Sağlık & Fitness

Trending:


Sahte bal hem sağlığı hem de sektörü olumsuz etkiliyor

Ordu’nun Kumru ilçesinden Yozgat’ta gelen gezgin arıcı Selim Alpaydın, marketlerde bal adı altında ucuza satılan ürünlerin insan sağlığını tehlikeye düşürdüğü gibi arıcılık sektörünü de olumsuz etkilediğini söyledi.


Multitek, 900 TL'ye evleri akıllandıracak

Multitek, geliştirdiği DiafonBox ile cihaz değiştirmeden tüm evleri akıllandıracak. Ürünün daire başı maliyeti ise 900 lira olacak.


Yıllar sonra görüntülendi...

1978 yılında Türkan Şoray’la başrolü paylaştığı “Sultan” filmindeki Kemal rolüyle hafızalara kazınan Bulut Aras, uzun yıllar sonra yürüyüş yaparken görüntülendi.


Apart odasından gelen kötü koku acı sonu ortaya çıkardı

DENİZLİ (İHA) – Denizli'nin Çardak ilçesinde kötü koku gelen apart dairesine giren işletmeci, 2 gün önce odaya yerleşen şahsın cansız bedeniyle karşılaştı.


Yediler Manastırı’nda koruma çalışmaları başlatıldı

Doğal güzellikleri ve tarih öncesi kaya resimleriyle dikkatleri üzerine çeken Latmos’ta bulunan bin 400 yıllık Yediler Manastırı’nda güvenlik ve koruma tedbirleri alındı.


Av yasağı sona erdi! İstanbul’da sezonun ilk balıkları avlandı

İstanbul’da 1 Eylül tarihi itibariyle denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte avlanılan ilk balıklar, sabahın erken saatlerinde satıldı. Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde ava çıkan balıkçıların yakaladıkları ilk balıklar mezat usulüyle satılarak sahiplerine ulaştı. Balıkçılar, Eylül ayında palamut, istavrit ve çinekop ve sardalya başta olmak üzere dört çeşit balığın bol miktarda tutulmasını öngördüklerini söyledi. Yeni sezonun ilk balıklarıyla...


Yaşıtları oyuncaklarla oynuyor, o iş makinesi kullanıyor

İznik ilçesinde 7 yaşındaki çocuk, ekskavatör ve forklift kullanarak görenleri hayrete düşürüyor. İş makinesini oyuncağı gibi kullanan çocuk, hurdaları ve kağıt depolama işlerinde çalışıyor.


Esra Erol: İnsanlar matruşka gibi, içlerinden başka şeyler çıkıyor!

Esra Erol: İnsanlar matruşka gibi, içlerinden başka şeyler çıkıyor!


Kadınların ürettiği salçalar 25 yıldır Hollanda’ya ihraç ediliyor

İnegöl'ün Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi salça sezonunu açtı. Çalışanların yüzde 90'ının kadınların oluşturduğu tesislerde üretilecek bin 400 ton biber salçası Hollanda'ya ihraç edilecek.


Konya'nın denizi Akdeniz ve Ege sahillerini aratmıyor! Griş ücretini duyan plaja akın etti

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Beyşehir Gölü kıyısında yer alan ve turizme kazandırılan Karaburun Plajı, bugünlerde Akdeniz ve Ege sahillerini aratmıyor.


‘Bir kutup ayısı bana el salladı, yardım çığlığı gibiydi’

Şebnem Coşkun 16 yıldır fotomuhabirliği yapıyor, aynı zamanda bir doğa âşığı. Çevre kirliliği canını yakan bir konu. Dalış sporcusu Şahika Ercümen’le sualtına dalıyor, denizlerin kirliliğine dikkat çekiyor. Kamerası elinde, kuzey kutbu senin, güney kutbu benim dolaşıyor, yaşamı fotoğraflıyor. Ödüllü fotoğrafçıyla buluştuk ve tutkusunu konuştuk.


Zayıflama sevdasına düşüp vücudunuza zarar vermeyin

Sağlıksız diyetler metabolizmanın düşmesine sebep olur. Besin eliminasyonları, uzun süre açlık, vegan ya da çiğ beslenme, glütensiz diyetler nedeniyle metabolizma düşer. Diyet planlanırken besin çeşitliliği, hayvansal ve bitkisel besinlerde denge, öğün düzeni ve saatleri, metabolizmanın yükselmesini sağlayan ana kurallardır. Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez yazdı... (Sabah)


Uzmanlar: “ Düzenli egzersiz sağlıklı yaşlanma için önemlidir”

Fizyoterapist Hasan Basri Yaman, hareket etmenin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığın korunmasında ve geliştirilmesinde önemli olduğunu dile getirdi.


Lystra Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor

Lystra Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor Dünya ve dinler tarihinin en önemli yerleşim yerlerinden biri; Lystra Antik kenti'nde kazı çalışmaları başladı Sadece Konya ve Anadolu tarihi için değil, dünya, dinler ve hristiyanlık tarihinin en önemli kentlerinden biri olan Lystra Antik Kenti'nde...


Trol teknelerinin ağları kalamarı vurdu

Trol teknelerin sürüklediği ağlar yumurtaları dibe itiyor üzeri çamur olup oksijen alışverişi kesildiği için ölüyor Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu: 'Her canlının bir düşmanı var ama en büyük düşman insanın kendisi'


5 adımda magnezyum

Sonbahar kapıyı çalmak üzere. Peki, vücudunuz mevsim değişikliğine hazır mı? Bu aralar bazı vitamin-mineral eksikliği yaşayabilirsiniz. Beslenme Uzmanı Dilara Koçak bunlardan magnezyumun sağlığınıza olan faydalarını 5 adımda özetledi.


Diyarbakır'da 11 gündür kayıp olan Narin'in amcasına gözaltı!

Diyarbakır'da 11 gündür kayıp olan Narin'in (8) mahalle muhtarı amcası S.G. gözaltına alındı. Aracında Narin'e ait DNA örnekleri bulundu.


Ayşegül DOMANİÇ YELÇE Ülkemizin doğal, tarihsel ve kültürel varlıklarını korumayı amaçlayan bir vakıf

Merhabalar sevgili okurlar.


Pera Klasikleri Yeni Sezona “Çellonun Hikâyesi”yle Başlıyor!

Pera Müzesi, Pera Klasikleri konser serisinin yeni sezonunu çellonun iki ustası Münif Akalın ve Julya Krepak’ın performansıyla açıyor. 14 Eylül Cumartesi akşamı gerçekleşecek "Çellonun Hikâyesi" temalı konser, dinleyicileri 17. yüzyıldan günümüze uzanan bir müzikal yolculuğa davet ediyor.


Meksika’daki restoranda bir ay boyunca Türk yemekleri servis edildi

Meksika'da ünlü bir otel zincirine ait restoranda Ağustos ayı boyunca 5 çeşit Türk yemeği servis edildi.


Neolitik Çağ'ı aydınlatacak yaban eşeği

Şanlıurfa Karahantepe'deki kazılarda, neolitik taş üzerine kazılmış, yaban eşeği figürü bulundu. Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Eser, döneminin sanat anlayışını yansıtıyor dedi.


Beslenme, Okul Başarısında Ne Kadar Etkili?

Metro Türkiye, sağlıklı beslenmenin okul başarısındaki rolü, beslenme alışkanlıklardaki değişikliker, çocuklarda oluşan gıda hassasiyetleri ve Metro Türkiye’nin bu konularda gerçekleştirdiği çalışmaları masaya yatırdı.


Ayrılık sonrası ilk pozlar… Eski kocasına selam yolladı… ‘Yıkılmadım, ayaktayım!’

Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan gösteri dünyasının en büyük aşklarından biri iki hafta önce resmen sona ermiş, Jennifer Lopez’in 2 yıllık eşi Ben Affleck’ten boşanmak için en sonunda mahkemeye gittiği ortaya çıkmıştı.


Rize'de Gülten ninenin 108 yaşına rağmen hiçbir hastalığı yok

Rize'de yaşayan 108 yaşındaki Gülten Saruhan, yaşının ilerlemesine rağmen hiçbir hastalığı yokken hiçbir ilaç da kullanmıyor.


Okula başlayacak çocuklarda kaygı bozukluğu olabilir

Medipol Sağlık Grubu'ndan Çocuk Gelişim Uzmanı ve Aile Danışmanı Ömür Çiftçi, okulların açılmasına kısa bir süre kala velileri uyardı. Velilerin tutumlarının çocuklardaki davranış bozukluğunu tetiklediğini söyleyen Çiftçi, “Bu süreç içerisinde okula çocuklarımızla birlikte gitmeli ve çocuğa okulu anlatmalıyız. Çocuklarımıza, ‘Seni okuldan ben alacağım, evde de ben olacağım' ifadesini kullanıp o güveni aşılamalıyız” dedi.


"8/24 Erzincan Tanıtım Günleri", düzenlenen son gün etkinlikleriyle tamamlandı

Tanıtım stantları, kitap fuarı, imza günü ve söyleşi programları, sergiler, sportif faaliyetler, konserler ve yöresel lezzetler atölye çalışmaları gibi pek çok etkinliğin yer aldığı "8/24 Erzincan Tanıtım Günleri", düzenlenen son gün etkinlikleriyle tamamlandı.


Ağlarsa başka çocukla kıyaslamayın! Okulda ilk gün stresine karşı 8 altın öneri

Yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim dönemine sayılı günler kaldı. Anne babaların üzerine titredikleri minik yavruları artık okullu olacak ve evlerinin güven veren sınırlarından belki de ilk kez dışarıya çıkacaklar. Uzman Psikolog Duygu Gökyıldırım Uslu, özellikle ilk kez okula başlayan öğrencilerin okulun ilk gününün güzel ve stressiz geçmesi için dikkat etmeniz gereken noktaları anlattı.


Her motifi ayrı bir anlam taşıyor, bu odaya girenler adeta zamanda yolculuğa çıkıyor

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde 7 ardıç direğinin üzerine kurulan tarihi köy odası görenleri kendine hayran bırakıyor.


‘Kariyerine veda edecekti’

Ablasının, “Annemi sokağa attılar” iddiasını yalanlayan Semerci, “Araştırma yapsaymış annemin Zekeriyaköy’de masraflarını sevgili abimin karşıladığı villada oturduğunu öğrenirdi” dedi. Ağabeyinin paylaşacağı videonun ise ablası ve birlikte olduğu evli kişiyle ilgili olmadığını söyleyen Semerci, “Şantaj değil kariyerine veda videosuydu. Diziyi bırakacak, konsere çıkmayacaktı. Çünkü bıkmıştı” ifadelerini kullandı.


Marmaris'te kaybolan Rus turistin cansız bedeni bulundu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 17 Ağustos'ta kaldığı otelden çıkarak bir daha dönmeyen Rus turist Natalya Somova için, Karya yürüyüş yolunun başlangıç noktasından itibaren 11 kilometrelik alanda başlayan arama çalışmaları sonucunda bugün önce cep telefonu sonra cansız bedeni bulundu.


Meteoroloji son dakika duyurdu! Çok kuvvetli geliyor, İstanbul'u fena vuracak! Valilik açıklama yaptı

Havalar resmen tersine döndü. Eylül ayının gelmesiyle birlikte yağışlı hava yurda giriş yaptı. Meteoroloji ve valilik tarafından art arda uyarılar yapılıyor. Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşların dikkatli olması isteniyor. Megakent için saat verildi. İşte İstanbul diğer iller için yapılan son dakika kodlu uyarının ayrıntıları...


Okullarda ilk zil uyum için çalacak

Bu yıl okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için ilk zil, "uyum" eğitimi için 2 Eylül’de çalacak.


Dolandırıcılar TikTok'u keşfetti! Sahte yorumlarla dikkat: Bu tuzağa düşmeyin

Dolandırıcıların yeni gözdesi TikTok oldu. Adli bilişim uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Türkiye’de yaklaşık 40 milyon kullanıcısı bulunan TikTok’ta ürün satış dolandırıcılıklarının giderek arttığına dikkat çekti. Kırık, “Sahte yorumlarla sahte ürünler, hatta hiç var olmayan ürünler satılıyor. Kara para aklanıyor. Alışveriş yapmadan önce hesabın güvenliğini muhakkak sorgulayın” dedi.


Boğaz'a ürün gönderiyorlar! Kahvaltı keyfi afetzede kadınlardan

İstanbul Boğazı'nda tur yapan Le Vapeur Magique, kahvaltılık malzemesini Hataylı depremzede kadınlardan sağladı. Boğaz'da bir yılda 120 bin kişi, afetzede kadınların el emeği göz nuru ürünlerle kahvaltı yaptı.


Okullar Başlıyor: Çocuğunuzu Enfeksiyondan Korumak İçin En Önemli Şey El Hijyeni

Okulların açılmasına sayılı günler kala çocukların sağlık kontrolünün yapılması gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Cenk Çelik, çocukları enfeksiyondan korumak için en etkili yöntemin ise el hijyeni olduğunu söyledi. Mutlaka rutin aşıların yapılması gerektiğinin de altını çizen Dr. Çelik, 'Çocukları enfeksiyonlardan korumak için tercih ettiğimiz ve güvenli gördüğümüz yöntem; aşılamadır' dedi.


Safran, Düzce’de fındığı ve mısıra alternatif ürün oldu! Çiftçiler memnun

Düzce’de 3 arkadaş bir araya gelerek, fındık ve mısıra alternatif olarak yaklaşım bir dönüm araziye Safran soğanı diktiler. Kasım ayına kadar 350-400 gram safran almayı planlıyorlar.


Yozgat’ta çocukların süs havuzunda tehlikeli oyunu

Yozgat’ta sıcaktan bunalan çocuklar, ışıklandırma ve fıskiyelerden kaynaklanabilecek tehlikeye aldırış etmeden girdikleri süs havuzunda serinlemeye çalıştı.


Altınbeşik Mağarası 2004 yılından bu yana en yüksek ziyaretçi rekorunu kırdı

Antalya'nın İbradı ilçesi Ürünlü Mahallesi yakınlarında bulunan dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük yer altı gölü mağarası olan Altınbeşik Mağarası yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğrayarak ziyaretçi rekoru kırdı. Mağarayı 2023 yılında 130 bin kişi ziyaret ederken bu yıl ise yılın ilk 8 ayında 140 bin ziyaretçiyi aştı.


Ordulu gezgin arıcı: Vatandaşa bal yerine zehir satıyorlar

Ordu’nun Kumru ilçesinden Yozgat’ta gelen gezgin arıcı Selim Alpaydın, marketlerde bal adı altında ucuza satılan ürünlerin insan sağlığını tehlikeye düşürdüğü gibi arıcılık sektörünü de olumsuz etkilediğini söyledi.


Farklı ağaç türlerinden ürettiği tespihleri yurt dışına da satıyor

Tekirdağ'da yaşayan Ozan Ökünç, eğitim almamasına rağmen merakı sayesinde ilerlediği tespih yapımında pelesenk, demirhindi, abanoz gibi türleri işliyor.


İki aylık hamileyken bebeğini kaybetmişti! Ece Seçkin'den ilk açıklama

Ünlü şarkıcı Ece Seçkin (32), bir seyahatte tanıştığı ve 2015 yılından beri aşk yaşadığı pilot Çağrı Terlemez ile 2021 Eylül'de nikah masasına oturmuştu. Evliliklerini gözlerden uzak yaşamayı tercih eden ikiliden Terlemez, geçtiğimiz ay Seçkin'e iki adet at hediye etmişti. Ünlü çift, geçtiğimiz günlerde acı bir olayla sarsılmıştı. Acilen ameliyata alınan ve konserlerini iptal eden Ece Seçkin'in hamile olduğu ve iki aylık bebeğini kaybettiği...


Kuraklık, 16 yıl sonra Maden köyü mezarlığını ortaya çıkardı

Kuraklık, 16 yıl sonra Maden köyü mezarlığını ortaya çıkardı


Uzmanlardan okul kantinleri uyarısı: Öğrenciler hastalık satın alabilir

Okul kantinlerinden satılan ürünlerin öğrenciler için sağlıklı olmayabileceği belirtilirken konunun uzmanları ise okul kantinlerinde satılan ürünlerin dikkatle seçilmesi gerektiğini ve bu ortamların temiz ve hijyen kurallarına uygun şekilde yönetilmesi gerektiğini söyledi.


Botulismus'a dikkat! Konservede ölümcül tehlike

Evde konserve hazırlıkları başladı. Konservelerin yanlış işlemlerle ölümcül hale geldiğine dikkat çeken uzmanlar, özellikle ‘Botulismus' bakterisine karşı uyardı.


BİM AKTÜEL 3 EYLÜL 2024 SALI... Bu salı BİM'de neler var? İşte BİM aktüel ürünler!

BİM Aktüel 3 Eylül Salı kataloğu, her hafta olduğu gibi bu hafta da çeşitli fırsatlarla dolu. Katalogda yer alan ürünler, hem ev ihtiyaçlarınızı karşılayacak hem de kişisel bakım ürünlerinde büyük indirimler sunuyor. Giyimden ev eşyalarına, mutfak gereçlerinden temizlik malzemelerine kadar geniş bir ürün yelpazesi BİM mağazalarında sizleri bekliyor. Özellikle çocuklara yönelik ürünler ve uygun fiyatlı seçenekler dikkat çekiyor. 3 Eylül’den...


Galatasaray'ın 5-1'lik Adana Demirspor galibiyeti sonrası çarpıcı yorum: Sorgulamak gerek, tarihi bir hata...

Galatasaray, Süper Lig'in 4. haftasında Adana Demirspor'u 5-1 mağlup etti. Hürriyet yazarlarından Uğur Meleke ve Engin Kehale, mücadeleyle ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.


Çocuklara da soralım: Hakkınızı helal ediyor musunuz?

Son yıllarda artan çocuk cinayetleri, toplumun aile yapısını ve ebeveyn rollerini derinlemesine sorgulamamızı gerektiriyor. Son olarak bir babanın üç çocuğunu öldürmesi olayının ardından medyada sıkça kullanılan “cani baba”, “acılı anne” gibi klişe ifadeler, toplumun yaşadığı travmanın derinliğini yansıtmakla birlikte, meselenin derinliğini hala kavrayamadığımızı gösteriyor. Olayın detaylarına bakıldığında, babanın işyerinde geçirdiği bir kaza...


‘Sana tepeden baktım ey aziz İstanbul

Elinizde içkiniz, karşınızda günbatımı, efil efil esen bir terasta İstanbul’u tepeden seyretmenin zevkini çıkarmak için son zamanlar. Sonbaharda yazı devam ettirmek isteyen İstanbullulara bildiğimiz, sevdiğimiz, şehrin en güzel teraslarından öneriler verdik.


Eski karısının gözyaşı döktüğü yere sevgilisiyle kol kola geldi

Bir zamanların tutkulu aşıkları Hollywood’un hakkında en çok konuşulan, ilişkileri parmakla gösterilen en gözde çiftlerindendi. Hatta isimleri birleştirilmiş, onlara herkes Brangelina diye seslenirdi.


Batı Karadeniz'in iki harika rotası

Doğusundan batısına bambaşka güzellikler sunan Karadeniz coğrafyasının mutlaka görülmesi gereken şehirlerinden ikisi Kastamonu ile Sinop. Dağları, kanyonları ve sahilleri ile sizleri büyüleyecek bir yolculuk olacak.