Trending:


Uluslararası 25. İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali basın toplantısı yapıldı

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin basın toplantısı düzenlendi. Festival 24 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Festivali hiç destek almadan büyüttüklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Dünya Festivalleri Birliği’nin Türkiye’de ki a kategorisinde ilk ve tek festivali olması nedeniyle önem arz ediyor. Biz sadece kendi...


KAYSERİ'de Cami Bahçesinde Çıkan Kavgada 2 Kişi Yaralandı

KAYSERİ'de, iki grup arasında cami bahçesinde çıkan bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı. Olay, saat 21.30 sıralarında Melikgazi ilçesi Hürriyet Mahallesi Esnaflar Sitesi parkında meydana geldi. İki grup arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede bıçaklı kavgaya dönüştü. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.


Aromatik bitkiler Şile'nin tarımsal potansiyelini artırıyor

İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Şile'de yetiştiricinin birim alanından maksimum verim alabilmesi ve getirisinin yüksek olması açısından tıbbi aromatik bitkilerin ve üzümsü meyvelerin çok önemli olduğunu belirtti.


Diyarbakır’da çocuklar ailelerinin nezaretinde süs havuzunda serinliyor

Diyarbakır'da çocuklar, ailelerinin nezaretinde Anzele Parkı'nda süs havuzunda serinliyor.


Gram altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatları rekora doymuyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu sene iki kez faiz indirimine gideceği beklentisi altın fiyatlarında rekor getirdi. Peki altın fiyatları 18 Temmuz'da nasıl şekillendi?


Xiaomi Smart Band 9 neler sunacak

Gelen bilgiler Smart Band 9’un seleflerine göre birkaç iyileştirme ile yapım aşamasında olduğunu gösteriyor.


Galatasaray farklı kazandı! Batshuayi siftah yaptı

Süper Lig'de yeni sezon öncesi Galatasaray, hazırlık maçında Trencin takımı ile karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılılar, maçı 4-1 kazandı.


Öldürüp bazaya koydukları kişinin midesinden çıkanlar "Pes" dedirtti

Kırşehir'de dere kenarında bulunan bir cesedin İran uyruklu M.A.'ya ait olduğu belirlendi. Otopside, M.A.'nın midesinden yaklaşık 1 kilo uyuşturucu çıktı. Afganistan uyruklu 3 kişi, M.A.'nın rahatsızlanmasının ardından midesindeki uyuşturucunun çıkması için sıvı vererek ölümüne neden oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Şüphelilerden biri tutuklandı.


Dev turist gemisi 845 yolcusuyla Samsun’da

İçerisinde 845 turistin bulunduğu dev turist gemisi Samsun'a demir attı. Gemideki Rus turistler şehri gezme fırsatı buldu.


Çocuklar yaz tatillerini Tepebaşı’nda değerlendiriyorlar

Tepebaşı Belediyesi’nin 29 farklı merkezde ve 13 branşta çocuklara yönelik gerçekleştirdiği Yaz Dönemi Çocuk Kursları devam ediyor. Kurslara katılan öğrenciler yaz tatillerini verimli geçirmenin keyfini yaşıyor


Emeklilere Antalya'da ücretsiz tatil imkanı... 'Bizim için büyük bir fırsat'

Emekli vatandaşlar, Antalya'daki Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı öğrenci yurtlarından ücretsiz faydalanmaya başladı. Yurtta kalan emeklilerden 59 yaşındaki Nazife Atik, 'Vallahi çok iyi düşünmüşler. Emekliler için çok iyi bir fırsat. Bizim için çok iyi bir tatil fırsatı oldu. İlk olarak denize gittik. Daha sonra şelaleleri ve Antalya'nın diğer güzelliklerini gezmeyi düşünüyoruz.' dedi.


Araban’a atanan polisler yemin ederek göreve başladı

Gaziantep’in Araban ilçesine atanan polisler, yemin ederek göreve başladı.


'Ayakkabılarım kirli' diyerek markete girmedi... Görüntüler sosyal medyada viral oldu!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, bir kişinin markete ayakkabılarını çıkarıp girmesi güvenlik kamerasınca kaydedildi. Market sahibi Pembe, gazetecilere, müşterisinin çoraplarıyla markete girip alışveriş yaptığını anlatarak, 'Çıkartma dememe rağmen maalesef çıkarttı. 3 kişi gelmişlerdi, arkadaşlarının geçmesine izin vermedi. Düşüncesi bizi duygulandırdı.' dedi.


Leylekler vadisinde göç mevsimi hazırlıkları

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Adaköy ve Yeşildağ mahallelerinde konaklayan leylekler, ardıç ağaçları üzerindeki yuvalarında yaklaşan göç mevsimi için hazırlıklarını sürdürüyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/leylekler-vadisinde-goc-mevsimi-hazirliklari-video-361895


Altın fiyatları ABD’de faiz indirimi beklentisiyle rekor seviyeye ulaştı

Altın fiyatları Perşembe günü yükseliş göstererek bir önceki seansta elde edilen rekor seviyeye yakın kaldı. Bu yükseliş, değerli metale olan talebi artıran ABD’nin Eylül ayında faiz indirimine ilişkin artan beklentilerden kaynaklandı. Spot altın Çarşamba günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.483,60 doların ardından %0,1 artışla GMT 02:18 i...


Fenerbahçe'den gol şov! Kanarya hazırlık maçında farkı kazandı

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, Hull City ile karşı karşıya geldi. Kadıköy'de oynanan maçı sarı lacivertliler, 5-1'lik skorla kazanmasını bildi.


Vali Dağlı’dan öğrencilere ’bol bol kitap okuyun’ tavsiyesi

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, kitapların insanların en iyi dostu ve arkadaşı olduğunu belirterek, öğrencilere bol kitap okumalarını tavsiye etti.


Esnaf lokantaları dolup taşıyor

KENAN GÜRBÜZ Muğla - Yine aynı ilçelerde lüks balık restoranlar fiyat indirimine gitmelerine rağmen müşteri bulamıyor.Turist sayısı düştüMarmaris esnafı, ilçeye gelen turist sayısında ciddi bir azalma yaşadığını, geçen yıla göre yüzde 50 düşüş olduğunu ifade ediyor. Yüksek yemek fiyatlarıyla ilgili de personel ve ürün maliyetlerindeki artışı gösteren esnaf, Marmaris’teki yemek fiyatlarının Bodrum’a göre daha uygun olduğunu söylüyor. Bunun...


Aydın’da termometreler 41 dereceyi gördü

Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Aydın’da termometreler 41 dereceyi gösterdi, vatandaşlar ise gölgelik alanlara ve parklara sığındı.


Aslan: Günlük Burç Yorumları - 18 Temmuz

Aslan: 18 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Çöp toplayıcıya çarpmamak için ani fren yapan otobüsteki 5 kişi yaralandı

Düzce’de önüne çıkan çöp toplayıcıya çarpmamak için ani fren yapan özel halk otobüsündeki 5 kişi yaralandı.


Uzayan ağaç dalları trafik lambasının önünü kapattı

Eskişehir'de uzayan ağaç dallarının önünü kapattığı trafik lambasının güçlükle görülmesi muhtemel kazalara davetiye çıkartıyor.


Somon ihracatı 6 ayda 204,3 milyon dolar kazandırdı

Türkiye'nin somon ihracatı, yılın ilk 6 ayında yıllık bazda yüzde 26 artışla 204 milyon 291 bin 321 dolara yükseldi.


Bastırılmış duygular birçok sorunun gizli tetikleyicisidir

Bastırılmış duygular, birçok sorunun gizli tetikleyicisidir ! Bastırılmış duygular, vücudumuzda bir stres tepkisi oluşturur. Bu stres tepkisi, bağışıklık sistemini zayıflatarak, birçok hastalığa zemin hazırlıyor. Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Beyşehirli hanımlar vatandaşların ağzını aşure ile tatlandırdı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği tarafından vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.


Kilosu 100 TL: Tropikal ’aşk meyvesi’ üreticisini sevindirdi

Türkiye'nin üretim merkezlerinden Mersin'in Erdemli ilçesinde yaklaşık 12 dönüm bahçesinin yaklaşık 8 dönümünde açık alanda çarkıfelek veya aşk meyvesi olarak bilinen passiflora yetiştiren üreticinin yüzü güldü. Hasadı başlayan ve kilogramı 100 ile 125 TL arasında satılan ürüne talebin yoğun olduğu belirtildi.


Borsa günü rekorlarla tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,05 değer kazancıyla günü 11.139,46 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 11.252,11 puana taşıdı.


Ünlü model Didem Soydan'ın cesur pozları bitmiyor

Bir marka için kamera karşısına geçen ünlü model Didem Soydan'ın cesur tarzı dikkat çekti. Giydiği gömleğin gömleğinin düğmelerini sonuna kadar açan Soydan'a yorum yağdı.


Tepsi Kebabı tarifi! Bugünkü Masterchef yemek tarifi haberleri... Tepsi Kebabı nerenin, hangi ilin, yörenin?

MasterChef Türkiye'nin 18 Temmuz akşamı yayınlanan bölümünde yarışmacılar Tepsi Kebabı yaparak ana kadroya dahil olmak için mücadele ediyor. İzleyiciler tepsi kebabının hangi yöreye ait olduğunu araştırıyor. En lezzetli tepsi kebabı tarifleri ve tepsi kebabının yanına gidecek ürünler haberimizde...


Aziz DEVRİMCİ Siz majestelerinin umurunda mı?

“İç huzurunun anahtarı, her şeyi olduğu gibi kabul etmektir, olmasını istediğiniz gibi değil.” (Marcus Aurelius)


Selma Blair de o hastalıkla mücadele ediyor! Bu belirtiler varsa dikkat! 'Kadınlarda erkeklere göre 2-3 kat daha sık görülüyor'

Bu Nasıl Sarışın'da Vivian Kensington karakterine hayat veren; 'Hellboy', 'Ateşli ve Tatlı' gibi pek çok yapımda rol alan 52 yaşındaki ABD'li oyuncu Selma Blair, MS hastalığıyla mücadele ediyor. Kendisine 6 yıl önce teşhis konan ünlü ismin tedavisi sürüyor. Öte yandan MS hastalığının kadınlarda erkeklere göre 2-3 kat daha sık görüldüğünü belirten uzmanlar, büyük oranda 20'li ve 30'lu yaşlarda ortaya çıktığını vurguluyor. İşte detaylar...


Gana'da dang humması yayılıyor! Vaka sayısı 36'ya yükseldi

Batı Afrika ülkelerinden Gana'nın Eastern vilayetinde görülen dang humması vaka sayısının 36'ya çıktığı bildirildi.


İstanbuldaki deniz çayırları şamandıralarla korunacak

İstanbuldaki deniz çayırları şamandıralarla korunacak Projenin yeni etabı için şamandıraların atıldığı bölgeler arasında yer alan Beykoz açıklarında, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri İzlem Erdem ile TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürkün katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. "DENİZLER İÇİN ÇÖZÜM GELİŞTİRMEYE HER...


Bebek geldi geliyor... Doğuma gün sayıyor ama yine de işinin başında

Geçen yıl haziran ayında bütün dünya, son zamanlarda eşine az rastlanan bir kraliyet düğününe ev sahipliği yaptı. Elbette dünyanın dört bir yanında varlıklarını sürdüren monarşi mensuplarının bu tür törenleri her zaman ilgi çeker, ama bu bir başkaydı doğrusu.


Galatasaray’ın ilk 11’i belli oldu

Galatasaray’ın Trencin ile oynayacağı hazırlık maçının ilk 11’i belli oldu.


Tour de France'ın 18. etabını Victor Campenaerts kazandı

Turun 19. etabı yarın Moirans-en-Montagne ile Poligny arasındaki parkurda yapılacak


Bodrum'da otelde zehirlenme şüphesiyle 16 kişi hastaneye kaldırıldı

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde bulunan bir otelde konaklayan 16 kişi, mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma şikayeti nedeniyle zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Tedavileri tamamlanan kişiler taburcu edilirken, olayın gıda ya da su kaynaklı olup olmadığı konusunda inceleme başlatıldı.


“Tavuk yok" dediği tilkiyi makarna ile besledi

Kastamonu’da evinin önüne gelen tilkiyi makarna ile besleyen vatandaşın, “Bu akşam tavuk yok, makarna ile idare edeceksin" sözleri renkli anlara sahne oldu.


İzmir’de kavurucu sıcak hava bunalttı; cadde ve sokaklar boş kaldı

İzmir'de de etkisini gösteren kavurucu sıcaklıklar vatandaşları bunalttı. 39 dereceyi bulan sıcak hava nedeniyle kentin Kordon gibi işlek cadde ve sokaklarında vatandaşlar ağaç gölgesinde serinlemeye tercih etti. Son meteorolojik değerlendirmelere göre cuma ve cumartesi günleri de yüksek sıcaklıkların etkisinin devam edeceği ve mevsim normallerinin 2 ila 7 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.


Rize'de piknik yapan 2 kişi, yükselen dere debisinden beton mikseri pompasıyla kurtarıldı

Rize'nin Güneysu ilçesinde piknik yaptıkları Asmalıırmak Deresi'nin debisi yükselince mahsur kalan 2 kişi, AFAD ekipleri tarafından suya uzatılan beton mikseri pompasıyla kurtarıldı. Sağlık durumları iyi olan 2 kişi, kurtarma operasyonu sonucunda güvende olduğu belirtildi.


Kolon kanseri sonrası lösemiye yakalanan hastaya yarı uyumlu kök hücre nakledildi

Karaman'da kolon kanserini atlattıktan sonra lösemi tanısı konulan hastaya oğlundan yarı uyumlu kök hücre nakli yapıldı.


Okan Buruk'tan transfer açıklaması: Sağ bek için Guela Doue adaylardan birisi

Buruk, Batshuayi'nin takıma uyum sağlamaya başladığını söyledi


Bayburt'ta düğün gelenekleri olan Sağdıç Gecesi'ni unutmadılar

Bayburt'ta düğünlerde damadın arkadaşları tarafından düzenlenen "Sağdıç Gecesi" geleneği yaşatılıyor. Yaklaşık 25 yıldır düğün eğlencelerinde davul çalan Bünyamin Tuluğ, sağdıçlık geleneğinin kentte yüzyıllardır devam ettirildiğini söyledi."Ben de yıllardır bu gelenek kapsamında davul çalıyorum. Bizim kültürümüzde davul zurna ve oyunlarımız düğünlerimizin vazgeçilmezi.


Sokak ortasında pompalı tüfekle vurulan tekstilci yaralandı

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde sokak ortasında husumetli tarafından bacağına pompalı tüfekle ateş edilen iş adamı yaralandı. Ormanlık alanda izini kaybettiren saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı.


Osmanlı mutfağından günümüze uzanan lezzet ’tahin’

Konya'nın Bozkır ilçesinde kara fırında odun ateşinde 4 saat kavrulan susamdan ürettiği tahini, dedesinden aldığı ustalıkla üretime devam ediyor. İlçeye tescillenen tahinler, ülke genelinin ardından yurt dışı pazarına da gönderilmeye başlandı.


Deprem şakası korkuttu, uykudan panikle kalktı

Elazığ’da bir şahsın kuzenine yaptığı deprem şakası korkuttu. Deprem olduğunu zanneden şahıs, panikle uyandı.


Karatay Lavanta Bahçeleri’nde hasat zamanı

Konya'nın merkez Karatay Belediyesi'nin şehre kazandırdığı Karatay Lavanta Bahçeleri'nde hasat çalışmaları başladı. Bir ay boyunca yerli yabancı yüz binlerce misafirine eşsiz bir görsel şölen sunan ve 3. Karatay Lavanta Günleri'ne ev sahipliği yapan Karatay Lavanta Bahçeleri'ndeki hasat 1 hafta sürecek ve yağ ile suyunun çıkarılması işleminin ardından lavantalar; yağ, gazoz, dondurma, sabun ve krem gibi daha birçok ürünün ham maddesi olarak...


Altın fiyatları yükseldi, kuyumcular umutlarını gurbetçilere ve düğünlere bağladı

Gaziantep'te geçtiğimiz yıl deprem, bu yıl da altın fiyatlarındaki artış nedeniyle durgun bir sezon yaşayan kuyumcular, umutlarını gurbetçilerin gelmesi ile nişan ve düğünlerin artmasına bağladı.


Efelerli öğrenciler tercihlerini EFESEM ile yapıyor

Öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Efeler Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (EFESEM), ücretsiz lise tercih danışmanlığı hizmeti verdi.


Cantor Fitzgerald, Core Scientific hisseleri için 20 dolarlık fiyat hedefi belirledi: Satın almalı mısınız?

Core Scientific Inc (NASDAQ: CORZ) son zamanlarda finansal analistlerin büyük ilgisini çekiyor. Çarşamba günü Cantor Fitzgerald, 20,00$’lık cazip bir fiyat hedefiyle “fazla kilolu” notu vererek şirket hakkında haber yapmaya başladı. Bu, mevcut hisse senedi fiyatına göre yaklaşık %71’lik önemli bir yükselişe işaret ediyor ve şirketin gelecek beklent...