşırı kilolu kişiler de risk grubundadır. Zorunlu olmadıkça yaz dönemlerinde saat 10.00 ile 16.00 arasında dışarıya çıkmamalıyız. Eğer dışarı çıkıyorsak bol giysiler kullanmak zorundayız. Eğer sıcak çarpmasıyla ilgili bir öngörü varsa sık duş alınabilir.


İtalyada Müslümanları ilgilendiren karar

İtalyada Müslümanları ilgilendiren karar İtalyanın kuzeydoğusundaki Gorizia kentine bağlı Monfalcone ilçesinde Müslüman toplumunun ibadet yerlerini kapatan belediye kararına ilişkin, bölge idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiği bildirildi. Askeri ve sivil gemilerin inşa edildiği önemli tersanelere ev sahipliği yapan ve bu nedenle çok ...


Fırtınaya Mençuna Şelalesi’nde yakalanan doğa severlerin zor anları

Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunan 90 metre yüksekliğindeki Mençuna Şelalesi'nde fırtınaya yakalanan iki arkadaşın zor anları cep telefonu kamerasına yansıdı.


The Notebook'un yıldızı Gena Rowlands, Alzheimer'a yakalandı! Bu belirtiler varsa dikkat! 'Her 10 aileden birinde görülüyor'

Ryan Gosling ve Rachel McAdams'ın başrollerini paylaştığı The Notebook (Not Defteri) filminde Allie Hamilton'ın yaşlılığını canlandıran Gena Rowlands, Alzheimer'a yakalandı. Bir başka deyişle film gerçek oldu. Gena Rowlands, bu kült filmde Alzheimer hastası bir kadını canlandırmıştı. Yayımlanan verilere göre Türkiye'de her 10 aileden birinin Alzheimer hastası akrabası bulunmaktadır. İşte hastalığın belirtileri...


’Erkekler Evde Kadınlar Lokalde’ etkinliği ile doyasıya eğlendiler

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde 'Erkekler Evde Kadınlar Lokalde' etkinliği ile bir araya gelen kadınlar eğlenceli zaman geçirdi.


Restorasyonu tamamlanan tarihi Harran Ulu Cami ziyaretçilerle buluşacak

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden Harran Ören Yeri'ndeki Ulu Cami, sona eren restorasyon ve kazı çalışmaları sonrası ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.


Beşiktaş Basketbol'da 4 ayrılık

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı; Angel Delgado, Berkan Durmaz, Marko Simonovic ve Matt Mitchell'la yollarını ayırdıklarını açıkladı.


Bombalı gölde plaj keyfi

Bombalı gölde plaj keyfi Ispartada Eğirdir Gölü kıyısında patlamamış halde bulunan 7 el bombasının bugün sabah özel ekip tarafından alınarak imha edilmek üzere götürülmesinin ardından aynı bölgenin yakınında 3 el bombası daha bulundu. POLİSE İHBARDA BULUNDULAR Babasultan mevkisindeki halk plajında öğleden sonra el bombalarını fark eden bir vatandaş...


Bafralı kadınların bisiklet merakı

Samsun’un Bafra ilçesinde kadınlara bisiklet sürme eğitimi veriliyor. Haftanın üç günü eğitim alan kadınlar, bisikleti şehir içinde ulaşım amacıyla kullanmak istiyor.


Flört uygulamasında tanıştığı iki kadınla kiraladığı evde buluşan oyuncu ölü bulundu

T24 Dış Haberler Şilili bir oyuncunun, Tinder uygulamasında tanıştığı iki kadınla buluşmak için kiraladığı Airbnb evinde ölü bulunduğu bildirildi. 42 yaşındaki Alex Araya, 1 Haziran'da Kolombiya'nın Medellín kentine geldi ve 5 gün sonra internet üzerinden tanıştığı iki kadınla dışarı çıktı. Apartman dairesini temizlemeye gelen temizlikçi, oyuncuyu ...


EPDK, elektrik tarifelerinde fiyat artışına gidildiğini duyurdu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle elektriğin farklı grupları için fiyat artışı yapıldığını bildirdi.


1 günlük bebek, ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

Çermik ilçesinde Altunbaş çiftinin dün dünyaya gelen ve rahatsızlanan kız bebekleri, Çermik Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kanında enfeksiyon (Neonatal sepsis) bulunan bebeğin Diyarbakır'a sevki istendi. Bebek için Acil Sağlık Hizmetleri'ne bağlı 'Sağlık Komuta' ile görüşme yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü'nden talep edilen ambulans helikopter, kısa sürede ilçeye ulaştı. Bebek, helikopterle alınarak Dicle Üniversitesi Hastanesi'nin helikopter...


Kan Çiçekleri 349. Bölüm Fragman

YOLLARI AYRILAN BARAN VE DİLAN YENİDEN KAVUŞABİLECEK Mİ? Dilan ve Baran’ın, kan davası yüzünden yaptıkları zorunlu evlilik, zaman içinde gerçek bir aşka dönüşmüştür. Kâğıt üzerindeki evliliklerini gerçek bir düğünle taçlandırdıkları o kara günde konağa yapılan acımasız saldırı, Baran ve Dilan’ı yeniden birbirinden ayırır. Dilan, üç aydır kayıptır. Öfkeden deliye dönen Baran, karısını bulmak için bütün aşireti ayağa kaldırır. Adamlarını dört bir yana salan Baran Ağa, sevdiği kadını alan her kimse bulmaya ve bedelini ödetmeye ant içer. Ancak bu kez, karşısında çok güçlü ve beklenmedik bir düşman vardır. Dilan ve Baran’ı, yeniden kavuşmak uğruna verecekleri bu büyük savaşta hiç yaşamadıkları kadar büyük bir sınav bekler. Dilan’ı kaçıran Sabiha Emiroğlu hangi sırlarla ikilinin hayatına girecek ve bu sırlar Dilan ve Baran’ı nasıl etkileyecek? Kötüler mi yoksa Dilan ve Baran’ın aşkı mı galip gelecek? Kanla yoğurulan evlilikleri gerçek bir aşka dönüşen Dilan ve Baran’ın heyecan dolusu öyküsü Kan Çiçekleri ile hafta içi her gün 16:30’da Kanal 7 ekranlarında… Oyuncular: Barış Baktaş - Baran Karabey Yağmur Yüksel - Dilan Karabey Nalan Örgüt - Azade Karabey Erol Yavan - Kudret Karabey Yılmaz Ulutaş - Hasan Karabey Göksel Kayahan - Cihan Karabey Gökhan Gürdeyiş - Fırat Karabey Nazan Bayazıt - Sabiha Emiroğlu Dilan Düzgüner - Havin Yıldırım Ekrem Aral Tuna - Cevdet Demir Dilek Güler - Cevriye Demir Ekrem Aral Tuna - Cevdet Demir Buse Bedir - Gül Soysal Oğuz Okul - Seyis Ahmet Alp İlkman - Cevahir Hacı Bayram Dalkılıç - Şair Mertcan Öztürk - Harun Künye: Yapım: Unik Film / Rains Pictures Yönetmen: Ömer Baykul, Halil İbrahim Ünal Görüntü Yönetmeni: Halil Uzun, Yasin Tüzün Senarist: Münevver Yıldız, Melike Yılman, Necati Küçükazay,Günce Miraç Dizman,Simge Akovalıer, Banu Ocak, Fatma Özcan, Ayşem Özge Yoldaş, Gülden Şahbaz, İnan Güngören, Nur Araboğa Sanat Yönetmeni: Zülfi Ataş Kostüm Tasarım: Gülkcan İnce Müzik: Minör Tür: Drama #kançiçekleri #baran #dilan #DilanBaran #kanal7 #barışbaktaş #yagmuryuksel #kançiçekleritanıtım #kançiçeklerisonfragman


Diyarbakır'da yerleşim yerlerine ulaşan yangın söndürüldü

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde çıkan yangın, yerleşim yerlerine kadar ulaşmıştı. Ancak yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.