Trending:


Hac ibadeti sırasında sağlık sorunu yaşayan 13 kişi Türkiye'ye getirilecek

Sağlık Bakanlığı, hac ibadetini yerine getirirken sağlık sorunları yaşayan 13 vatandaşın 10 kişilik sağlık ekibi eşliğinde Ankara’ya getirileceğini açıkladı.


İlk baskı Harry Potter 1.9 milyon dolar

Satış rekorları kıran Harry Potter serisinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın ilk baskısı için yapılan orijinal suluboya çizimi, 1,9 milyon dolarla (yaklaşık 63 milyon TL) şimdiye kadar açık artırmada satılan en değerli Harry Potter eseri oldu.


Unutulmaya yüz tutmuş lezzet ’durak yoğurdu’

Unutulmaya yüz tutmuş olan lezzetlerden 'durak yoğurdu' ve yoğurt taşı; Çadıryeri Muhtarı Fatma Ayboğan tarafından sofraları süslemeye devam ediyor.


Flört uygulamasında tanıştığı iki kadınla kiraladığı evde buluşan oyuncu ölü bulundu

T24 Dış Haberler Şilili bir oyuncunun, Tinder uygulamasında tanıştığı iki kadınla buluşmak için kiraladığı Airbnb evinde ölü bulunduğu bildirildi. 42 yaşındaki Alex Araya, 1 Haziran'da Kolombiya'nın Medellín kentine geldi ve 5 gün sonra internet üzerinden tanıştığı iki kadınla dışarı çıktı. Apartman dairesini temizlemeye gelen temizlikçi, oyuncuyu ...


Kavurucu sıcakta çalışan fırıncıların ilginç serinleme yöntemi

Hatay'da hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte fırıncılar, ayaklarına buzlu su koyarak serinlemeye çalışıyor. Fırıncılar, zorlu mesailerine rağmen günlük 800 TL kazanç elde ediyorlar.


Kütahya’da 6 yıldır ibadete kapalı olan Çinili Camii ile ilgili bilgilendirme toplantısı

Kütahya'da zemin kayması sebebiyle 6 yıldır ibadete kapalı olan kentin simgelerinden Çinili Camii ile ilgili bilgilendirme toplantı düzenlendi.


Hasta yakını güvenlik görevlisini darp etti

Çankırı'da hasta yakını tarafından darp edilen hastanenin güvenlik görevlisi yaralandı. Olayla ilgili saldırgan şahıs gözaltına alındı.


Okul puanı ile alan liseler! LGS puanı olmadan alan liseler hangileri, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar nereler? İşte sınavsız alan liseler

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları 28 Haziran'da öğrenilecek. Tercih sürecine araştırmalar hızlanırken öğrencilerin Ortaöğretim Başarı Puanı ile alan liseler hakkında bilgileri sorguluyor. Orta öğretim mezuniyet puanı 100 puan üzerinden hesaplanır, 5 ile çarpılarak elde edilir. Örnek vermek gerekirse mezuniyet notu 80 olan öğrencinin orta öğretim başarı puanı (OBP) 400, mezuniyet notu 50 olan öğrencinin ise OBP'si 250 olur. Peki, LGS puanı...


2020den bu yana ilk kez! Biden ve Trump karşı karşıya

2020den bu yana ilk kez! Biden ve Trump karşı karşıya ABD 5 Kasım 2024te gerçekleşecek başkanlık yarışına hazırlanıyor. En son 2020 Başkanlık Seçimi için 22 Ekim 2020de karşı karşıya gelen Joe Biden ve Donald Trump, 2024 Başkanlık Seçimi için ilk kez kozlarını paylaştı. İki adayın da sorulara yanıt verme de eşit hakkı olsa da düello sonunda Bidenın...


Muğlalı şampiyon minik taekwondocular Sivas yolcusu

Muğla'da düzenlenen Taekwondo Minikler İl Şampiyonası tamamlanırken, birinci olan sporcular Sivas'ta yapılacak olan Taekwondo Minikler Türkiye Şampiyonası'nda Muğla'yı temsil edecekler.


Mücevherde sepet ortalaması 30 bin TL

Türkiye’de 2 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan ve yaklaşık 750 bin kişiye istihdam sağlayan mücevher sektörünün sepet ortalaması iki yılda yüzde 18 geriledi. Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, “Yeni müşteriler kazanmaya devam ediyoruz ama bütçeler küçüldü. İki sene önce sepet ortalaması 1100 dolar iken şimdi 900 dolara, yaklaşık 30 bin TL’ye geriledi” dedi.


Söylemler, eylemler..

Dünyanın birçok yerinde sol partiler emek dostudur. Ancak ülkemizde durum farklıdır. Türkiye'de sol partiler, geniş emek kesimlerine daha yakın olduğunu savunmalarına rağmen gerçekte durum farklıdır. Zira CHP dahil kendilerini 'sol' olarak tanımlayan partilerin en zengin semtlerden çok yüksek oranda oy aldıkları biliniyor. Geniş emek kesimlerinin y...


Müftülüğün su israfı ve neden olduğu çevre kirliliğine vatandaşlardan tepki

Aydın'ın Efeler ilçesinde geçtiğimiz günlerde Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Aydın İl Müftülüğüne devredilen Nasuh Paşa Külliyesi'nden sokaklara akan su çevre sakinlerinin tepkisini topladı. Külliyeden sokaklara akıtılan su ile birlikte yayılan çöplere tepki gösteren vatandaşlar, "Müftülük görevlilerinin kendilerine devredilen mekanı temizlerken hem çevreyi kirletmesi hem de bunca su israfı hoş değil. Defalarca uyardık ama hiç dinleyen...


Dağ keçileriyle inek sürüsü bir arada

Munzur Dağlarının yaylasında taşların üzerinde tuz yalayan dağ keçileriyle ile otlayan inek sürüsü bir arada objektiflere yansıdı.


Bodrum'un diğer yüzü

İki haftadır Bodrum'un pahalı olduğunu yazıyorum. Evet, geldim gördüm; çok pahalı yerler var ama isteyene daha ucuz yerler de mevcut. Örneğin Türkbükü Cennet Koyu sosyetenin ilk tercih ettiği bölge. Bir tarafta Mandarin, diğer tarafta Lucca Beach. Girişler 130 euro veya 7 bin TL. Buralar yüksek mi geldi? Hemen ortalarında iki avukat hanımın işletti...


Vazgeçilmeyen bir tutku, saatlerce yanlarında bekliyorlar

Erzincanlı kuş yetiştiricileri vazgeçemedikleri güvercinler için her gün kümeslerinin başına gelerek kuşlarıyla yakından ilgileniyorlar.


14 bin liraya kiralık ‘mezar’!

Çiğdem Yılmaz -Küçükçekmece’de 2 Haziran’da bir binanın çökmesinin ardından dün gece de Bahçelievler’de yedi katlı bina çöktü. Zafer Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 40 kişinin yaşadığı binanın sakinleri, kolonlardan ses gelmesi üzerine binayı boşalttıkları için ölen ya da yaralanan olmadı. Binanın ilk üç katı çökerken diğer katlarzeminin üstünde ayakta kaldı.1980 yılındadört katlı olarak ruhsat alan binaya 1994’tekaçaküç kat ilave edildiği...


Prenses Diana'nın elbiseleri ve notları, açık artırmada 4 milyon sterlinden fazlasına satıldı

Müzayede, Diana'nın kişisel eşyalarının en kapsamlı koleksiyonu olarak nitelendirildi


Enflasyon pırlantayı küçülttü

Tüketicinin alım gücünün enflasyon nedeniyle düşmesi üzerine pırlantada ürünler küçüldü. Şirketler, alım gücüne göre ürün üretti.


Zeynep Mayruk kimdir? Tolga Sarıtaş'ın eşi Zeynep Mayruk kaç yaşında ve ne iş yapıyor?

Ünlü modacı Zeynep Mayruk kimdir, kaç yaşında ve evlendi mi soruları gündeme geliyor. Zeynep Mayruk 5 yıldır aşk yaşadığı Tolga Sarıtaş ile evlendi. Peki, Zeynep Mayruk kimdir?


İstanbul’da ilk 3 katı çöken binadan kurtulanlar anlattı: Korkunç çatırtı sesleri duyduk, camlar kırıldı…

"Deniz kumundan yapılmış, yanmış bir beton. Demir işçiliği de çok kötü. İstanbul’daki bu yapıların acil şekilde boşaltılıp ya güçlendirilmesi ya da yeniden yapılması gerekiyor”


MasterChef Mehmet Şef'ten kopan parmağına dair itiraf! 'Askerlik şubesinde ellerimi sakladım!'

MasterChef Türkiye jüri üyesi Mehmet Şef (Mehmet Yalçınkaya) kopan parmaklarıyla ilgili ilk kez konuştu. İzleyicilerinin yayınlandığı ilk günden itibaren büyük bir ilgi gösterdiği programda Mehmet Şef'in eli gündem oldu. Sert tavırları, eğlenceli anları, babacan tavırlarıyla ilgi gören Mehmet Şef'in başına gelenler herkesi duygulandırdı. Yarışma süresince sol elini hiç göstermeyen Mehmet Şef ile ilgili gizemli sır ortaya çıktı. Sol elini gizleme...


Haliç Metro Köprüsü'nden denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı kurtardı

Haliç Metro Köprüsü üzerinden bilinmeyen bir nedenle denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı can simidiyle kurtardı. Olay, saat 00.00 sıralarında Haliç Metro Köprüsü üzerinde meydana geldi. Gencin çırpındığını gören tur teknesinin kaptanı tekneyle yardıma koştu. Can simidini denizde çırpınan gence atan kaptan, deniz polisinin de yardımıyla genci tekneye aldı. Tekneyle karaya çıkarılan genç, sahilde bekleyen ambulansa alınarak tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan gencin durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Fertler en çok tanıdığı insanlarla olan kişisel ilişkilerinden memnun

TÜİK yaptığı araştırmada, fertler en çok tanıdığı insanlarla olan kişisel ilişkilerinden memnun olduğunu, yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında olmayan fertlerin yüzde 50,1'i sinemaya ilgisiz olduğunu ve Arkadaş veya akrabalarla gerek yüz yüze gerekse uzaktan hiç görüşmeyenlerin ekseriyeti yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında olanların oluşturduğunu açıkladı.


Eski güzellik kraliçesi mutluluktan uçuyor: Evlenmeye gidiyoruz!

Gösteri dünyasında belki de bu yazın en uzun süredir hazırlıkları devam eden, en iddialı düğünlerinden birine tanıklık etmek için geri sayım başladı. Uzun süredir birlikte olan ve bir süre önce de nişan yüzüklerini takan hatta bekarlığa veda partilerini bile geride bırakan genç çift evleniyor.


Togo'da Türk firmalarına 7.7 milyar dolarlık fırsat

Afrika'da bulunan Togo ülkesinde 7.7 milyar dolarlık yatırım fırsatı Türkleri bekliyor. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Togo İş Konseyi Başkanı Abide Gülel, devlet ihalelerine girdiklerini söyledi.


Bayram tatili boyunca Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 12 bin 353 acil servis hastasına hizmet verildi

Erzincan’da 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 12 bin 353 acil servis hastasına hizmet verildi.


Bu işe bu para reva mı! 12 saat mesai yapan fırıncıların yevmiyesi şaşkına çeviriyor

Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı Hatay'da fırıncılar, ocak başında zorlu mesai yapıyor. Günde 12 saat çalışan fırıncı ustaları, 800 lira yevmiye aldıklarını söylüyor.


Dünyaca ünlü sahilden günlük 60 ton atık toplanıyor

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde "Plastiksiz Kıyılar, Plastiksiz Sular" projesi çerçevesinde sahil ve deniz dibi temizliği yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, hafta sonu Konyaaltı sahilinden günlük 60 ton atık toplandığını ve bunların büyük kısmının tek kullanımlık plastikler olduğunu belirtti.


Z kuşağı dili ve edebiyatı: Z jenerasyonunun en sık kullandığı kelimeler

Z kuşağı ile ilgili ne düşünürsek düşünelim herkesin, kendilerinin bile ortaklaştığı bir şey var: Bu kuşak kendilerine ait bir dil konuşuyor.


Kova: Günlük Burç Yorumları - 28 Haziran

Kova: 28 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Tunceli’de ağaçlık alanda yangın

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü.


Ardahan’da açan çiçekler doğayı süsledi

Ardahan’nın Damal ilçesi her mevsim güzellikleriyle ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor. Yüksek rakımı ve sert iklimi nedeniyle bahar ayının geç uğradığı bölgede açan çiçekler doğaya renk katıyor.


Gıda endüstrisi temmuzda buluşuyor

F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı, 10-13 Temmuz 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek.


Adana'da iş yerine taşlı ve sopalı saldırı kamerada

Adana'da bir iş yerine 20-25 kişilik grup taş ve sopalarla saldırarak zarar verdi. Seda Düzenli Y. isimli kadının iş yerine yapılan saldırı güvenlik kameralarına yansıdı. Olayın ardından Seda Düzenli Y., polise başvurarak saldırganlardan şikayetçi oldu.


Crystal Palace, Kostic'in peşinde

Juventus'un satmayı planladığı Filip Kostic ile Premier Lig ekibi Crystal Palace ilgileniyor.


Kısa vadeli faizlerde yükseliş! 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu, İşte en yüksek mevduat faizi...

Mevduat faizi ile ilgili son dakika gelişmesi açıklandı. Merkez Bankası, bankalarca açılan mevduatlara uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını açıkladı. 100 bin liranın 1 aylık getirisi hesaplandı. İşte faiz oranlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...


Balkondaki kuş kafesini temizlerken aracın üzerine düşerek yaralandı

Sakarya’nın Karapürçek ilçesinde balkonundaki kuş kafesini temizlemek isterken dengesini kaybeden şahıs, aracın üzerine düşerek yaralandı.


ÇATALCA İCRA DAİRESİ

ÇATALCA İCRA DAİRESİ Ouml;rnek No:55* T.C.Ccedil;ATALCAİCRA DAİRESİ 2020/225 TLMT. TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI Bir borccedil;tan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa ccedil;ıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı gouml;rsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı accedil;ıklamalaraesatis.uyap.gov.tra...


Asya borsaları bölgeden gelen verilerle yükselişte

Asya borsaları bölgeden gelen verilerle yükselişte Japon yeni, dolar karşısında 38 yılın en düşük seviyesini gördü ve dolar karşısında 161,27ye kadar geriledi. Nikkeiye göre Japonya, Masato Kandanın yerine en iyi döviz diplomatı olarak Atsushi Mimurayı getirdi. Japonyanın başkenti Tokyoda manşet enflasyonu, Mayıs ayındaki yüzde 2,2den Haziran ayınd...


e okul adrese dayalı lise sorgulama! LGS adrese dayalı yerleştirme 2024 nasıl yapılır, adrese dayalı liseleri nasıl öğrenebilirim? İşte adrese dayalı okul sorgulama

Lise sınav sonuçlarının açıklanması ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tercih tarihlerinin duyurulmasıyla adrese dayalı lise araştırması başladı. Peki, LGS adrese dayalı yerleştirme 2024 nasıl yapılır, adrese dayalı liseleri nasıl öğrenebilirim? İşte e okul adrese dayalı lise sorgulama…


GEDİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

GEDİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN _______ __ ___İ L A N_______ ___ GEDİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İlccedil;emiz Umurbey Mahallesi Sanayi Sitesinde bulunan tapunun Dayınlar Mahallesi 473 ada 131 parsel nolu 64,84 msup2;, 132 parsel nolu 64,91 msup2;, 133 parsel nolu 64,96 msup2;, 134 parsel nolu 65,03 msup2;, 135 parsel 64,97 msup2;, 136 parsel 64,92 msu...


10 kutu enerji içeceğine bedel meyveler! Sporcular kilolarca alıyor

Enerji verici meyveleri sporcular sıklıkla tüketiyor. Bu meyveleri tüketen yorulmak nedir bilmiyor. Peki gücünüze güç katan meyveler neler?


GENÇLİĞE SELAM BABINDA ACI ÇEKMEK RUHUN FİYAKASIDIR deyin isterseniz; İsterseniz; OLACAK OLAN DA OLMUŞTUR a teslim olun /2

3 Sözlüklere göre, Arapça kökenli 'kitap' kelimesinin bir anlamı da; tutturmak/bağlamak/dikmek şeklindedir. Arasına yaprakların yerleştirildiği iki levhayı birbirine bağladığımızda alın size kitap... Bizim inancımıza göre hayat da bir kitaptır. Ve 'kitap' kitap olmaklığı nedeniyle sonlu bir şeydir. Doğum bir levha, ölüm başka bir levha ve bu iki le...


ABD, Biden-Trump tartışmasını bekliyor

ABD'de 5 Kasım'daki seçimde başkan olabilmek için yarışacak Demokrat Partili Başkan Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, bugün yapılacak ilk açık oturumda kozlarını paylaşacak.


"Midas’ın Kulakları" Ardahan’da sahnelendi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından açık havada sahnelenen "Midas'ın Kulakları" adlı tiyatro oyunu Ardahan'da sahnelendi.


Yalan 5.Bölüm Fragman VCRH STCRH


Balya makinesinden çıkan yangında 20 dönümlük tarla zarar gördü

Çankırı'da balya makinesinde çıkan yangının sıçradığı 20 dönümlük tarla ve içindeki mahsuller zarar gördü.


500 satın almacı güzellik için geldi

BeautyEurasia, Avrupa başta olmak üzere 60 ülkeden 500 profesyonel satın almacıyı İstanbul'da katılımcılarla buluşturdu.


Mersin, sezonluk misafirlerini ağırlıyor

Türkiye'de önemli üreme alanlarından biri olan Mersin'de, deniz kaplumbağaları sahillerde yumurtalama faaliyetlerine devam ediyor. Kazanlı'dan başlayarak Alata, Davultepe, Göksu ve Anamur'da haziran ayı ile başlayan yumurtlama faaliyetleri son günlerde artış göstermeye başladı.