Trending:


Yaşlı Kadın Dolandırıcılığa Kurban Gitti

Şahsı jandarma olarak tanıtan dolandırıcılar, yaşlı kadından değerli eşyalarını aldı. JASAT, şüphelileri yakaladı.


Batman'da Üzüm Hasadı ve Pekmez Yapımı Başladı

Batman'ın Sason ilçesinde bağ bozumu ile birlikte üzüm hasadı başladı. Yetiştirilen siyah çekirdekli üzümler, pekmez yapımında kullanılmak üzere toplanıyor. Üzümler, kapalı alanlarda dinlendirilip suyu sıkılarak şıra elde ediliyor, ardından kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. Pekmez, kış aylarında sağlığa faydaları ile biliniyor.


Yüzündeki değişim olay olmuştu! Adriana Lima geri döndü

Victoria's Secret'in dünyaca ünlü modellerinden olan ve 2017 yılında düzenlenen yılbaşı gecesi defilesinde podyumda son kez yürüdükten sonra emekliye ayrılan Adriana Lima, geçtiğimiz sene yüzündeki değişimle gündeme gelmişti. Lima'nın estetik operasyonlar geçirdiğini iddia edilmiş, hatta Fransız askısı yöntemiyle yüzünü gerdirdiği söylenmişti. "YORGUN BİR ANNENİN YÜZÜ" Bu iddiaların ardından doğal haliyle objektif karşısına geçen Lima, estetik...


'Çok güzeldi... İnanılmaz bir vücudu vardı... Dört kez evlendi, daha ne kadar sevgiye ihtiyacı var bilmiyorum': Ünlü yıldızın eski kocası anlattı

İlerleyen yaşına rağmen çekici fiziksel özelliklerini hala koruyan adam yıllar öncesinde kalmış eski evliliğinden bir sahneyi hatırlıyor. O anlar unutulacak gibi değil, çünkü yaşananlar bu birliktelik için "sonun başlangıcı" oldu.


Dondurucuya böyle atın, aylarca bozulmuyor! İlk günkü gibi taze kalan nohutlar

Nohut hem lezzeti hem de besleyiciliği ile sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ancak, nohut pişirme süreci bazen zaman alıcı olabilir ve her seferinde taze pişirmek zor olabilir. Bu nedenle, nohutları buzlukta saklayarak zamandan tasarruf edebilir ve pratik bir yemek hazırlama imkânı yakalayabilirsiniz. Peki, nohut buzlukta nasıl saklanır ve saklama işlemi sırasında nelere dikkat etmek gerekir?


Onu hiç bırakmayan eski eşi konuştu: Ünlü oyuncudan umut dolu haber verdi

Onlar gösteri dünyasının örnek gösterilen çiftlerinden biri... 1987 ile 2000 yılları arasında, birlikte göründükleri her yerde aşk ve neşe saçan bir evlilik yaşadılar... Bu süreçte üç tane çocukları dünyaya geldi. Onları birlikte büyüttüler ama gün geldi yollarını ayırma kararı verdiler.


Okullar açıldı, sağlıklı beslenme telaşına uzmanlardan bitkisel tavsiyeler

Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla özellikle anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin doğal beslenmesinin önemine değinen uzmanlar, hazır yiyeceklerin başta bağışıklık sistemi olmak üzere bir çok zarara davetiye çıkarttığına dikkat çekiyor.


Gastroantep Festivali Kortej ile Coşkuyla Başladı

Gaziantep'te düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali, renkli bir kortejle başladı. Festival, eşsiz mutfağı ve zengin kültürel mirasıyla Gaziantep'i dünya sahnesine taşıyor.


Meteoroloji hava durumu raporunu güncelledi! İstanbul dahil... Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara (Çanakkale haric), Kıyı Ege ve Batı Karadeniz'in (Sinop haric) ile Kars ve Hakkari çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz kıyıları ve İstanbul çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın,...


Umut Ünlü: İnsanlar artık sadece başarıma bakıyor

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda iki altın madalya kazanan milli sporcu Umut Ünlü, aldığı altın madalyaların ardından insanların yakaladığı altın madalya ve ismine odaklandığını, bedenine bakmadıklarını belirtti.


Saatlerce eyeliner çekmeye uğraşmayın! Jilet gibi duruyor, tek hamlede iş bitiriyor

Genellikle herkesin kendisi için belirlediği bir makyaj rutini bulunur. Bazı ürünleri doğru tekniklerle kullanmak yaptığınız makyajın daha güzel görünmesini sağlar. Özellikle eyeliner kullanımı bu konuda ön plana çıkıyor. Birçok kişi sıvı eyeliner kullanırken kendi tekniklerini kullanıyor. Profesyonel makyaj sanatçıları ise ürünleri uygulardan bu hatalı davranışlardan kaçınmanızı belirtiyor. İşte detaylar.


Afgan Renkleri Ankara'da Sergilendi

Afgan ressam Ramesha Muradi, Ankara'da açtığı sergiyle Afgan kültürünü tanıttı.


İki sarayı birbirine bağlayan tarihi geçit, yazı tahtasına döndü: yabancı turistler de yazıyor. önlem alınması gerekiyor

Çırağan Sarayı ile Yıldız Sarayı'nı birbirine bağlayan 19'uncu yüzyıl yapımı üst geçit bakımsızlığı ve üzerine yazılan yazılar nedeniyle tepki çekti. Üzerine Türkçe ve yabancı dillerde yazılar yazılmış kapı ve işlemeli sütunların restore edilmesi gerektiğini belirten Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, 'Yazı yazanları kayıt altına almak için buraya kamera koyulabilir. Bir tek vatandaşlarımız yazmıyor, yabancı turistler de yazıyor. Bunun önüne...


Türk hayranları 'milli yenge' diyordu! Ünlü şarkıcı nişanlandı

Gerçek adı Ashley Nicolette Frangipane olan ABD'li şarkıcı Halsey ile Türk senarist Alev Aydın'ın beş yıllık aşkı geçtiğimiz sene sürpriz şekilde bitmişti. Temmuz 2021'de Ender Ridley adını verdikleri bir erkek çocukları dünyaya gelen ünlü çiftten Halsey'nin, ayrılıktan aylar sonra yeni bir aşka yelken açtığı ortaya çıkmıştı. ÖNCE EL ELE, SONRA DUDAK DUDAĞA 29 yaşındaki müzisyen Eylül 2023'te 'Zombieland 2', 'Ölümcül Deney: Racooon Şehri' ve...


Aşiret Düğününde Görkemli Takılar

Van'daki düğünde geline 2 kilo altın, damada ise 15 milyon TL takı takıldı.


Gastroantep festivali kapsamında ilk panel düzenlendi

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali gastronomi etkinlikleri kapsamında, “Gaziantep'te Gastronomi Sektörüne Yapılacak Yatırımlar, Girişimcilik Fırsatları ve Yeni Ekonomik Modeller” başlıklı panel düzenlendi.


Zonguldak'ta Palamut Fiyatı 75 TL Oldu

Zonguldak'ta palamut fiyatları 50 TL'den 75 TL'ye yükseldi, balık bolluğu devam ediyor.


Yumurtalarını yutan yılanı çaresizce izleyen kazları fark etti, yılanı eliyle çekip aldı

Yumurtalarını yutan yılanı çaresizce izleyen kazlar, gözlerini yılanın üzerinde sabitlemişti. Panik ve üzüntü içinde beklerken bir adam yavrularını böyle kurtardı. https://haberglobal.com.tr/gundem/yumurtalarini-yutan-yilani-caresizce-izleyen-kazlari-fark-etti-yilani-eliyle-cekip-aldi-377927


Yüzdeki inatçı melazma lekelerine son veren maske! 6 ayda cilt tonunu eşitliyor

Esilay Kaya / Milliyet.com.tr - Günümüzde cilt bakımına verilen öncelikler ve sağlıklı yaşam için edinilen rutinler artmış olsa da cilt, çeşitli faktörlerden etkilenebilir. Cilde rengini veren melanin pigmenti, güneş ışınlarına maruz kalan ciltte artış göstermeye başlayarak kahverengi, koyu lekelere neden olur. Yaygın yaşlanma belirtileri arasında yer alan bu sorun, düzensizleşmeye başlayan melanin üretimine işaret eder. Özellikle yaz aylarında...


Prof. Dr. Kazancı: Doğa İnsan Yapımını Kabullenmiyor

Doğa bilimi uzmanı Kazancı, peribacalarının korunmasının yenilenebilir yöntemlerle yapılması gerektiğini vurguladı.


Eş ya da partnerlerinin kendilerini aldatmasını engellemeyi öğretiyorlar: Çin'de kadınlara özel seks kampı

Etkinliğin afişinde “Cinsel çekicilik bir kadının hayatının kontrolünü ele almasıdır” sloganı yer alıyor


Yaşlanmayı durdurmak mümkün! Kırışıklıkları azaltıp, çizgileri dolduruyor

Cildiniz özellikle kurumuşsa veya sağlıklı bir ışıltıya sahip olmak istiyorsanız, yüz yağları cevabınız olabilir. Bu güçlü iksirler, cildinizi ciddi şekilde dönüştürebilecek besleyici içeriklerle doludur ve basit bir şekilde nemlendirmenin çok ötesine uzanan faydalar sunar. İşte cildinizin bariyerini güçlendiren, antioksidan desteği sağlayan cilt yağlarının sayısız faydası.


Hastavuk Gastronomi Festivali’nde yerini aldı

Hastavuk, Bursa'nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak hedefiyle ‘Damağımdaki Bursa' temasıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlenen ‘Gastronomi Festivali'nde yerini aldı.


300 yıllık geleneği sürdürüyorlar

Adıyaman'ın Gerger ilçesinde yıllardır sürdürülen bir gelenek olan tulum peyniri ve çökeleklerin daha lezzetli olması için dağdaki mağaralarda saklama işi bu yıl da yapıldı.


Ruhu yeşertmenin zamanı... Sonbaharda hangi yenilikler yapılmalı?

Sonbahar yenilik mevsimi. Yaprak döken ağaçlar, yenilenen bir mevsim ve düzen... Peki en yenilikçi sonbahar aktiviteleri neler?


Miss Turkey birincisi İdil Bilgen sessizliğini bozdu! 'İnsanların kendi boşluğuna veriyorum'

Miss Turkey 2024 finali, 11 Eylül akşamı gerçekleşti. Tıp fakültesi mezunu İdil Bilgen, tacın yeni sahibi oldu. Bilgen'in kraliçe seçilmesi birçok eleştiriyi beraberinde getirdi. Miss Turkey birincisi, hakkında yapılan olumsuz yorumlara cevap verdi.


Arkadaşına özenirdi, sonunda kendi de aradığını buldu: Hep böyle bir ilişki istemişti

Hollywood'un en başarılı, ünlü, zengin ve tabii ki yakışıklı ünlülerinden Brad Pitt.. Geçip giden yıllara meydan okuyan, farklı kuşakları etkileyen dış görünüşü bir yana, oyunculuk, yapımcılık, iş hayatına atılmak derken hayatta istediği her şeye kısa sürede sahip oldu.


Perre Antik Kent Kazılarına Ara Verildi

Perre Antik Kent'te 2024 yılı kazılarına ara verildi, yeni bulgular ziyaretçilere sunuldu.


Burcu Özberk'ten tatil pozları! "Dünyanın en güzel kadını"

Rol aldığı yapımlardaki başarılı oyunculuğuyla izleyicileri ekran başına kilitleyen Burcu Özberk'ten tatil paylaşımları geldi. Mikanos karelerini peş peşe paylaşan Özberk'in kusursuz fiziğine ve güzelliğine övgü yağdı.


Otlu peynir ve tuzlu balık tüketimi hipertansiyon riskini artırıyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, bölge halkının beslenme alışkanlığını değiştirmesi gerektiği yönünde uyarılarda bulunarak, özellikle otlu peynir ve tuzlu balık tüketiminin hipertansiyon riskini artırdığına dikkat çekti.


Herkes çakal olmuş! Güpegündüz pazar yerinde yapılan sahtekarlık böyle görüntülendi

Aydın'da bir şahıs pazar yerinde satacağı "köy zeytinyağı" olarak nitelendirdiği ürünün içerisine ayçiçek yağı katarken görüntülendi.


Çankırı Tuzu'nun Oluşumu: 50 Milyon Yıldır Dünyanın Nadir Saf Tuzlarından

Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, Çankırı tuzunun 50 milyon yıl önce deniz suyunun kurumasıyla oluştuğunu ve dünyanın en nadir saf tuzlarından biri olduğunu açıkladı.


Çocukların beslenme çantalarını nasıl hazırlamalısınız?

Okul döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin çocukların fiziksel ve bilişsel gelişimi için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Humm Organic Beslenme Uzmanı Andaç Yeşilyurt, çocukların beslenme çantalarının gelişimlerini destekleyecek, gün boyunca enerjik, sağlıklı ve odaklanmış kalmalarına yardımcı olacak şekilde hazırlanması için gerekli püf noktaları anlattı.


Marmaris’te 8 ayda 500 kişi evlendi

Marmaris Belediyesi Evlendirme Dairesi, 2024 yılının ilk 8 ayında 500 çiftin nikahını kıydı. Her sene olduğu gibi bu sene de yabancı uyruklu evlilikler dikkat çekti.


Oyuncak bırakıyorlar... Narine geliyorlar!

Oyuncak bırakıyorlar... Narine geliyorlar! Diyarbakırın Bağlar ilçesinde, 21 Ağustosta kaybolan ve arama çalışmalarının 19uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güranın defnedildiği Tavşantepe Mahallesindeki mezarına ziyaretler sürüyor. ÇEVRE İLLERDEN GELİYORLAR DHAda yer alan habere göre başta kent merkezi olmak üzere Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin...


Buz gibi nehirden ilk yardım derslerine! 'Boğulmuş Mona Lisa' milyonlarca hayat kurtardı

Nehirde cansız bedeni bulunmuştu. Adını ve kim olduğunu kimse bilmiyor, yalnızca yaşı tahmin edilebiliyordu. Hayat onu nasıl buraya getirmişti ve cesedi neden soğuk, bulanık sulardan çıkarılmıştı? 'L'Inconnue de la Seine' (Seine Nehri'nin Meçhul Kadını) olarak anılmaya başlayan genç kızın garip ölümü, hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir şekilde milyonlarca hayatın kurtarılmasına yardımcı olacaktı. Öldüğünde yaklaşık 16 yaşında olduğu tahmin...


Palamut Bolluğu marketleri Şenlendiriyor

Karadeniz'de palamut bolluğu yaşanıyor, balık fiyatları kırmızı etteki fiyatlardan çok daha uygun.


Gaziantep Yemekleri İstanbullularla Buluştu

Bu yıl 10.su düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günleri, İstanbul'da renkli etkinliklerle kapılarını açtı. Ziyaretçilere altın gizli baklavalar dağıtılırken, çeşitli yarışmalar ve konserlerle Gaziantep kültürü tanıtıldı.


İdil Bilgen güzellik yarışmasına neden katıldığını anlattı: Kanser araştırmalarımı duyurmak istiyorum

Miss Turkey 2024'te birinci olduktan sonra eleştirilerin hedefi olan tıp fakültesi mezunu İdil Bilgen, yarışmaya kanser üzerine yaptığı araştırmalarını dünya çapında duyurmak için katıldığını söyledi.


Prof. Dr. Köksal: Grip aşınızı zamanında yaptırmayı unutmayın

Grip aşısının en uygun zamanının genellikle virüsün yayılmaya başladığı Eylül ortalarından itibaren Ekim ve Kasım ayları olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Aşı bu dönemde yapılırsa, vücudun grip sezonu boyunca etkili bir koruma geliştirmesi sağlanır. Aşının sağladığı bağışıklık birkaç hafta içinde tam olarak oluşur ve grip sezonu boyunca korunmayı sağlar” dedi.


İstanbul'da mide bulandıran görüntü! Sucuk, et ürünleri, peynir, helva, zeytin...

İstanbul Avcılar'da bir gıda toptancısındaki denetimler sırasında son kullanma tarihi geçmiş, üretim yeri ve etiketi olmayan sucuk, et ürünleri, peynir, helva, zeytin ve zeytinyağları bulundu. İş yeri denetimin ardından mühürlendi.


Gıda Güvenliğinde Gençler ve Kadınlar Önemli

Bakan Yumaklı, gıda arz güvenliği için gençler ve kadınların tarımsal üretimde kalması gerektiğini vurguladı.


Sevgilisini öldürdü! İşte villadaki dehşetin ayrıntıları!

Sevgilisini öldürdü! İşte villadaki dehşetin ayrıntıları! İstanbulda olay dün akşam, saat 21.10 sıralarında Büyükçekmece Pınartepe Mahallesinde meydana geldi. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlunun haberine göre, Musa G. (54), Özbek asıllı sevgilisi Zebiniso Dayıyarovanın (49) bakıcı olarak çalıştığı villaya gitti. VİLLADA DEHŞET SAÇTI Sevgilisi i...


Kansızlık, hazımsızlık, demir eksikliği... Yemeklerden sonra neden çay tüketmemelisiniz?

Çay çok sevilen bir içecek. Çayın en fazla yemeklerden sonra içildiği tespit edildi. Demir eksikliğine yol açan çay ne zaman içilmelidir?


Küresel kahve maliyetlerinin artmasıyla İtalyan espresso fiyatları %66 oranında artabilir

İtalya’nın değerli kahve kültürü, küresel kahve çekirdeği fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasıyla önemli bir zorlukla karşı karşıya kalıyor. Bu durum, İtalyanların sevdikleri espresso shot’ları için 2 avroya kadar para ödemesine neden olabilir. Mevcut oranlardan yüzde 66’ya kadar daha yüksek olabilecek bu fiyat artışı, uygun fiyatlı kahvenin uzun...


Palamut bolluğu herkesin yüzünü güldürüyor: Kiloluk palamutlar 70 TL

Bu sene Karadeniz’de yaşanan palamut bolluğu hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor.


Enflasyon tahminiyle hesap değişti: Emekli maaşlarına zam ne kadar olacak?

TÜFE yıl sonu artış beklentisi yüzde 43,14'e geriledi. Böylece ocak ayında yapılacak memur ve emekli zammında da hesap değişti.


İrem Helvacıoğlu aşka geldi! 'Seni çok seviyorum'

'Sen Anlat Karadeniz'de geniş bir hayran kitlesi yakalayan ünlü oyuncu İrem Helvacıoğlu, geçtiğimiz aylarda iş insanı Ural Kaspar ile aşk yaşamaya başlamıştı. Sevgilisi ile görüntülenen Helvacıoğlu ilişkisi hakkında, "Karşılıklı oldu duygularımız. Anadolu yakasında Ural’ın restoranı var, orada tanıştık. Şimdi iyiyiz, muyluyuz" demişti. AYRILIK KISA SÜRDÜ Geçtiğimiz Eylül ayından beri aşk yaşayan çift, Ocak ayında ayrılmıştı. Ancak birbirlerini...


Büyükçekmece'de Sevgili Cinayeti

Kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi olan kadını lüks villada bıçaklayarak öldürdü.


Bodrum'da Erasmus Öğrencileri Kıyı Temizliği Yaptı

Bodrum Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Erasmus öğrencileriyle birlikte Bitez sahilinde kıyı temizliği etkinliği düzenledi. Etkinlikte denizden 120 kilogram atık çıkarılırken, kıyıdan da 55 kilogram atık toplandı.