Trending:


KÖFN grubu neden dağıldı? İlk açıklama geldi

Salman Tin ve Bilge Kağan Etil tarafından 2018’de kurulan KÖFN, dağıldı.


Discover Colombia’s coastal gem of tradition and charm: Taganga

Nestled by the Sierra Nevada mountains, Taganga—meaning "where the sea comes in"—is a village where tradition thrives alongside modern charm


YÜZDE 92'Sİ SU! Yiyen sıcaklardan olumsuz etkilenmiyor!

Uzmanlar, Türkiye'nin en sıcak bölgeleri arasında yer alan Akdeniz iklimine sahip bölgelerde bolca yetişen karpuzun, yaz sıcaklarında tüketilmesi halinde yiyenleri serinlettiği gibi aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini de koruduğunu açıkladı. İçeriği yüzde 92 oranında sudan oluşan karpuzun faydaları üzerinde yaptığı araştırmanın ardından çöl sıcaklarından olumsuz etkilenmemek için karpuz tüketilmesini önerdi.


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin temizlenmesini ve bandaj uygulamasının doğru şekilde yapılmasını önerdi. Ayrıca, zehirlenen bölgenin emilmesi veya kesilmesinin sakıncalarına dikkat çekti ve 112 ile iletişime geçilerek en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.


Enfeksiyon riski taşıyor: Havuzlara girmeden önce bilmeniz gerekenler

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, yüzme havuzlarından ve denizlerden bulaşabilecek enfeksiyonlar hakkında uyarılarda bulundu.


Kayseri'de Ortaseki Ormanları ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı eteklerinde bulunan Ortaseki Ormanları ziyaretçilerini bekliyor.


Kemer’de son 30 yılın yavrulu caretta caretta rekoru bekleniyor

Nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta carettaların en önemli yuvalama alanlarından Kemer ilçesi Ulupınar Mahallesi Çıralı sahilinde ilk caretta caretta yuva açılışı etkinliği düzenlendi. 2018'de 151 yuva ile rekor kırılan sahilde açılacak 6 yuvada yavru çıkışı tespit edilirse 30 yılın yavrulu yuva rekoru kırılacak.


Toplam 7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Şehitkamil Belediyesi, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla insan sağlığını tehlikeye atabilecek işletmelere karşı kapsamlı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Sanayi Mahallesi'nde gerçekleştirilen denetimlerde, güvenilir gıda vasfına sahip olmayan bin 250 kilogram toz baharat ve 6 ton meyve çekirdeği olmak üzere toplam 7 ton 250 kilogram gıda ürünü ele geçirilerek imha edildi.


Şef Danilo Zanna memleketi Floransa'da ailesiyle restoran açtı!

Sıfır atık, sıfır plastik ve sürdürülebilirlik vizyonuyla ilerleyen, İstanbul, Bursa ve İzmir'deki üç restoranı ve pastanesinde daima coğrafi işaretli ürünleri kullanan İtalyan şef Danilo Zanna şimdi de memleketi İtalya'da doğduğu şehir Floransa'da ailesiyle birlikte restoran açtı.


Uzman isim uyardı: Kanser riskini arttırıyor!

Doç. Dr. Mustafa Tosun, uzun süre güneşte kalmanın kanser riskini arttırdığını söyledi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş kremi kullanımında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanı yaptığı açıklamada sahte güneş kremlerine karşı uyarılarda bulunurken her üç saatte bir kremin yenilenmesi gerektiğini vurguladı.


Avcılar Sahili'nde Ölü Balıklar Kıyıya Vurdu

Avcılar Sahili'nde yüzeyde görülen balıklar dalgalarla birlikte kıyıya vurdu. Çevre sakinleri durumdan tedirgin oldu.


Hatay'da yeni trend 0.25'lik altın

Hatay'da düğünlerde altın takma kültüründen vazgeçemeyen depremzede vatandaşlar, 0.25 gram ağırlığa ve tırnak büyüklüğüne sahip olan 600 TL bandındaki altına rağbet gösteriyor.


Turistler Ordu manzaralı dağ kızağı heyecanı yaşıyor

Karadeniz'in renkli şehri Ordu'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, dağ kızağı parkında heyecan dolu anlar yaşıyor.


Aksaray’da iki bina arasındaki alevler korkuttu

Aksaray’da iki bina arasındaki boşlukta bilinmeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyürken, alevler binanın yalıtım malzemesini de tutuşturarak yukarılara sıçradı.


Hititlerden Kalan Tuz Mağarası Büyük İlgi Görüyor

Çankırı'da Hititler döneminden bu yana tuz çıkartılan ve yerin 150 metre altında bulunan tuz mağarası, devasa büyüklüğü ve tarihi özellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Yıllık binlerce ziyaretçiyi ağırlayan mağara, yaklaşık 200 yıllık geçmişiyle astım, bronşit gibi akciğer hastalıklarına iyi geldiği değerlendiriliyor. Ziyaretçiler, mağaranın büyüklüğü ve içerisindeki tahnit edilmiş hayvanlar ve sanat eserleriyle hayranlık duyuyor.


Bir gün pazarda tanışmışlardı... Önce kına, ertesi gece düğün

Gösteri dünyasının ünlülerinin düğünlerini bilirsiniz... Kelimenin tam anlamıyla dillere destandır ve dedikodusu da aylarca sürer...


Efes Antik Kenti'nin Koressos Kapısı gün yüzüne çıkarılacak

Efes Antik Kenti'nin bilinen üç büyük kapısından biri olan Koressos Kapısı, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılacak.


'Yıllarca bize böyle söylediler ama...' Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı! '20 dakikada 20.000 ünite D vitamini üretiyor'

Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay'dan 'yaz' uyarısı geldi. 20 dakikada güneşlenmenin vücutta 20.000 ünite D vitamini ürettiğini belirten uzman isim, “Aslında öğle zamanında güneş ışığı almamızda fayda var. Fakat senelerden beri 'Saat 10.00'dan sonra güneşlenmeyin, 16'dan sonra güneşlenin' diyorlar” ifadelerini kullandı ve yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.


Aniden bastıran yağmur yolları göle çevirirken, bunun keyfini çocuklar çıkardı

Bilecik'te öğleden sonra bastıran gök gürültülü sağanak yağış sonrası Küçük Sanayi Sitesi yollarında sular bir çok dükkanı girerken, biriken suyun keyfini çocuklar çıkardı.


Geçim sıkıntısı yaşayan Yeşilçam'ın efsane ismi tezgah açtı

Geçtiğimiz aylarda geçinemediği için fotoğraflarını satışa çıkartan "Bayan bacak" lakaplı Serpil Örümcer, bu sefer de Fatih'te tezgah açtı. Örümcer'in izinsiz açtığı tezgah zabıta tarafından kaldırıldı.


Moda devi Dior ve Armoni'ye kayyum atandı: Pahalı çantaların arkasında sömürülen işçiler var

Dünyaca ünlü moda markaları Dior ve Armoni'ye işçi sömürüleri nedeniyle kayyum atandı. View on euronews


Nagehan'a attığı mesajlar ifşa oldu: Seninle ROK'un karısı diye fantezi yapıyorlar

Gazeteci Nagehan Alçı, eski eşi Rasim Ozan Kütahyalı'dan evlilik boyunca ağır psikolojik, fiziksel ve ekonomik şiddete uğradığını ve tehdit edildiğini öne sürerek hem ceza hem de 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Mahkemeye sunulan dilekçede Kütahyalı'nın, Alçı'ya gönderdiği mesajlar yer aldı. Mesajlarda Alçı'ya "Seninle ROK'un karısı diye fantezi yapıyorlar", "Düşük seviyeli başarısız zavallı" ifadeleri yer alırken Kütahyalı'nın,...


Ganalı şef en uzun yemek yapma rekorunu kırdığını iddia etti

Gana’da 802 saat 25 dakika boyunca yemek yaparak en uzun süre yemek yapma rekorunu kırdığını iddia eden Ganalı şef Ebenezer Smith, Guinness Rekorlar Kitabı tarafından yalanlandı.


Sağlıklı Kilo Vermenin 12 Yolu

Yazın gelmesiyle artan kilo verme telaşı, sağlıksız diyetlere yönelimi artıyor. Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek yaz sıcaklarının kendini iyice gösterdiği bugünlerde sağlıklı kilo vermek isteyenlere tavsiyelerde bulundu.


Eski eşinin sevgilisini pusu kurup, öldürdü! Sokakta yürürken yakalandı

Olay, gece yarısı saat 01.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta yaşandı. M.N. isimli şahsın bir süre önce karısından boşandığı ve boşandığı eşinin Orhan Murat isimli kişiyle sevgili olduğu öğrenildi. Kimlik bilgileri henüz tespit edilemeyen eski karısı ile sevgilisi Orhan Murat’ı uzun süredir takip ettiği öğrenilen M.N.’nin gece yarısı Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta pusu kurduğu iddia edildi. Orhan Murat ile eski karısına...


Van otlu peyniri yaz aylarında hediyelik olarak alınıyor

Van'da endemik bitkilerin karışımıyla yapılan ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi otlu peynir, yaz aylarında Türkiye'nin dört bir köşesine hediyelik olarak gönderiliyor.


Yaz Mevsiminde Göz Alerjisine Dikkat

Her mevsim oluşabilen göz alerjisi; polenler, güneş ışınları, havuzdaki klorlu su ve klimanın kurutucu etkisiyle bu mevsimde daha fazla görülüyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürüvvet Ayten Tüzünalp konuyu değerlendirdi.


Çaya yüzde 24 zam

Çaya yüzde 24 zam İRFAN DONAT 2024 ürünü yaş çay alım fiyatına destekleme hariç yüzde 50, destekleme dâhil yüzde 68 zam yapılmasının ardından Çaykur, kuru çay fiyatlarına ilk zammı gerçekleştirdi. Çaykur, çaya ortalama yüzde 24 oranlarında zam yaparken, yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi. Çaykurun en çok tüketilen iki çay...


Hepsiburada, kişisel bakım ve kozmetikte öne çıkan ürünleri açıkladı

E-ticaret platformu Hepsiburada, 2024 yılının ilk yarısında kişisel bakım ve kozmetikte öne çıkan ürünleri açıkladı.


Sezon ortasında Bodrum sokakları bomboş: Esnaf sosyal medyadaki paylaşımlara tepkili

Sosyal medyada paylaşılan yüksek fişler Bodrum'u vurdu. Otellerin doluluğu % 60'a düştü, mekânlar boş kaldı. Sosyal medyadaki paylaşımlara tepkili olan esnaf, 'Her yer pahalı algısı oluşturuyorlar. 100 TL'ye lahmacun, 200 TL'ye 3 çeşit yemek var' diyor.


İKİZ KIZLARIYLA HEP GÜNDEMDE! Eğlenceli ev hallerini paylaştı

2016'da dünyaevine giren, üç yıl sonra ikiz kızları Alin ve Lina'ya kavuşan Pelin Akil ile Anıl Altan, evliliklerinin üzerinde kara bulutlar dolaştığı iddiasıyla magazin gündemine zaman zaman geliyordu. Geçtiğimiz haftalarda kendisine yöneltilen ayrılık sorularını yanıtlayan Pelin Akil şimdilerde ailesiyle birlikte zaman geçiriyor. Akil son olarak ise ev halini takipçileriyle paylaştı.


Uçuş görevlileri nasıl bu kadar kusursuz görünüyor?


Tadini Roma eserlerinin önü otopark oldu: İstanbul’un en etkileyici anıtlarından biri

Sultanahmet’te bulunan ve İstanbul’un en eski yapılarından olan tarihi hipodromun Sultanahmet Meydanı’na yakın bir noktada bulunan Sfendon bölümü ve çevresi bakımsızlığı ile dikkat çekti. Yaklaşık 1700 yıl önce Doğu Roma döneminde inşa edilen ve inşa edildiği dönemde çeşitli tören, yarışlar ve spor müsabakalarının yapıldığı hipodromun duvarının çevresi sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Yüksekliği ve boyutu ile dikkat çeken yapının önünde...


Menengiç bitkisi kayayı delerek toprağa ulaştı

Adıyaman'da menengiç bitkisi, köklerini yaklaşık 2 metre kadar delerek kayayı aşarak toprağa ulaştı. Bu olay, yol kenarında bulunan bitkinin dikkat çekmesine neden oldu.


Side'de ilham perisi heyecanı

Side Antik Kenti'ndeki restorasyon çalışmalarında milattan önce 2. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen, mitolojik ilham perisi Kalliope'nin ismi ve resminin yer aldığı mozaik zemin bulunmuştu.


Keşiş Yaylası'nda açan rengarenk çiçekleri görenler bölgeye hayran kalıyor

Van'ın Erek Dağı eteklerindeki 2 bin 550 rakımlı Keşiş (Turna) Gölü, masmavi suyunun çevresinde açan rengarenk çiçeklerin oluşturduğu manzarasıyla gözleri kamaştırıyor. Göl, doğaseverlere dağcılık, kaya tırmanışı, yürüyüş ve kano gibi imkanlar sunarak ilgi çekiyor.


Özel plaja giremeyen vatandaşlar soluğu İstanbul Boğazı’nda aldı

İSTANBUL (İHA) – Özel beach'lere fiyatından dolayı giremeyen vatandaşlar serinlemek için İstanbul Boğazı’nı seçti.


Hayvanları beslediği için darbedilen akademisyen yaşadığı dehşeti anlattı! "Ne güzel köpek gibi...

İstanbul'un Maltepe ilçesinde sokak hayvanlarını beslediği için sopayla darbedilen akademisyen Belma Uzun yaşadığı dehşeti anlattı. Dayak yemesinden bazı kadınların zevk duyduğunu ve bunu 'Ne güzel köpek gibi inliyor' diyerek dile getirdiklerini belirten Uzun, "Ben bunu kabul etmiyorum" dedi. https://haberglobal.com.tr/gundem/hayvanlari-besledigi-icin-darbedilen-akademisyen-yasadigi-dehseti-anlatti-ne-guzel-kopek-gibi-inliyor-358639


Bilim Parkı’nda yaz tatili şenliği

Bilim Parkı’nda yaz tatili şenliği Marmaris (MUĞLA), (DHA) - MARMARİS Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Park', yaz tatili için özel bir program düzenledi. Yaz boyunca film gösterimleri, resim atölyeleri, kitap okuma saatleri, zeka oyunları, taş ve ahşap boyama gibi birçok ücretsiz etkinlik gerçekleştireceği bildirildi. Marmaris Belediye Ba...


Bilecik'te birçok etkinliği içinde barındıran "Gölpark Fest" başladı

Bilecik'te Valilik himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen, birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak "Gölpark Fest", Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla başladı.


Antalya’nın modern çobanları

Antalyalı karı-koca, Konyaaltı Sahili'ne 500 metre mesafede lüks villa ve apartmanların arasında keçilerini güdüyor. Bölgede yaşayan turistler ile kente tatil amacıyla gelen vatandaşların şaşkın bakışları arasında sürüyü otlatan çoban ve eşi keçileri isim isim çağırarak yönlendiriyor.


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


İzmit’te çocuklar zeka oyunlarıyla gelişiyor

Çocukların strateji geliştirme, planlama, dikkat-konsantrasyon ve hafıza gibi alanlarda gelişimlerini sağlayan akıl ve zeka oyunları atölyesi, İZGİM, Akpınar TOKİ ve Kuruçeşme Yaşam Merkezi'nde başladı.


Ani'den 22 yıl önce çıkarılan "yılan başlı" bilezikler müzede yerini aldı

Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdür Vekili Hakim Aslan: Ani'den 22 yıl önce çıkarılan "yılan başlı" bilezikler müzede yerini aldı


(Özel) Şifa deposu yaban mersininde hasat zamanı

Antioksidan deposu olarak bilinen ve birçok vitamin içinde barındıran yaban mersini meyvesinde hasat başladı. Uludağ'ın güney yamaçlarında toplanan yaban mersinlerinin kilogramı 300 liraya satılıyor.


Nothing CMF Phone 1 hangi yonga setini kullanacak?

Son günlerde pek çok sızıntıya konu olan Nothing CMF Phone 1’in yonga seti konusunda bir belirsizlik söz konusuydu.


Tarsus’un yöresel yemekleri geleceğe taşınıyor

Tarsus’un yöresel yemekleri geleceğe taşınıyor MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA),‘Tarsusi Yöresel Yemek Hikayeleri Projesi'ni başlattı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki TADEKA Turizm ve Gastronomi Kurulu, eşsiz ve köklü bir tarihe sahip olan Tarsus’a özgü ...


Şeyma Subaşı doğum gününü kutladı! Tezgah üstünde verdiği poz gündem oldu

Sosyal medya fenomeni Şeyma Subaşı, doğum günü kutlaması yaptı. 2 Temmuz'da yeni yaşına giren isim, mutfak tezgahının üzerinde verdiği pozlarını yayınlayarak adından söz ettirdi.


Kilis'te Zeytin ve Zeytinyağında Yüksek Rekolte Beklentisi

Kilis'te zeytin ve zeytinyağında yüksek rekolte beklentisi çiftçileri sevindirdi. Bu yıl 300 bin dekar alanda 4 milyon 500 bin zeytin ağacından yaklaşık 60 bin ton zeytin elde edilmesi ve 9 ile 10 bin ton zeytinyağı çıkarılması bekleniyor.


Marmaris’te yat tatili

Marmaris’te tatil yapan Özcan Deniz-Samar Dadgar çifti, önceki gün kiraladıkları lüks yatta oğulları Kuzey’le görüntülendi.