Trending:


Sürdürülebilir modada Burteks Tekstil imzası

Burteks Tekstil yeni inovasyon üretimini, ECLECTIC'in özel koleksiyonunu özel bir davetle kutladı. Sürdürülebilir moda için özel üretilen kumaşların, tasarımla buluşması, defile sunumunda canlı müzik ve dans performansları özlenen bir moda şovu olarak hafızalara kazındı.


Adanalılar yaz sıcaklarında bici bici ile serinliyor

Adana'da bunaltan yaz sıcakları etkisini sürdürürken, serinlemek isteyen vatandaşlar Adana'nın meşhur lezzetlerinden 'bici bici'ye yöneldi.


O kadar da hevesliydi... Düğüne 4 gün kala nişan bozuldu... Gelinliği dolapta asılı kaldı

Hayatının aşkını bulduğunda onanla evlenip yuva kurmak herkesin en büyük mutluluğudur kuşkusuz... Bunun için de hazırlıklar aylar öncesinden başlar. En çok üzerinde durulan ayrıntı da kadınlar için gelinliktir. Her kadın o en özel gününde hayatının en güzel görüntüsünü sergilemek ister. Üstelik bu durum, gelin adayı kaç yaşında olursa olsun değişmez.


Balıkesir’de askıda dondurma uygulaması başlatıldı

Burhaniye ilçesinde, askıda ekmek, askıda yemek ve askıda kırtasiye derken, şimdi de askıda dondurma uygulaması başlatıldı. Ören Meydanında yiyecek servisi yapan Adem Teslim askıda dondurma uygulamasını başlattı.


Modanın geleceği Demna'nın çizimlerinde saklı

2024 / 2025 kış sezonu Haute Couture (Yüksek Terzilik) moda haftası, Balenciaga'nın Neo-Couture doktrini, Giorgio Armani'nin kilolarca inci tanesini giysilerine aktardığı koleksiyonu ve ABD'li tasarımcı Thom Brown'un Amerikan bezi kullanarak yarattığı tematik ve sürrealist tasarımları ile renklendi. Virginie Viard'ın koltuğunu kaybetmesi ile makinistsiz kalan Chanel ise, tasarım ekibinin hazırladığı koleksiyonu ile haftanın en merak edilen...


Güzin Abla Gerçek bir aşk hikâyesi: 40 yıl sonra gelen mutluluk

Sevgili Güzin Abla, köşenizi yıllardır takip ederim, ancak bugüne kadar hiç benim öyküme benzer bir aşk hikâyesine rastlamadım. Bu nedenle size yazdım, bugünkü yüzeysel aşkları görüp üzüldüğümden gençlere gerçek bir aşk hikâyesinin nasıl olduğunu gösterip, anlatmak istedim.


Karısına tecavüz etmeye çalışan arkadaşını öldürdü! Cinayet sonrası kahkahalar attı

İstanbul'da birlikte yemek yiyerek alkol alan 2 ailenin gecesi felaketle sonuçlandı. İçecek almak için dışarı çıkan ev sahibi, eve döndüğünde arkadaşını karısına tecavüz etmeye çalışırken yakaladı. Arkadaşını bıçaklayarak öldüren adam, olayın ardından yaşadığı şokun etkisiyle kahkahalar attı.


Tekirdağ’da 20. Geleneksel Yayla Şenlikleri başladı: Yüzlerce kişilik horon böyle görüntülendi

Bu sene 20'ncisi düzenlenen Geleneksel Yayla Şenlikleri'nde yüzlerce kişinin katıldığı horon Tekirdağ'da Karadeniz rüzgarı estirdi.


Her şey ince düşünülmüş

Urla Balıklıova’daki 2 Kişilik Urla, Ayvalık’taki 2 Kişilik Teras Restoran’ın yeni şubesi. Menü kişiye özel hazırlanıyor, yemekler sadece sizin için pişiriliyor. Vegan, vejetaryen, et ve balık olarak dört farklı menü var.


İstanbullular dikkat: Sağmalcılar Viyadüğü 10 gün kapalı olacak

Sağmalcılar Viyadüğü Aksaray yönü, 10 gün boyunca 23.00-06.00 saatlerinde trafiğe kapalı olacak


Yasemin Şefkatli'den "Çocukların çirkin" diyen takipçisine cevap

Dün ocak ayında dünyaya gelen ikiz bebeklerinin yüzlerini gösteren Yasemin Şefkatli, "Ay bu çocuklar çirkin" diyen takipçisine "İçi sevgiyle dolup taşmış yurdum insanı" cevabını verdi.


Güneşten korusun, tarz da olsun

Cat-eye (kedi gözü) modellerden pilot gözlüklerine, maskeyi andıran tasarımlardan renkli cam ve çerçevelere, her zevke uygun güneş gözlüğü var. Seçim yaparken güneşten korumasının yanı sıra tarzımıza olan katkısını da elbette göz önünde bulundurmak gerek.


Misafirlikte cinsel taciz cinayeti!

Misafirlikte cinsel taciz cinayeti! İstanbulda olay, Şişli ilçesi Bozkurt Mahallesi Bilezikçi Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Moğolistan uyruklu Sartuul Alagnuden (55) ve Darkhısuren Alagnuden (48) çiftinin evine arkadaşları olan Amarsanaa Bulda ve bir kişi ziyarete geldi. EŞİNİ DARP ETTİĞİNİ GÖRDÜ DHAda yer alan habere göre gece saat...


Bu bağımlılıklar insanın yaşam kalitesini düşürüyor

Psikolog İrem Durna, sigara, alkol, uyuşturucu madde, kumar, internet, sosyal medya, yeme ve alışveriş gibi en sık rastlanılan bağımlılıkların yaşam kalitesini düşürdüğünü belirterek, psikolojik müdahale ile bu zorlukların üstesinden gelmenin mümkün olduğunu söyledi.


Poyraz halk plajını vurdu, beklenen ilgiyi görmedi

Zonguldak’ta deniz sıcaklığının düşmesi nedeniyle Kapuz plajı beklenen ilgiyi görmedi.


Boğaz turunda turist tarifesi: Eminönü'nde 150, Sultanahmet'te 3 bin 500

İstanbul'da yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören Boğaz turlarının fiyatı, bölgeye göre değişiyor.


Pandemiden sonra tüketimi ikiye katlandı, duyan şaşırıyor

KOCAELİ (İHA) – Pandemi öncesinde Türkiye’de temizlik kağıtlarının kullanımı kişi başı 5 kilogramdan, pandemiyle birlikte 8 kilogramlara çıktı. Avrupa'da bu rakam 20 kilogram, Amerika'da ise 25 kilogramları buluyor.


Hörgüçleri suyla dolu değil: Develerin çölde hayatta kalabilmelerinin sırrı nedir?

Gezegendeki her hayvanın, onları diğerlerinden ayıran özellikleri var. Develerin özelliği ise hörgüçleridir.


İyi ki doğdun Hüseyin'im... Bebeğinizin doğmasını sabırsızlıkla bekliyorum

Onlar geçen yıl bütün dünyanın merakla takip ettiği bir törenle evlenmişti. Öyle ki daha resmen hayatlarını birleştirmeden önce, hazırlıklar bile bitmeden "Yılın düğünü" olarak nitelendirildi evlilikleri.


Mudanya’da denizde erkek cesedi bulundu

Bursa'nın Mudanya ilçesinde deniz üzerinde erkek cesedi bulundu.


Cami önünde soyunup kendine zarar vermeye çalıştı, polis tam zamanında yetişti

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir kadın, cami önünde kıyafetlerini çıkarıp kendine zarar vermeye başladı. Çevredekiler, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, kadın hakkında "kişilerin huzur ve sükununu bozmaktan" işlem yaptı.


Dilan Çiçek Deniz'in sevgilisi Rafael Cemo Çetin'in elini tutma çabası olay oldu: 'Bir tek ben mi gördüm?'

Basın mensupları tarafından görüntülen Dilan Çiçek Deniz – Rafael Cemo Çetin çifti sosyal medyada gündem oldu. Dilan Çiçek Deniz "Bu aşk nasıl başladı?” sorusunu "Bunlar bize kalsın” diye yanıtladı. Fakat görüntülerdeki bir detay sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı. Ünlü çiftin zoraki el ele tutuştuklarını iddia eden Instagram kullanıcıları görüntüleri tiye aldı.


Çocuklarda onay alma ihtiyacı yetişkinliklerini etkileyebilir! Uzmanı uyardı, özgüvenli çocuk yetiştirirken bu hataları yapmayın

Her ebeveynin, çocuk sahibi olmaya karar verdiğinde temel hedeflerinden biri, sağlıklı, başarılı, kendine güvenen, sorumluluk sahibi ve saygılı bir birey yetiştirmektir. Ancak bazen, çocuk dünyaya geldiğinde işler planlandığı gibi gitmeyebilir. Örneğin, çocuğunuzun özgüveni yüksek olmasını istemenize rağmen, zaman zaman sürekli onay arayan biri haline dönüşebilir. Uzman Pedagog ve Ebeveyn Danışmanı Zeynep Şimşek'e göre, çocuğunuzun sürekli...


Düzce’de Maviyemiş hasadı başladı

DÜZCE(İHA) – Yüksek asitli topraklarda yetişen ve fındığa alternatif olan Maviyemiş bitkisinin hasadı başladı.


Alaçatı’da ‘modern’ gazino

Jolly Joker, özlediğimiz ‘Private’ konseptini sayfiyeye, Alaçatı’ya taşıdı. JJ Private Unique Alaçatı modern bir gazino. Açılış gecesinde Kenan Doğulu sahnedeydi. Ben de neler yaşanıyor diye bakmak için oradaydım...


Hedef 30 bin depozito noktası

Özhaseki,Depozito Yönetim Sistemi ileilk etapta 0.1-3 litre arasındaki pet, cam ve alüminyum ambalajlı içeceklerin iade sistemi kapsamına alındığını ve Türkiye’de her yıl bu kapsama giren 20 milyar tek kullanımlık ambalaj üretildiğini belirtti.Özhaseki, “Vatandaşımız kaç tane şişe, alüminyum, pet getirmişse bizim koyduğumuz yerlerdetanıtıp makineye atacaklar. Sonratelefonu vasıtasıyla e-cüzdanına doğrudan bunun bedeli işlenmiş olacak” dedi....


Başakşehir’de Mall of İstanbul AVM’nin otoparkında korkutan yangın

Başakşehir'de bulunan Mall of İstanbul AVM'nin açık otoparkında çıkan yangın, otluk alana sıçradı. Paniğe neden olan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.


Not bırakıp evden ayrılan çocuk, polis ekiplerince bulundu

Kastamonu’da, ‘hakkınızı helal edin’ yazılı not bırakıp evden ayrılan 13 yaşındaki çocuk, polis ekiplerince kısa sürede bulunarak ailesine teslim edildi.


Polis köpeği, yorganların arasına gizlenen uyuşturucuyu buldu

Hatay'da polis ekipleri, uyuşturucu imal ve ticaretine yönelik yapılan çalışmalarda, bir evde yapılan aramada yorganların arasına gizlenen uyuşturucuyu polis köpeği sayesinde buldu. Aramada bin 746 gram Skunk, 4 adet Captagon maddesi ve hassas terazi ele geçirildi. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.


Badem göz estetiğini arattırmayan makyaj! Düşük göz kapağı makyajı nasıl yapılır?

Düşük göz kapaklarına makyaj yapmak kolay değil. Birkaç teknikle düşük göz kapaklarınızı kaldırabilirsiniz. Makyaj severlerin denemesi gereken düşük göz kapağı makyajında neler var?


Elektriğe yüzde 38 zam

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) konutlardaki elektrik fiyatına yüzde 38 zam yapıldığını duyurdu.


Eşine cinsel saldırı girişiminde bulunan misafirini öldürdü! Marketten döndüğünde yakalayınca bıçakladı

Şişli’de evine misafir olduğu arkadaşının karısını taciz ettiği iddia edilen bir kişi ev sahibi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Gözaltına alınan evli çift emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cinsel saldırı girişimine uğradığını iddia eden Darkhısuren Alagnuden isimli kadın emniyetteki ifadesinde olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı.


Sosyal medyada binlerce Euro kazanıyor: İspanyol yapay zekâ modeli Aitana kimdir, hayalleri neler?

Aitana Lopez’in tasarımcıları, İspanyol modelin sosyal medyanın mevcut ekonomi yapısını değiştirebileceği görüşünde.


Kastamonu’daki orman yangını söndürüldü

Kastamonu'nun Cide ilçesinde iki ayrı noktadaki ormanlık alanda çıkan yangınlar büyümeden söndürüldü.


Takipçileriyle ucube özelliğini paylaşan kız

Ucube yeteneğini gösteren kız, sosyal medyada yankı uyandırdı.


Karıncalar kendilerinden katbekat ağır yiyecekleri nasıl taşır?

Karıncaların en şaşırtıcı özellikleri kendilerinden katbekat ağır yiyecekleri tek başlarına taşıyabiliyor olması.


Sabahları kafamız karışmasın!

Sabah kalkınca limonlu su mu içeceğiz, zeytinyağı mı? “Sarımsak çiğneyin” diyen de var, ‘2 beden incelten’ karışım öneren de... Uzmanlarsa “Gördüğünüz her formüle inanmayın” diyor. Faydalı bazı besinlerin bile bir rahatsızlığımız varsa aksine etki yapabileceği konusunda uyarıyorlar.


Asya'nın vizesiz rotaları

Asya, diğer kıtalarla karşılaştırıldığında Türk vatandaşlarına vize uygulamayan ülkelerin sayıca daha fazla olduğu bir coğrafya. Çok geniş bir alanı kaplayan Asya kıtasında vizesiz gidilebilen çok sayıda ülke var.


Balık: Günlük Burç Yorumları - 29 Haziran

Balık: 29 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


Mağazada indirim için uzun kuyruklar oluştu

Karabük’te bir kozmetik mağazasının uyguladığı indirim nedeniyle iş yerinin önünde uzun kuyruklar oluştu.


Masterchef'te duygusal anlar... Mehmet Şef, yaşadığı kazayı ilk kez anlattı: Çocuklarım elimi dövme yaptırmış

Eleme turları devam eden Masterchef'in dün akşam yayınlanan bölümü duygusal anlara sahne oldu. Yarışmaya katılan Melek Baba'nın elini gören Mehmet Yalçınkaya, 'kaza ne zaman oldu' diye sordu. Baba, 3 yaşındayken elini traktörün pervanesine kaptırdığını söyledi. Benzer bir kaza geçiren şef Mehmet Yalçınkaya, sözleri ile genç kadına moral verirken; elinin hikayesini de ilk kez anlattı...


Yüzde 80 indirimi duyunca akın ettiler! Saç saça kavga

Yurt genelindeki bir kozmetik mağazası zincirinin başlattığı yüzde 80 indirim kampanyası sebebiyle Ankara'da bazı müşteriler arasında kavga çıktı.


Coğrafi İşaretli Keles Kirazında 22 Bin Ton Rekolte Bekleniyor

Bursa'nın coğrafi işaretli Keles kirazında hasat başladı. Bu yıl rekoltenin 22 bin dekara 18 ila 22 bin ton arasında olması bekleniyor. Kirazın kilogram fiyatı 55-60 liradan alıcı buluyor.


Ev sahibi, kiracılar dikkat! Yüzde 25 zam sınırı sonrası yeni dönem, daha çok artacak

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Kira artışındaki yüzde 25 zam sınırı uygulaması 1 Temmuz’da sona eriyor. Peki bundan sonra ne olacak? Merak edilen detayları uzman isim açıkladı.


Düzce'de liman içerisinde görenler şaşkınlığa uğradı

Düzce'de liman içerisinde görüntülenen yavru yunus heyecan yarattı. https://haberglobal.com.tr/gundem/duzcede-liman-icerisinde-gorenler-saskinliga-ugradi-356607


Aksa Akrilik Armora ürün portföyünü genişletiyor

Aksa Akrilik, modakrilik elyaf ürünü Armora'nın ürün portföyünü geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.


Kronik hastalığı olanlara 10 önemli yaz uyarısı!

Tatil ve dinlenmek için sabırsızlıkla beklediğimiz yaz ayları, diyabet ve kalp rahatsızlığı olanlar açısından kabûsa dönüşebilir. Peki kronik hastalığı bulunanlar mevsim normallerinin üstüne çıkan sıcak havalarda nelere dikkat etmeli?


Uğur VARDAN Bu gelecekte ‘ihtiyarlara hiç yer yok’

Sadece gençlere hayat hakkı tanıyan, aileye yeni bir üye katıldığında evdeki yaşlının yok edilmesini isteyen bir sistem... ‘Bir Zamanlar Gelecek: 2121’ distopik kulvarın klasiklerine selam gönderen, iklim krizi sonrası ayakta kalanların yaşamlarını yeraltında sürdürdükleri bir geleceğin tasvirine soyunuyor. Serpil Altın imzalı yapım, sinemamızın bu kategorideki nadir örneklerinden biri...


Eşini taciz ettiği iddiasıyla arkadaşını öldürdü

Şişli’de Moğalistan uyruklu Sartuul Alagnuden, misafiri olan arkadaşını, karısına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla bıçaklayarak öldürdü. Gözaltına alınan evli çift, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


Ayça Kaya Meyvelerin tadını çıkarırken...

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sofralarımız renkleniyor. Kirazdan şeftaliye taze, ferah ve vitamin deposu meyveler hem sağlığımıza hem de damak zevkimize hitap ediyor. Yeter ki porsiyon miktarını kaçırmayalım!