Otomobil

Trending:


Farklı ağaç türlerinden ürettiği tespihleri yurt dışına da satıyor

Tekirdağ'da yaşayan Ozan Ökünç, eğitim almamasına rağmen merakı sayesinde ilerlediği tespih yapımında pelesenk, demirhindi, abanoz gibi türleri işliyor.


Okullarda uyum programı yarın başlıyor

2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için 2-6 Eylül'de uyum eğitimleri düzenlenecek. Yeni eğitim ve öğretim yılı tüm sınıf ve kademeler için 9 Eylül'de başlayacak. Uyum sürecinde ayrılmakta güçlük çeken öğrenciler için uzmanlar, anne ve babaların okul bahçesinde beklemesini öneriyor. Öğretmenlerin mesleki çalışmaları ise yeni eğitim öğretim yılında 2 Eylül'de başlayacak.


Okullarda ilk zil uyum için çalacak

Bu yıl okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için ilk zil, "uyum" eğitimi için 2 Eylül’de çalacak.


Kök boyalarla boyanıp boncuklarla süslenen koyunlar, çobanların arkasından suya atladı

Burdur'un Tefenni ilçesine bağlı Hasanpaşa köyünde her yıl düzenlenen geleneksel "Yünüm Böğet" şenlikleri bu sene de renkli görüntülere sahne oldu. 757 yıldır süren etkinlik, köyün ve bölgenin kültürel mirasını ve geleneklerini yaşatma amacı taşıyor.


Yer Adana: Motosiklete sığmayan 2 çocuğu çuvalla taşıdılar!

O anlar bir telefon kamerasıyla görüntülendi


Safran, Düzce’de fındığı ve mısıra alternatif ürün oldu! Çiftçiler memnun

Düzce’de 3 arkadaş bir araya gelerek, fındık ve mısıra alternatif olarak yaklaşım bir dönüm araziye Safran soğanı diktiler. Kasım ayına kadar 350-400 gram safran almayı planlıyorlar.


Sis ve ormanın muhteşem buluşması mest etti

Kastamonu'da orman ve sisin buluşması ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıkarttı. Mest eden sis manzarası dron ile görüntülendi.


Doktoru ‘Ameliyat olursan ölebilirsin bile' dedi… Estetik bağımlısı ünlü yıldız son halini paylaştı

Gösteri dünyasının ünlü isimleri özellikle de kadın yıldızlar sektörün dayatmasına boyun eğip gençlik ve güzelliklerini koruyabilmek için sık sık bıçak altına yatmak zorunda kalıyor. Kimi ünlüler bunu hiç saklamazken kimleri de görüntülerindeki değişime rağmen geçirdikleri estetik operasyonları inkar ediyor.


Meteoroloji son dakika duyurdu! Çok kuvvetli geliyor, İstanbul'u fena vuracak! Valilik açıklama yaptı

Havalar resmen tersine döndü. Eylül ayının gelmesiyle birlikte yağışlı hava yurda giriş yaptı. Meteoroloji ve valilik tarafından art arda uyarılar yapılıyor. Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşların dikkatli olması isteniyor. Megakent için saat verildi. İşte İstanbul diğer iller için yapılan son dakika kodlu uyarının ayrıntıları...


Uzmanlardan okul kantinleri uyarısı: Öğrenciler hastalık satın alabilir

Okul kantinlerinden satılan ürünlerin öğrenciler için sağlıklı olmayabileceği belirtilirken konunun uzmanları ise okul kantinlerinde satılan ürünlerin dikkatle seçilmesi gerektiğini ve bu ortamların temiz ve hijyen kurallarına uygun şekilde yönetilmesi gerektiğini söyledi.


Beslenme, Okul Başarısında Ne Kadar Etkili?

Metro Türkiye, sağlıklı beslenmenin okul başarısındaki rolü, beslenme alışkanlıklardaki değişikliker, çocuklarda oluşan gıda hassasiyetleri ve Metro Türkiye’nin bu konularda gerçekleştirdiği çalışmaları masaya yatırdı.


Görüntüsüyle kalbi andırıyor, huzur ve sakinlik arayanların gözdesi

Artvin'in 'Sakin Şehir' ünvanlı Şavşat ilçesinde doğal güzellikleriyle ünlü, kuş bakışı görüntüsü kalbi andıran Karagöl'ü yılda 500 bini aşkın yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Şavşat Belediye Başkanı Durmuş Aydın, "Yaşarken cenneti görmek istiyorsanız Şavşat'a gelin" dedi. https://haberglobal.com.tr/yasam/goruntusuyle-kalbi-andiriyor-huzur-ve-sakinlik-arayanlarin-gozdesi-374220


Çocuklara da soralım: Hakkınızı helal ediyor musunuz?

Son yıllarda artan çocuk cinayetleri, toplumun aile yapısını ve ebeveyn rollerini derinlemesine sorgulamamızı gerektiriyor. Son olarak bir babanın üç çocuğunu öldürmesi olayının ardından medyada sıkça kullanılan “cani baba”, “acılı anne” gibi klişe ifadeler, toplumun yaşadığı travmanın derinliğini yansıtmakla birlikte, meselenin derinliğini hala kavrayamadığımızı gösteriyor. Olayın detaylarına bakıldığında, babanın işyerinde geçirdiği bir kaza...


800 yıllık büyük keşif! Sağlam bir şekilde bulundu

Anadolu Selçuklu döneminin önemli kentlerinden birisi olan, Alaca ilçesine bağlı Mahmudiye köyünde bulunan Kalehisar ören yerinde arkeolojik çalışmalar Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden Doç. Mustafa Kemal Şahin başkanlığında devam ediyor. Sağlam bir şekilde bulunan ve aydınlatma aracı olarak kullanılan kandil toprak ve sırlı bir yapıdan oluşuyor. İlginizi Çekebilir Kalehisar Kazı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin, 2021 yılında yapılan...


"8/24 Erzincan Tanıtım Günleri", düzenlenen son gün etkinlikleriyle tamamlandı

Tanıtım stantları, kitap fuarı, imza günü ve söyleşi programları, sergiler, sportif faaliyetler, konserler ve yöresel lezzetler atölye çalışmaları gibi pek çok etkinliğin yer aldığı "8/24 Erzincan Tanıtım Günleri", düzenlenen son gün etkinlikleriyle tamamlandı.


Kuraklık, 16 yıl sonra Maden köyü mezarlığını ortaya çıkardı

Kuraklık, 16 yıl sonra Maden köyü mezarlığını ortaya çıkardı


Esra Erol: İnsanlar matruşka gibi, içlerinden başka şeyler çıkıyor!

Esra Erol: İnsanlar matruşka gibi, içlerinden başka şeyler çıkıyor!


Düğünü savaş alanına çeviren magandalar kamerada

Konya'da bir düğünde havaya sırayla av tüfeği ve tabancalarla ateş eden şahıslar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Şahısların umursamadan ateş ettiği düğünde bulunan bazı kişilerin korktukları da görüldü.


Yediler Manastırı’nda koruma çalışmaları başlatıldı

Doğal güzellikleri ve tarih öncesi kaya resimleriyle dikkatleri üzerine çeken Latmos’ta bulunan bin 400 yıllık Yediler Manastırı’nda güvenlik ve koruma tedbirleri alındı.


Meksika’daki restoranda bir ay boyunca Türk yemekleri servis edildi

Meksika'da ünlü bir otel zincirine ait restoranda Ağustos ayı boyunca 5 çeşit Türk yemeği servis edildi.


Deprem bölgesinde yüz güldüren hasat; sofralık zeytin kilogram fiyatı 70 TL'den alıcı buluyor

Hatay'ın Arsuz ilçesinde, depremin vurduğu bölgede sofralık halhalı zeytin hasadı başladı. Zeytinlerin kilogram fiyatı 70 TL'den alıcı bulurken, tarım işçileri günlük bin TL kazanç elde ediyor. Hasat sonrası zeytinler kırılıp bidonlara basılarak tüketiciye ulaştırılıyor.


Rize'de Gülten ninenin 108 yaşına rağmen hiçbir hastalığı yok

Rize'de yaşayan 108 yaşındaki Gülten Saruhan, yaşının ilerlemesine rağmen hiçbir hastalığı yokken hiçbir ilaç da kullanmıyor.


Otomobil için arkadaşını katletti! Şok eden paylaşım

Olay, saat 02.00 sıralarında Erikli köyü sahilinde meydana geldi. Eğlence mekanlarında güvenlik görevlisi olarak çalışan Mehmet A. ve Caner Çiçek, mesai sonrası kaldıkları pansiyona geldi. Alkollü olduğu iddia edilen Mehmet A., Keşan’a gitmek için Caner Çiçek’ten kiralık otomobilini istedi. İlginizi Çekebilir Olumsuz yanıt alan Mehmet A., pansiyonun önünde duran otomobile zarar vermeye başladı. Bunun üzerine taraflar arasında tartışma çıktı. Bu...


Sezonun ilk avında balıkçıların ağına sardalya takıldı

Av yasağının kalkmasıyla 'vira bismillah' diyen Kocaelili balıkçıların ağları, sardalyayla doldu.


Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Z kuşağı prezervatif kullanmıyor

T24 Dış Haberler Dünya Sağlık Örgütü, Z kuşağı arasında prezervatif kullanımında "endişe verici bir düşüş" yaşandığı konusunda uyarıda bulundu. Bu durumun, daha yüksek cinsel yolla bulaşan hastalık oranları ve artan sağlık harcamaları da dahil olmak üzere uzun bir dizi sonuca yol açması bekleniyor. Son yapılan araştırmada, gençlerin neredeyse üçte ...


Eski karısının gözyaşı döktüğü yere sevgilisiyle kol kola geldi

Bir zamanların tutkulu aşıkları Hollywood’un hakkında en çok konuşulan, ilişkileri parmakla gösterilen en gözde çiftlerindendi. Hatta isimleri birleştirilmiş, onlara herkes Brangelina diye seslenirdi.


5 adımda magnezyum

Sonbahar kapıyı çalmak üzere. Peki, vücudunuz mevsim değişikliğine hazır mı? Bu aralar bazı vitamin-mineral eksikliği yaşayabilirsiniz. Beslenme Uzmanı Dilara Koçak bunlardan magnezyumun sağlığınıza olan faydalarını 5 adımda özetledi.


Yaşıtları oyuncaklarla oynuyor, o iş makinesi kullanıyor

Bursa'nın İznik ilçesinde 7 yaşındaki çocuk, oyuncaklarıyla oynamak yerine ekskavatör ve forklift kullanarak görenleri şaşırtıyor. İznik'teki bir geri dönüşüm şirketi sahibi olan baba, oğluna iş makinelerini kullanmayı öğretti. Çocuk, isminin Talip olduğu belirtilen çocuk, hurdaları ve kağıt depolama işlerinde iş makinesi kullanıyor ve bu işi çok sevdiğini söylüyor.


Yıllar sonra görüntülendi...

1978 yılında Türkan Şoray’la başrolü paylaştığı “Sultan” filmindeki Kemal rolüyle hafızalara kazınan Bulut Aras, uzun yıllar sonra yürüyüş yaparken görüntülendi.


Trol teknelerinin ağları kalamarı vurdu

Trol teknelerin sürüklediği ağlar yumurtaları dibe itiyor üzeri çamur olup oksijen alışverişi kesildiği için ölüyor Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu: 'Her canlının bir düşmanı var ama en büyük düşman insanın kendisi'


Her motifi ayrı bir anlam taşıyor, bu odaya girenler adeta zamanda yolculuğa çıkıyor

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde 7 ardıç direğinin üzerine kurulan tarihi köy odası görenleri kendine hayran bırakıyor.


Balıkçı ağları palamut ile doldu, tezgahtaki fiyatı 75 TL'ye düştü

1 Eylül itibariyle başlayan av sezonunda balık tezgahlarında dün 150-200 TL'ye satılan palamut bugün 75 TL'ye kadar indi


Sakarya'da sitede korku dolu anlar! 'Bugün olmazsa yarın, ben bunu yapacağım'

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan bir siteye gece vakti alkollü şekilde gittiği ileri sürülen şahıs, elindeki bıçakla site sakinlerine dehşeti yaşattı. Şahsın, elinde bıçak ile küfür ve tehditler savurduğu anlar saniye saniye cep telefonu ile kaydedildi. Sitenin girişindeki güvenlik kulübesinin camlarına saldıran şahıs gözaltına alınırken, ne olduğunu anlayamadan uykularından uyanan site sakinleri ise yaşadıkları korkuyu anlattı.


Okula başlayacak çocuklarda kaygı bozukluğu olabilir

Medipol Sağlık Grubu'ndan Çocuk Gelişim Uzmanı ve Aile Danışmanı Ömür Çiftçi, okulların açılmasına kısa bir süre kala velileri uyardı. Velilerin tutumlarının çocuklardaki davranış bozukluğunu tetiklediğini söyleyen Çiftçi, “Bu süreç içerisinde okula çocuklarımızla birlikte gitmeli ve çocuğa okulu anlatmalıyız. Çocuklarımıza, ‘Seni okuldan ben alacağım, evde de ben olacağım' ifadesini kullanıp o güveni aşılamalıyız” dedi.


Kadınların ürettiği salçalar 25 yıldır Hollanda’ya ihraç ediliyor

İnegöl'ün Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi salça sezonunu açtı. Çalışanların yüzde 90'ının kadınların oluşturduğu tesislerde üretilecek bin 400 ton biber salçası Hollanda'ya ihraç edilecek.


Yozgat’ta çocukların süs havuzunda tehlikeli oyunu

Yozgat’ta sıcaktan bunalan çocuklar, ışıklandırma ve fıskiyelerden kaynaklanabilecek tehlikeye aldırış etmeden girdikleri süs havuzunda serinlemeye çalıştı.


Çocuğu Okula Giden Ailelere Destek Ödemesi Yapılacak! İşte Başvuru Şartları...

Okulların açılmasına sayılı günler kala dar gelirli ailelere ne yapacağını düşünürken, bakanlık belli şartları altında, çocuğu okula giden ailelere destek ödemesi yapacağını duyurdu. Ayrıntıları haberimizin devamında bulabilirsiniz...


Lystra Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor

Lystra Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor Dünya ve dinler tarihinin en önemli yerleşim yerlerinden biri; Lystra Antik kenti'nde kazı çalışmaları başladı Sadece Konya ve Anadolu tarihi için değil, dünya, dinler ve hristiyanlık tarihinin en önemli kentlerinden biri olan Lystra Antik Kenti'nde...


İzmir'de eğlence mekanında tanıştığı kadını kıraathanede rehin aldı

İzmir'in Bornova ilçesinde, bir eğlence mekanında tanıştığı H.D.'yi kıraathaneye götürüp zorla alıkoyan, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine de tabancayla ateş açan A.G. kıskıvrak yakalandı. Meydana gelen olay çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.


Milyonlarca kişiyi beyaz perdede buluşturan Yeşilçam film afişleri koleksiyon oldu

Yeşilçam filmlerine ait birkaç afiş satın almasıyla başlayan merakı Gürcan Senem'i 15 yılda 600 parçaya yaklaşan bir koleksiyon sahibi yaptı.


Ağabeyden sonra amca gözaltında... Narin'in DNA'sıyla ilgili flaş detay

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Kur’an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları 12’nci gününde komandoların desteğiyle sürüyor. Arazide bulunan elbise ve bez parçası gibi ürünler delil olarak alınarak incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, Narin’in gözaltındaki amcası S.G.’nin işlemleri de devam ediyor. Öte yandan amcanın arabasında incelemeler yapıldı. Küçük Narin’in ön koltukta DNA’sına...


Kocaeli'de su altında kurulacak arkeoparkta meraklıları tarihin derinliklerine dalacak

Türkiye'nin Karadeniz kıyılarında gerçekleştirilen ilk su altı kazısı olma özelliğindeki "Kerpe Su Altı Kazı ve Araştırması" çalışmalarında gün yüzüne çıkarılan kültür varlıkları, "su altı arkeoparkı"nda dalış tutkunlarının ziyaretine açılacak


Yeni hal binasında son rötuşlar yapılıyor

Gebze bölgesinde meyve ve sebze sektörüne hizmet vermek için inşa edilen modern hal binası yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak.


Pera Klasikleri Yeni Sezona “Çellonun Hikâyesi”yle Başlıyor!

Pera Müzesi, Pera Klasikleri konser serisinin yeni sezonunu çellonun iki ustası Münif Akalın ve Julya Krepak’ın performansıyla açıyor. 14 Eylül Cumartesi akşamı gerçekleşecek "Çellonun Hikâyesi" temalı konser, dinleyicileri 17. yüzyıldan günümüze uzanan bir müzikal yolculuğa davet ediyor.


Konya'nın denizi Akdeniz ve Ege sahillerini aratmıyor! Griş ücretini duyan plaja akın etti

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Beyşehir Gölü kıyısında yer alan ve turizme kazandırılan Karaburun Plajı, bugünlerde Akdeniz ve Ege sahillerini aratmıyor.


Uzmanlar: “ Düzenli egzersiz sağlıklı yaşlanma için önemlidir”

Fizyoterapist Hasan Basri Yaman, hareket etmenin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığın korunmasında ve geliştirilmesinde önemli olduğunu dile getirdi.


Marmaris'te kaybolan Rus turistin cansız bedeni bulundu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 17 Ağustos'ta kaldığı otelden çıkarak bir daha dönmeyen Rus turist Natalya Somova için, Karya yürüyüş yolunun başlangıç noktasından itibaren 11 kilometrelik alanda başlayan arama çalışmaları sonucunda bugün önce cep telefonu sonra cansız bedeni bulundu.


BİM AKTÜEL 3 EYLÜL 2024 SALI... Bu salı BİM'de neler var? İşte BİM aktüel ürünler!

BİM Aktüel 3 Eylül Salı kataloğu, her hafta olduğu gibi bu hafta da çeşitli fırsatlarla dolu. Katalogda yer alan ürünler, hem ev ihtiyaçlarınızı karşılayacak hem de kişisel bakım ürünlerinde büyük indirimler sunuyor. Giyimden ev eşyalarına, mutfak gereçlerinden temizlik malzemelerine kadar geniş bir ürün yelpazesi BİM mağazalarında sizleri bekliyor. Özellikle çocuklara yönelik ürünler ve uygun fiyatlı seçenekler dikkat çekiyor. 3 Eylül’den...


Ayrılık sonrası ilk pozlar… Eski kocasına selam yolladı… ‘Yıkılmadım, ayaktayım!’

Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan gösteri dünyasının en büyük aşklarından biri iki hafta önce resmen sona ermiş, Jennifer Lopez’in 2 yıllık eşi Ben Affleck’ten boşanmak için en sonunda mahkemeye gittiği ortaya çıkmıştı.


Ordulu gezgin arıcı: Vatandaşa bal yerine zehir satıyorlar

Ordu’nun Kumru ilçesinden Yozgat’ta gelen gezgin arıcı Selim Alpaydın, marketlerde bal adı altında ucuza satılan ürünlerin insan sağlığını tehlikeye düşürdüğü gibi arıcılık sektörünü de olumsuz etkilediğini söyledi.